Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

ΚΑΛΕΣΜΑ απόψε 17/12 6μμ Προπύλαια - Σύνταγμα (που δεν πέρασε στο ΔΣ του Σωματείου) αλλά το επαναλαμβάνουμε σαν ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ σε κάθε συνάδελφο εργαζόμενο, σε κάθε δημοκράτη.




Σήμερα σε έκτακτο ΔΣ που ζήτησε η Πρωτοβουλία ΓΕΝΟΒΑ στην INTRACOM καταθέσαμε το παρακάτω σχέδιο για κάλεσμα απόψε σε συλλαλητήριο στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ (προσυγκέντρωση Προπύλαια και μετά πορεία στο Σύνταγμα) πρωτοβάθμιων σωματείων και πολιτικών οργανώσεων κατά τη διάρκεια εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Το κάλεσμα δεν εγκρίθηκε από το Δ.Σ. με κύρια αντίρρηση από την ΑΕΕ, θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο αβαντάρονται οι βουλευτικές εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει την κυβέρνηση για να εφαρμόσει το παλιό και νέο μνημόνιο, άρα καμιά διαφορά από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Παρόλο που το αντικρούσαμε σθεναρά, οι εργαζόμενοι στο δρόμο βρίσκονται για να προασπίσουν τα δικά τους συμφέροντα απέναντι στις μεθοδεύσεις κυβέρνησης – τρόικας -  ΜΜΕ – μεγάλου κεφάλαιου - δανειστών – τραπεζιτών κλπ. να δώσουν μια «κοινοβουλευτική νίκη» (και με ποιες μεθόδους…) στην κυβέρνηση και παράταση χρόνου για να περάσει ευκολότερα μετά και το καινούργιο καταστροφικό μνημόνιο, πλάι και στα «βερεσέδια» του παλιού. Κι ότι η κινητοποίηση των εργαζόμενων είναι σε κάθε περίπτωση κατά των μνημονιακών καταστροφικών πολιτικών, με σκοπό να ανατρέψει κι αυτή την κυβέρνηση (όπως και τις 2 προηγούμενες) που τις υπηρετεί με μανία, να γίνουν ασφαλώς εκλογές και να ψηφίσει ο λαός (αυτό δα έλλειπε να μας δώσουν την άδεια διάφοροι «ανησυχούντες» «εταίροι», τραπεζίτες και μεγαλοδημοσιογράφοι μέσα κι έξω από τη χώρα να ασκήσουμε το θεμελιώδες δικαίωμα σε μια δημοκρατία) αλλά και θα απαιτήσει κι από οποιαδήποτε μελλοντική κυβέρνηση την ανατροπή στην πράξη των πολιτικών αυτών και δεν θα ανεχθεί πισωγυρίσματα και «συμβιβασμούς» σε βάρος των εργαζόμενων και της κοινωνίας.

Η ΑΕΕ, πιστή στη στείρα κι αδιέξοδη πολιτική, ουσιαστική κινηματική φυγομαχία του ΚΚΕ απέναντι σε ένα κεντρικό ζήτημα που αφορά άμεσα ΚΥΡΙΑ τους εργαζόμενους, όπως είναι ΑΥΤΗ η προεδρική εκλογή, δεν συμφώνησε μέχρι τέλους (το ίδιο λάθος έκανε και σε άλλα σωματεία, στα δευτεροβάθμια και 3βάθμια όργανα ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ το ΠΑΜΕ, ευθυγραμμιζόμενο με ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ και άλλες δυνάμεις του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού).

Η παράταξη ΑΚΕ αν και δέχτηκε κατ’ αρχήν το σκεπτικό και την ανάγκη για κινητοποίηση των εργαζομένων κι απόψε αλλά και όσο συνεχίζονται τέτοιες πολιτικές από οποιαδήποτε κυβέρνηση, οχυρώθηκε πίσω από την άρνηση της ΑΕΕ να συμφωνήσει για ομόφωνο κάλεσμα κι έτσι δεν πέρασε τελικά.

ΟΜΩΣ η πρόσκληση σε κάθε εργαζόμενο, σε όλη την κοινωνία και στα σωματεία για ενότητα κι αγώνα από τα κάτω για την ανατροπή κι αυτής της κυβέρνησης και των πολιτικών της είναι ισχυρή, είναι θα λέγαμε αυτονόητη για ένα αποφασισμένο και μαχητικό εργατικό, λαϊκό και δημοκρατικό κίνημα για απόψε 17/12 αλλά και στις 23/12 και ιδίως 29/12 (όπου θα πρέπει να παλευτεί Γενική Απεργία) για το λόγο αυτό παραθέτουμε το προταθέν κάλεσμα με το σκεπτικό που αναπτύσσει: Εμείς και πολλοί άλλοι εργαζόμενοι και δημοκράτες θα βρεθούμε κάτω στο Σύνταγμα κι έτσι πρέπει να σκεφθούμε και να κινητοποιηθούμε όλοι και για την προεδρική εκλογή ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ και στις εκλογές όταν έρθουν και κυρίως στα μνημόνια της καταστροφής, παλιά και νέα που ετοιμάζουν.

Το κάλεσμα που δεν πέρασε, το οποίο απευθύνεται στον κάθε εργαζόμενο στην INTRACOM και γενικά, στους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους, τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία, το 99% που πλήττεται και τσακίζεται από την κρίση του κεφαλαίου και τη «θεραπεία» των μνημονίων της λιτότητας κι εξόντωσης:

«ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΕΚΛΟΓΗ Τετάρτη 17/12 στις 6μμ. Προπύλαια - Σύνταγμα

Συνάδελφοι, -ισες,
Η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου μπροστά στα αδιέξοδα της πολιτικής της που έχει φέρει την καταστροφή στους εργαζόμενους και στη μέγιστη πλειοψηφία του ελληνικού λαού και μετρώντας τις ογκούμενες αντιστάσεις εργαζομένων και λαού: στις 17/11 (επέτειος εξέγερσης του Πολυτεχνείου), τις νεολαιίστικες κινητοποιήσεις, τη μαζική Γενική Απεργία στις  27/11, στις ευρύτατες κινητοποιήσεις για τον απεργό πείνας Ν. Ρωμανό, είδε ότι «δεν βγαίνει» μετωπικά το νέο μνημόνιο που έχει σχεδόν συμφωνήσει με την τρόικα κι αποφάσισε ένα στρατηγικό ελιγμό: να φέρει πιο μπρος την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και μετά, αφού «κλειδώσει» την παράταση του βίου της να ξεφουρνίσει και το νέο μνημόνιο (ECCL - Πιστωτική Γραμμή Αυξημένων Προαπαιτούμενων) αφού κλείσει και τα επώδυνα «υπόλοιπα» του προηγούμενου. Η τρόικα ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ έσπευσε βέβαια να προσφέρει δίμηνη προθεσμία για να κάνει η κυβέρνηση τις μανούβρες της, υπολογίζοντας έτσι να συνεχίσουν τα πειράματα πάνω στους Έλληνες εργαζόμενους και το λαό, που πλέον, σταδιακά, εφαρμόζονται και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης και ΕΕ. Με βάση το e-mail Χαρδούβελη προς την τρόικα που διέρρευσε, εξαπολύεται νέος, ακόμη πιο καταστροφικός Αρμαγεδδώνας για εργαζόμενους και λαό με ξεθεμέλιωμα του ασφαλιστικού κι ισοπέδωση των συντάξεων σε επίπεδα επιδόματος φτώχειας, νέους φόρους με τις πιο απίθανες δικαιολογίες, χτύπημα στα συνδικαλιστικά δικαιώματα ακόμη και στο ίδιο το δικαίωμα στην απεργία και πάει κι άλλο το τραίνο μια κι η τρόικα βάζει κι άλλες απαιτήσεις για το χρηματοδοτικό κενό το 2015. Την ίδια στιγμή έχει ενεργοποιηθεί ένας ολόκληρος μηχανισμός τρομολαγνείας από κυβέρνηση, κατευθυνόμενα ΜΜΕ, «θεσμικούς» παράγοντες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη (Στουρνάρας, Μοσκοβισί, Γιουνκέρ κ.ά.) που σκοπεύουν να τρομοκρατήσουν τους Έλληνες να μην αμφισβητήσουν κι ανατρέψουν το πρόγραμμα καταστροφικής λιτότητας των μνημονίων, με αφορμή την προεδρική εκλογή και το πολύ πιθανό ενδεχόμενο βουλευτικών εκλογών που θα έφερναν μια άλλη κυβέρνηση με αριστερή κατεύθυνση και αντίθετη με τη μνημονιακή πολιτική.

Σε κάθε περίπτωση, μόνη εγγύηση για την ανατροπή αυτών των πολιτικών είναι το κίνημα κι οι εργαζόμενοι να μην σταματήσουν τους αγώνες! Προς τους βουλευτές, προς όλους τους «παράγοντες» που «ανησυχούν» εντός κι εκτός Ελλάδας λέμε ότι δεν ξεπουλάμε τα βασικά δικαιώματα, τη δυνατότητα να επιζήσουμε σε οποιουσδήποτε εκβιαστές και τρομολάγνους που εξυπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα κεφαλαίου - κερδοσκόπων. Για το λόγο αυτό απόψε Τετάρτη 17/12 που θα γίνει η πρώτη ψηφοφορία για εκλογή προέδρου στη Βουλή, πολλά σωματεία, συλλογικότητες και πολιτικές οργανώσεις πραγματοποιούν Συλλαλητήριο στη Βουλή, προειδοποιώντας παράλληλα να μην επιχειρηθεί οποιαδήποτε φαλκίδευση κι εξαγορά για να βγει το αποτέλεσμα που θέλουν. Το ίδιο σχεδιάζεται και για τις επόμενες ψηφοφορίες, 23 και 29 Δεκέμβρη

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά με το πανό του Σωματείου απόψε 17/12 στην προσυγκέντρωση Προπύλαια 6μμ και πορεία και συλλαλητήριο στη Βουλή. Καλούμε και τα κεντρικά συνδικάτα να κινητοποιηθούν αγωνιστικά στο κρίσιμο αυτό σταυροδρόμι για όλους τους εργαζόμενους.

ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ!
ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΜΗΜΕΝΟΙ!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου