Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ. ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΙΝΜΑΙΝΤ

Σήμερα το μεσημέρι κι ενώ η απεργία των συναδέλφων στην ΙΝΜΑΙΝΤ συνεχιζόταν (έκαναν μάλιστα πορεία και φώναξαν συνθήματα έξω από το συγκρότημα Α και κατέληξαν στο Γ όπου φώναξαν μέσα στον προαύλιο χώρο, ζητώντας συμπαράσταση κι από τους άλλους συναδέλφους),
ο Δ/νων Σύμβουλος στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ και πρόεδρος στην ΙΝΜΑΙΝΤ κάλεσε διαπαραταξιακή αντιπροσωπεία σε συνάντηση. Μετά από αρκετή συζήτηση και παρελκυστική τακτική, μπροστά στην καθαρή θέση από το Σωματείο να πάρει πίσω τις απολύσεις για να σταματήσει η απεργία, τελικά συμφώνησε και για τους 2 απολυμένους, ο ένας να μετακινηθεί στη μητρική της ΙΝΜΑΙΝΤ, την ΙΝΤΡΑΚΑΤ κι ο άλλος τελικά να παραμείνει στην ΙΝΜΑΙΝΤ (ενώ υπάρχουν 1-2 συνάδελφοι που καθαρά για δικούς τους λόγους και με δική τους επιθυμία προς το Σωματείο θα αποχωρήσουν από την ΙΝΜΑΙΝΤ με όλη την αποζημείωση.

Το αποτέλεσμα αυτό ήρθε σαν  επιστέγασμα της ανυποχώρητης αντίδρασης με μια πετυχημένη απεργία που "πάγωσε" την επιχείρηση, ενώ μεγάλη ήταν κι η συμπαράσταση από άλλους εργαζομένους μέσα κι έξω από τον όμιλο, από Σωματεία και Β'βάθμια, ενώ το ΕΚΑ κάλυψε τη σημερινή μέρα απεργίας μετά τη χθεσινή απόφαση του Πρωτοδικείου που την έβγαλε παράνομη (...).

ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ!

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΑ-ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ - ΑΘΗΝΑ/ΟΜΌΝΟΙΑ 3μμ(με το απεργιακό πανό του σωματείου), ΘΕΣ/ΚΗ άγαλμα Βενιζέλου 12μεσ. μ, ΠΑΤΡΑ πλ. Γεωργίου 11πμ.

ΙΝΜΑΙΝΤ: Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Το Πρωτοδικείο χθες Πέμπτη έβγαλε την απεργία παράνομη για τυπικούς λόγους επειδή τη θεώρησε 48ωρη (κι όχι δύο 24ωρες) και ότι δεν είχε γίνει προειδοποίση στον εργοδότη τουλάχιστον 24 ωρών (δόθηκε η απόφαση της ΓΣ στην ΙΝΜΑΙΝΤ 20,5 ώρες πριν)..

Το β'βάθμιο ΕΚΑ κήρυξε νέα απεργία στην ΙΝΜΑΙΝΤ το πρωί της Παρασκευής κι η απεργία συνεχίζεται κανονικά με την κάλυψη τιυ ΕΚΑ για σήμερα ενώ για Δευτέρα προβλέπεται νέα ΓΣ με στάση εργασίας για να αποφασισθεί απεργιακή κλιμάκωση.

Η εργοδοσία συνεχίζει την απαράδεκτη τακτική των ατομικών ή και συλλογικών απειλών για να σπάσει το ηθικό των απεργών, που όμως δεν πτοούνται και συνεχίζουν με πείσμα και ψυχραιμία τον αγώνα τους. Δεκάδες ψηφίσματα συμπαράστασης καταφθάνουν από διάφορα σωματεία εργαζομένων και δευτεροβάθμια, μια και η επίθεση στο δικαίωμα της απεργίας και το συνδικαλισμό τους αφορά όλους Θα πρέπει η κινητοποίηση με ευθύνη του σωματείου να περιλάβει και τους εργαζόμενους στον Όμιλο ΙΝΤΡΑΚΟΜ για να αυξήσει την πίεση να πάρουν πίσω τις απολύσεις και γι αυτό αγωνιζόμαστε σαν ΓΕΝΟΒΑ (κι η ΑΕΕ), είναι αυτό που ζητούν εμφαντικά οι εργαζόμενοι - απεργοί στην ΙΝΜΑΙΝΤ αλλά και πολλοί εργαζόμενοι στον όμιλο που ερχονται για συμπαράσταση στους απεργούς.

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!!!
ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΚΙ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ!
ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ!


Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΙΝΜΑΙΝΤ

Σήμερα, 1η μέρα της διήμερης απεργίας των συναδέλφων στην ΙΝΜΑΙΝΤ που γίεται με εξαιρετική συμμετοχή για να ανακληθούν οι απολύσεις των δύο συνδικαλιστών, η εργοδοσία προχώρησε σε νέα πρόκληση: Άσκησε αγωγή κατά του Σωματείου, του Προέδρου και της Γ.. Γραμματέα και ζήτησε από το δικαστήριο να κηρύξει παράνομη και αυτή κι οποιαδήποτε στο μέλλον ανάλογ απεργία. Οι δικαιολογίες είναι αστήριχτες, ότι δεν υπάρχει νόμιμο Σωματείο ούτε ΔΣ, ότι η απεργιακή απόφαση δεν πάρθηκε από ΓΣ, ότι δεν υπήρξε προειδοποίηση 24ωρών στον εργοδότη (αυτό το τελευταίο έχει κάποια τυπική αλήθεια, ενημερώσαμε για την απόφαση της ΓΣ στις 10:43 της Τετάρτης 15.3 ενώ η απεργία άρχισε σήμερα 16.3 στις 7πμ, είναι μια τυπική απόκλιση που είναι ο κανόνας σχεδόν στις απεργίες και πάντως ισχύει μόνο για την 1η μέρα της απεργίας, δηλ. σήμερα, για τη 2η μέρα Παρασκευή 17.3 η ενημέρωση έγινε την ίδια ώρα την Τετάρτη, απολύτως εμπρόθεσμα. Η εκδίκαση της αγωγής γίνεται κατεσπευσμένα στο Πρωτοδικείο στις 1:30 το μεσημέρι σήμερα.

Οι μεθοδεύσεις της εργοδοσίας δεν τρομάζουν ούτε τώρα ούτε για το μέλλον. Οι εργαζόμενοι απεργούν και δεν θα σταματήσουν αν δεν ανακληθούν οι 2 απολύσεις. Σ' αυτό έχουν την αλληλεγγύη όλων των εργαζόμενων στις επιχειρήσεις INTRACOM αλλά και γενικότερα, πέρασαν ήδη πολλοί εκπρόσωποι σωματείων και στάλθηκαν ψηφίσματα συμπαράστασης κλπ., το μέτωπο που άνοιξε η εργοδοσία με τις 2 απολύσεις συνδικαλιστών είναι καίριο κι αφορά όλους, το δικαίωμα στην απεργία και το συνδικαλισμό που χτυπιέται βάναυσα. Επίσης είναι ενήμερα τα δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα ΕΚΑ και ΠΟΕΜ για να καλύψουν τη συνέχιση της απεργίας αν βγεί από το δικαστήριο παράνομη (παρά τα κούφια επιχειρήματα της αγωγής).

Πάρτε πίσω τους απολυμένους!
Δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε!
Νίκη στην απεργία στην ΙΝΜΑΙΝΤ!

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΕΝΟΒΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΙΝΜΑΙΝΤ





ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ 2 ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΝΜΑΙΝΤ-KATΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ



ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ ΣΤΗΝ INTRACOM


Η διοίκηση της ΙΝΜΑΙΝΤ στις 14/3/2017, μια βδομάδα μετά τις αποφασιστικές απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην ΙΝΜΑΙΝΤ, που την ανάγκασαν να υποχωρήσει και να καταβάλει τα δεδουλευμένα τους, προχώρησε σε  τρομοκρατικές απολύσεις δύο  πρωτοπόρων συναδέλφων μας. Προφανής στόχος είναι να εκφοβισθεί το σύνολο των συναδέλφων της ΙΝΜΑΙΝΤ για να μην απεργούν στο μέλλον, να μη διεκδικούν συλλογικά, να απαγορευτεί , στην πράξη, το δικαίωμα της απεργίας, να επιβληθεί σιγή νεκροταφείου και σάρωμα των εργασιακών δικαιωμάτων στην εταιρεία. Στη  συνέχεια μια τέτοια πολιτική, αν περάσει, εκτιμάμε ότι θα επιχειρηθεί να απλωθεί  και στις άλλες  εταιρείες. Η απάντηση πρέπει να είναι απεργία συνεχόμενη στην ΙΝΜΑΙΝΤ με δράσεις συμπαράστασης, κατ’ αρχήν, από τον υπόλοιπο όμιλο της IntracomHoldings.

Οι εργαζόμενοι στην ΙΝΜΑΙΝΤ ήδη απάντησαν με 48ωρη απεργία για 16-17 Μάρτη και δήλωσαν στη χθεσινή Γ.Σ. τη διάθεσή τους να κλιμακώσουν. Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων των συναδέλφων για το δικαίωμα στην απεργία, στο συνδικαλισμό, στη συλλογική διεκδίκηση, για την προάσπιση της δημοκρατίας στους χώρους δουλειάς. Το σωματείο μας  μπορεί να πάρει πρωτοβουλίες να ξεσηκώσει  τον κόσμο όλου του ομίλου, με συνεχή ενημέρωση, με στάση εργασίας την επόμενη βδομάδα αλλά και συνεχή πίεση όλων μας, προς όλες τις κατευθύνσεις.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τρομοκρατικές απολύσεις και συνδικαλιστικές διώξεις στο χώρο μας. Και οι δύο συνάδελφοι στοχοποιήθηκαν επειδή πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις του σωματείου μας, αλλά και επειδή συνδικαλίζονται συμμετέχοντας σε αγωνιστικά ψηφοδέλτια (ο Γ. Πρέντζας είναι αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ., πρώτος επιλαχών από το ψηφοδέλτιο της ΓΕΝΟΒΑ και ο Ν. Μπίθας αναπληρωματικό μέλος από την  ΑΕΕ).

Η συγκεκριμένη αντεργατική-αντιαπεργιακή πρωτοβουλία αφορά κατ’ αρχήν τον CEO του ομίλου INTRAKAT (η ΙΝΜΑΙΝΤ, ως γνωστό, είναι θυγατρική της INTRAKAT). Όσο η εργοδοσία του ομίλου δεν ακυρώνει μια τέτοια πολιτική,  στην πράξη υιοθετεί την απαγόρευση των απεργιών μέσα στον όμιλο, δηλ. στηρίζει την πιο αντεργατική πολιτική, τακτική που δεν είχε υιοθετήσει το προηγούμενο διάστημα.

Στη σημερινή περίοδο, όλη η άρχουσα τάξη ξέρει ότι το κλειδί για το προχώρημα των μνημονιακών «μεταρρυθμίσεων», με πιο βασική την ίδια τη  διάλυση των  εργασιακών σχέσεων και των εργατικών δικαιωμάτων, είναι το χτύπημα της οργάνωσης στους χώρους δουλειάς.

Έχουμε όμως την εμπειρία ότι σε μεγάλους και σημαντικούς εργατικούς χώρους (όπως και στο δικό μας στο παρελθόν), ο κόσμος  έχει τη δυνατότητα να συσπειρώνεται όταν ανοίγει απεργιακή μάχη και υπάρχουν μαχητικοί συνδικαλιστές που παίρνουν τέτοιες πρωτοβουλίες. Και όταν γίνονται αυτά τα βήματα, βρίσκουν μαζική συμπαράσταση, η εργατική αντίσταση. Αυτός είναι ο δικός μας μονόδρομος.

Ο αγώνας των εργαζόμενων της ΙΝΜΑΙΝΤ, θα είναι δυνατός και μπορεί να νικήσει. Η  έμπρακτη συμπαράσταση όλων των υπολοίπων συναδέλφων με διαμαρτυρία και κινητοποίηση είναι κρίσιμη, για να μην περάσει και να μην απλωθεί η τρομοκρατική επίθεση της εργοδοσίας με τις απολύσεις-συνδικαλιστικές διώξεις.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Παιανία 16/3/2017

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ! 2*24ΩΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΙΝΜΑΙΝΤ.

Σήμερα Τετάρτη 15.3 οι εργαζόμενοι στην ΙΝΜΑΙΝΤ με μαζική συμμετοχή στη στάση εργασίας και ΓΣ αποφάσισαν με συντριπτκή πλειοψηφία να πουν ΟΧΙ στις τρομοκρατικές, αντισυνδικαλιστικές, αντιαπεργιακές απολύσεις των 2 συναδέλφων χθές. Πέμπτη 16.3 και Παρασκευή 17.3 με δύο διαδοχικές 24ωρες απαντούν στην εργοδοτική αυθαιρεσία απαιτώντας άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων. Αν η εργοδοσία δεν πάρει πίσω τις απολύσεις, τη Δευτέρα 20.3 νέα στάση εργασίας 7-11πμ κι ΓΣ για απεργιακή κλιμάκωση.

Η εργοδοσία στην ΙΝΜΑΙΝΤ επιχειρεί να χτυπήσει καίρια το δικαίωμα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση, επιχειρεί εκ των προτέρων να εφαρμόσει όσα παρασκηνιακά στα πλαίσια της "Β' αξιολόγησης" σπρώχνουν σαν αντεργατικές αντισυνδικαλιστικές μεταρρυθμίσεις κεφάλαιο, δανειστές, κυβέρνηση. Η αλληλεγγύη στους απεργούς είναι υπόθεση όλων των εργαζόμενων στις επιχειρήσεις INTRACOM - που θα πρέπει να στοιχηθούν με το Σωματείο και να κινητοποιηθούν αλληλέγγυα, είναι ζωτικής σημασίας για όλους τους εργαζόμενους. Ψηφίσματα αλληλεγγύης προς το Σωματείο: somateio@intracom.com ή fax 2106674173.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ!
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΌ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ!
ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΙΝΜΑΙΝΤ!


Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΝΜΑΙΝΤ. ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & Γ.Σ. ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 15.3.2017

Η εργοδοσία στην ΙΝΜΑΙΝΤ δεν μπόρεσε να χωνέψει ότι υποχρεώθηκε με την πολύ πετυχημένη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση στην ΙΝΜΑΙΝΤ 6-7 Μάρτη να πληρώσει τελικά τον καθυστερούμενο μισθό του Φεβρουαρίου (υπότροπη κι από το 2016, όπου πάλι καθυστερούσε μισθούς κι υπερωρίες, και πλήρωσε όταν αντιμετώπισε βροντερή απόφαση με Γ.Σ. για 48ωρη απεργία αρχές Δεκέμβρη).

Αποφάσισε λοιπόν κι ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη 14.3.2017 σε 2 συναδέλφους της ΙΝΜΑΙΝΤ την απόλυσή τους. "Συμπτωματικά" κι οι 2 συνάδελφοι είναι συνδικαλιστές, μέλη κι υποψήφιοι των παρατάξεων ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ και ΑΕΕ στις εκλογές του Σωματείου και βέβαια απεργοί στη 48ωρη πριν 1 βδομάδα και παρόντες σε κάθε εργατική κινητοποίηση.

Είναι φανερό ότι οι απολύσεις είναι αδικαιολόγητες, καταχρηστικές, τρομοκρατικές για όλους τους εργαζόμενους και γίνονται για συνδικαλιστικούς λόγους, δεδομένου ότι κι οι 2 είναι δραστήριοι συνδικαλιστές κι απεργοί στην πρόσφατη απεργία. Το Δ.Σ. του Σωματείου αποφάσισε μετά και αίτημα πολλών εργαζόμενων στην ΙΝΜΑΙΝΤ την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας στην ΙΝΜΑΙΝΤ

Με τις απολύσεις αυτές επιχειρεί να χτυπήσει τα πιο καίρια εργατικά δικαιώματα, την απεργία και τη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση, αποτελεί δε μια απευθείας επίθεση στο Σωματείο σα συλλογικό όργανο των εργαζόμενων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, με πρώτα την εργασία και το μισθό.

ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ  ΑΠΕΡΓΟΥΣ!

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ!

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΙΝΜΑΙΝΤ ΝΙΚΗΣΕ! ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

    Οι συνάδελφοι εργαζόμενοι στην ΙΝΜΑΙΝΤ μπήκαν τις τελευταίες μέρες σε απεργιακές κινητοποιήσεις για να πληρωθούν το μισθό του Φλεβάρη που καθυστερούσε η εταιρεία, επαναλαμβάνοντας μια απαράδεκτη τακτική από πέρσι (είχε σταματήσει εδώ και 3 μήνες αμέσως αφού οι εργαζόμενοι αποφάσισαν 48ωρη απεργία μέσα από στάση εργασίας και Γ.Σ. τότε, στις αρχές Δεκέμβρη του '16). Κι αυτή τη φορά οι εργαζόμενοι που δεν πληρώθηκαν για το μήνα Φεβρουάριο κανονικά μέχρι τις 28/2, αποφάσισαν (με κάλπη και σχεδόν παμψηφεί) μέσα από στάση εργασίας και ΓΣ στις 3.3, που κάλεσε το Σωματείο στον όμιλο INTRACOM, να πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία τη Δευτέρα-Τρίτη 6-7/3. Η απεργία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, η εταιρεία ουσιαστικά δε λειτούργησε για 2 μέρες, οι απεργοί συγκεντρώνονταν από τις 7πμ έξω από το κτίριο των γραφείων της εταιρείας και δίπλα στην εξωτερική πύλη του συγκροτήματος Β στην Παιανία επί της λεωφ. Μαρκοπούλου. Με τη μαζική απεργιακή τους συγκέντρωση οι εργαζόμενοι της ΙΝΜΑΙΝΤ, έκαναν έντονη την αγωνιστική παρουσία τους τόσο στην εργοδοσία όσο και στους άλλους συναδέλφους που εργάζονται στο Β (της INTRASOFT INTERNATIONAL, της INTRAKAT αλλά και της INTRALOT), οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις έδειξαν τη συμπαράστασή τους, πέρα κι από τη συνεχή παρουσία και συμβολή των μελών του Δ.Σ. στην απεργιακή συγκέντρωση (που εκπροσωπούν κι όλους τους εργαζομένους στις επιχειρήσεις του ομίλου).
    Τελικά και με δεδομένη την απόφαση από το ΔΣ του Σωματείου σε συμφωνία με τους απεργούς σε περίπτωση που δεν καταβάλλονταν τα δεδουλευμένα να προκηρυχθεί νέα στάση εργασίας 7-11πμ και την Τετάρτη 8/3 με ΓΣ για να αποφασίσει συνέχιση της απεργίας, η εργοδοσία προχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης 7.3 στην πλήρη εξόφληση του μισθού αλλά και των υπερωριών. Η απεργιακή κινητοποίησε δικαιώθηκε, το μήνυμα για την αποφασιστικότητα των εργαζόμενων στάλθηκε καθαρό και το πήρε η διοίκηση στην εταιρεία αλλά και στον όμιλο: δεν μπορεί να προσφέρεται εργασία χωρίς έγκαιρη και πλήρη αμοιβή, μόνο με υποσχέσεις και δικαιολογίες απληρωσιάς. Οι εργαζόμενοι δεν είναι συνεταίροι στην εταιρεία για να μοιράζονται τα κέρδη, προσφέρουν την εργασία τους έναντι μισθού που είναι κι ο τρόπος βιοπορισμού τους, κάλυψης ακόμη και των πιο άμεσων ζωτικών αναγκών - κι αυτές δεν περιμένουν το αν και πότε θα πληρώσει ο εργοδότης τα δεδουλευμένα. Η επιτυχία κι αυτής της απεργίας πιστώνεται καταρχήν και κυρίως στους ίδιους τους εργαζόμενους στην ΙΝΜΑΙΝΤ και αποτελεί προειδοποίηση στην εργοδοσία να μην ξαναεπιχειρήσει τέτοιες απαράδεκτες μεθοδεύσεις με τη μισθοδοσία ή και τυχόν άλλες αντεργατικές ενέργειες, γιατί θα βρει ανάλογη αντίδραση. Αποτελεί κι επιτυχία και παρακαταθήκη του Σωματείου των Εργαζόμενων στον όμιλο επιχειρήσεων INTRACOM, του οποίου το Δ.Σ., στηριζόμενο στη μαζική συμμετοχή κι αποφασιστικότητα των εργαζόμενων-μελών στην ΙΝΜΑΙΝΤ, οργάνωσε και κάλυψε αυτόν τον απεργιακό αγώνα μέχρι τη δικαίωση. Κάτι που έχει κάνει και στο παρελθόν και στον όμιλο αλλά και σε επιμέρους επιχειρήσεις, όταν οι εργαζόμενοι δέχτηκαν εργοδοτικές επιθέσεις (INTRACOM DEFENSE ELECTRONICS, πάλι στην INMAINT, INTRASOFT INTERNATIONAL, παλιότερα και HOL) . Αποτελεί δε πολύτιμη παρακαταθήκη και για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο αλλά και γενικά στο εργατικό κίνημα σε εποχή γενικευμένης αντεργατικής επέλασης.
    Την επιτυχία στην κινητοποίηση και στον αγώνα την ενίσχυσε καίρια η σθεναρή και καθαρή στάση των εκπροσώπων της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ μελών στο ΔΣ (ως επί το πλείστον μαζί και της ΑΕΕ), για αποφασιστική απεργιακή κινητοποίηση κι αποτελεσματική οργάνωση και περιφρούρηση του αγώνα απέναντι στους εκβιασμούς, μεθοδεύσεις κι απειλές της εργοδοσίας. Με αυτό τον τρόπο ξεπεράστηκε η ηττοπάθεια, υποχωρητικότητα και διαίρεση στο στρατόπεδο των εργαζόμενων που επιχείρησε να σπείρει η εργοδοτική πλευρά, ξεπεράστηκαν με την αποφασιστικότητα που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έδειξαν κι οι αμφιταλαντεύσεις στη στάση του προεδρείου του σωματείου.
    Η επιτυχία της απεργίας στην ΙΝΜΑΙΝΤ είναι ένα πολύτιμο μάθημα για όλους μας, όταν αντιμετωπίζουμε ανάλογες επιθέσεις. Είναι όμως και κάτι που γενικευόμενο δείχνει ότι είναι μονόδρομος ο αγώνας κι η ενότητα των εργαζόμενων για να ανατρέψουμε τη γενικότερη μνημονιακή λιτότητα-λαιμητόμο που στοιχειώνει τις ζωές μας για 7 χρόνια τώρα. Αυτή τη λιτότητα που μαζί με τα ματωβαμένα πλεονάσματα και τα ξεπουλήματα για εξυπηρέτηση στα αβάσταχτα χρέη που μας φόρτωσαν, οι - υπόλογοι απέναντί μας - δανειστές, μεγάλο κεφάλαιο και κυβερνήσεις λυσσάνε να επιβάλουν στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα για να ξεπεράσουν την κρίση που οι ίδιοι προκάλεσαν. Για να ανακάμψουν τα κέρδη τους ισοπεδώνουν και ποδοπατούν κατακτήσεις γενιών, στέλνοντας στρατιές στην ανεργία και στη μετανάστευση, ληστεύοντας και φτωχοποιώντας τη μεγάλη πλειοψηφία που παράγει όλα τα αγαθά και ζει από το μόχθο της. Κι εδώ, η μόνη απάντηση μπορεί και πρέπει να είναι ο αγώνας:

ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ!

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 2.3 6μμΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Οι περίφημες «διαπραγματεύσεις» για την 2η αξιολόγηση μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την ΕΕ και το ΔΝΤ, επιφυλάσσουν νέα σκληρά μέτρα. Κάθε «έντιμος συμβιβασμός» της κυβέρνησης, είναι και ένας νέος εφιάλτης για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους και τη νεολαία. Προετοιμάζουν νέο Μνημόνιο διαρκείας, με την επιβολή της μόνιμης «δικτατορίας του πλεονάσματος» (3,5% του ΑΕΠ, δηλαδή 7 δις. μέτρων κάθε χρόνο)

Συζητούν και σχεδιάζουν μέτρα που στοχεύουν στην απρόσκοπτη κερδοφορία του κεφαλαίου:
o        Δημοσιονομικός κόφτη παντού, συρρίκνωση του αφορολόγητου, μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, κόψιμο της προσωπικής διαφοράς, νέα φοροεπιδρομή στα εισοδήματα, κατεδάφιση των όποιων ασφαλιστικών δικαιωμάτων απέμειναν.
o        Επέκταση της ελαστικής εργασίας και με νέες ακόμα πιο εκμεταλλευτικές μορφές όπως η μαθητεία. Απελευθέρωση των απολύσεων, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, υποκατώτατος μισθός, προετοιμασία χιλιάδων απολύσεων συμβασιούχων, επέκταση της εξαθλίωσης και της φτώχειας.
o        Υποχρεωτικό πέρασμα όλων … από την ανεργία, με το σύστημα του rotation, με υποχρεωτική δηλ. εναλλαγή και μοίρασμα μιας θέσης εργασίας σε πολλούς. Κανείς μόνιμος, όλοι προσωρινοί είναι το σύγχρονο δόγμα του κεφαλαίου και της ΕΕ. Ποινολόγιο για τους ανέργους.
o        Αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με την ένταση των πλειστηριασμών μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής τους.
o        Ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων, των επιστημόνων, των εργαζόμενων με μπλοκάκι, με το νόμο-λαιμητόμο Κατρούγκαλου και την υπέρογκη φορολογία, την ώρα που οι μεγαλοεργοδότες φοροαπαλλάσσονται.
o        Αφανισμός των κοινωνικών αγαθών με τις ιδιωτικοποιήσεις σε ενέργεια (ΑΔΜΗΕ κλπ)- συγκοινωνίες – τρένα, νερό, παραλίες, δημόσια κτήρια κλπ. Επίθεση στα δικαιώματα στην Παιδεία και την Υγεία με την προώθηση των μεταρρυθμίσεων της ΕΕ και του ΟΟΣΑ.
Στα μέτρα αυτά συναινούν τα κόμματα που προώθησαν την αντιλαϊκή επίθεση το προηγούμενο διάστημα και ψήφισαν το 3ο μνημόνιο. Μόνοι κερδισμένοι ο ΣΕΒ, οι εφοπλιστές, οι τράπεζες και ο δανειστές.
ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ
Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ.
Η φάκα των Μνημονίων δεν έχει έξοδο. Η “ανάπτυξη” και η “ανταγωνιστικότητά” του κεφαλαίου, προϋποθέτει την ακόμα μεγαλύτερη εξαθλίωση και φτωχοποίηση του λαού και της νεολαίας.
ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ
ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ – ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΡΕΥΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ούτε μπορεί, ούτε θέλει να απαντήσει σε αυτή την επίθεση. Η συνάντηση του Παναγόπουλου με το ΔΝΤ στην Αμερική, δείχνει την κατάντια της ΓΣΕΕ του ΝΑΙ, το πόσο εχθρικά στέκεται στα συμφέροντα των εργαζόμενων. Η ΑΔΕΔΥ αρνείται να οργανώσει τον αγώνα δίνοντας ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική. Σήμερα είναι αναγκαίο να διαμορφώσουμε ένα αγωνιστικό συντονισμό που θα προβάλει ξανά στο κέντρο της διεκδίκησης τους στόχους που εκφράζουν τις ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων:
·                    Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα. Δεν θα γίνουμε δούλοι του εργασιακού μεσαίωνα. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους ελαστικά εργαζόμενους, τους συμβασιούχους, τους εργολαβικούς εργαζόμενους, του εργαζόμενους στα κοινωφελή. Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί στο δημόσιο για να λειτουργεί σε όφελος των λαϊκών αναγκών και όχι των επιχειρήσεων. Απαγόρευση των απολύσεων.
·                    Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις με άμεση επαναφορά όσων μας έκλεψαν. Την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο. Αξιοπρεπείς συλλογικές συμβάσεις εργασίας παντού. Κάτω τα χέρια από την προσωπική διαφορά και τις νέες μειώσεις που σχεδιάζουν.
·                    Κανένας «υποκατώτατος» μισθός. Να σταματήσει το αίσχος και ο ρατσισμός ενάντια στους νέους. Ίση αμοιβή για ίση εργασία. Κατάργηση όλων των μορφών της ελαστικής εργασίας. Όχι στα κάθε λογής προγράμματα προσφοράς «τζάμπα» εργατικού δυναμικού για την εργοδοσία (μαθητείες, πρακτικές, «εργασιακής εμπειρίας»)
·                    Κάτω ο νόμος Κατρούγκαλου και όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι. Να επιστραφούν τα κλεμμένα των ταμείων. Αποκλειστικά δημόσιο, καθολικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Ριζική μείωση των εισφορών. Δεν πληρώνουμε τις εξοντωτικές ασφαλιστικές εισφορές – να πληρώσουν οι εργοδότες και το κράτος.
·                    Δραστική μείωση του εργάσιμου χρόνου και μείωση των ορίων για πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα, χωρίς για να αντιμετωπιστεί η ανεργία. Όχι στο μοίρασμα της φτώχειας. Όχι επίδομα στην εργοδοσία, αξιοπρεπές επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις τώρα.
·                    Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή κατοικία - Μπλόκο και στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και στις κατασχέσεις. Διαγραφή των χρεών των εργαζομένων και του λαού. Όχι στη φορολεηλασία, στις κατασχέσεις και την ολοένα αυξανόμενη έμμεση μείωση των μισθών μας από τους αντιλαϊκούς φόρους. Αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ.
·                    Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις του νερού, της ενέργειας, της συγκοινωνίας, του περιβάλλοντος κλπ. Τα δημόσια κοινωνικά αγαθά είναι δικαίωμα και όχι εμπορεύματα.
·                    Διεύρυνση των δημοκρατικών, συνδικαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, όλου του λαού και της νεολαίας. Συνδικάτα μαζικά, ταξικά, ακηδεμόνευτα από κράτος και εργοδοσία. Με πλήρη δικαιώματα στην Απεργία, στη δράση, στην οργάνωση των εργαζομένων. Όχι στην εργοδοτική και κρατική βία, καταστολή και αυταρχισμό.
·                    Μέτρα προστασίας των ανέργων. Αξιοπρεπές επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις. Όχι “ποινολόγιο ανέργων” και στη διαγραφή τους από τα μητρώα του ΟΑΕΔ. Διαγραφή των χρεών τους. Η περίοδος ανεργίας να μετρά ως χρόνος ασφάλισης.
Να ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ η 2η αξιολόγηση και τα νέα μέτρα- λαιμητόμος για το λαό. Δεν πληρώνουμε το Χρέος. Σύγκρουση και έξοδο από τη φυλακή των δημοσιονομικών πλεονασμάτων, των Μνημονίων, της ΕΕ και του ευρώ. Ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ και του ΔΝΤ, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της εργοδοσίας.

Πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων για συντονισμό