Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΜΙΛΟΥ INTRACOM ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ WIND 17.12.2015



Παιανία, Τετάρτη 16.12.2015

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ WIND

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στον Όμιλο Επιχειρήσεων INTRACOM εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους στη WIND που με απόφαση του επιχειρησιακού τους σωματείου απεργούν την Πέμπτη 17.12.2015.
Τα αιτήματα της απεργίας είναι η υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας με ικανοποιητικούς όρους για παλιούς και νέους εργαζομένους αλλά και να μπει τέλος στις απολύσεις/εξαναγκασμένες αποχωρήσεις (κυρίως παλιότερων εργαζόμενων). Η μάχη αυτή δίνεται σε ένα περιβάλλον εναρμονισμένων εργατικών πολιτικών από την πλευρά των εργοδοτών και μίας κρατικής-μνημονιακής πολιτικής που οδηγεί σε ανεργία, φτωχοποίηση και κατάργηση δικαιωμάτων καλύπτοντας παράλληλα αυτές τις πολιτικές.
Η εργοδοσία στη WIND εφαρμόζει μια πολιτική με διατήρηση των μισθών για παλιούς εργαζόμενους αλλά προσλαμβάνει με μισθούς ακόμη και 700μικτά, ενώ επεκτείνει διαρκώς τις εργολαβίες με σκοπό τη διαίρεση των εργαζομένων και τη φαλκίδευση των δικαιωμάτων και κατακτήσεών τους. Την ίδια στιγμή που εμφανίζει «φιλανθρωπικές» δραστηριότητες και διαφημιστικές καμπάνιες, αρνείται επιδόματα σε εργαζόμενους που στηρίζουν μονογονεϊκές οικογένειες. Αρνείται να υπογράψει με καθαρούς όρους και πάλι το πλαίσιο της προηγούμενης συλλογικής σύμβασης, επικαλούμενη τον ανταγωνισμό, τις συνθήκες στην αγορά εργασίας, δηλ. την ανεργία, την «ελαστικοποίηση»-δουλεμπόριο, την απληρωσιά, την ολόπλευρη πίεση των μισθών προς τα κάτω κ.ο.κ., τα «επιτεύγματα» της μνημονιακής «νεοπλασίας» της ελληνικής κοινωνίας σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης. Αξιοποιεί δε τον «μπαμπούλα» των διώξεων όποτε αντιμετωπίζει αντίδραση.
Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση η απεργιακή κινητοποίηση αποτελεί όχι μόνο αναφαίρετο δικαίωμα αλλά και το πιο αποφασιστικό όπλο των εργαζόμενων στη WIND και του σωματείου τους, για να προασπίσουν δικαιώματα και κατακτήσεις που κι αυτά κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες.
Τα προβλήματα κι οι εργοδοτικές πιέσεις κι απειλές που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στη WIND είναι σε μεγάλο βαθμό κοινή εμπειρία για τους εργαζόμενους στον κλάδο τηλεπικοινωνιών, πληροφορικής και τεχνολογίας, αλλά και σ’ όλους τους εργαζόμενους στην Ελλάδα της κρίσης και της μνημονιακής ισοπέδωσης που προωθείται συστηματικά από κυβερνήσεις, δανειστές κι εργοδοσία. Για το λόγο αυτό η αλληλεγγύη στους αγώνες είναι αυτονόητη.
Οι εργαζόμενοι μπορούμε και πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στηρίζοντας αλληλέγγυα τις κινητοποιήσεις, ιδιαίτερα τις απεργιακές. Να συντονίσουμε και γενικεύσουμε την πάλη για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας, για την ανατροπή της επίθεσης στις ζωές μας, για μια πορεία που να οδηγεί στην εξυπηρέτηση των δικών μας αναγκών – δίκαια σαν παραγωγών του πλούτου - κι όλης της κοινωνίας κι όχι των κερδών και της ασυδοσίας μιας μικρής μειοψηφίας.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ

         
ΤΟ  Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου