Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Πρόταση που απορρίφθηκε για Ψήφισμα - Kαλεσμα στο αποψινό 30.3. συλλαλητήριο στην Ομόνοια ενάντια στη συμφωνία ντροπής για τους πρόσφυγες και το ν/σ εφαρμογής

Σήμερα στη συνεδρίαση του ΔΣ του σωματείου στην INTRACOM, η πλειοψηφία της ΑΚΕ απέρριψε το παρακάτω ψήφισμα-κάλεσμα που προτείναμε σαν Πρωτοβουλία Γένοβα στην INTRACOM. Όμως καθένας αντιρατσιστής και δημοκράτης πρέπει να είναι απόψε στο συλλαλητήριο κόντρα στη συμφωνία ντροπής ΕΕ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες και το Ν/Σ εφαρμογής που θέλει να περάσει η κυβένηση.



Παιανία, Τετάρτη, 30.3.2016
Συνάδελφοι/-ισες,

ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΘΕΙ ΝΟΜΟΣ, ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΕ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ!
ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 30.3.2016 ΟΜΟΝΟΙΑ 6μμ ΠΟΡΕΙΑ ΒΟΥΛΗ – ΓΡΑΦΕΙΑ Ε.Ε.

Η συμφωνία για τους πρόσφυγες μεταξύ ΕΕ-Τουρκίας, με τη στήριξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οχυρώνει παραπέρα την Ευρώπη-φρούριο και κλείνει τα σύνορα, εγκρίνοντας στην πράξη τους φράχτες που ύψωσαν οι κυβερνήσεις για να κλείσουν το βαλκανικό διάδρομο. Τώρα η κυβέρνηση επιχειρεί να περάσει νόμο για την εφαρμογή της συμφωνίας της ντροπής, που έχουν καταγγείλει και η Διεθνής Αμνηστία σαν «μαύρη μέρα για τους πρόσφυγες, την Ευρώπη και τα ανθρώπινα δικαιώματα» και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες γιατί καταστρατηγεί τη Διεθνή Συνθήκη της Γενεύης του 1951.
Η συμφωνία της ντροπής καταστρατηγεί το δικαίωμα στο άσυλο για ανθρώπους κατατρεγμένους από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, τις καταστροφές και την πείνα στη Μ. Ανατολή, την Ασία και την Αφρική.
Είναι μια συμφωνία που ρίχνει στα χέρια των διακινητών εκατομμύρια πρόσφυγες, αναγκάζοντάς τους να επιχειρήσουν ένα ακριβοπληρωμένο πέρασμα από άλλες διαδρομές, που καταλήγει σε περισσότερους πνιγμούς μικρών παιδιών και των γονιών τους.
Αντί για διάσωση των προσφύγων, έχουμε τώρα το ανθρωποκυνηγητό από το ΝΑΤΟ και τη FRONTEX, την καταδίωξη από την συνοριοφυλακή Ελλάδας και Τουρκίας, τη «διαλογή» σε κέντρα κράτησης από την Αστυνομία Ελλάδας και Τουρκίας στα νησιά, τις μαζικές απελάσεις στην Τουρκία μετά από διαδικασίες “express”, τις κρατήσεις σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, τη στέρηση των δικαιωμάτων των προσφύγων και των μεταναστών, το αναγκαστικό μπλοκάρισμα στην Ελλάδα όσων επιτραπεί να ζητήσουν και τους παραχωρηθεί άσυλο.
Είναι μια βάρβαρη πολιτική σε πλήρη αντίθεση με το κίνημα αλληλεγγύης και τον απλό κόσμο που προσφέρει απλόχερη στήριξη από τα νησιά μέχρι την Ειδομένη. Είναι μια πολιτική που ανοίγει το δρόμο στους φασίστες σε όλη την Ευρώπη.
Συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι, δημοτικές κινήσεις, κοινότητες μεταναστών και συλλογικότητες στις γειτονιές, να καταδικάσουμε όλοι μαζί αυτή τη συμφωνία του αίσχους και να δώσουμε αποφασιστικά την μάχη για να την καταργήσουμε στην πράξη.
Να μην επιτρέψουμε ούτε μία φυλάκιση σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, ούτε μία απέλαση πρόσφυγα στην Τουρκία ή σε άλλη χώρα.
Να συνεχίσουμε τον αγώνα για να ανοίξουν τα σύνορα και να πέσουν οι φράχτες από τον Έβρο μέχρι το Καλαί.
Να έχουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες χαρτιά και άσυλο, πρόσβαση στα σχολεία και τα νοσοκομεία, σε εργασία και ανθρώπινη στέγαση, σε φροντίδα από δημόσιες κοινωνικές και δημοτικές υπηρεσίες, με άμεση στελέχωση τους με προσωπικό που είναι αναγκαίο και για τις ανάγκες του ελληνικού λαού - ενώ έχουν «κλαδευτεί» άγρια από τις βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές.
Μαζί με τις μάχες για να μην περάσει το νέο ασφαλιστικό, να γυρίσουν οι συλλογικές συμβάσεις και συνολικά  να ανατραπούν τα μνημόνια της λιτότητας που μας φόρτωσαν οι άρχουσες τάξεις για να ξεπεράσουν την κρίση τους, δίνουμε τη μάχη για να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι –απλώνουμε χέρι αλληλεγγύης στους πρόσφυγες του πολέμου και της φτώχειας.
Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στον Όμιλο Επιχειρήσεων INTRACOM, καλεί σε μαζική συμμετοχή τους συναδέλφους με το πανό του σωματείου στο συλλαλητήριο για κατάργηση της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας και να μην ψηφισθεί με νόμο η εφαρμογή της, την Τετάρτη 30 Μάρτη στην Ομόνοια 6μ.μ., (με συμμετοχή και προσφύγων και μεταναστών) και στη συνέχεια πορεία στη Βουλή και στα γραφεία της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου