Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΕΚΑ


Σε σχέση με Ιούνη '16 η ΑΤΕ-ΕΚΑ χάσαμε μια έδρα στο Δ.Σ. (1) και πήραμε μια για ΓΣΕΕ (2).....το μέτρο ηταν στο 38 για ΔΣ και 12 για ΓΣΕΕ


στο Δ.Σ. για 1 ψήφο (αυτή που πέσαμε από τον Ιούνη ‘16, τώρα 51 αντί τότε 52 ψήφοι) θα μπαίναμε σε κλήρωση για μια επιπλέον έδρα (αυτή που χάσαμε) στη Β’ κατανομή, μαζί με ΠΑΣΚΕ και Νέα Πορεία (έχουμε 13 υπόλοιπο από την Α' κατανομή, έχουν από 14, οπότε μεταξύ τους με κλήρωση την πήρε η ΠΑΣΚΕ - που είναι κι η μόνη μεταβολή στην παραταξιακή συγκρότηση του Δ.Σ.). Με 2 ψήφους θα παίρναμε εμείς την έδρα. Τις "είχαμε", αλλά υπήρξε αδικαιολόγητη αβελτηρία (προσέλευση την την τελευταία στιγμή, χωρίς το απαραίτητο βιβλιάριο υγείας ή ακόμη και απουσία, ενώ είχαμε και περίπτωση μετάθεσης εκτός Αθηνών). Την 1 έδρα την καταλαμβάνει ο Σ. Μανίκας με αναπληρωματικούς κατά σειρά, Β. Συλαϊδή (από την Πρ. ΓΕΝΟΒΑ INTRACOM), Σ. Κοντομάρη, Σ. Κοιλάκου.

Για τη ΓΣΕΕ εκλέξαμε 2 αντιπροσώπους (+1), πήραμε 21 ψήφους έναντι 16 τον Ιούνη του '16 (Σ. Κοιλάκου, και με κλήρωση Σ. Μανίκας αντί της Μ. Κάντζιου που είναι αναπληρωματική).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα θα ανκοινωθούν σύντομα στην ιστοσελίδα του ΕΚΑ http://www.eka.org.gr/

Μια σκέψη: Η απαξίωση για τον γραφειοκρατικό ή και εργοδοτικό συνδικαλισμό, αλλά και οι απαράδεκτες πολιτικο-συνδικαλιστικές-δικαστικές μεθοδεύσεις που ακύρωσαν το 29ο συνέδριο φαίνεται ότι επηρέασαν, έστω κι οριακά την συμμετοχή στη δική μας περίπτωση - κάτι που είναι λάθος, διεκδικούμε και την τελευταία ψήφο με αγωνιστικό-ταξικό πρόσημο (αυτή που δεν "σπρώχνουν" ή μεθοδεύουν εργοδοτικοί ή κυβερνητικοί μηχσνισμοί) - σε αυτό όλοι έχουμε ευθύνη.

Σε κάθε περίπτωση οι εκλεγμένοι κι οι αναπληρωματικοί όταν καταλάβουν τη θέση θα κάνουν ότι καλύτερο για να αξιοποιηθεί ο μηχανισμός του ΕΚΑ προς όφελος των αγώνων των εργαζόμενων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου