Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Η HOL στη VODAFONE κι η 360Connect στη HOL. Συναντήσεις με εργοδοσια κι εργαζόμενους στις 26/11.

Σήμερα Πέμπτη 26/11 (ουσιαστικά από 25/11) οριστικοποιήθηκε κι ανακοινώθηκε επίσημα η μεταβίβαση της HOL στην VODAFONE. Το πακέτο του 72% περίπου των μετοχών της INTRACOM HOLDINGS μεταβιβάστηκε στην VODAFONE που ελέγχει τώρα το 92% σχεδόν στη HOL. Ταυτόχρονα νακοινώθηκε ότι η HOL εξαγόρασε το 100% των μετοχών της 360Connect (αντί 50.000 ευρώ...) που πλέον ανήκει κι αυτή στη VODAFONE.

Η διοίκηση της VODAFONE, εκπροσωπούμενη από τη διευθύντρια και 1 στέλεχος της διεύθυνσης προσωπικού (HR) και τον αντίστοιχο μέχρι τώρα υπεύθυνο προσωπικού στη HOL, αφού είχε πρώτα συνάντηση με το επιχειρησιακό σωματείο στην 360Connect, στη συνέχεια είχε συνάντηση με το Δ.Σ. του σωματείου στον όμιλο INTRACOM στην έδρα της HOL στην Αδριανείου (από τη ΓΕΝΟΒΑ μεταβήκαμε οι Γιάννης Θεοχάρης και Βασίλης Συλαϊδής, μετά την προαπεργιακή συγκέντρωση στην INTRACOM TELECOM). Εκεί εξήγησε τα της εξαγοράς και για τις 2 περιπτώσεις, ανακοίνωσε ότι επανέρχονται οι αμοιβές στην 360Connect όπως ήταν πριν 1 χρόνο στη HOL από 1ης Δεκέμβρη 2014  (θα δοθεί πίσω το 20% των μισθών που κόπηκε - φαίνεται ότι οι δίκαιες αντιδράσεις κι οι αγώνες κι από τον κόσμο στην 360Connect άφησαν έκθετο το "πραξικόπημα" της 18/12/2013 με τη βλαπτική μεταφορά από HOL στην 360Connect κι η VF δεν θέλει να το κουβαλάει ολόκληρο και να της δημιουργεί εργασιακά προβλήματα). Παράλληλα ξεκινάει διαδικασία 12-18μηνών για πλήρη συγχώνευση της HOL στη VODAFONE, η οποία πλέον επεκτείνεται και στην σταθερή τηλεφωνία, στην συνδρομητική  TV και προοπτικά υπηρεσίες "machine - to - machine" (όπως η Microsoft). Θα ακολουθήσουν από Δευτέρα 1/12 ενημερωτικές συναντήσεις με τα στελέχη και με το προσωπικό στη HOL.

Χωρίς συγκεκριμένη δέσμευση, η VF υποσχέθηκε να εξασφαλίσει θέση εργασίας στο προσωπικό που θα πλεονάζει από τη HOL, σε συναφή θέση στη VF κατά προτεραιότητα έναντι των όποιων προσλήψεων, ή σε εταιρείες outsourcing στις οποίες θα μεταβιβάσει τμήματα της δουλειάς (κατά την έννοια του Π.Δ. 178/2002, π.χ. για φύλαξη των χώρων). Ουσιαστική εγγύηση στον καθένα μπορεί να δώσουν όμως μόνο η συλλογικότητα, η μαζική συνδικαλιστική οργάνωση κι οι αγώνες, αυτό το γνωρίζουμε και φωνάζουμε σε όλους τους τόνους οι εργαζόμενοι που αγωνίζονται κι ο συμμετοχικός, μαζικός συνδικαλισμός και συντονισμός από τα κάτω, έτσι ανατρέπονται εργοδοτικά πραξικοπήματα και τρομοκρατία, αλλά και μνημόνια της καταστροφής και μνημονιακές κυβερνήσεις στην υπηρεσία του κεφαλαίου, εργοδοτών και δανειστών-τοκογλύφων.

Σαν σωματείο και σαν παράταξη, ανάμεσα σε άλλα, απαιτήσαμε να υπάρξει πλήρης εξασφάλιση θέσεων εργασίας κι εργασιακών δικαιωμάτων για 1 τουλάχιστον χρόνο καθώς και συμβασιακή αποκατάσταση για το προσωπικό που μεταφέρθηκε πριν 11 μήνες στην 360Connect με δυσμενείς όρους, και δεσμεύθηκαν να γίνουν οι όποιες αναγκαίες διορθώσεις στους όρους των ατομικών συμβάσεων.

Στη συνέχεια καλέσαμε σε συγκέντρωση το προσωπικό στη HOL στην καντίνα που ήταν αρκετά μαζική, τους ενημερώσαμε, τους καλέσαμε να παλέψουν συλλογικά για τα δικαιώματά τους (μέσα από το σωματείο Vodafone ή 360Connect και όποιο μαζικό, συλλογικό όργανο επιλέξουν να στηρίξουν) απέναντι σε εργοδοσία, κεφάλαιο, κυβέρνηση κ.ο.κ. και τους ανακοινώσαμε ότι το σωματείο στην INTRACOM θα παραμείνει στο πλευρό τους για πάντα αλλά και άμεσα παρεμβαίνοντας υπέρ τους για τους επόμενους 6 μήνες όπως έχει το δικαίωμα. Επίσης τους καλέσαμε να συμμετάσχουν μαζικά στην ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 27/11, όπου το Σωματείο θα διαδηλώσει με το πανό του στις 10:30 στο Μουσείο και πορεία στο Σύνταγμα, μαζί με τα αγωνιζόμενα κομμάτια εργαζομένων, ανέργων, νέων, συνταξιούχων.

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους στη HOL. Θα σταθούμε πλάι και θα χτίσουμε τους δεσμούς και την οργάνωσή μας σε αγώνες επιχειρησιακούς, κλαδικούς, πανεργατικούς, πάντα για τη δική μας, την εργατική τάξη και για ένα μέλλον καλύτερο για όλους μας, άξιο του καθημερινού μόχθου μας που παράγει όλον τον πλούτο αλλά και των συλλογικών αγώνων μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου