Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Αντίσταση στη φασιστική απειλή σε Ελλάδα και Ευρώπη, Διεθνής αντιφασιστική συνάντηση, Αθήνα, 11-12 Οκτώβρη 2014



Η Πανελλαδική Αντιφασιστική Συνάντηση και η Διεθνής Συνάντηση κατά του φασισμού και του ρατσισμού στις 11 και 12 Οκτώβρη, αμέσως μετά τις κινητοποιήσεις στον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, θα δώσει  συνέχεια στην δράση του αντιφασιστικού και του αντιρατσιστικού κινήματος που βρίσκεται μπροστά στη μεγάλη πρόκληση της δίκης των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Θα τιμωρηθούν επιτέλους οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και θα αρχίσει το ξήλωμα της ναζιστική συμμορίας ή θα καταφέρει να διασωθεί με τις πλάτες των Μπαλτάκων της ΝΔ και των επιχειρηματιών που την στηρίζουν;
 Η ΝΔ προωθεί αλλαγή του Ποινικού Κώδικα ώστε να βγουν αμέσως από τη φυλακή οι Μιχαλολιάκοι.! Κυνηγάνε τους ψήφους των νεοναζί στη Βουλή για να εκλέξουν τον επόμενο πρόεδρο της Δημοκρατίας! Η Αστυνομία συγκαλύπτει ξανά τη δράση τους στα πρόσφατα ρατσιστικά χτυπήματα ενώ με τις ρατσιστικές και ομοφοβικές κραυγές των βουλευτών της ΝΔ ανοίγουν το δρόμο για νέες επιθέσεις. Είναι ώρα να τους φράξουμε τον δρόμο!
  Έχουμε ώρα να κλιμακώσουμε τη δράση του κινήματος ώστε να μην αφήσουμε τη παραμικρή ανάσα στη συμμορία των νεοναζί να σηκώσει κεφάλι. Στην δίκη της Χρυσής Αυγής, μέσα και έξω από τις αίθουσες των δικαστηρίων, χρειάζεται να φροντίσουμε να κυριαρχήσει η φωνή διαμαρτυρίας της οικογένειας και των φίλων του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα και όχι οι υστερικές κραυγές των νοσταλγών του Χίτλερ.
 Η συγκυβέρνηση τους στρώνει το χαλί με τις ρατσιστικές της πολιτικές. Έφτασαν να αθωώσουν τα αφεντικά της Ν.Μανωλάδας που πυροβόλησαν τους εργάτες Γης στα φραουλοχώραφα και να βάλουν στο αρχείο την έρευνα για τους πνιγμένους στο Φαρμακονήσι. Την ίδια ώρα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης βασανίζονται πρόσφυγες και παρατείνεται η κράτηση τους πέρα από το δεκαοκτάμηνο. Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις κλιμακώνονται ξανά και οι πρόσφυγες γεύονται τους πικρούς καρπούς με τη νέα εκστρατεία ρατσισμού και ισλαμοφοβίας στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.
 Μπορούμε να στείλουμε το μήνυμα της αντίστασης παντού!
Στη Διεθνή Αντιφασιστική Συνάντηση, στις 12 Οκτώβρη,  έρχεται η κίνηση UniteAgainstFascism με πρόταση να οργανώσουμε νέα διεθνή μέρα δράσης κατά του φασισμού και του ρατσισμού στις 21 Μάρτη 2015. Θα πάρουν μέρος κινήματα από αρκετές χώρες.
 Καλούμε τους εργαζόμενους, τους φοιτητές, τους μαθητές, όλους τους αγωνιστές που υπερασπίζονται τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα δικαιώματα να συμμετέχουν στην αντιφασιστική συνάντηση για οργανώσουμε μαζί τις μεγάλες μάχες που βρίσκονται μπροστά μας, για να τσακίσουμε τη φασιστική απειλή.
 Να μην αφήσουμε τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής να κατοχυρώσουν την ασυλία για τα εγκλήματα και τις δολοφονίες που διέπραξαν. Να μην αφήσουμε τη κυβέρνηση να μας διασπάσει με τις ρατσιστικές πολιτικές, την ισλαμοφοβία στην επιδίωξη της να μπει πιο βαθιά στους πολέμους στην Μ.Ανατολή και την Ουκρανία.
 Να είστε όλες και όλοι εκεί!
 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 Σάββατο 11/10, 3μμ-5μμ
Πώς παλεύουμε ενάντια στο ρατσισμό και την ισλαμοφοβία.
Ομιλητές:  Θανάσης Καμπαγιάννης ,δικηγόρος  πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Δέσποινα Κωστοπούλου, καθαρίστριες Υπουργείου Οικονομικών, Μαυραγάνη Γεωργία, σκηνοθέτης, Λίτον Χαν, Ένωση μεταναστών Εργατών Γης Ν.Μανωλάδας, Ουρανία Μπίρμπα, δημοτικός σύμβουλος Πάτρας, Ψαρά Μαρία, δημοσιογράφος, Τόνια Λαχανιώτη, ΚΕΕΡΦΑ Πάτρας, Σουγκράν Μπίμπι, μητέρα του Σαχζάτ Λουκμάν
Σάββατο 11/10, 5.30μμ-8μμ
Πως κλιμακώνουμε τη πάλη ενάντια στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής;
Ομιλητές: Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, Δημήτρης Ζώτος, δικηγόρος πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Προκόπης Παπαστράτης, πανεπιστημιακός-ιστορικός, Βασίλης Κουκαλάνι, σκηνοθέτης-ηθοποιός, Άρης Χατζηστεφάνου, δημοσιογράφος, Δημήτρης Ψαράς, δημοσιογράφος-συγγραφέας, Mista Rude, ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ-οικογένια και φίλοι του Παύλου Φύσσα, Νίκη Αργύρη, ΚΕΕΡΦΑ
Σάββατο 11/10, 8.30μμ
 Βραδιά με μουσική και εθνικές κουζίνες
Κυριακή 12/10 11πμ-4μμ
Διεθνής αντιφασιστική συνάντηση
Ομιλητές: Γουάιμαν Μπένετ, Ενωθείτε Ενάντια στο Φασισμό Βρετανίας, Ντενί Γκοντάρντ, συμμετέχει στη κίνηση CONEX της Γαλλίας,  Stop στον ρατσισμό και τον εθνικισμό Τουρκίας, Ενωμένοι Ενάντια στο Φασισμό Καταλωνίας, Κριστίν Μπέργκεν, Πόλη Ελεύθερη από ρατσισμό-Δανία , Τζαβέντ Ασλάμ, επικεφαλής Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος η Ενότητα, Δημήτρης Χριστόπουλος, αντιπρόεδρος Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος, Tiny Jackal, ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ-οικογένια και φίλοι του Παύλου Φύσσα,Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας
Read 403 timesLast modified on Thursday, 02 October 2014 13:05