Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Αν. Αττικής: ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ. Νίκη στον αγώνα των εργαζόμενων στην ΙΝΜΑΙΝΤ



ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Αν. Αττικής                                                                8.10.2013

ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ. Νίκη στον αγώνα των εργαζόμενων στην ΙΝΜΑΙΝΤ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ της Ανατολικής Αττικής χαιρετίζει και στηρίζει αγωνιστικά τον απεργιακό αγώνα που ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι στην ΙΝΜΑΙΝΤ του ομίλου INTRACOM. Οι εργαζόμενοι παλεύουν με στάσεις εργασίας, μαζικές Γ.Σ. κι απεργίες για να ανακληθούν οι απολύσεις και νέες μειώσεις μισθών που προχώρησε η εργοδοσία από την 1η Οκτώβρη, ενέργειες που αυτή ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να συνεχίσει και κλιμακώσει. Πρόκειται καθαρά για προσπάθεια να φορτώσει στους εργαζόμενους τις υποτιθέμενες ζημιές λόγω της κρίσης. Οι ζημιές αυτές - που οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι δεν στηρίζονται από τα οικονομικά στοιχεία που εμφανίζουν μεγάλες «περίεργες» δαπάνες διοικητικές κλπ. - δεν προκλήθηκαν σε καμιά περίπτωση από τους εργαζόμενους, τους ανθρώπους που παράγουν τον πλούτο και τα κέρδη για τους εργοδότες και που αμείβονται στην ΙΝΜΑΙΝΤ με χαμηλούς μισθούς. Υπεύθυνη είναι η συγκεκριμένη εργοδοσία που πρέπει να πληρώσει από τα αληθινά αλλά και τα συσσωρευμένα κέρδη. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ στήριξε αποφασιστικά τους απεργούς στην INTRACOM (2011), στην πολυήμερη απεργία στην INTRACOM DEFENSE (2012), όπως και απεργίες σε πολλούς κλάδους, πριν λίγες μέρες των καθηγητών της β’βάθμιας, ακόμη στάθηκε δίπλα στους κατοίκους της Κερατέας στον επικό και πετυχημένο αγώνα τους κ.ά.
Ζούμε μέσα στη γενική κρίση του καπιταλιστικού συστήματος που καταστρέφει τους εργαζόμενους και την οικονομία στην Ελλάδα (κι όχι μόνον) εδώ και μερικά χρόνια, με τις πολιτικές των «μνημονίων», δημιουργώντας μια πρωτοφανή κι εκτός ελέγχου ανεργία που επίσημα κοντεύει το 30% κι ύφεση 25%! Κινήσεις της εργοδοσίας με κλάδεμα μισθών και μαζικές απολύσεις είναι κάτι που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα. Για να σώσουν δανειστές, τράπεζες και κερδοσκόπους, για να στηρίξουν κέρδη για το κεφάλαιο προσπαθούν να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι ή αλλιώς να βάλουν τους εργαζόμενους στο κρεβάτι του Προκρούστη. Καταστρέφουν τις ζωές εκατομμυρίων, στερούν από τους νέους κάθε ελπίδα κι από τους μεγαλύτερους ακόμη και την επιβίωση με στοιχειώδη αξιοπρέπεια. Έχουν οδηγήσει σε εφιαλτική ανεργία, σάρωμα συλλογικών συμβάσεων, φτώχεια, μαζική μετανάστευση νέων, ισοπέδωση σε υγεία, παιδεία, κοινωνική ασφάλιση, ξεπούλημα όσο-όσο όλης της δημόσιας περιουσίας, ανελέητη φορομπηξία για τους φτωχότερους, χαράτσια, τώρα και κατασχέσεις της όποιας περιουσίας των λαϊκών οικογενειών. Όλους αυτούς τους παράγοντες που θέριεψαν - με σκανδαλώδη κάλυψη μέχρι πριν λίγες μέρες από κυβερνήσεις/αστυνομία/δικαιοσύνη – και το εγκληματικό σκιάχτρο του ναζισμού της Χρυσής Αυγής (που τώρα εκ των υστέρων τρέχουν και δεν φθάνουν να συμμαζέψουν), ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, η εργοδοτική τρομοκρατία κι η γενικευμένη επίθεση ακόμη και στα πιο βασικά δικαιώματα, συχνά συντονισμένα από κυβέρνηση, κράτος, παρακράτος κι εργοδοσία.
Ο αγώνας, ο συντονισμός κι η αλληλεγγύη είναι ο μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους κι όλο το λαό να προστατέψουν δουλειές, αμοιβές, δικαιώματα και κατακτήσεις κερδισμένες με αγώνες, θυσίες ακόμη κι αίμα γενιών. Μαζικοί αγώνες έριξαν δύο προηγούμενες κυβερνήσεις και κλόνισαν τη σημερινή όταν έριξε «μαύρο στην ΕΡΤ» (11/6) αλλά και τις προάλλες που έτρεξε να «κοντύνει» τη Χ.Α. όταν υπήρξαν τεράστια αντιφασιστικά συλλαλητήρια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Την ίδια ώρα οι απεργίες στο δημόσιο, ιδιαίτερα η πρόσφατη πολυήμερη απεργία των καθηγητών στη β’βάθμια εκπαίδευση κι άλλες που συνεχίζονται στο δημόσιο ή και στον ιδιωτικό τομέα (τη βδομάδα αυτή π.χ. σε WIND και VODAFONE κ.ά.). Οι αγώνες αυτοί, εφόσον έχουν διάρκεια και στήριξη και γενικευθούν σε όλους τους κλάδους που χτυπιούνται, σε όλο το λαό, μπορούν να πετύχουν την ανατροπή των κυβερνήσεων και των πολιτικών της καταστροφής, για να έχουν οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα κι η νεολαία το πάνω χέρι, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες τους, σπάζοντας τη μέγγενη του ληστρικού δανεισμού, έξω από τον αντεργατικό-αντιλαϊκό ζουρλομανδύα ΕΥΡΩ – ΕΕ.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τις άλλες τοπικές συλλογικότητες και τους κατοίκους ιδιαίτερα στην Αν. Αττική να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων στην ΙΝΜΑΙΝΤ. Απεργιακή συγκέντρωση την Τρίτη 8/10, 8:30 το πρωί, 20ό χλμ. λεωφ. Μαρκοπούλου (2 χλμ. από Παιανία στα δεξιά), μπροστά στην έδρα της ΙΝΜΑΙΝΤ.
ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου