Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

ΑΠΕΡΓΙΑ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 10:30 πλ. Κλαυθμώνος

Η 10 Φλεβάρη είναι μέρα απεργίας ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που υποθάλπεται από την ΕΕ και είναι μόνο η αρχή. Ο επόμενος μεγάλος σταθμός είναι η απεργία της ΓΣΕΕ στις 24 Φλεβάρη και ήδη πολλοί κλάδοι έχουν πάρει αποφάσεις για συνέχεια στις κινητοποιήσεις.

Η κυβέρνηση με ξεκάθαρο πλέον τρόπο έχει αποφασίσει να φορτώσει την κρίση στις πλάτες των εργαζομένων με μηδενικές αυξήσεις αλλά και μειώσεις μισθών, αύξηση των ορίων ηλικίας, κατεδάφιση σε ότι έχει μείνει από την κοινή ωφέλεια και το κράτος πρόνοιας. Η ανεργία υπολογίζεται στο 20%, περίπου 1 εκατομμύριο άνεργοι και όλο και ανεβαίνει.

Από την άλλη μεριά οι επιχειρηματίες συνεχίζουν να φοροδιαφεύγουν και να εισφοροδιαφεύγουν, τα υψηλά εισοδήματα που δηλώνονται συνεχίζουν να φορολογούνται με τους παλιούς χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές σύμφωνα με όλα τα φιλοκυβερνητικά δημοσιεύματα και οι τράπεζες να δανείζονται με 1% από την Ε.Κ.Τ., με την εγγύηση των ομολόγων του δημοσίου που κρατούν στα χέρια τους και ταυτόχρονα να δανείζουν το ελληνικό δημόσιο με πάνω από 6% κερδοσκοπώντας στην πλάτη του δημοσίου χωρίς το οποίο θα είχαν καταρρεύσει.

Όλα υποτάσσονται στην λογική να ταίσουμε το κεφάλαιο, να αυξήσουμε την μειωμένη κερδοφορία του για να κάνει στο μέλλον επενδύσεις και να ανατάξει η οικονομία. Το αποτέλεσμα είναι οι θυσίες που ζητάει το κεφάλαιο να είναι περισσότερες την επόμενη φορά είτε μιλάμε για τους ντόπιους, είτε για τους διεθνείς κερδοσκόπους που βλέπουν όχι μόνο το δημόσιο χρέος του Νότου, αλλά κύρια την ανάκαμψη στην ευρωζώνη να μην έρχεται και φεύγουν σταδιακά από το ευρώ.

Μόνο ένας ξεσηκωμός των εργαζομένων στην Ελλάδα μπορεί να αλλάξει το τοπίο και να επιβάλει το αίτημα την κρίση να την πληρώσουν οι έχοντες που ευθύνονται για την κρίση και που μπορούν να πληρώσουν για την κρίση. Η εργατική αντίσταση στην Ελλάδα ήδη ανησυχεί τα επιτελεία σε όλη την Ευρώπη ότι θα βρει μιμητές σε ολόκληρη την ευρωζώνη. Φοβούνται τους εργατικούς Δεκέμβρηδες γιατί μπορούν να ξεφύγουν από τα όρια των αμυντικών διεκδικήσεων.

Για τις 10 Φλεβάρη το σωματείο μας δεν έχει βγάλει δική του κινητοποίηση με ευθύνη των ΑΚΕ, ΑΕΕ που απέρριψαν την δικιά μας πρόταση για στάση εργασίας και κατέβασμα των συναδέλφων με πούλμαν στις απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα, αλλά οι συνάδελφοι στην Ιντρακόμ που θέλουν να απεργήσουν καλύπτονται από αποφάσεις των κλαδικών σωματείων (όπως το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, ΣΕΤΗΠ και άλλα). Επίσης το ΤΕΕ καλεί όλα τα μέλη του σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη 10 Φλεβάρη.

Η Πρωτοβουλία Γένοβα Ιντρακόμ θα βρίσκεται την Τετάρτη 10/2 με δικό της πανό στην πλατεία Κλαυθμώνος από τις 10.30.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να απεργήσουν και να συμμετέχουν στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση, που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ και σωματεία του ιδιωτικού τομέα, στην Κλαυθμώνος στις 10.30 της Τετάρτης δίνοντας ένα πανεργατικό χαρακτήρα στην αυριανή απεργία και πιέζοντας τις ηγεσίες να κινηθούν επιτέλους συντονισμένα από δω και πέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου