Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΙΝΜΑΙΝΤ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ_ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ

Γεια χαρά,
 
  Η διοίκηση της ΙΝΜΑΙΝΤ απέλυσε 3 εργαζόμενους στην αρχή της προηγούμενης βδομάδα και απειλεί να απολύσει άλλους 10 μέσα στο μήνα και ταυτόχρονα να προχωρήσει- σε μερίδα  των υπολοίπων εργαζομένων- και σε νέες μειώσεις μισθών πέρα από αυτές που ήδη έγιναν στην αρχή του 2013 .
Εναλλακτικά συζητάει να πάρει πίσω τις απολύσεις και να επιβάλει νέες μειώσεις μέσα στο 2013 της τάξης του 20% από το πρώτο ευρώ στον εναπομείναντα μισθό( που προκύπτει μετά το 15% μείωση πάνω από τα 1000 ευρώ ) , σε  όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας. Το ποσοστό δηλ. περίπου που έχει επιβάλει ο όμιλος και στους φύλακες, το ποσοστό που προσπάθησαν να επιβάλουν μόνιμα στη Defense με το τετραήμερο και σκαλώσανε στην απεργία , και από ότι φαίνεται- θα το δούμε στο τέλος του χρόνου- το ποσοστό που θα ήθελαν να επιβάλουν σε όλο τον όμιλο αν έχουν το συσχετισμό (σε όλους τους συναδέλφους στην ΙΝΜΑΙΝΤ που ήταν στη συντριπτική τους πλειοψηφία πάνω στη συλλογική τους σύμβαση, με τη λήξη της σύμβασης και της μετενέργειας  μέσα  στο 2013, επιβλήθηκαν οι μειώσεις του 15% πάνω από τα 1000 ευρώ, με τη δικαιολογία πάντα να μη γίνουν απολύσεις όπως και σε  όλο τον όμιλο (πλην INTRASOFT,HOL) . Η  τελευταία σύμβαση/μετενέργεια που δέσμευε την εργοδοσία της ΙΝΜΑΙΝΤ  και έληξε -και νέα που να δεσμεύει την εργοδοσία  δεν υφίστανται-, ήταν αυτή των ηλεκτροτεχνιτών στο τέλος του Μάη του 2013).
  
    Πέρα από αυτές τις μειώσεις, στη γνωστή γραμμή του ομίλου, η διοίκηση της ΙΝΜΑΙΝΤ προχωράει πριν από 10 μέρες σε νέα επίθεση με απολύσεις και νέες μειώσεις μισθών (και μάλιστα σε πολύ χαμηλούς μισθούς), με το επιχείρημα ότι φέτος στο εξάμηνο ο τζίρος είναι μειωμένος κατά 20% και ναι μεν υπάρχουν  μικτά κέρδη (έσοδα-κόστος πωληθέντων), αλλά μετά την αφαίρεση των εξόδων  διοίκησης(τα οποία είναι ακόμη πιο αυξημένα από πέρσι, από 9,5% στο 15% του τζίρου) ,τους φόρους-τόκους-αποσβέσεις θα έχουν τελική ζημιά 120000 ευρώ  το εξάμηνο και περίπου 200.000 στο τέλος του χρόνου, αν δεν πάρουν άλλες δουλειές. Ενώ πέρσι  με 5.500.000 ευρώ τζίρου ,είχαν στο τέλος του χρόνου  700.000 μικτά κέρδη , αφαιρώντας 500.000 έξοδα διοίκησης είχαν 200000 κέρδη προ φόρων , τόκων και αποσβέσεων και μετά την αφαίρεση αποσβέσεων , φόρων και τόκων γράψανε τελικά κέρδη 70.000 ευρώ.
   Η αντιμετώπιση της εταιρείας ,αλλά και του ομίλου συνολικότερα, ήταν ξεκάθαρα  στη γραμμή να φορτώσουμε τη μείωση του τζίρου στους εργαζόμενους, για μη θιγούν τα προνόμια της διοίκησης και η συνολική κερδοφορία της εταιρείας.  

Η  μόνη απάντηση ήταν η δυνατή απεργιακή κινητοποίηση μέχρι να κάνουν πίσω σε σχέση με τις απολύσεις και τις νέες μειώσεις.

Όπως είναι γνωστό έχουμε ήδη πραγματοποιήσει 24ωρη τη Δευτέρα μετά από στάση και Γ.Σ. την Παρασκευή και πραγματοποιούμε 48ωρη σήμερα και αύριο μετά από στάση και Γ.Σ. χθες Τρίτη.

Η εργοδοσία της ΙΝΜΑΙΝ προχώρησε σε  συνεχείς απειλές με ζωντανές παρεμβάσεις και τηλεφωνήματα στους τεχνικούς και στους διοικητικούς της εταιρείας που έπεσαν στο κενό αφού, παρά τον διασκορπισμό  των εργαζομένων της ΙΝΜΑΙΝΤ σε πολλούς πελάτες, απεργούν οι 50 στους 65 και η εταιρεία δεν μπορεί να λειτουργήσει.
Στη συνέχεια τη θέση του συνομιλητή με το σωματείο πήρε μετά το γενικό διευθυντή της ΙΝΜΑΙΝΤ ,ο διευθύνων της ΙΝΤΡΑΚΑΤ , ο οποίος μας ζητούσε χθες ,Τρίτη, να σταματήσουμε την απεργία (χωρίς να σταματήσουν στιγμή οι εκφοβισμοί και χωρίς να πάρει πίσω καμία απόλυση -ούτε τη μια του συναδέλφου που ήταν μαζί μας στις κινητοποιήσεις και ζήτησε από την αρχή την αλληλεγγύη των συναδέλφων και απαιτήσαμε στοιχειωδώς σαν Δ.Σ. να ανακληθεί σε ένδειξη καλής θέλησης-)   προκειμένου να …συζητήσουμε σε δυο μέρες που θα επιστρέψει από ταξίδι τα αιτήματά μας –λες και δεν τα ξέρει εδώ και 10 μέρες. ΓΕΝΟΒΑ ,ΑΕΕ προτείναμε στη Γ.Σ. συνέχιση με 48ωρη γιατί εκτιμήσαμε ότι πρόκειται για καθαρή κοροϊδία με στόχο να ξεφουσκώσει την απεργία, η ΑΚΕ πρότεινε αναστολή μέχρι να δούμε το διευθύνοντα της ΙΝΜΑΙΝΤ)    Η Γ.Σ. ,όπως ανακοινώθηκε από το Δ.Σ. ,με μεγάλη πλειοψηφία ψήφισε συνέχιση της απεργίας γιατί εκτίμησε ότι πρόκειται για κοροϊδία με στόχο την αποδυνάμωση  των κινητοποιήσεων και όχι για τίποτα περισσότερο.
  
    Η απόδειξη της καλής τους πίστης φάνηκε σήμερα όπου στις 12.00 μας στείλανε εξώδικο και μας κάλεσαν στο δικαστήριο στις 14.00 για να βγει η απόφαση της απεργίας παράνομη και καταχρηστική , με ανυπόστατα επιχειρήματα του τύπου ότι …δεν έγινε χθες νόμιμη Γ.Σ.  στην ΙΝΜΑΙΝΤ.  Στο δικαστήριο προσπαθώντας να μπλοκάρουν την απεργία, αλλά  και κάθε επόμενη απεργία στην INMAINT, και να δημιουργήσουν ένα δεδικασμένο για την απαγόρευση απεργίας σε κάθε ξεχωριστή  επιχείρηση στο μέλλον , επιχειρηματολόγησαν  ότι προκειμένου να βγει απόφαση ότι για να γίνει απεργία νόμιμη σε μια εταιρεία του ομίλου ,πρέπει να κάνουν Γ.Σ. οι εργαζόμενοι …όλου του ομίλου για να το αποφασίσουν , παρά το γεγονός ότι αυτή η δυνατότητα όχι μόνο  καθορίζεται σαφέστατα από το καταστατικό μας ,αλλά είναι σύμφωνη με τη δημοκρατική λειτουργία ,αλλά και την απλή λογική. (Θυμίζει την απόφαση ενός δικαστηρίου για απεργία στους συντάκτες της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ που έλεγε ότι για να βγάλει το κλαδικό της ΕΣΗΕΑ (Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών) απεργία στο μαγαζί , έπρεπε  να κάνουν  Γ.Σ. οι συντάκτες των εφημερίδων όλων των εφημερίδων της …Αθήνας. Κατά τα άλλα οι μεγαλο-δημοσιογράφοι των ΜΜΕ   κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν  γιατί δεν καταρρέουν τα ποσοστά των εχθρών της δημοκρατίας, όταν αποκαλύπτονται τα εγκλήματά τους κατά της κοινωνίας).
  
   Η απεργία θα συνεχιστεί από τη στιγμή που οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι, αυτές οι κινήσεις δεν τρομάζουν κανένα , αντίθετα θυμώνουν τους συναδέλφους περισσότερο. Η απεργία ισχύει   σήμερα για όλο το 24ωρο και συνεχίζεται αύριο. Και όπως  ανακοινώσαμε , οι  συνάδελφοι αύριο νωρίς το πρωί περνάνε από τους χώρους τους -όπως οργανωμένα κάναμε σήμερα ,αλλά και τη Δευτέρα –και όλοι ανεβαίνουν  στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στο κτίριο Δ,  για να δρομολογήσουμε τη συνέχεια μετά την αυριανή επίδοση και της  όποιας  δικαστικής απόφασης.  
Τα αιτήματα είναι δίκαια και πρέπει να κερδηθούν . Είναι σημαντικό να υποστηριχτούν έμπρακτα (αρχικά με οικονομική ενίσχυση) από όλους τους συναδέλφους, γιατί είναι καθαρό ότι μας αφορούν όλους.  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου