Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ ΣΤΗΝ INTRACOM ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΙΝΜΑΙΝΤ



Οι εργαζόμενοι στην INMAINT απάντησαν συλλογικά και μαχητικά στην επίθεση της εργοδοσίας να φορτώσει στη δική τους πλάτη τη ζημιά της εταιρείας για το 2013  (πέρσι έγραψε κέρδη), λόγω μείωσης των φετινών τιμημάτων των συμβάσεων και τελικά του τζίρου (πιο αναλυτικά και στο blog μας στην ανακοίνωση στις 9/10 http://protovoulia-genova-intracom.blogspot.gr/).
Η εργοδοσία αντί να καλύψει από τα προηγούμενα κέρδη της τη ζημιά ή και να προχωρήσει σε μείωση του μεγάλου κόστους διοίκησης της ΙΝΜΑΙΝΤ περιορίζοντας προνόμια και αμοιβές της δικής της μεριάς , ανακοίνωσε 10 απολύσεις και νέες  βαριές επιπρόσθετες  μειώσεις (πέρα από το 15% πάνω από τα 1000 μικτά που είχε ήδη περάσει σε όλους τους εργαζόμενους της ΙΝΜΑΙΝΤ, με τελευταίους τον Ιούνιο τους ηλεκτρολόγους). Οι νέες επιπρόσθετες μειώσεις θα ήταν της τάξης του 15-25% από το πρώτο ευρώ,  κλιμακωτά για όλους τους εργαζόμενους που ήταν πάνω από τα 1000 ευρώ  μικτά. Ακόμη οι νέες συμβάσεις  δε θα  είχαν πρόβλεψη για  επαναφορά των μισθών μετά τη λήξη τους, κατά συνέπεια πρόκειται  για νέους μισθούς.
Οι εργαζόμενοι στην ΙΝΜΑΙΝΤ έδωσαν ένα δυνατό αγώνα επιδεικνύοντας μεγάλη ενότητα και αποφασιστικότητα, αντιπαλεύοντας κυριολεκτικά ένα κλίμα τρομοκρατίας από τη διοίκηση, αλλά και μια πρακτική πισωγυρίσματος, κινδυνολογίας και συμβιβασμού σε βάρος των εργαζομένων από την  ΑΚΕ, που ελέγχει οριακά την πλειοψηφία του Δ.Σ.
Για μια βδομάδα οι εργαζόμενοι στην ΙΝΜΑΙΝΤ παρέλυσαν την εταιρεία με 2 στάσεις εργασίας κατά τη διάρκεια των οποίων πραγματοποιήθηκαν 2 Γ.Σ. όπου  αποφασίστηκαν αντίστοιχα 24ωρη και 48ωρη  απεργία και υλοποιήθηκαν με πολύ μεγάλη επιτυχία, ξεπερνώντας και τις δυσκολίες του κατακερματισμού των συναδέλφων σε διαφορετικά έργα έξω από τον όμιλο, αλλά και στις διαφορετικές εταιρείες του ομίλου. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν άλλες 3 Γ.Σ. σε βραδινές ώρες πάντα με μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων.
Από τη μεριά μας σα ΓΈΝΟΒΑ πρωτοστατήσαμε για το ξεκίνημα του αγώνα με 24ωρη απεργία, για την οργάνωση της απεργίας και την κλιμάκωσή της, χωρίς ταλαντεύσεις, με νέα 48ωρη απεργία αλλά και για παραπέρα συνέχιση της κινητοποίησης, προκειμένου να μην περάσουν ούτε οι απολύσεις, αλλά ούτε  οι νέες μειώσεις, επενδύοντας στη δύναμη και τη νίκη της απεργιακής κινητοποίησης.
Η εργοδοσία επιχείρησε  να δημιουργήσει ένα κλίμα τρομοκρατίας με πιέσεις των στελεχών της διοίκησης της ΙΝΜΑΙΝΤ προς τους εργαζόμενους να σταματήσουν την απεργία και να πάνε στα έργα, με απειλές από το διευθύνοντα σύμβουλο της ΙΝΤΡΑΚΑΤ για ρευστοποίηση και σπάσιμο της ΙΝΜΑΙΝΤ  που θα φέρει περισσότερες  απολύσεις στην περίπτωση που δεν γίνει αποδεκτή η πρόταση της διοίκησης, με τρομοκρατικές δικαστικές αγωγές και πρωτοφανείς  δικαστικές αποφάσεις για παράνομη απεργία επειδή το Δ.Σ. δεν τήρησε το 4ημερο προειδοποίησης της απεργίας -εξομοιώνοντας την ΙΝΜΑΙΝΤ με ΔΕΚΟ - παρά το αναμφισβήτητο γεγονός ότι τα νοσοκομεία για τα οποία μπήκε το θέμα έχουν μόνιμο προσωπικό και μόνο επικουρικά εργάζονται οι συνάδελφοί μας σε αυτά, ενώ είχε διατεθεί και το καθορισμένο από την εταιρία προσωπικό ασφαλείας - standby.
Επίσης κλιμακώνοντας η εργοδοσία την πίεση συνολικά προς το σωματείο επιδιώκει (με έφεσή της στην απόφαση που δικάστηκε στις 21/10- μαζί με τη δική μας έφεση για το τετραήμερο), να μην μπορεί η Γ.Σ. των εργαζομένων  σε μια επιχείρηση να βγάλει απόφαση απεργίας για την επιχείρηση, αλλά να απαιτείται Γ.Σ. όλων των μελών του ομίλου! Επιχειρεί προφανώς η εργοδοσία να αποδυναμώσει το σωματείο, που έχει σημαντικές  δράσεις και στο παρελθόν τοπικά, με πιο χαρακτηριστική την απεργία πέρσι στη Defense. Παρενθετικά αναφέρουμε ότι ο νόμος μας έδινε τη δυνατότητα σαν πανελλαδικό σωματείο να αποφασίζουμε τοπικά για απεργία με απόφαση μόνο του Δ.Σ. Εμείς για λόγους ουσιαστικής αντιπροσώπευσης διατηρήσαμε αυτή τη δυνατότητα, μέσω του καταστατικού μας, μόνο για τις στάσεις εργασίας. Ενώ για την απεργία προβλέψαμε να παίρνεται απόφαση κατόπιν Γ.Σ. των εργαζομένων τοπικά ή σε συγκεκριμένη επιχείρηση, αυτοπεριορίζοντας  ουσιαστικά τη δυνατότητα που μας έδινε ο νόμος και όχι κάνοντας την οποιαδήποτε κατάχρηση (η απόφαση του δικαστηρίου και για τις δύο εφέσεις θα βγει στο τέλος της βδομάδας).
Πέρα από την τρομοκρατία της εργοδοσίας, φρένο στην κλιμάκωση της απεργίας ήταν η στάση της ΑΚΕ. Δεν έκανε τίποτα για την οργάνωση της απεργίας και ενώ η πρόταση για 24ωρη κατέβηκε ομόφωνα από το Δ.Σ στην πρώτη Γ.Σ. στις 4/10, η ΑΚΕ ζήτησε στην απεργιακή συγκέντρωση μέσα στην απεργία (7/10) αναστολή της παραπέρα κινητοποίησης από την επομένη σε μια λογική κατευνασμού από τη μεριά των εργαζομένων, χωρίς να έχουμε καμία υποχώρηση από τη μεριά της εταιρείας (παρά μόνο μια αόριστη πρόσκληση να συζητήσουμε μετά από τρεις μέρες που ο διευθύνων θα επιστρέψει από ταξίδι και μόνο αν έχουμε ήδη αναστείλει τις κινητοποιήσεις). Σα ΓΕΝΟΒΑ απορρίψαμε αμέσως αυτή την τακτική διότι καταφανώς ευνοούσε την προσπάθεια της εργοδοσίας να κάνει κοιλιά η κινητοποίηση στο ξεκίνημά της και προτείναμε αταλάντευτα να προχωρήσουμε άμεσα σε κλιμάκωση με νέα 48ωρη απεργία και η οποιαδήποτε διαπραγμάτευση να γίνει κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης. Αυτή την πρόταση κατεβάσαμε στη Γ.Σ. σε στάση εργασίας στις 8/10 μαζί τελικά και με την ΑΕΕ που συμφώνησε. Η πρόταση υπερψηφίστηκε και η απεργία κλιμακώθηκε αποφασιστικά.
Η ΑΚΕ στη συνέχεια, κατά τη Γ.Σ.  το απόγευμα στις 17/10, αφού έφθασε να υιοθετήσει  πλήρως την κινδυνολογία της εργοδοσίας, αποδέχτηκε  στο όνομα του «ρεαλισμού» ένα  νεώτερο αντεργατικό πακέτο (που δεν είχε απολύσεις, αλλά επέβαλε νέους μισθούς με μικρότερες μεν αλλά σημαντικές νέες  μειώσεις από το 1ο ευρώ της τάξης του 10% για όλους όσοι ήταν από 1100-1800 μικτά και 20-25% για όσους ήταν παραπάνω -χωρίς επιστροφή στους προηγούμενους μισθούς-) και πρότεινε  το σταμάτημα της κινητοποίησης.
Σα ΓΕΝΟΒΑ κατεβάσαμε πρόταση στη Γ.Σ στις 17/10 για συνέχιση της απεργιακής κινητοποίησης  με νέα τριήμερη απεργία, από κοινού με την ΑΕΕ,  για να μην περάσουν ούτε οι μειώσεις, αλλά οριακά η Γ.Σ. καταψήφισε την πρότασή μας.
Η αντίληψη και η πρακτική της ΑΚΕ να μη θέλει ή να μην οργανώνει την απεργία, σε συνέχεια όλης της λογικής της να αναπαράγει  την κινδυνολογία της διοίκησης, δεν οδηγεί παρά στην αφοπλισμό και την παράδοση όλων των δικαιωμάτων μας στο κουστούμι που μας ετοιμάζει κάθε φορά η εργοδοσία.
Και στην ΙΝΜΑΙΝΤ είναι γεγονός ότι η διοίκηση ξαναμπήκε σε διάλογο επειδή ξεκίνησε και κλιμακώθηκε η απεργία  και απειλήθηκε και  για παραπέρα κλιμάκωσή της. Ακόμη κι η σχετική υποχώρηση της διοίκησης με μια λιγότερο κακή αντιπρόταση ήταν αποτέλεσμα της πίεσης της απεργίας, της δύναμης των συναδέλφων της ΙΝΜΑΙΝΤ σταματώντας τη λειτουργία της επιχείρησης να βάζουν όρους και από τη δική τους μεριά, βάζοντας παρακαταθήκη και για τη συνέχεια για ακόμη πιο δυνατούς αγώνες ακριβώς γιατί τώρα έχουν συσπειρωθεί ακόμη περισσότερο, έχουν πυκνώσει τους αγωνιστικούς τους δεσμούς.
Έχουμε κοινούς αγώνες μπροστά μας για να κατακτήσουμε τα δικαιώματα που σταδιακά επιχειρεί η εργοδοσία μέσα κι έξω από τον όμιλο να μας στερήσει στο βωμό της διατήρησης των δικών τους προνομίων και της ανάκτησης της κερδοφορίας, με πρώτο γερό σταθμό την Πανεργατική στις 6 Νοέμβρη. Πολύ σύντομα με τη λήξη των συμβάσεων για το 2013 θα πρέπει και σε επίπεδο ομίλου να επιλέξουμε το δρόμο του αγώνα, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την αντεργατική πολιτική της μείωσης του εργατικού κόστους που ακολουθεί η εργοδοσία , ιδιαίτερα τα τρία τελευταία χρόνια με τη μορφή των μειώσεων των μισθών ή των απολύσεων.

Σχολιάζοντας την τελευταία διαλυτική ανακοίνωση της ΑΕΕ για τον αγώνα στην ΙΝΜΑΙΝΤ:
Δεν προσφέρουμε καλές υπηρεσίες στην ανάπτυξη των αγώνων όταν λειτουργούμε διαλυτικά, όπως η ΑΕΕ επιχείρησε  κύρια με την τελευταία ανακοίνωσή της για το θέμα της ΙΝΜΑΙΝΤ, αλλά και με τις δύο προηγούμενες, εξαπολύοντας απαράδεκτους και ανυπόστατους χαρακτηρισμούς για τη ΓΕΝΟΒΑ, επιμελώς παραλείποντας τα πραγματικά γεγονότα- ακόμη και για το τι προτείναμε στις Γ.Σ.,  επιχειρώντας να  δημιουργήσει θολά σημεία, προσαρμόζοντας την πραγματικότητα στα μέτρα της (είναι χαρακτηριστικό το πώς τελειώνει η τελευταία ανακοίνωση της ΑΕΕ όπου καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην Πανεργατική στις 6 Νοέμβρη στα ταξικά σωματεία …των ηλεκτρολόγων και του …ΣΕΤΗΠ) κι όχι  με το επιχειρησιακό σωματείο με το οποίο δίνουν κάθε φορά τις απεργιακές μάχες με μαζικούς όρους.
Όλοι οι συνάδελφοι της ΙΝΜΑΙΝΤ ξέρουν ότι η ΓΕΝΟΒΑ, με μπροστάρη τον εκπρόσωπο στο Δ.Σ. της παράταξής μας που προέρχεται από την ΙΝΜΑΙΝΤ, πρωτοστατήσαμε για να οργανωθούν και να στηριχτούν με όλους τους τρόπους οι απεργιακές κινητοποιήσεις αντιπαλεύοντας τις τρικλοποδιές της ΑΚΕ και μην αφήνοντας περιθώρια στις ταλαντεύσεις της ΑΕΕ. Στις 7/10 το μεσημέρι, μέσα στην πρώτη 24ωρη, όταν η ΑΚΕ στην απεργιακή συγκέντρωση πρότεινε αναστολή και η ΑΕΕ εναντιώθηκε μεν, αλλά δεν τοποθετούνταν συγκεκριμένα για τη συνέχεια - βγάζοντας ήδη από το πρωί και μια προβληματική ανακοίνωση ως προς την ανάγκη συσπείρωσης και εστίασης στον αγώνα- , προτείναμε σα ΓΕΝΟΒΑ αταλάντευτα την κλιμάκωση με 48ωρη -στην πιο αποφασιστική ίσως καμπή μαζί με τη Γ.Σ. στις 17/10- περιμένοντας μέχρι την επομένη στη Γ.Σ. και την ΑΕΕ να πάρει τελικά την ίδια θέση.
Η διαλυτική τακτική της ΑΕΕ είναι ένας εύκολος δρόμος, αλλά δε σε πάει μακριά. Χρειάζεται να βλέπεις τη δυναμική γύρω σου και να έχεις πραγματικά εμπιστοσύνη στη δύναμη των εργαζομένων και των αγώνων τους. Όχι να περιορίζεσαι σε συμβολικές κινήσεις και να καταγγέλλεις ακατάσχετα προς όλες τις κατευθύνσεις.
Το Σεπτέμβρη που μας πέρασε, την ίδια ώρα που οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ υποστήριζαν ότι στον κλάδο των καθηγητών «δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις» για τις πενθήμερες απεργίες και έδιναν μάχη μέσα στις Γ.Σ. του κλάδου για να μειώσουν την ορμή των κινητοποιήσεων, η ΑΕΕ  μας εγκαλούσε γιατί είπαμε ξεκάθαρα ότι για τις μειώσεις του 15% πάνω από τα 1000 ευρώ δεν μπορούμε να ξεσηκώσουμε όλη την ΙΝΜΑΙΝΤ ειδικά για τους ηλεκτρολόγους (των οποίων η κλαδική έληξε στο τέλος του Μάη), προχωρώντας σε  στάση , Γ.Σ. και πρόταση για 24ωρη σε όλη την ΙΝΜΑΙΝΤ, γιατί οι υπόλοιποι συνάδελφοι είχαν  ήδη υπογράψει. Έδωσαν τη μάχη να μη σπάσουν οι κλαδικές  στην αρχή του χρόνου μαζί με  όλο τον όμιλο και η μάχη για το 2013 δεν κερδήθηκε όπως όλοι ξέρουν.
Ούτε αλλάζει ο συσχετισμός δύναμης μέσα στην εταιρεία επειδή ένας εργοδοτικός φορέας υπέγραψε νέα σύμβαση για τους ηλεκτρολόγους, αλλά αυτή η σύμβαση δε δεσμεύει το δικό μας εργοδότη αφού καταργήθηκε ο θεσμός της επέκτασης.
Υιοθετήσαμε μεν, όπως προκαταβολικά είχαμε δεσμευτεί, το αίτημα των 9 ηλεκτρολόγων (σε σύνολο 25) στη δεύτερη συγκέντρωσή τους στον Ευαγγελισμό για αγωνιστικό μήνυμα στη διοίκηση μέσα από στάση εργασίας  των ηλεκτρολόγων, και πιέσαμε να περάσει από το Δ.Σ. παρά την αρχική άρνηση της ΑΚΕ. Παράλληλα τοποθετηθήκαμε ότι δεν έχουμε μαζικούς όρους για παραπέρα κλιμάκωση της κινητοποίησης μέσα στο Σεπτέμβρη, ειδικά για τους ηλεκτρολόγους. Ούτε ωφελεί η επιμονή σε συμβολικές ενέργειες που δημιουργούν όμως απομαζικοποίηση, διαίρεση και τελικά απογοήτευση. Συντεταγμένα  προχωράμε κινητοποιώντας τις μέγιστες δυνάμεις που μπορούμε να συσπειρώσουμε σε κάθε ζήτημα διασφαλίζοντας την εμπιστοσύνη , την αξιοπιστία και την ενότητα που έχουμε ανάγκη για τη συνέχεια. Το ζήτημα των ηλεκτρολόγων ήταν ξεκάθαρο ότι είχε πολύ καλύτερες προϋποθέσεις να παλευτεί παραπέρα στο τέλος του χρόνου , μαζί με τους υπόλοιπους εργαζομένους της ΙΝΜΑΙΝΤ,  αλλά και του ομίλου, όπου θα έμπαινε εκ των πραγμάτων για όλους, με τη λήξη των συμβάσεων, το ζήτημα της επαναφοράς των παλιών μισθών και των συλλογικών συμβάσεων (όλο το χρονικό και οι κρίσεις μας ειδικά για το θέμα των ηλεκτρολόγων είναι και στη ανακοίνωση στο blog μας στις 25/9 http://protovoulia-genova-intracom.blogspot.gr/). Στην πράξη βέβαια μπαίνοντας ο Οκτώβρης η διοίκηση άνοιξε το νέο σκληρό αντεργατικό μέτωπο για όλους τους εργαζόμενους της ΙΝΜΑΙΝΤ, όπου δημιουργήθηκαν συνθήκες μαζικής αντίδρασης οδηγώντας στις δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις που αποτελούν παρακαταθήκη για τη συνέχεια στην επιχείρηση και στον όμιλο.
Χρειάζεται για να αναπτύξουμε τους αγώνες μας να αξιοποιήσουμε τα επιχειρησιακά σωματεία που λειτουργούν με μαζικούς όρους και όχι μπαίνοντας στη λογική του ΠΑΜΕ, να βγάζουμε απογοήτευση και να ομφαλοσκοπούμε, προβάλλοντας τα δικά μας σωματεία που τα θεωρούμε ταξικά αλλά στην πραγματικότητα είναι σωματεία-σφραγίδες, δεν μπορούν να κινητοποιήσουν κανένα άνθρωπο πέρα από τον εαυτό μας.
Με τους πραγματικούς σημερινούς εργαζόμενους θα ανατρέψουμε τη λαίλαπα που μας έχουν φέρει. Χρειάζεται εμπιστοσύνη στη δυναμική του κόσμου (μας το υπογραμμίζουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ που με τον πρωτοποριακό αγώνα τους  εδώ και 4,5 μήνες βγάζουν πρόγραμμα με εργατικό έλεγχο, παρά τον πόλεμο της κυβέρνησης)  Χρειάζεται εμπιστοσύνη στη δύναμη των απεργιών και όχι πολιτική συγκράτησης των αγώνων και ομφαλοσκόπησης. Επιβάλλεται να προτείνουμε συνεχώς το πρώτο βήμα για κοινό αγώνα, αν θέλουμε να φτάσουμε σε πραγματική ρήξη με τους ψευτορεαλισμούς των συμβιβασμένων ηγεσιών, αντί να στέλνουμε  ερεθιστικά και προσβλητικά για τους εργαζόμενους τελεσίγραφα
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ!

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΙΝΜΑΙΝΤ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΕΕ

Η ΑΕΕ(ΠΑΜΕ) προχώρησε σήμερα 21/10 (με ημερομηνία 22/10) σε έκδοση ανακοίνωσης - καταγγελίας για τον απεργιακό αγώνα των εργαζόμενων στην ΙΝΜΑΙΝΤ που στρέφεται ιδιαίτερα και κατά της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΕΝΟΒΑ, που βρίθει από ανακρίβειες, παραλείψεις και παραποιήσεις γεγονότων - πέρα κι από την διατύπωση απαράδεκτων χαρακτηρισμών και κρίσεων. Δυστυχώς πρόκειται για τακτική που ακολουθούν γενικότερα οι δυνάμεις που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, κάτι που αντικειμενικά διασπά την εργατική τάξη και υπονομεύει τους ενιαίους αγώνες που είναι αναγκαίοι για να ανατραπεί η πρωτοφανής επίθεση που βιώνουμε από εργοδοσία-κυβέρνηση-ΜΜΕ εργολάβων-δανειστές-μεγάλο κεφάλαιο.

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ στην INTRACOM θα βγάλει ανακοίνωση για να πληροφορήσει τους συναδέλφους υπεύθυνα, βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους. Θα το κάναμε έτσι κι αλλιώς, θα πρέπει τώρα να επωμισθούμε και τον άχαρο αλλά αναγκαίο ρόλο να απαντήσουμε σε λίβελλους. Δεν θα ακολουθήσουμε την ίδια τακτική, θα μιλήσουμε ψύχραιμα αλλά αληθινά, γιατί η λασπολογία δεν μπορεί να βοηθήσει στο παραμικρό το δυνάμωμα της ενότητας και των αγώνων των εργαζόμενων, τώρα που το έχουμε περισσότερο παρά ποτέ ανάγκη.

Και πάλι δυστυχώς, μας μπαίνουν μαύρες σκέψεις: μήπως άραγε δεν είναι κοινή επιθυμία όλων μας που αντιπαλεύουμε την ολοκληρωτική επίθεση, να νικήσουμε; Τι αξίζει περισσότερο από την αγωνιστική ταξική ενότητα των εργαζόμενων;

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΝΜΑΙΝΤ

Σήμερα Τρίτη 15.10 αναβλήθηκε η εκδίκαση της έφεσης του Σωματείου μας κατά της πρωτόδικης απόφασης που έβγαλε παράνομη την απεργία στην ΙΝΜΑΙΝΤ στις 10/10.

Για την ακρίβεια υπήρξε έφεση και της διοίκησης της ΙΝΜΑΙΝΤ για να βγάλει την απεργία παράνομη και για άλλο λόγο, συγκεκριμένα ότι η απόφαση απεργίας δεν πάρθηκε από Γ.Σ. στον όμιλο! Παρά το γεγονός ότι η ΓΣ στην ΙΝΜΑΙΝΤ στις 8.10 ήταν καθόλα νόμιμη και σύμφωνη με το εγκεκριμένο καταστατικό μας και για το κομμάτι που αφορά την λήψη απόφαση για απεργία (σύμφωνα με τα άρθρα 14 και 30). Η προσπάθεια αυτή θέλει να βάλει απαράδεκτους περιορισμούς στο σωματείο μας στο να κινητοποιεί τον κόσμο στη βάση και σχετικά με τις ιδιαίτερες συνθήκες που μπορεί να αντιμετωπίζονται σε μια από τις επιχειρήσεις στον όμιλο ή και τοπικά. Άλλωστε τα τελευταία χρόνια είχαμε πολλές Γ.Σ. σε επίπεδο επιχείρησης με απεργιακό αντικείμενο εκτός από ΙΝΜΑΙΝΤ και στην INTRACOM DEFENSE (πέρσι έγιναν 5 τέτοιες αλλεπάλληλα κατά τη διάρκεια της 20ήμερης απεργιακής κινητοποίησης) αλλά και στην HOL.

Το θέμα είναι σοβαρό και υπονομεύει βασικά συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, ενδιαφέρει δε γενικότερα τους εργαζόμενους κι εκτός ομίλου. Ελπίζουμε να μην περάσει μια τέτοια απόφαση στο Εφετείο. Η συζήτηση και των δύο εφέσεων αναβλήθηκε για τη Δευτέρα 21/10. Σε καμιά περίπτωση δεν θα δεχθούμε να πάνε πίσω οι αγώνες και κινητοποιήσεις από τέτοιες δικανικές μεθοδεύσεις. Απλά δείχνουν στους συνέδελφους εργαζόμενους τις μεθόδους που προχωρεί  εργοδοσία, ολοένα και πιο αποχαλινωμένη στο μνημονιακό κολαστήριο που μας έρριξαν και χαλυβδώνει την αποφασιστικότητα κι αγωνιστικότητά τους σε ενότητα μέσα στον όμιλο, στον κλάδο και με όλους τους εργαζόμενους να ανατρέψουμε αυτόν το ζουρλομανδύα που εξυπηρετεί αποκλειστικά δανειστές και εργοδότες.

Το απόγευμα 6μμ έχει προγραμματισθεί νέα συνάντηση του Δ.Σ. του Σωματείου με τον κ. Σουρέτη για να μας παρουσιάσει την ολοκληρωμένη πρότασή του στα απεργιακά μας αιτήματα.

Οι εργαζόμενοι στην ΙΝΜΑΙΝΤ είναι σε επιφυλακή μετά την ενημέρωσή τους αύριο να αποφασίσουν αν χρειασθεί νέα, πολυήμερη απεργιακή κινητοποίηση.

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΙΝΜΑΙΝΤ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ_ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ

Γεια χαρά,
 
  Η διοίκηση της ΙΝΜΑΙΝΤ απέλυσε 3 εργαζόμενους στην αρχή της προηγούμενης βδομάδα και απειλεί να απολύσει άλλους 10 μέσα στο μήνα και ταυτόχρονα να προχωρήσει- σε μερίδα  των υπολοίπων εργαζομένων- και σε νέες μειώσεις μισθών πέρα από αυτές που ήδη έγιναν στην αρχή του 2013 .
Εναλλακτικά συζητάει να πάρει πίσω τις απολύσεις και να επιβάλει νέες μειώσεις μέσα στο 2013 της τάξης του 20% από το πρώτο ευρώ στον εναπομείναντα μισθό( που προκύπτει μετά το 15% μείωση πάνω από τα 1000 ευρώ ) , σε  όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας. Το ποσοστό δηλ. περίπου που έχει επιβάλει ο όμιλος και στους φύλακες, το ποσοστό που προσπάθησαν να επιβάλουν μόνιμα στη Defense με το τετραήμερο και σκαλώσανε στην απεργία , και από ότι φαίνεται- θα το δούμε στο τέλος του χρόνου- το ποσοστό που θα ήθελαν να επιβάλουν σε όλο τον όμιλο αν έχουν το συσχετισμό (σε όλους τους συναδέλφους στην ΙΝΜΑΙΝΤ που ήταν στη συντριπτική τους πλειοψηφία πάνω στη συλλογική τους σύμβαση, με τη λήξη της σύμβασης και της μετενέργειας  μέσα  στο 2013, επιβλήθηκαν οι μειώσεις του 15% πάνω από τα 1000 ευρώ, με τη δικαιολογία πάντα να μη γίνουν απολύσεις όπως και σε  όλο τον όμιλο (πλην INTRASOFT,HOL) . Η  τελευταία σύμβαση/μετενέργεια που δέσμευε την εργοδοσία της ΙΝΜΑΙΝΤ  και έληξε -και νέα που να δεσμεύει την εργοδοσία  δεν υφίστανται-, ήταν αυτή των ηλεκτροτεχνιτών στο τέλος του Μάη του 2013).
  
    Πέρα από αυτές τις μειώσεις, στη γνωστή γραμμή του ομίλου, η διοίκηση της ΙΝΜΑΙΝΤ προχωράει πριν από 10 μέρες σε νέα επίθεση με απολύσεις και νέες μειώσεις μισθών (και μάλιστα σε πολύ χαμηλούς μισθούς), με το επιχείρημα ότι φέτος στο εξάμηνο ο τζίρος είναι μειωμένος κατά 20% και ναι μεν υπάρχουν  μικτά κέρδη (έσοδα-κόστος πωληθέντων), αλλά μετά την αφαίρεση των εξόδων  διοίκησης(τα οποία είναι ακόμη πιο αυξημένα από πέρσι, από 9,5% στο 15% του τζίρου) ,τους φόρους-τόκους-αποσβέσεις θα έχουν τελική ζημιά 120000 ευρώ  το εξάμηνο και περίπου 200.000 στο τέλος του χρόνου, αν δεν πάρουν άλλες δουλειές. Ενώ πέρσι  με 5.500.000 ευρώ τζίρου ,είχαν στο τέλος του χρόνου  700.000 μικτά κέρδη , αφαιρώντας 500.000 έξοδα διοίκησης είχαν 200000 κέρδη προ φόρων , τόκων και αποσβέσεων και μετά την αφαίρεση αποσβέσεων , φόρων και τόκων γράψανε τελικά κέρδη 70.000 ευρώ.
   Η αντιμετώπιση της εταιρείας ,αλλά και του ομίλου συνολικότερα, ήταν ξεκάθαρα  στη γραμμή να φορτώσουμε τη μείωση του τζίρου στους εργαζόμενους, για μη θιγούν τα προνόμια της διοίκησης και η συνολική κερδοφορία της εταιρείας.  

Η  μόνη απάντηση ήταν η δυνατή απεργιακή κινητοποίηση μέχρι να κάνουν πίσω σε σχέση με τις απολύσεις και τις νέες μειώσεις.

Όπως είναι γνωστό έχουμε ήδη πραγματοποιήσει 24ωρη τη Δευτέρα μετά από στάση και Γ.Σ. την Παρασκευή και πραγματοποιούμε 48ωρη σήμερα και αύριο μετά από στάση και Γ.Σ. χθες Τρίτη.

Η εργοδοσία της ΙΝΜΑΙΝ προχώρησε σε  συνεχείς απειλές με ζωντανές παρεμβάσεις και τηλεφωνήματα στους τεχνικούς και στους διοικητικούς της εταιρείας που έπεσαν στο κενό αφού, παρά τον διασκορπισμό  των εργαζομένων της ΙΝΜΑΙΝΤ σε πολλούς πελάτες, απεργούν οι 50 στους 65 και η εταιρεία δεν μπορεί να λειτουργήσει.
Στη συνέχεια τη θέση του συνομιλητή με το σωματείο πήρε μετά το γενικό διευθυντή της ΙΝΜΑΙΝΤ ,ο διευθύνων της ΙΝΤΡΑΚΑΤ , ο οποίος μας ζητούσε χθες ,Τρίτη, να σταματήσουμε την απεργία (χωρίς να σταματήσουν στιγμή οι εκφοβισμοί και χωρίς να πάρει πίσω καμία απόλυση -ούτε τη μια του συναδέλφου που ήταν μαζί μας στις κινητοποιήσεις και ζήτησε από την αρχή την αλληλεγγύη των συναδέλφων και απαιτήσαμε στοιχειωδώς σαν Δ.Σ. να ανακληθεί σε ένδειξη καλής θέλησης-)   προκειμένου να …συζητήσουμε σε δυο μέρες που θα επιστρέψει από ταξίδι τα αιτήματά μας –λες και δεν τα ξέρει εδώ και 10 μέρες. ΓΕΝΟΒΑ ,ΑΕΕ προτείναμε στη Γ.Σ. συνέχιση με 48ωρη γιατί εκτιμήσαμε ότι πρόκειται για καθαρή κοροϊδία με στόχο να ξεφουσκώσει την απεργία, η ΑΚΕ πρότεινε αναστολή μέχρι να δούμε το διευθύνοντα της ΙΝΜΑΙΝΤ)    Η Γ.Σ. ,όπως ανακοινώθηκε από το Δ.Σ. ,με μεγάλη πλειοψηφία ψήφισε συνέχιση της απεργίας γιατί εκτίμησε ότι πρόκειται για κοροϊδία με στόχο την αποδυνάμωση  των κινητοποιήσεων και όχι για τίποτα περισσότερο.
  
    Η απόδειξη της καλής τους πίστης φάνηκε σήμερα όπου στις 12.00 μας στείλανε εξώδικο και μας κάλεσαν στο δικαστήριο στις 14.00 για να βγει η απόφαση της απεργίας παράνομη και καταχρηστική , με ανυπόστατα επιχειρήματα του τύπου ότι …δεν έγινε χθες νόμιμη Γ.Σ.  στην ΙΝΜΑΙΝΤ.  Στο δικαστήριο προσπαθώντας να μπλοκάρουν την απεργία, αλλά  και κάθε επόμενη απεργία στην INMAINT, και να δημιουργήσουν ένα δεδικασμένο για την απαγόρευση απεργίας σε κάθε ξεχωριστή  επιχείρηση στο μέλλον , επιχειρηματολόγησαν  ότι προκειμένου να βγει απόφαση ότι για να γίνει απεργία νόμιμη σε μια εταιρεία του ομίλου ,πρέπει να κάνουν Γ.Σ. οι εργαζόμενοι …όλου του ομίλου για να το αποφασίσουν , παρά το γεγονός ότι αυτή η δυνατότητα όχι μόνο  καθορίζεται σαφέστατα από το καταστατικό μας ,αλλά είναι σύμφωνη με τη δημοκρατική λειτουργία ,αλλά και την απλή λογική. (Θυμίζει την απόφαση ενός δικαστηρίου για απεργία στους συντάκτες της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ που έλεγε ότι για να βγάλει το κλαδικό της ΕΣΗΕΑ (Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών) απεργία στο μαγαζί , έπρεπε  να κάνουν  Γ.Σ. οι συντάκτες των εφημερίδων όλων των εφημερίδων της …Αθήνας. Κατά τα άλλα οι μεγαλο-δημοσιογράφοι των ΜΜΕ   κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν  γιατί δεν καταρρέουν τα ποσοστά των εχθρών της δημοκρατίας, όταν αποκαλύπτονται τα εγκλήματά τους κατά της κοινωνίας).
  
   Η απεργία θα συνεχιστεί από τη στιγμή που οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι, αυτές οι κινήσεις δεν τρομάζουν κανένα , αντίθετα θυμώνουν τους συναδέλφους περισσότερο. Η απεργία ισχύει   σήμερα για όλο το 24ωρο και συνεχίζεται αύριο. Και όπως  ανακοινώσαμε , οι  συνάδελφοι αύριο νωρίς το πρωί περνάνε από τους χώρους τους -όπως οργανωμένα κάναμε σήμερα ,αλλά και τη Δευτέρα –και όλοι ανεβαίνουν  στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στο κτίριο Δ,  για να δρομολογήσουμε τη συνέχεια μετά την αυριανή επίδοση και της  όποιας  δικαστικής απόφασης.  
Τα αιτήματα είναι δίκαια και πρέπει να κερδηθούν . Είναι σημαντικό να υποστηριχτούν έμπρακτα (αρχικά με οικονομική ενίσχυση) από όλους τους συναδέλφους, γιατί είναι καθαρό ότι μας αφορούν όλους.  



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ INTRACOM για αντεργατικές - αντισυνδικαλιστικές μεθοδεύσεις της ΙΝΜΑΙΝΤ



Παιανία 9.10.2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Συναδέλφισες, συνάδελφοι
Καταγγέλλουμε την εργοδοσία στην ΙΝΜΑΙΝΤ για την απαράδεκτη αντεργατική ενέργειά της σήμερα να προχωρήσει σε αγωγή κατά του Σωματείου μας για την απόφαση για απεργίες στην ΙΝΜΑΙΝΤ Τετάρτη 9 και Πέμπτη 10 Οκτωβρίου.
Σήμερα, 1η μέρα των δύο 24ωρων απεργιών που αποφάσισε χθες η ΓΣ των εργαζομένων με πολύ μεγάλη πλειοψηφία (35 ΝΑΙ από 44 ψηφίσαντες) και με μεγάλη συμμετοχή στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση στο κτίριο Δ στην Παιανία, κατέφθασε μετά τις 12:00 το μεσημέρι δικαστική επιμελήτρια κι επέδωσε στον πρόεδρο του Σωματείου αγωγή κατά του Σωματείου και της απεργίας προς εκδίκαση αυθημερόν στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 14:00!. Το κείμενο της αγωγής βρίθει προχειρότητας κι ανακριβειών, σαν πρώτο δε λόγο παρανομίας της απεργίας ισχυρίζεται ότι δεν αποφασίσθηκε από πραγματική αλλά από «δήθεν» Γ.Σ….Πρόκειται για ασύστολο ψεύδος και ύβρη προς τους εργαζόμενους και το Σωματείο. Επίσης κατά την ακροαματική διαδικασία οι δικηγόροι της ΙΝΜΑΙΝΤ προσπαθώντας να μπλοκάρουν την κήρυξη απεργιών προβάλανε το σόφισμα ότι απόφαση για απεργία σε μια εταιρία του ομίλου μπορεί να πάρει μόνο η Γ.Σ. των εργαζομένων σε όλο τον όμιλο, επειδή το σωματείο είναι ομιλικό και παρά το ότι το δικαίωμα των εργαζόμενων σε μια επιχείρηση να αποφασίσουν για απεργία στο χώρο τους καθορίζεται σαφέστατα από το εγκεκριμένο καταστατικό του Σωματείου μας. Είναι φανερό ότι η εργοδοσία, θορυβημένη από τη μεγάλη αποφασιστικότητα και συμμετοχή των εργαζόμενων στις Γ.Σ. και τις απεργιακές κινητοποιήσεις, παρά τις διαρκείς πιέσεις κι απειλές, προφορικές και τηλεφωνικές, της εργοδοσίας σε πλείστους συναδέλφους στην ΙΝΜΑΙΝΤ για να τρομοκρατηθούν και να μην απεργήσουν, αποφάσισε να βάλει σε εφαρμογή τα «μεγάλα μέσα», να επιχειρήσει δικαστικά να σταματήσει την απεργία. Η απεργία ισχύει για σήμερα Τετάρτη και συνεχίζεται και για αύριο Πέμπτη 10.10 όπου αναμένεται να μας επιδοθεί κι η όποια δικαστική απόφαση, η οποία και θα ανακοινωθεί στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων μπροστά στο κτίριο Δ. Ο απεργιακός αγώνας σε κάθε περίπτωση θα συνεχισθεί, οι αγώνες και τα δικαιώματα δεν δικάζονται ούτε καταστέλλονται.
Οι εργαζόμενοι στην ΙΝΜΑΙΝΤ, έχοντας και τη συμπαράσταση των συναδέλφων σε όλο τον όμιλο INTRACOM, καθώς και άλλων σωματείων και συνδικάτων που τη μετέφεραν με εκπροσώπους τους στους απεργούς, ξεκινούν αύριο Πέμπτη το πρωί στα σημεία που έχουν ήδη ορισθεί και στη συνέχεια συγκεντρώνονται όλοι στο Δ κτίριο για την απεργιακή συγκέντρωση όπου και θα συζητηθεί ο τρόπος για τη συνέχεια της απεργιακής κινητοποίησης. Ο αγώνας αυτός που εστιάζεται ενάντια στις απολύσεις και νέες μειώσεις μισθών,  εντάσσεται στους αγώνες των εργαζομένων σε όλους τους κλάδους απέναντι στις πρωτοφανείς επιθέσεις από εργοδοσία, κυβέρνηση, τρόικα δανειστών κλπ. με τις πολιτικές των μνημονίων, του ευτελισμού και φτωχοποίησης της συντριπτικής πλειοψηφίας του κόσμου. Στους αγώνες αυτούς πρέπει να είμαστε όλοι οι εργαζόμενοι αλληλέγγυοι, με καλό δε συντονισμό και αποφασιστικότητα θα βγούμε εμείς νικητές.
Καλούμε τη διοίκηση της ΙΝΜΑΙΝΤ να δεχθεί άμεσα τα δίκαια αιτήματα ώστε να λήξει η απεργία.  Να αφήσει δε κατά μέρος τους δικολαβικούς ελιγμούς ή και την άσκηση πιέσεων και απειλών στο προσωπικό. Οι εργαζόμενοι δεν πτοούνται από τέτοιες μεθοδεύσεις, αντίθετα ατσαλώνεται η θέληση κι η αγωνιστική αποφασιστικότητά τους.



Το Δ.Σ.

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Αν. Αττικής: ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ. Νίκη στον αγώνα των εργαζόμενων στην ΙΝΜΑΙΝΤ



ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Αν. Αττικής                                                                8.10.2013

ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ. Νίκη στον αγώνα των εργαζόμενων στην ΙΝΜΑΙΝΤ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ της Ανατολικής Αττικής χαιρετίζει και στηρίζει αγωνιστικά τον απεργιακό αγώνα που ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι στην ΙΝΜΑΙΝΤ του ομίλου INTRACOM. Οι εργαζόμενοι παλεύουν με στάσεις εργασίας, μαζικές Γ.Σ. κι απεργίες για να ανακληθούν οι απολύσεις και νέες μειώσεις μισθών που προχώρησε η εργοδοσία από την 1η Οκτώβρη, ενέργειες που αυτή ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να συνεχίσει και κλιμακώσει. Πρόκειται καθαρά για προσπάθεια να φορτώσει στους εργαζόμενους τις υποτιθέμενες ζημιές λόγω της κρίσης. Οι ζημιές αυτές - που οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι δεν στηρίζονται από τα οικονομικά στοιχεία που εμφανίζουν μεγάλες «περίεργες» δαπάνες διοικητικές κλπ. - δεν προκλήθηκαν σε καμιά περίπτωση από τους εργαζόμενους, τους ανθρώπους που παράγουν τον πλούτο και τα κέρδη για τους εργοδότες και που αμείβονται στην ΙΝΜΑΙΝΤ με χαμηλούς μισθούς. Υπεύθυνη είναι η συγκεκριμένη εργοδοσία που πρέπει να πληρώσει από τα αληθινά αλλά και τα συσσωρευμένα κέρδη. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ στήριξε αποφασιστικά τους απεργούς στην INTRACOM (2011), στην πολυήμερη απεργία στην INTRACOM DEFENSE (2012), όπως και απεργίες σε πολλούς κλάδους, πριν λίγες μέρες των καθηγητών της β’βάθμιας, ακόμη στάθηκε δίπλα στους κατοίκους της Κερατέας στον επικό και πετυχημένο αγώνα τους κ.ά.
Ζούμε μέσα στη γενική κρίση του καπιταλιστικού συστήματος που καταστρέφει τους εργαζόμενους και την οικονομία στην Ελλάδα (κι όχι μόνον) εδώ και μερικά χρόνια, με τις πολιτικές των «μνημονίων», δημιουργώντας μια πρωτοφανή κι εκτός ελέγχου ανεργία που επίσημα κοντεύει το 30% κι ύφεση 25%! Κινήσεις της εργοδοσίας με κλάδεμα μισθών και μαζικές απολύσεις είναι κάτι που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα. Για να σώσουν δανειστές, τράπεζες και κερδοσκόπους, για να στηρίξουν κέρδη για το κεφάλαιο προσπαθούν να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι ή αλλιώς να βάλουν τους εργαζόμενους στο κρεβάτι του Προκρούστη. Καταστρέφουν τις ζωές εκατομμυρίων, στερούν από τους νέους κάθε ελπίδα κι από τους μεγαλύτερους ακόμη και την επιβίωση με στοιχειώδη αξιοπρέπεια. Έχουν οδηγήσει σε εφιαλτική ανεργία, σάρωμα συλλογικών συμβάσεων, φτώχεια, μαζική μετανάστευση νέων, ισοπέδωση σε υγεία, παιδεία, κοινωνική ασφάλιση, ξεπούλημα όσο-όσο όλης της δημόσιας περιουσίας, ανελέητη φορομπηξία για τους φτωχότερους, χαράτσια, τώρα και κατασχέσεις της όποιας περιουσίας των λαϊκών οικογενειών. Όλους αυτούς τους παράγοντες που θέριεψαν - με σκανδαλώδη κάλυψη μέχρι πριν λίγες μέρες από κυβερνήσεις/αστυνομία/δικαιοσύνη – και το εγκληματικό σκιάχτρο του ναζισμού της Χρυσής Αυγής (που τώρα εκ των υστέρων τρέχουν και δεν φθάνουν να συμμαζέψουν), ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, η εργοδοτική τρομοκρατία κι η γενικευμένη επίθεση ακόμη και στα πιο βασικά δικαιώματα, συχνά συντονισμένα από κυβέρνηση, κράτος, παρακράτος κι εργοδοσία.
Ο αγώνας, ο συντονισμός κι η αλληλεγγύη είναι ο μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους κι όλο το λαό να προστατέψουν δουλειές, αμοιβές, δικαιώματα και κατακτήσεις κερδισμένες με αγώνες, θυσίες ακόμη κι αίμα γενιών. Μαζικοί αγώνες έριξαν δύο προηγούμενες κυβερνήσεις και κλόνισαν τη σημερινή όταν έριξε «μαύρο στην ΕΡΤ» (11/6) αλλά και τις προάλλες που έτρεξε να «κοντύνει» τη Χ.Α. όταν υπήρξαν τεράστια αντιφασιστικά συλλαλητήρια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Την ίδια ώρα οι απεργίες στο δημόσιο, ιδιαίτερα η πρόσφατη πολυήμερη απεργία των καθηγητών στη β’βάθμια εκπαίδευση κι άλλες που συνεχίζονται στο δημόσιο ή και στον ιδιωτικό τομέα (τη βδομάδα αυτή π.χ. σε WIND και VODAFONE κ.ά.). Οι αγώνες αυτοί, εφόσον έχουν διάρκεια και στήριξη και γενικευθούν σε όλους τους κλάδους που χτυπιούνται, σε όλο το λαό, μπορούν να πετύχουν την ανατροπή των κυβερνήσεων και των πολιτικών της καταστροφής, για να έχουν οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα κι η νεολαία το πάνω χέρι, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες τους, σπάζοντας τη μέγγενη του ληστρικού δανεισμού, έξω από τον αντεργατικό-αντιλαϊκό ζουρλομανδύα ΕΥΡΩ – ΕΕ.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τις άλλες τοπικές συλλογικότητες και τους κατοίκους ιδιαίτερα στην Αν. Αττική να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων στην ΙΝΜΑΙΝΤ. Απεργιακή συγκέντρωση την Τρίτη 8/10, 8:30 το πρωί, 20ό χλμ. λεωφ. Μαρκοπούλου (2 χλμ. από Παιανία στα δεξιά), μπροστά στην έδρα της ΙΝΜΑΙΝΤ.
ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ!