Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ

Στις 26 Σεπτέμβρη η Κίνηση "Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή" σε συνεργασία με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ελευσίνας διοργανώνουςν Συλαλλητήριο στην κεντρική πλατεία Ασπροπύργου ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών που ανοίγει η κυβέρνηση (ένα προβλέπεται στη Δυτική Αττική).

Εξ άλλου στις 31/8, υπάρχει κάλεσμα από την ίδια κίνηση για ανοιχτή σύσκεψη στην Αθήνα (6:30μμ στο ΕΚΑ) σχετικά με κινητοποιήσεις/εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Φόρουμ Μετανάστευσης & Ανάπτυξης που προγραμματίζεται στην Αθήνα 2-5 Νοεμβρίου.

Λεπτομέρεις και για τις δύο σημαντικές πρωτοβουλίες στο blog της κίνησης:
http://antiracismfascism.blogspot.com/

Το σωματείο στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ πρέπει να στηρίξει αυτές τις πρωτοβουλίες.

ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΑΣ ΣΤΗΝ WIND

Η WIND απόλυσε την Όλγα Κολιούση, εργαζόμενη με σύμβαση αόριστου χρόνου και μέλος του ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου ΠΑΣΕΤΙΜ.
Βλέπε σχετικές ανακοινώσεις του Αυγούστου 2009 στο site του ΠΑΣΕΤΙΜ.
http://www.pasetim.com/index.asp?id=54

Πρόκειται για κατάφωρη αντισυνδικαλιστική ενέργεια, αντίθετη και με το γράμμα του νόμου 1264/82 και πρέπει οπωσδήποτε το σωματείο μας (ΔΣ) στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ να βγάλει ψήφισμα - ανακοίνωση καταδίκης της απόλυσης και συμπαράστασης στην απολυμένη και στο ΠΑΣΕΤΙΜ.

Το ΔΣ στο σωματεί μας είχε ήδη εγκρίνει ανακοίνωση καταδίκης-συμπαράστασης για τη μη ανανέωση σύμβασης - ουσιαστική απόλυσης της Κατρίνας Τζίμα (που είναι μέλος στο κλαδικό σωματείο ΣΕΤΗΠ) από τη WIND λίγες μέρες νωρίτερα.