Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 17/10 6:30 ΣΥΝΤΑΓΜΑ



ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
17 ΟΚΤΩΒΡΗ, 6.30μμ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Την Δευτέρα 17 Οκτώβρη, στις 6.30μμ στο Σύνταγμα, συνδικάτα, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα προχωράνε σε συλλαλητήριο, απαιτώντας την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, των μισθών και των συντάξεων διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή εργασία. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που χρειάζεται να αγκαλιστεί από κάθε συνδικάτο και κάθε εργαζόμενο. Να δώσουμε μια πρώτη απάντηση στα μέτρα που ετοιμάζει να φέρει στη βουλή τις επόμενες βδομάδες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με τους δανειστές.
Αν υπήρχε η παραμικρή αμφιβολία για το τι σχεδιάζουν, αυτή διαλύθηκε τη Δευτέρα 3 Οκτώβρη, με την επίθεση των ΜΑΤ στους συνταξιούχους και ταυτόχρονα με την κατάθεση στη Βουλή του προσχέδιου για τον Προϋπολογισμό του 2017. Η κυβέρνηση Τσίπρα βάζει πλώρη να ικανοποιήσει όλες τις απαιτήσεις της Τρόικας, συνεχίζοντας και κλιμακώνοντας της επιθέσεις της ενάντια στους εργαζόμενους.
Ήδη αυτά που έχουν γίνει γνωστά από «το πόρισμα της επιτροπής των σοφών» δείχνουν το μέγεθος της επίθεσης. Ο Κατρούγκαλος όσο και τα ΜΜΕ, προσπάθησαν να δώσουν στο πόρισμα μια θετική εικόνα «αποκατάστασης» γενικά των αδικιών που έφεραν τα μνημόνια στους εργαζόμενους. Η αλήθεια είναι ότι και τα τέσσερα βασικά σημεία του πορίσματος -για τις ομαδικές απολύσεις, τον κατώτατο μισθό, τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τη συνδικαλιστική δράση- είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα των αφεντικών. Συνεχίζουν και βαθαίνουν τα εγκλήματα σε βάρος των εργαζόμενων και των δικαιωμάτων τους.
Προωθούν με εντατικούς ρυθμούς το ξεπούλημα των δημόσιων υπηρεσιών που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι. Η κυβέρνηση, το καλοκαίρι ξεπούλησε τον ΟΛΠ, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, το Ελληνικό. Τώρα προχώρησε στην ένταξη της ΕΥΔΑΠ, της ΕΥΑΘ, της ΔΕΗ, και των Κρατικών Ακίνητων, στο υπερταμείο με σκοπό την ιδιωτικοποίηση τους, συνεχίζοντας αυτό που ξεκίνησε το καλοκαίρι με τις αστικές συγκοινωνίες  της Αθήνας  και τα ΕΛΤΑ. Ξέρουμε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις αγαθών όπως  το νερό και το ρεύμα σε σημαίνουν το κόψιμο στην πρόσβαση για χιλιάδες συνανθρώπους μας, στα βασικά αγαθά της ζωής, την εκτίναξη των τιμολογίων μια που ο ιδιώτης ενδιαφέρεται μονάχα για το κέρδος του. Σημαίνουν χαμηλότερη ποιότητα νερού και υπηρεσιών, αφού για τους ιδιώτες οι επενδύσεις σε εκσυγχρονισμούς δικτύων είναι «ασύμφορες δαπάνες». Και φυσικά σημαίνουν απολύσεις για τους εργαζόμενους που δουλεύουν σε αυτές τις επιχειρήσεις.
Την ίδια ώρα καταθέτουν στη βουλή ένα σχέδιο προϋπολογισμού που λεηλατεί τους εργαζόμενους και τις κοινωνικές υπηρεσίες στο όνομα των πρωτογενών πλεονασμάτων και της αποπληρωμής του χρέους. Τα σχολεία, τα νοσοκομεία, οι δήμοι θα συνεχίσουν να ρημάζουν από την έλλειψη προσωπικού.
Τα συλλαλητήρια στις 17 Οκτώβρη μπορούν να γίνουν ένα πρώτο βήμα για να βγούμε μαζικά στους δρόμους. Να ενώσουμε τις αντιστάσεις, να δείξουμε τη δύναμη της τάξης μας. Είναι επίσης ένα βήμα για να απαιτήσουμε από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να προχωρήσουν άμεσα σε ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, και όχι να ακολουθήσουν την ατζέντα της κυβέρνησης όπως έκαναν με το ασφαλιστικό και άφησαν τα περιθώρια στον Τσίπρα να το περάσει μέσα στις γιορτές.
Απέναντι στα ψέματα της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος οι εργαζόμενοι προβάλουμε το δικό μας δρόμο. Και αυτό σημαίνει ότι στην προμετωπίδα των εργατικών διεκδικήσεων να βάλουμε τη διαγραφή του χρέους. Να πάψουμε να αποπληρώνουμε δις. ευρώ κάθε χρόνο για να γεμίζουν τα σεντούκια των τραπεζιτών ντόπιων και Ευρωπαίων. Να συγκρουστούμε με το Ευρώ και την Ε.Ε. Να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και όλες οι μεγάλες  επιχειρήσεις κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων.

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Συντονισμού ενάντια στα μνημόνια, 6μμ Σύνταγμα-Ερμού



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου