Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Δυναμική παρουσία της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην ΕΣΗΕΑ.

Σημαντική δύναμη αναδείχτηκαν και στους δημοσιογράφους οι συνεπείς αγωνιστές δημοσιογράφοι της παράταξης "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ" στις εκλογές στην ΕΣΗΕΑ, όπου έφτασαν τις 281 ψήφους με 7,5%, χάνοντας οριακά την έδρα λόγω του καλπονοθευτικού εκλογικού συστήματος του Ν.1264/82 (αποκλείσθηκε από τη Β' κατανομή, μια που οριακά δεν πήρε έδρα από την Α΄).

Οι γνωστές φιλοεργοδοτικές παρατάξεις που διοικούν από χρόνια το συνδικάτο των δημοσιογράφων είχαν σαφή μείωση. Λεπτομέρειες:
http://financialcrimesnews.blogspot.com/2009/05/blog-post_8520.html

Δ.Σ. στις 27 Μάη

Στο Δ.Σ. στις 27 Μάη συζητήθηκαν διάφορα θέματα της ατζέντας, ανάμεσα στα οποία, συνοπτικά:

  1. Κατασκηνώσεις. Αποφασίσθηκε να ζητηθεί απ' τη διοίκηση της εταιρίας να επιδοτήσει όπως και το 2008 τις παιδικές κατασκηνώσεις του προσωπικού, δηλ. για μισθό μέχρι 2500 ευρώ με 60%, μέχρι 3000 με 50% και για μέχρι 4000 με 40% κι έγινε το σχετικό αίτημα στον κ. Προύντζο που τελικά ενημέρωσε ότι το αίτημα έγινε δεκτό, οπότε εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση Δ.Σ. στις 28/5, όπου αναφέρονται αναλυτικά κι οι κατασκηνωτικές περίοδοι. Για τις (4) συμβαλλόμενες κατασκηνώσεις, ζητήθηκε απ' την Θ. Σιόμπολου να ελέγξει ότι δεν έχουν γίνει ανατιμήσεις από πέρσι.
  2. Έγιναν καταγγελίες στο Δ.Σ. ότι στο Defense ζητείται από το προσωπικό στην παραγωγή και στις προμήθειες να υπογράφουν έντυπα δηλώσεων με προσωπικά δεδομένα, πράγμα παράνομο και προσβλητικό για τους εργαζόμενους. Αποφασίστηκε να ζητηθεί εξήγηση από τη διοίκηση και με βάση αυτό θα υπάρξει περαιτέρω τοποθέτηση.
  3. Καταγγέλθηκε ότι για παρεχόμενες εκπαιδεύσεις κόστους άνω των 2000 εθρώ το άτομο, ζητείται από τον εργαζόμενο που θα τη λάβει να υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό ότι αν φύγει απ' την εταιρία με δική του πρωτοβουλία θα επιστρέψει το ποσό και για 2 χρόνια απ' τη λήψη εκπαίδευσης. Η ΓΕΝΟΒΑ ήταν κάθετα αντίθετη σε μια τέτοια πρακτική που μπορεί να αποτελεί και παγίδα-εκβιασμό για τον κεθε εργαζόμενο, ενώ η ισχύς ιδ. συμφωνητικών είναι αμφισβητήσιμη νομικά. Και πάλι αποφασίστηκε να ζητηθεί από τη διοίκηση εξήγηση για την πρακτική αυτή και να αποφασισθεί μετά η περαιτέρω στάση.
  4. Για τα κινητά τηλέφωνα που έχουν χορηγηθεί στο προσωπικό για επαγγελματική χρήση της εταιρίας, υπογράφονται συμφωνητικά ορίου στο κόστος χρήσης και απειλούνται όσοι τα υπερβαίνουν με κράτηση μισθού, χωρίς σαφή οριοθέτηση της επαγγελματικής χρήσης (κατά περίπτωση στην ερμηνεία κάθε διεύθυνσης). Για το θέμα αυτό η ΓΕΝΟΒΑ έκρινε ότι δεν μπορεί να υπάρξει κάποια γενική ρύθμιση, αν όμως καταγγελθεί καταχρηστική κράτηση μισθού το σωματείο θα παρέμβει υπέρ του εργαζόμενου,
  5. Αναφέρθηκε ότι πρόσφατα μπήκαν στο κτίριο Δ (ΙΝΤΡΑΚΑΤ - ΙΝΜΑΙΝΤ) βιομετρικές κάμερες ελέγχου πρόσβασης με χρήση δακτυλικού αποτυπώματος και σε χώρο όχι ιδιαίτερης ασφάλειας (αποθήκες). Κρίθηκε ότι είναι καταχρηστική πρακτική και θα ζητηθεί από τη διοίκηση να σταματήσει και να αντικατασταθεί π.χ. με κωδικό εισόδου. Έγινε συζήτηση και για το θέμα χρήσης των καμερών παρακολούθησης στα κτίρια κι επισημάνθηκε ότι ισχύεει η δέσμευση της διοίκησης ότι δεν καταγράφουν τις ώρες του κανονικού ωράριου (07:00-17:00).
  6. Συζητήθηκε το πρόγραμμα περιοδειών Δ.Σ. για εγγραφές νέων μελών αλλά και για διατύπωση νέου πακέτου αιτημάτων για το 2009, με συμφωνία η Γ.Σ. να γίνει στις 23/6. Θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση του Δ.Σ.
  7. Η ΓΕΝΟΒΑ έθεσε θέμα και υποστήριξε τη διοργάνωση επίσκεψης εκπροσώπων κομμάτων και σχηματισμών πριν τις ευρωεκλογές και συμμετοχή σε panel με θέμα σχετικά με την κρίση, την ΕΕ και τις επιπτώσεις στους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους. Η πρόταση θα ήταν ανοικτή (με δελτίο τύπου) σε όσους σχηματισμούς ή κόμματα θάθελαν να στείλουν αντιπροσώπους και με βάση αιτήματα για πρόσκληση από συγκεκριμένους συναδέλφους προς το ΔΣ. Από τη ΓΕΝΟΒΑ υποστηρίχθηκε και η συμμετοχή της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στο panel, υποστηρίζοντας ότι σε ένα εργασιακό χώρο και με συμμετοχή των ίδιων των εργαζόμενων δεν ισχύουν οι κανόνες εκπροσώπησης π.χ. στα κανάλια, αλλά οικοδεσπότες είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που έχουν και την ευθύνη των προσκλήσεων. Με τον τρόπο αυτό θα σπάσει και το embargo που αποφασίζουν τα κόμματα της βουλής μαζί με τους καναλάρχες σε βάρος της ενημέρωσης των εργαζόμενων κι όλων των πολιτών, φιμώνοντας τη φωνή μικρότερων κομμάτων με την εξαίρεση των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ-ΠΡΑΣΙΝΩΝ που πριμοδοτούνται σκανδαλωδώς, στα πλαίσια προφανώς του να αναδειχτούν σε νέο πόλο στα πλαίσια του ίδιου εκμεταλλευτικού και διεφθαρμένου συστήματος εξουσίας, καρπωνόμενοι αυτοί την κοινωνική και νεολαιίστικη αγανάκτηση για τις πολιτικές που εφαρμόζονται από την ΕΕ και την ελληνική κυβάρνηση. Δεν υπήρξε συμφωνία των άλλων παρατάξεων με διάφορες προσχηματικές δικαιολογίες (παλιότερα όμως είχε γίνει παρόμοια εκδήλωση), οπότε το θέμα των επισκέψεων εκπροσώπων θα αντιμετωπισθεί κατά περίπτωση με τη διοίκηση, με ανάλογα για όλους τους ενδιαφερόμενους κριτήρια.
  8. Έγινε μια πρώτη ενημέρωση από τον Ν. Τσονιώτη σχετικά με τη διαδικασία και το κόστος για τη δημιουργία forum από το σωματείο. Προτείνεται να υπάρχει μια δημόσια ιστοσελίδα με ανακοιώσεις, πληροφορίες, links κλπ. με διαπαραταξιακό έλεγχο του ΔΣ αλλά και πρόσβαση από το iknow, ενώ η προσπέλαση στο forum θα γίνεται από "συνδρομητές" που θα εγγραφονται από administrator του σωματείου, όπου θα κατατίθενται απόψεις, προτάσεις, ερωτήματα κλπ. Θα υπάρξει και περαιτέρω συζήτηση για το θέμα.
  9. Συνάντηση με τη διοίκηση (Μ. Προύντζο) για τα θέματα που αναφέρθηκαν πιο πάνω θα γίνει την Τρίτη, 2/6. Η ΓΕΝΟΒΑ ζήτησε από τον πρόεδρο του ΔΣ να τεθεί στη διοίκηση και το αίτημα απο την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. για επίσκεψη εκπροσώπου και υποψηφίου της μέσα στην άλλη βδομάδα (Τετάρτη ή Πέμπτη), για περιοδεία κι επαφή με τους εργαζόμενους. Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α θα γίνει τη Δευτέρα 1/6, στις 8μ.μ. στην Ομόνοια και μετά πορεία προς το Σύνταγμα και τα γειτονικά γραφεία της Ε.Ε. Το site της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. :
http://www.antarsya.org/

Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Άλλη μια ΓΕΝΟΒΑ με μεγάλη επιτυχία - Νοσοκομείο Αγ. ΟΛΓΑ

Μια άλλη "ΓΕΝΟΒΑ" σε συνδικαλιστικό χώρο είχε μια μεγάλη επιτυχία στις εκλογές του σωματείου στις 22/5.

Η "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ-ΝΥΣΤΕΡΙ" και Συνεργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Αγ. Όλγα - Κωνσταντοπούλειο στη Ν. Ιωνία, πήρε:
75 ψήφους (12,4%) και μια έδρα στο Δ.Σ. με την πρώτη φορά που κατέβηκε στις εκλογές!

Οι άλλες παρατάξεις:
ΠΑΣΚΕ (Συνδικαλιστική Συνεργασία) 55,8% - 5 έδρες, ΔΑΚΕ 22,5% - 2 έδρες, ΠΑΜΕ (Αγωνιστική Συνεργασία) 9,3%, - 1 έδρα.

Φαίνεται πως η μεγάλη νίκη στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ έχει και συνέχεια...

βλ. και το blog τους:
http://pgnysteri.blogspot.com/search/label/αποτελέσματα

Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Για τις εκλογές στο ΣΕΤΗΠ και την ΑΕΕ

Συνάδελφοι (θα εννοούμε πάντα και Συναδέλφισσες προς άρση παρεξηγήσεων...),


Τι ήταν πάλι και τούτο... Σωστό παραλήρημα.

Αληθινά δεν φανταζόμασταν μια τέτοια ανακοίνωση για το θέμα που πρόκυψε απ' το πουθενά, δηλ. για το ΣΕΤΗΠ.

Αναφερόμαστε βέβαια στην ανακοίνωση της ΑΕΕ ...


Απορίας άξιο γιατί δεν σηκώνονται να φύγουν να πάνε μια και καλή στο ΣΕΤΗΠ που υπεραγαπούν, μια που τόσο απεχθάνονται και βρίζουν τους πάντες στο επιχειρησιακό σωματείο που ανήκουν (ο κόσμος ψήφισε πριν 15 μέρες και θάπρεπε να τον σέβονται, το λιγότερο...αυτά για τη δημοκρατική διαδικασία για την οποία κόπτονται κατά τα άλλα). Αλλά δεν απευθύνονται στην πραγματικότητα σ' όλους τους συναδέλφους, η κάλπη μίλησε στις 7/5, αλλά μάλλον στους περισσότερους από τους δικούς τους ψηφοφόρους που έχουν κι αυτοί αγανακτήσει για τη στάση τους μετά τις εκλογές και δεν θέλουν ούτε ν' ακούσουν για το ΣΕΤΗΠ... Είναι χαρακτηριστικό πως ξεχνούν μέσα στο παραλήρημα να αναφέρουν που και πως γίνονται οι εκλογές στο ΣΕΤΗΠ για να πάνε τα πλήθη να ψηφίσουν, θα προσπαθήσουμε να τους διευκολύνουμε λοιπόν και σ' αυτό, (εκτός απ' την προσπάθεια να στήσουν κάλπη για το ΣΕΤΗΠ και στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ, θα εξηγήσουμε και πιο κάτω) για όποιον ενδιαφέρεται:

Γ΄ Σεπτεμβρίου 48β & Μάρνης Αθήνα, εκλογές μέχρι τις 24/5, περισσότερα στο: http://www.setip.gr/


Λοιπόν, σαν ΓΕΝΟΒΑ, με βάση τη συνδικαλιστική αλληλεγγύη (η ηθική τους κι η ηθική μας...) προτείναμε στο ΔΣ στις 19-20/5 μετά που μας έκανε την τιμή το ΣΕΤΗΠ να ζητήσει τη βοήθειά μας, και το ΔΣ ζήτησε από τη διοίκηση (κ. Προύντζος) να επιτραπεί να στηθεί η κάλπη του ΣΕΤΗΠ στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν απαγορεύεται απο το νόμο, κι εμείς προσφέραμε ακόμη και τα γραφεία του σωματείου, αλλά η διοίκηση απέρριψε για τους δικούς της λόγους, μια και δυστυχώς ούτε και επιβάλλεται κάτι τέτοιο από το νόμο κι ο χώρος ανήκει στην εταιρία. Ενώ τα γραφεία έχουν παραχωρηθεί κατά το νόμο μόνο για συνδικαλιστικούς σκοπούς του σωματείου μας κι όχι κάποιου άλλου, ακόμη και φιλικού (που λέει ο λόγος...). Εμείς όμως αντιταχθήκαμε και διαμαρτυρηθήκαμε για την απόφαση αυτή της εταιρίας που όντας δυστυχώς νόμιμη, υπήρξε και αμετάκλητη, σε όποια επιχειρήματα αντιπαραθέσαμε.


Εκτός κι αν η ΑΕΕ φαντασιώνεται πως θα κάναμε καμιά απεργία για να ψηφίσει εδώ το ΣΕΤΗΠ... Για το δικαίωμα της αλεπούς (όπως δείχνει η στάση τους στο προεδρείο και στο σωματείο γενικά) να μπεί στο κοτέτσι να φάει τις κότες (όπως μάλλον μας θεωρούν όλους εμάς, αλλά και τον κόσμο που ψήφισε, με βάση ακόμη και την σημερινή ανακοίνωσή τους). Θάπρεπε όμως, για νάχουν τουλάχιστον να λένε οι εκλεγέντες στο ΔΣ απ' την ΑΕΕ, να μας ενημέρωναν για το θέμα ΣΕΤΗΠ τουλάχιστον τη μέρα που εκλέγαμε το προεδρείο στο ΔΣ (13/5). Την ίδια στιγμή που αυτοί κατέθεταν για λογαριασμό του ΣΕΤΗΠ αίτημα στην εταιρία αλλά στο Δ.Σ. φρόντιζαν να μην πάρουν καμιά θέση στο προεδρείο ούτε να ψηφίσουν εμάς - απ' όπου θα μπορούσαν τότε να "σπρώξουν", αν πραγματικά ήθελαν, καλύτερα και τη δουλιά με το ΣΕΤΗΠ. Αλλά μάλλον δεν θάχαν τότε δικαιολογία να μην παίξουν ανοιχτά στο θέμα, γι αυτό πήγαν πάσο και προτιμούν να παίζουν κάτω απ' το τραπέζι... Μάλλον όμως για μπάχαλο μοιάζει η όλη δουλιά κι ίσως θα πρέπει κανένας υπο-πατερούλης (βλ. παρακάτω για το μεγάλο πατερούλη) να τραβήξει κανένα αυτί.... Καλή αρχή συνάδελφοι (αυτό ήταν το πρώτο δείγμα γραφής της ΑΕΕ στη νέα περίοδο του σωματείου, μαζί με την εκλογή του προεδρείου)...


Συνάδελφοι της ΑΕΕ, ο Αριστοτέλης θα σας "έκοβε" στη Λογική αν ποτέ φοιτούσατε στη σχολή του... Εδώ που τα λέμε, ούτε για το Νηπιαγωγείο δεν περνάνε τα "επιχειρήματα" της ΑΕΕ... Ίσως όμως να σας πέρναγε, άντε με τη βάση, κανας "πατερούλης" σαν κι αυτόν που ξεθάψατε πρόσφατα από το χρονοντούλαπο που οι ίδιοι τον είχατε βάλει... Αλλά δεν νομίζουμε ότι θα σας "περάσει" ο κόσμος των εργαζόμενων στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ, τόδειξε πριν 15 μέρες, αλλά μάλλον δεν πήρατε το μάθημα...


Ούτε 2 βδομάδες δεν πέρασαν καλά - καλά από τις εκλογές που ψήφισαν με βροντερό τρόπο 1000 σχεδόν συνάδελφοι κι η ΑΕΕ αφού τορπίλισε τις εκλογές στο προεδρείο του ΔΣ, στη συνέχεια έστησε όλη αυτή την πλεκτάνη για το ΣΕΤΗΠ! Τώρα ανοικτά καλούν τον κόσμο να γυρίσει την πλάτη στο …πουλημένο μας Σωματείο και να ψηφίσει στο ΣΕΤΗΠ . Με γειά τους με χαρά τους να ψηφίσουν στο ΣΕΤΗΠ, όπου, καλά νάναι οι άνθρωποι, σ’ ένα κλάδο που 'χει δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους, είναι κι ο ΟΤΕ μέσα κι οι άλλοι πάροχοι κλπ., στο ΣΕΤΗΠ έχουν γραμμένους περίπου 400 κατά δήλωσή τους συνολικά, όταν π.χ. στο επίσης κλαδικό Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών που ανήκουν και πολλοί από μας πρόσφατα ΨΗΦΙΣΑΝ (απ' τα μέλη) 1200 άτομα και στις δικές μας εκλογές σε επιχειρησιακό σωματείο στον ιδιωτικό τομέα 1000!


Εμ' πώς να 'χουν πλήθος τα μέλη στο ΣΕΤΗΠ όταν, όπως μας εξήγησαν στο Δ.Σ., έχουν μεν «παραταξιακό» τρόπο εκλογών - με την εξής μια παράταξη: το ΠΑΜΕ! Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει, δηλαδή. Μπράβο σας, αγωνιστικοί, ταξικοί, δημοκρατικοί συνδικαλιστές. Ας τους θυμίσουμε ότι ακόμη και στις χώρες του πάλαι ποτέ «υπαρκτού» σοσιαλισμού, υπήρχαν, έστω τυπικά, περισσότερες από μια παρατάξεις… Ίσως πάλι, στις νέες τους αναλύσεις ανακάλυψαν, μαζί με διάφορα άλλα (π.χ. όπως νεκρανάστησαν τον πατερούλη) ότι αυτός ο "πλουραλισμός" έφταιξε και διάλυσε το μαγαζί…


Οι εκπρόσωποι της ΑΕΕ κι αυτοί που τους κατευθύνουν (και δεν μιλάμε βέβαια για το ΣΕΤΗΠ με το οποίο ζητήσαμε στο Δ.Σ. να έχουμε επαφές και καλές σχέσεις κατά το δυνατόν...), έχουν λυσσάξει να διαλύσουν το σωματείο στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ που δυστυχώς γι αυτούς δεν μπορούν να ελέγξουν (τους χάλασαν στις 7/5 τα σχέδια ο κόσμος των συναδέλφων μας κι η ΓΕΝΟΒΑ).


Και με τον τόσο προσφιλή σε μερικούς (βλ. π.χ. ανακοινώσεις της ΑΕΕ) τρόπο των χουλιγκάνων (ανεξαρτήτως χρωμάτων, μην παρεξηγηθούμε κιόλας):


Άντε γειά!


Εκδήλωση για τις Ευρωεκλογές της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α στα Μεσόγεια με ομιλητή από την Πρωτοβουλία Γένοβα ΙΝΤΡΑΚΟΜ

Την Κυριακή 24/5 στο Δημαρχείο Γλυκών Νερών 11:00 π.μ., ανοιχτή εκδήλωση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α στα Μεσόγεια

για την ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.

με ομιλητές:

Τάσος Βασιλειάδης, μέλος Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ,
Λεωνίδας Βατικιώτης, οικονομολόγος- δημοσιογράφος,
Σύλβια Κοιλάκου, Πρόεδρος Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, υποψήφια ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
κι ο Βασίλης Συλαϊδής (Παλληνιώτης) από το Σωματείο Εργαζομένων της ΙΝΤΡΑΚΟΜ

κι εσάς όλους προσκαλεσμένους

Περισσότερα:
http://mesogeia-antikapitalistika.blogspot.com/2009/05/blog-post_2699.html

Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τη συγκρότηση του Δ.Σ/13 Μάη

Συνάδελφοι,
Η Γένοβα πρότεινε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 13/5 για τη συγκρότηση των αντιπροσώπων σε σώμα και σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωσή μας ,να ψηφιστεί Πρόσεδρος από την Α.Ε.Ε. και Γενικός Γραμματέας από τη ΓΕΝΟΒΑ, για να εκφραστεί και στο προεδρείο με καθαρό τρόπο η βούληση των συναδέλφων για αλλαγή στη διοίκηση του σωματείου σε μια αγωνιστική και ενωτική κατεύθυνση, όπως αναδείχτηκε στην κάλπη.
Η ΑΕΕ έκλεισε τα αυτιά της στο μήνυμα των συναδέλφων. Δεν αναγνώρισε την αγωνιστική στροφή των συναδέλφων που έχει ξεκινήσει από την περίοδο της εθελουσίας και του ωραρίου αλλά και την ουσιαστική συμμετοχή των συναδέλφων στις απεργίες για το ασφαλιστικό και την κρίση που κηρύχτηκαν από τη ΓΣΕΕ , για να καταλήξει μετά την επιτυχημένη 24ωρη απεργία του Νοέμβρη να εκφραστεί και στην κάλπη με τη σαφή πλειοψηφία στις παρατάξεις ΓΕΝΟΒΑ-Α.Ε.Ε (8 στις 15 έδρες) που διαφοροποιούνται σαφώς από την εργοδοσία.
Χάρισε ουσιαστικά η Α.Ε.Ε. το προεδρείο στην ΑΚΕ επιλέγοντας να μη βάλει καμία υποψηφιότητα αλλά και να μην ψηφίσει κανένα χρησιμοποιώντας μια αντιφατική και αλλοπρόσαλλη δικαιολόγηση (παρότι. δήλωσε ότι αντιτίθεται απόλυτα να πάρει η ΑΚΕ το προεδρείο, με τη στάση της αποχής από τη διαδικασία της ψηφοφορίας που υιοθέτησε ,χάρισε τελικά την προεδρεία στην ΑΚΕ). Αρνήθηκαν να την ψηφίσουμε σαν ΓΕΝΟΒΑ ακόμα και όταν τους προτείναμε να τους ψηφίσουμε για όποιες θέσεις επέλεγαν αυτοί να κατέβουν.
Ούτε όμως ήταν διατεθειμένοι να ψηφίσουν τη ΓΕΝΟΒΑ να πάρει την Προεδρία ή και όποια άλλη θέση όταν ανακοινώσαμε ότι εμείς θα διεκδικήσουμε αφού η ΑΕΕ αρνιόταν.
Εμείς διεκδικήσαμε την Προεδρεία για να πάρουμε όλοι τις ευθύνες μας απέναντι στο μήνυμα της κάλπης και την επιταγή των συναδέλφων για πιο αγωνιστικό Σωματείο και Δ.Σ.
Τελικά, στη 2η ψηφοφορία και με σχετική πλειοψηφία 6 ψήφους πήρε ο Δ. Τσόκας (ΑΚΕ) την Προεδρία απέναντι στις 5 ψήφους του Γιάννη Θεοχάρη (Γένοβα) που υποστηρίχθηκε κι απ' τον Χρ. Βουλδή ("ΕΚΕΙ").
Η Γένοβα μετά τη στάση της ΑΕΕ για την προεδρεία, διεκδίκησε μόνο τη θέση του αντιπροέδρου και ψηφίστηκε με 11 ψήφους στην 1η ψηφοφορία (4 ΑΕΕ πάντα ...απόντες).Όλες τις υπόλοιπες θέσεις τις πήρε η ΑΚΕ χωρίς δική μας υποστήριξη, πλην μιας, του Αναπληρωτή Γ.Γ. που πήρε ο Χρ. Βουλδής (“EKEI”).
Η συμμετοχή της ΓΕΝΟΒΑ στο προεδρείο στη θέση του Αντιπρόεδρου δείχνει ότι εμείς ήμασταν πρόθυμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας απέναντι στο μήνυμα των συναδέλφων στις εκλογές, αλλά και δεν δεχτήκαμε συναινετικό προεδρείο με την ΑΚΕ, μια που αυτό θα φαλκίδευε το αγωνιστικό μήνυμα από την κάλπη, ιδιαίτερα σήμερα στην κρίσιμη περίοδο που έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση.
Αν το πρόβλημα της Α.Ε.Ε είναι ότι δεν μας εμπιστεύονται γιατί όπως λένε δεν είμαστε φερέγγυοι και γι’ αυτό δεν ήθελαν στήριξη για την προεδρεία από μας, είχαν κάθε δυνατότητα να αποδείξουν στην πράξη τους ισχυρισμούς τους, ψηφίζοντας εμάς για την προεδρεία και βάζοντάς μας μπροστά στην ευθύνη μας για τις επιλογές ,τις προτάσεις ,τη γενικότερη στάση μας (για τα περί αφερεγγυότητας αφήνουμε στην κρίση των συναδέλφων, που έκριναν, ψήφισαν πριν μια βδομάδα και μόνο η ΑΕΕ δεν μπορεί να διαβάσει το μήνυμα που έστειλαν).
Απευθυνόμαστε συναδελφικά στους εκπροσώπους της Α.Ε.Ε. επισημαίνοντας ότι έχουν μείνει πίσω από τις διαθέσεις και την ψυχολογία των συναδέλφων. Η δυναμική και η ριζοσπαστικοποίηση των συναδέλφων που εκφράζεται πλέον και μέσα στο Δ.Σ. από μια αγωνιστική-αριστερή πλειοψηφία από τις παρατάξεις ΓΕΝΟΒΑ και Α.Ε.Ε., κύρια σ’ αυτές τις εκλογές εκφράστηκε με την άνοδο της ΓΕΝΟΒΑ.
Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι η τακτική από τη μεριά της Α.Ε.Ε. δεν κερδίζει κανένα. Αναφερόμαστε στη τακτική της απομόνωσης και των ξεχωριστών συγκεντρώσεων στις γενικές απεργίες, των συμβολικών αιτημάτων για 1400 βασικό σαν απαραίτητο όρο για να προχωρήσουμε από κοινού σε διεκδικήσεις, των ταλαντεύσεων πριν και των βιαστικών αποχωρήσεων με το επιχείρημα ότι δεν νομιμοποιούμε, την κρίσιμη ώρα που στη Γ.Σ. υπονομεύεται η αποφασισμένη απεργία για το ωράριο (2005), αλλά και της διχαστικής και κατά συνέπεια διαλυτικής στάσης την κρίσιμη ώρα που έχει τραβηχτεί και η ΑΚΕ την τελευταία στιγμή στην απεργία για τις απολύσεις (Νοέμβρης 2008), στο όνομα της αγωνιστικής πλειοδοσίας σε αιτήματα και μέρες απεργίας. Δεν κερδίζει κανένα αυτή η τακτική γιατί κουβαλάει την απαισιοδοξία ότι τίποτα δεν αλλάζει, ότι οι αγώνες σήμερα δε μπορούν να νικήσουν, ότι δεν ενώνουμε την κρίσιμη ώρα για να κάνουμε βήματα που θα σπρώξουν τα πράγματα προς το συμφέρον των εργαζόμενων, αλλά το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προετοιμαστούμε για να διαχειριστούμε την ήττα ή να μη χρεωθούμε την ήττα.. Ουσιαστικά είναι μια αμυντική στάση και υπονοεί ότι αν ήταν αλλιώς τα πράγματα και υιοθετούσαν οι εργαζόμενοι το πλαίσιο αιτημάτων της Α.Ε.Ε., δηλαδή του ΠΑΜΕ, και άλλους τρόπους δράσης π.χ. για δύο απεργίες, τότε οι εργαζόμενοι θα νικούσαν , προς το παρόν δεν μπορεί η πλειοψηφία των συναδέλφων να ακολουθήσει, δεν μπορεί να βγάλει ούτε καν την πρώτη απεργία.
Σε πείσμα αυτής της ηττοπάθειας η 24ωρη απεργία του Νοέμβρη ήταν απόλυτα επιτυχημένη –διαφορετικά θα επικρατούσε η παραίτηση, η απογοήτευση και η διάσπαση, αν αποδεχόμασταν τη λογική του εργοδότη. Είναι παρακαταθήκη για το μέλλον και τώρα μέσα από το καταλυτικό εκλογικό αποτέλεσμα που είναι και ιστορικό για το σωματείο μας και επιβεβαιώνει τη δυναμική της απεργίας, ανατρέψαμε την προηγούμενη πλειοψηφία στο Δ.Σ., που υποχωρώντας στην πίεση της διοίκησης υπονόμευσε το δεύτερο γύρο για απεργιακή κινητοποίηση, οδηγώντας τους συναδέλφους σε Γ.Σ. το απόγευμα. Αντίθετα η ΓΕΝΟΒΑ μαζί με την Α.Ε.Ε. προτείναμε στάση εργασίας και Γ.Σ. στο προαύλιο, και επιπρόσθετα σαν ΓΕΝΟΒΑ προτείναμε στο Δ.Σ. αλλά και με ανακοίνωσή μας κλιμάκωση με δεύτερη 24ωρη απεργία.

Από δω και πέρα
Θα συνεχίσουμε την τακτική μας να παίρνουμε ενωτικές πρωτοβουλίες συστηματικά, που να εκφράζουν τη δυναμική των συναδέλφων απέναντι στην εργοδοσία και να τις απευθύνουμε σε όλες τις παρατάξεις. Βοηθάει στην αυτοπεποίθηση των συναδέλφων και φέρνει όλες τις παρατάξεις μπροστά στις ευθύνες τους. .Αν πιστεύεις πραγματικά ότι το περιβάλλον γύρω σου μπορεί να μεταβληθεί, προσπαθείς να τραβήξεις και τις παρατάξεις που συνήθως δίνουν τη συναίνεσή τους στον εργοδότη σε πρωτοβουλίες που δε θέλουν αλλά δεν μπορούν εύκολα να αρνηθούν ακριβώς γιατί πιέζονται από τη βάση τους. Δε φοβάσαι κάποιες φορές να ψηφίσεις μαζί τους προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για να αγωνιστείς με πιο μαζικούς όρους για τις διεκδικήσεις σου. (Θυμίζουμε ότι τα 90 ευρώ έγιναν το β’ αίτημα στην απεργία του Νοέμβρη ακριβώς γιατί δε χωρούσανε μέσα στη λογική της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας και τελικά δεν τα πήραμε, γιατί δεν μπορέσαμε μέσα από κλιμάκωση της απεργίας να ανατρέψουμε τη λογική της ανταγωνιστικότητας του εργοδότη που σήμαινε μηδενικές αυξήσεις για το 2008).
Και στην πράξη κάθε φορά θα αναδειχτεί και η φερεγγυότητα του καθενός αλλά και η συμβολή του στον αρχικό στόχο. Δε σε εμποδίζει αυτή η παραπάνω στάση να βρίσκεσαι στην αντίπερα όχθη όταν έχεις να αντιμετωπίσεις μια ανοιχτά φιλεργοδοτική στάση.
Ξέρουμε ότι με την Α.Ε.Ε. θα συμπορευτούμε πολλές φορές στο μέλλον γιατί η περίοδος μπροστά μας είναι περίοδος κρίσης και επιθέσεων. Τους καλούμε να χρησιμοποιήσουμε την πλειοψηφία που έχουμε μαζί, για να ενώσουμε όλους τους συναδέλφους και να παλέψουμε με αισιοδοξία για πραγματικά βήματα, για να μην μας φορτώσει στο χώρο μας ο εργοδότης την κρίση. Το 2009 πρέπει να είναι χρονιά πραγματικών διεκδικήσεων. Η αποφασιστικότητα των συναδέλφων, όπως και στην κάλπη εκφράστηκε, δεν αφήνει κανένα περιθώριo για παραπέρα πισωγυρίσματα.
Πιστεύουμε όλοι οι συνάδελφοι, ακόμη και ψηφοφόροι της ΑΕΕ είναι βαθιά απογοητευμένοι, ακόμη κι αγανακτισμένοι από τη στάση των εκπροσώπων τους στο ΔΣ και συμμεριζόμαστε αυτό το αίσθημα.
Σε κάθε περίπτωση η εκλογή της ΑΚΕ στο προεδρείο με τον τρόπο που έγινε, απέχει παρασάγγες από παλιότερα που πλειοψηφούσε. Την πλειοψηφία στο Δ.Σ. την έχουμε οι δύο αριστερές παρατάξεις (ΓΕΝΟΒΑ-Α.Ε.Ε). Κύριος κι αποφασιστικός στο Σωματείο είναι ο λόγος όλων των συναδέλφων κι αυτός εκφράζεται με το μόνο κυρίαρχο όργανο, τη Γενική Συνέλευση, όπου θα παρθούν οι σημαντικές αποφάσεις.
Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ ΣΤΗΝ ΙΝΤΡΑΚΟΜ, συνεχίζει αταλάντευτα στο δρόμο που ακολουθεί, για αγωνιστική και συνεπή διεκδίκηση των συμφερόντων των εργαζόμενων, με τη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα.

Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

"Επί του πιεστηρίου" το νεο Δ.Σ. 13/5/09

Συνάδελφοι,

πάλι επί του πιεστηρίου, τα αποτελέσματα στην εκλογή προεδρείου στο νεοεκλεγμένο ΔΣ (συγκρότηση σε σώμα) που έγινε στις 13/5/09.

habemus papam (έχουμε "πάπα" Ρώμης...) και το όνομα αυτού;

και πάλι Δημ. Τσόκας από ΑΚΕ! Αμ' πώς! που θάλεγε κι ο Χατζηχρήστος...

Για να σοβαρευτούμε τώρα:

Η Γένοβα πρότεινε σε προηγούμενη ανακοίνωση, με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών, να ψηφισθεί πρόεδρος από την ΑΕΕ, για να σηματοδοτήσει και στο προεδρείο την αλλαγή που έδειξε η κάλπη - και μοιρασμένο το υπόλοιπο προεδρείο ΑΕΕ-ΓΕΝΟΒΑ αλλά και ενδεχόμενα με μια συμμετοχή της ΑΚΕ αν ήθελε.

Η ΑΕΕ όμως, με μια περισπούδαστη αλλά και αντιφατική ή και αλλοπρόσαλλη δικαιολόγηση (π.χ. δήλωσε ότι αντιτίθεται απόλυτα να πάρει η ΑΚΕ το προεδρείο, αλλά με τη στάση της τελικά της το χάρισε...), απέκλεισε το ενδεχόμενο να συμμετέχει στο προεδρείο, μια που, όπως δήλωσε δεν έχει την απόλυτη πλειοψηφία μόνη της ή, άντε, σχεδόν μόνη της (δηλ. τουλάχιστον 7 αλλά καλύτερα βέβαια 8+ έδρες και βλέπουμε τότε...), και αρνήθηκε τη δυνατότητα να την ψηφίσουμε σαν ΓΕΝΟΒΑ, ακόμη κι όταν προτείναμε να τους ψηφίσουμε και γενικά για όλες τις θέσεις που θα επέλεγαν αυτοί να κατέβουν!!!

Ούτε όμως ήσαν διατεθειμένοι να ψηφίσουν τη ΓΕΝΟΒΑ να πάρει την Προεδρία ή και όποια άλλη θέση (παρ' όλο που δήλωσαν ότι δεν μας ταυτίζουν με την ΑΚΕ σαν φιλοεργοδοτική παράταξη, ποιός στη χάρη μας!), όταν ανακοινώσαμε ότι εμείς θα διεκδικήσουμε αφού η ΑΕΕ αρνιόταν.

Εμείς όμως διεκδικήσαμε τελικά την Προεδρεία για να τους βάλουμε όλους να πάρουν τις ευθύνες τους απέναντι στο μήνυμα των εκλογών και την επιταγή των συναδέλφων για πιο αγωνιστικό Σωματείο και Δ.Σ. που ανέδειξε η κάλπη.

Τελικά, στη 2η ψηφοφορία και με σχετική πειοψηφία 6 ψήφους πήρε ο Δ. Τσόκας (ΑΚΕ) την Προεδρία απέναντι στις 5 ψήφους του Γιάννη Θεοχάρη (Γένοβα)που υποστηρίχθηκε κι απ' τον Χρ. Βουλδή ("ΕΚΕΙ"). Οι 4 της ΑΕΕ "απόντες" καμάρωναν... Να δούμε πως θα δικαιολογούνται στους ψηφοφόρους τους κι όλους τους συναδέλφους.... Οι όποιες σκοπιμότητες της ΑΕΕ δεν αποτελούν δικαιολογία για το ότι χάθηκε η ευκαιρία, τουλάχιστον συμβολικά (θα εξηγήσουμε πιο κάτω), να αλλάξει η σύνθεση του Δ.Σ.

Η Γένοβα μετά τη στάση της ΑΕΕ, απέκλεισε την πρόταση της ΑΚΕ για συναινετικό δι-παραταξιακό προεδρείο (ΑΚΕ - ΓΕΝΟΒΑ) και διεκδίκησε μόνο συμβολικά τη θέση του Αντιπρόεδρου, που κέρδισε ο Γ. Θεοχάρης με 11 ψήφους στην 1η ψηφοφορία (4 ΑΕΕ πάντα ...απόντες).

Σ' όλες τις υπόλοιπες θέσεις του προεδρείου εκλέχτηκαν από την ΑΚΕ με σχετική πλειοψηφία (7 ψήφοι) στη 2η ψηφοφορία (θα βγεί σχετική ανακοίνωση Δ.Σ.), εκτός από τη θέση του Α' Αναπληρωτή Γραμματέα που διεκδίκησε και πήρε ο Χρ. Βουλδής ("ΕΚΕΙ") με 8 ψήφους (στην 1η ψηφοφορία).

Η συμμετοχή της ΓΕΝΟΒΑ στο προεδρείο συμβολικά στη θέση του Αντιπρόεδρου δείχνει ότι εμείς ήμασταν πρόθυμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας απέναντι στο μήνυμα των συναδέλφων στις εκλογές, αλλά και δεν δεχτήκαμε συναινετικό προεδρείο με την ΑΚΕ, μια που αυτό θα φαλκίδευε το αγωνιστικό μήνυμα από την κάλπη, ιδιαίτερα σήμερα στην κρίσιμη περίοδο που έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση.

Σε κάθε περίπτωση θα αγωνισθούμε στο ΔΣ αλλά και σ' όλο τον κόσμο των συναδέλφων στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ για να υπερασπισθούμε και να προωθήσουμε τα συμφέροντα των εργαζόμενων στην επόμενη περίοδο, κάτι όμως που το Δ.Σ. ακόμη και με μια πιο αγωνιστική σύνθεση δεν εξασφαλίζει, άσχετο αν εμείς το διεκδικήσαμε σε συμβολικό επίπεδο. Μόνο η αγωνιστική διάθεση, μαζική συμμετοχή κι αποφασιστικότητα των συναδέλφων στις Γενικές Συνελεύσεις, κινητοποιήσεις αλλά και καθημερινά στους τόπους δουλιάς, μπορεί να δώσει δυνατότητα και προοπτική να επιτύχουμε τα δίκια μας.

Σε κάθε περίπτωση η εκλογή της ΑΚΕ στο προεδρείο με τον τρόπο που έγινε, απέχει παρασάγγες από παλιότερα που πλειοψηφούσε. Ο ρόλος του ΔΣ, ιδίως χωρίς "αυτοδυναμία", είναι κυρίως διεκπεραιωτικός για τα διάφορα θέματα και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα και να συμμετέχει ο κόσμος καθημερινά. Κύριος κι αποφασιστικός στο Σωματείο είναι ο λόγος όλων των συναδέλφων κι αυτός εκφράζεται με το μόνο κυρίαρχο όργανο, τη Γενική Συνέλευση, όπου θα παρθούν οι σημαντικές αποφάσεις.

Αυτά σα μια πρώτη, πρόχειρη αποτύπωση των συμβάντων κι αποτελεσμάτων στην συγκρότηση του Δ.Σ. και για μια πρώτη ενημέρωση των συναδέλφων. Η ΓΕΝΟΒΑ θα επανέλθει με πιο ουσιαστική τοποθέτηση και στόχευση για τη συνέχεια στις νέες συνθήκες μετά τις εκλογές της 7/5. Για τη στάση των άλλων παρατάξεων, ας δώσουν οι ίδιοι εξηγήσεις, απέναντι στα μεγάλα ερωτηματικά των συναδέλφων...

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ ΣΤΗΝ ΙΝΤΡΑΚΟΜ, συνεχίζει αταλάντευτα στο δρόμο που έχει χαράξει, αγωνιστική και συνεπή διεκδίκηση των συμφερόντων των εργαζόμενων, με τη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα.

Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Ανακοίνωση - Πρόταση "ΓΕΝΟΒΑ" για τη συγκρότηση σε σώμα του ΔΣ.

Συνάδελφοι,


Οι εκλογές της 7ης Μαΐου ανέδειξαν την αγωνία των συναδέλφων για το διάστημα που ακολουθεί, την αποφασιστικότητά τους να δώσουν νέα δύναμη στο Σωματείο αλλά και συνάμα την εμπιστοσύνη στη στάση και την προσπάθεια που κατέβαλε η παράταξή μας στο να συσπειρώσει και να εκφράσει αυτό το συναίσθημα.

Την Τετάρτη 13 Μαΐου θα συγκληθεί η πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου με σκοπό την εκλογή προεδρείου. Η «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ στην INTΡΑΚΟΜ» με γνώμονα τη συνέπεια των λόγων της, αλλά και με σεβασμό στο αποτέλεσμα της κάλπης θα προτείνει:

· Για τη θέση Προέδρου, ανάδειξη υποψηφίου από την «Α.Ε.Ε.»

· Για τη θέση Αντιπροέδρου, ανάδειξη υποψηφίου από την «Α.Κ.Ε.»

· Για τη θέση Γραμματέα, ανάδειξη υποψηφίων από την «Πρ. Γένοβα στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ»

Με το αποτέλεσμα της κάλπης να μην κατοχυρώνει αυτοδυναμίες, το εκλογικό σώμα στο Σωματείο δεν έδωσε απλά ένα μήνυμα. Ήρθε ξανά στο επίκεντρο! Τώρα είναι η ώρα που αποφάσεις και επιλογές, αγώνες και κινητοποιήσεις βαραίνουν όλους μας. Η παράταξή μας για άλλη μια φορά δείχνει και έμπρακτα την εμπιστοσύνη της σε όλους εσάς και ελπίζει στη διαρκεί στήριξη και συμμετοχή σας. Τώρα είναι η ώρα της ευθύνης για όλους μας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τις ΕΚΛΟΓΕΣ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ ΣΤΗΝ ΙΝΤΡΑΚΟΜ

Παιανία 12/5/09



Συνάδελφοι,

Μήνυμα νίκης, αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης είναι το μήνυμα που στείλατε με την ψήφο σας στις εκλογές του Σωματείου μας στις 7/5.

Η κρίση αποδείχτηκε ότι δεν έχει αποθαρρύνει του εργαζόμενους, ούτε λειτουργεί αποτρεπτικά για τη μαχητικότητά τους. Αντίθετα το αποτέλεσμα της κάλπης αντανακλά μια ουσιαστική ριζοσπαστικοποίηση των συναδέλφων.

Η συμμετοχή στις εκλογές ήταν μεγαλύτερη σε σχέση με το παρελθόν (58,8%)

Τα μέλη του σωματείου ψήφισαν μαζικά και δυνάμωσαν το σωματείο στην κρίσιμη συγκυρία.

Ταυτόχρονα έχουμε μια ολοφάνερη αλλαγή στους συσχετισμούς μέσα στο σωματείο. Η παλιά πλειοψηφία (ΑΚΕ) δεν ισχύει πια, ούτε μπορεί με δεκανίκια να αναστηλωθεί.

Υπάρχει μια σαφής πλειοψηφία σε ποσοστά και έδρες από τις δυνάμεις που διαφοροποιούνται σαφώς από την εργοδοσία (ΓΕΝΟΒΑ,Α.Ε.Ε.):πάνω από 50%, 8 στις 15 έδρες.

Η Πρωτοβουλία Γένοβα στην Ιντρακόμ ακολουθώντας μια ανοδική πορεία διπλασίασε και πάλι τις έδρες και το ποσοστό της σε ψήφους σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις (από 6,4% το 2004 σε 12,4% το 2007 και σε 24,24% το 2009).

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους που μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και να δεσμευτούμε ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε αγωνιστικά και ενωτικά προκειμένου να υπερασπίσουμε τα συμφέροντα όλων των συναδέλφων.

Το Σωματείο με τη νέα αγωνιστική εκπροσώπηση στο Δ.Σ. αλλά και τις συλλογικές αποφάσεις μέσα από Γ.Σ. θα πρέπει να αντιμετωπίσει δύσκολες αποφάσεις σε σχέση με βασικά εργασιακά δικαιώματα που απειλούνται και η κατεύθυνση θα πρέπει να είναι αγωνιστική ,σε αλληλεγγύη με τους άλλους εργαζόμενους, αυτό έδειξε η κάλπη.

Καλούμε και τις άλλες παρατάξεις, διαβάζοντας σωστά το μήνυμα των εκλογών να αναλάβουν τις ευθύνες τους στη σημερινή συγκυρία σε αγωνιστική και ενωτική κατεύθυνση. Είναι ώρα το Σωματείο να αλλάξει σελίδα. Είναι απαίτηση των συναδέλφων να συγκροτηθεί το νέο Δ.Σ με βάση τη δυναμική που εκφράστηκε στην κάλπη.

Καλούμε ιδιαίτερα την Α.Ε.Ε. να συγκροτήσουμε μαζί προεδρείο, ψηφίζοντας από κοινού για τις δύο πρώτες θέσεις του Δ.Σ. (Προέδρου και Γενικού Γραμματέα) υποψηφίους από την Α.Ε.Ε και τη Γένοβα αντίστοιχα. Η θέση του αντιπροέδρου μπορεί να προταθεί στην ΑΚΕ για να υπάρχει εκπροσώπησή της στο προεδρείο. Οι υπόλοιπες θέσεις στο Δ.Σ. να ψηφιστούν με παρόμοιο τρόπο.

Θέλουμε να θυμίσουμε ότι μέσα από τη σταθερή μας γραμμή να επιδιώκουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση στη δράση, έχουμε συμπορευθεί με την Α.Ε.Ε. σε κρίσιμες περιστάσεις, για να υπερασπίσουμε δικαιώματα που ο εργοδότης επιχείρησε να μας αφαιρέσει (όπως η μάχη για τα λεωφορεία, η απόρριψη της λογικής να παραχωρήσουμε δικαιώματα όπως το δώρο των Χριστουγέννων πρόσφατα-το ωράριο παλιότερα για να αποτραπούν οι απολύσεις.)

Σε κάθε περίπτωση αρμόδια είναι η Γενική Συνέλευση για να αναδεικνύει σε κάθε περίπτωση το πλαίσιο των αιτημάτων που θα διεκδικεί το σωματείο αλλά και τους τρόπους δράσης τόσο για τα δικά μας θέματα, όσο και για τα γενικότερα ζητήματα των εργαζόμενων.

Η λειτουργία του σωματείου το επόμενο διάστημα θα βασίζεται στην συστηματική συμμετοχή των συναδέλφων σε όλα τα θέματα και στον αποφασιστικό ρόλο τους στη λήψη των αποφάσεων κύρια μέσα από τις Γ.Σ.

Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ - ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ "ΓΕΝΟΒΑ" ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!

"Επί του πιεστηρίου", ώρα 22:00 της Πέμπτης, 7 Μάη:

Βγήκαν τα πρώτα αποτελέσματα από τις εκλογές για το Δ.Σ. του Σωματείου:

Ψηφίσαντες: 991 (58,7 % στο σύνολο των μελών, ιστορικά εξαιρετική συμμετοχή)

Έγκυρα ψηφοδέλτια: 920
Λευκά: 26 Άκυρα: 45

Έλαβαν: ΑΚΕ (Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων): 345 (34,8%), έδρες 5+1=6
ΑΕΕ (Αγωνιστική Εργατουπαλληλική Ενότητα): 238 (25,87%), έδρες 3+1=4
"Πρωτοβουλία ΓΕΝΟΒΑ στην Ιντρακόμ": 223 (24,24%), έδρες 3+1=4
"Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων ΙΝΤΡΑΚΟΜ": 77 (8,37%), έδρα 1
"Ένωση Εργαζομένων" 37 (4,02%)

Για τη "ΓΕΝΟΒΑ" οι σταυροί και εκλεγόμενοι στο ψηφοδέλτιο:



  • ΑΚΟΥΜΙΑΝΑΚΗ ΑΝΤΙΓΟΝΗ 52

  • ΑΡΜΕΝΙΑΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ 24

  • ΒΟΡΓΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ 65 (εκλέγ.)

  • ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ 26

  • ΖΩΤΟΣ ΑΛΕΚΟΣ 58

  • ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 90 (εκλέγ.)

  • ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 35

  • ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ 23

  • ΠΑΠΑIΩΑΝΝΟΥ ΘΕΜΗΣ 39

  • ΣΥΛΑΪΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ 73 (εκλέγ.)

  • ΤΣΟΝΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 76 (εκλέγ.)

Συμπληρωματικά

Για ΕΚΑ (μόνο Αθήνα) αντιπρόσωποι: 3 ΑΕΕ(39,3%), 3 ΓΕΝΟΒΑ (32,4%,) Θεοχάρης, Βοργίας, Συλαϊδής), 2 ΑΚΕ(28,3%)

Για ΠΟΕΜ (+ Πάτρα / Θεσσαλονίκη) αντιπρόσωποι: 3 ΑΕΕ(35%), 3 ΑΚΕ(31,9%), 2 ΓΕΝΟΒΑ(21,7%, Θεοχάρης, Βοργίας)




Από μια πρώτη ανάγνωση των αποτελεσμάτων (κύρια για το Δ.Σ.), είναι φανερό ότι:


1. Υπάρχει πολύ μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές σε σχέση με το παρελθόν (58,7%). Τα μέλη ψήφισαν μαζικά και δυνάμωσαν το σωματείο στην κρίσιμη συγκυρία.

2. Υπάρχει μια ολοφάνερη αλλαγή στο σωματείο. Η παλιά πλειοψηφία δεν ισχύει πια, κάτι πρωτοφανές στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ από ανέκαθεν, ούτε μπορεί με κάποια δεκανίκια να αναστηλωθεί. Υπάρχει μια σαφής πλειοψηφία σε ποσοστά και έδρες από τις δυνάμεις που διαφοροποιούνται σαφώς από την εργοδοσία: συνολικά 54,13%, 8 στις 15 έδρες.

3. Η ΓΕΝΟΒΑ θριάμβευσε. Σαν παράταξη ξαναδιπλασίασε τις ψήφους, τα ποσοστά και τις έδρες της από τις προηγούμενες εκλογές. Θυμίζουμε:
2004: 6,4%, 1 έδρα (86 ψήφοι)
2007: 12,4%, 2 έδρες (135 ψήφοι)
2009: 24,24%, 4 έδρες (223 ψήφοι)
Η θεαματική αυτή άνοδος αντιστοιχεί στη μεγάλη άνοδο της αγωνιστικότητας όλων των συναδέλφων στην υπεράσπιση των συμφερόντων τους που ανοικτά απειλούνται, κάτι που είδαμε πρόσφατα να εκφράζεται με την καθολική απεργία της 20ής Νοέμβρη 2008. Κερδήθηκε σε εκλογικά ποσοστά και έδρες από τη ΓΕΝΟΒΑ αποκλειστικά, σαν αποτέλεσμα της αγωνιστικής κι ενωτικής στάσης της τα τελευταία χρόνια κι ιδιαίτερα το τελευταίο κρίσιμο διάστημα (παρά τη λασπολογία αλλά και ανοιχτή υπονόμευση που δεχθήκαμε προεκλογικά και που τα αντιπαρερχόμαστε, ούτε άλλωστε οι συνάδελφοι"τσίμπησαν" όπως έδειξε η κάλπη).

4. Μοναδικό αρνητικό αποτέλεσμα η μη εκλογή έδρας ΔΣ από την ΕΕ στην Πάτρα, χωρίς απώλεια ποσοστού (είχε κερδηθεί στην 3η κατανομή το 2007, ενώ τώρα οι έδρες μοιράστηκαν στη β' κατανομή. Εκλέγεται όμως ο Σπ. Μελιτσόπουλος στην τοπική επιτροπή Πάτρας). Σ' αυτό ασφαλώς συντέλεσε αρνητικά κι η εμφάνιση του νέου σχήματος ΕΚΕΙ με βάση κύρια την Πάτρα που εν μέρει προέκυψε από αποχώρηση από τη ΓΕΝΟΒΑ (εκλέγεται στο Δ.Σ. ο συνάδελφος Χ. Βουλδής που το 2007 είχε εκλεγεί με τη ΓΕΝΟΒΑ).

5. Ανοίγει μια νέα περίοδος στο σωματείο όπου οι συνάδελφοι εμπιστεύονται μια ανεξάρτητη από την εργοδοσία κι αγωνιστική γραμμή, ιδιαίτερα μέσα απ' τη ΓΕΝΟΒΑ που ιδιαίτερα τιμήθηκε με την ψήφο των συναδέλφων και στις εκλογές αυτές.

6. Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους που μας τίμησαν με την ψήφο τους και θα αγωνισθούμε με αποφασιστικότητα αλλά κι ενωτικό πνεύμα να προωθήσουμε μέσα από το Δ.Σ. τα συλλογικά μας συμφέροντα. Σε κάθε περίπτωση, η στήριξη κι αγωνιστικότητα των συναδέλφων όπως θα εκφρασθεί στο επόμενο διάστημα θα είναι ο πραγματικός μοχλός για να δώσουμε πετυχημένα τους αγώνες στην ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Το σωματείο με τη νέα αγωνιστική εκπροσώπηση στο ΔΣ αλλά και τις συλλογικές αποφάσεις μέσα από Γ.Σ. θα πρέπει να αντιμετωπίσει δύσκολες αποφάσεις σε σχέση με τα βασικά εργασιακά δικαιώματα που απειλούνται και η κατεύθυνση θα πρέπει να είναι αγωνιστική, σε αλληλεγγύη και με τους άλλους εργαζόμενους, συτό έδειξε η κάλπη, πέρα από κάθε αμφισβήτηση.

7. Καλούμε και τις άλλες παρατάξεις, διαβάζοντας σωστά το μήνυμα των εκλογών μας, να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους στη σημερινή συγκυρία σε αγωνιστική κι ενωτική κατεύθυνση, ξεκινώντας άμεσα από τη συγκρότηση του ΔΣ σε σώμα.

Θα ακολουθήσει κι αναλυτικότερη ανακοίνωση της παράταξης.

Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΜΑΪΟΥ - ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ - ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ "ΓΕΝΟΒΑ"

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΗΝ ΙΝΤΡΑΚΟΜ




Συνάδελφοι,

όσοι από σας δεν είστε γραμμένοι στο Σωματείο, πρέπει οπωσδήποτε να γραφτείτε για να δυναμώσει και να έχουμε όλοι ένα γερό κι αγωνιστικό Σωματείο. Οι αδυναμίες του Σωματείου στο παρελθόν ξεπερνιούνται μόνο με τη μαζικότητα και την αγωνιστικότητα.

Αν και δεν προλαβαίνετε πια (αν δεν είστε ήδη γραμμένοι) να ψηφίσετε στις εκλογές της 7ης Μαΐου (οι εκλογικοί κατάλογοι έκλεισαν), η συμμετοχή σας είναι απαραίτητη στη συνέχεια, για να προβάλετε και διεκδικήσετε τα δικά σας ζητήματα, θέσεις, να συμμετέχετε στις αποφάσεις.


Πιο πάνω βρίσκεται το έντυπο αίτησης εγγραφής, να το τυπώσετε και να το στείλεε με fax στο 4703 εσωτερικό (ή 210-6674703 απ' έξω). Καλό είναι να γράψετε από κάτω και το τηλέφωνό σας για επικοινωνία. Αυτό αφορά σ' όλο το προσωπικό που εργάζεται στην INTRACOM HOLDINGS και στις θυγατρικές της, εκεί όπου ελέγχει τουλάχιστον το 20%. Έτσι π.χ. περιλαμβάνονται η TELECOM, IT Services, Defense, INTRASOFT INTERNATIONAL (προσωπικο στην Ελλάδα), HOL, IntraMaint..., θυγατρικές τους κλπ. Όλοι δικαιούνται και πρέπει να συμμετέχουν.
Το κόστος συμμετοχής είναι 1 ευρώ το μήνα και συνήθως παρακρατείται απ' τη μισθοδοσία.

Μιλήστε και στους άλλους συναδέλφους να γραφτούν.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ ΣΤΗΝ ΙΝΤΡΑΚΟΜ