Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

ένα αντιπολεμικό κάλεσμα που δεν κυκλοφόρησε...

ένα κάλεσμα για το αποψινό αντιπολεμικό συλλαλητήριο που προτείναμε στο ΔΣ και δεν έγινε δεκτό από την πλειοψηφία - προεδρείο της ΑΚΕ (η ΑΕΕ ψήφισε λευκό).



Παιανία, Τετάρτη, 2.3.2016
Συνάδελφοι/-ισες,

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στον Όμιλο Επιχειρήσεων INTRACOM, στηρίζει και συμμετέχει στο Αντιπολεμικό – Αντιιμπεριαλιστικό Συλλαλητήριο-Διαδήλωση για Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες που καλεί ο Συντονισμός Σωματείων – Φοιτητικών Συλλόγων – Συλλογικοτήτων για το Προσφυγικό/Μεταναστευτικό την Τετάρτη, 2.3.2016 στις 6μμ στα Προπύλαια και πορεία στα γραφεία της ΕΕ και την πρεσβεία ΗΠΑ.

Διαβάστε τη σχετική προκήρυξη – κάλεσμα των διοργανωτών στο:

Το Σωματείο έχει επίσης ανακοινώσει τη στήριξη και συμμετοχή του στη Διεθνή Μέρα Δράσης κατά του ρατσισμού και φασισμού στις 19 Μάρτη, δραματικά επικεντρωμένο φέτος στο προσφυγικό, με κεντρικό συλλαλητήριο στην Ομόνοια, 3μμ, αλλά και σε άλλες 7 ελληνικές πόλεις και σε πολλές ευρωπαϊκές.

Η κατάσταση στο προσφυγικό επιδεινώνεται, εντείνεται η δραματική φυγή αμάχων από τους πολέμους που οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις προκαλούν, προσπαθούν πάση θυσία να βρουν ασφαλές καταφύγιο στη χώρα μας και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Την ίδια ώρα, η πολιτική που ακολουθεί η ΕΕ κι η ελληνική κυβέρνηση με κλείσιμο συνόρων, με hotspots και στρατόπεδα συγκέντρωσης, με εμπλοκή εκτός από την Frontex ακόμη και του ΝΑΤΟ (που ευθύνεται άμεσα για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους) – στην ανακοπή των ροών προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο  - οδηγεί σε ακόμη περισσότερους καθημερινούς πνιγμούς των απελπισμένων φυγάδων και σε πιο άμεση εμπλοκή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές πολεμικές επιχειρήσεις. Την ίδια στιγμή παγιδεύονται στη χώρα σε πολύ δύσκολες συνθήκες μυριάδες πρόσφυγες που τους στερείται το νόμιμο και αναγνωρισμένο με διεθνείς συνθήκες (όπως η συνθήκη της Γενεύης - ΟΗΕ για τους πρόσφυγες από το 1951, υπογεγραμμένη από 148 χώρες) δικαίωμα να μεταβούν και να ζητήσουν άσυλο στη χώρα που επιλέγουν. Παρακολουθούμε όσοι φθάνουν στα νησιά και μετά στον Πειραιά να ανηφορίζουν ακόμη και με τα πόδια, ένα πραγματικό ανθρώπινο ποτάμι προς τα βόρεια κι εκεί να εγκλωβίζονται από τους αλλεπάλληλους φράχτες και τα στρατόπεδα της «Ευρώπης-φρούριο». Η αλληλεγγύη του απλού κόσμου, χτυπημένου από τη μνημονιακή ύφεση, ανεργία και φτώχεια είναι πράγματι συγκλονιστική. Αντιλαμβάνεται ο κόσμος σαν κοινή αιτία την κρίση του συστήματος παντού, που χτυπάει με καταστροφική λιτότητα τους πολλούς για να θησαυρίζουν οι ελάχιστοι αλλά οδηγεί ακόμη και σε πολέμους, μυριάδες νεκρούς κι εκατομμύρια ξεσπιτωμένους. Με την αλληλεγγύη αντιστέκονται οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα στις απάνθρωπες πολιτικές.

Για μας οι πρόσφυγες κι οι μετανάστες είναι ευπρόσδεκτοι, απαιτούμε ανοιχτά σύνορα χωρίς φράχτες. Nα φύγουν ΝΑΤΟ και Frontex, καταδικάζουμε κι αντιπαλεύουμε τους ιμπεριαλιστικούς πόλεμους, την καταστροφή και τη λεηλασία των χωρών και των λαών (που και στη χώρα μας ζούμε με την εφαρμογή των πολιτικών των μνημονίων). Αυτό που χρειάζεται για να αντιμετωπισθεί ανθρώπινα κι αποτελεσματικά και η προσφυγική κρίση -πέρα κι από τα τεράστια κοινωνικά προβλήματα που προκαλεί η οικονομική κρίση- είναι να δυναμώσουν οι δημόσιες υποδομές με σοβαρή ενίσχυση στη στελέχωση αλλά και πόρους στην υγεία, στην κοινωνική πρόνοια, στην παιδεία, να πάρει τέλος η θανάσιμη μνημονιακή λιτότητα.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή τους συναδέλφους, στα Προπύλαια, 6μμ, απόψε Τετάρτη 2/3.
Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου