Τρίτη, 9 Ιανουαρίου 2018

Πρόταση της ΓΕΝΟΒΑ για σταση εργασίας Παρασκευή 12.1 από 11πμ - 3μμ και συλλαλητήριο

η Πρωττοβουλία ΓΕΝΟΒΑ έκανε πρόταση στο προεδρείο του σωματείου της ΙΝΤΡΑΚΟ για συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της Παρασκευής 12.1 με στάση εργασίας και συμμετοχή στα συλλαλητήρια. Η πρόταση απορρίφθηκε περιμένοντας το προεδρείο απόφαση της ΓΣΕΕ. η πρόταση που δεν πέρασε ήταν:                  Παιανία,  Τρίτη 9.1.2018
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!
ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ, ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!
ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11πμ – 3μμ ΚΑΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12.1
           
Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στον Όμιλο Επιχειρήσεων INTRACOM έχει ήδη καταδικάσει (8.12.2017) με προηγούμενη ανακοίνωσή του και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την προσπάθεια της κυβέρνησης να νομοθετήσει μια σειρά αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα στα πλαίσια της 3ης αξιολόγησης του 3ου μνημονίου που είχε ψηφίσει το 2015 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης στη Βουλή. Καίριο πλήγμα είναι ο δραστικός περιορισμός στο δικαίωμα των α’βάθμιων σωματείων να αποφασίζουν δημοκρατικά την κήρυξη απεργίας, ανατρέποντας τον συνδικαλιστικό νόμο 1264/82. Το δικαίωμα στην απεργία, το κυριότερο όπλο των εργαζομένων απέναντι στη εργοδοτική αυθαιρεσία, κατακτήθηκε με αγώνες και αίμα! Πρακτικά, η κυβέρνηση υποκύπτοντας στις πάγιες απαιτήσεις της εργοδοσίας (π.χ. ΣΕΒ), των τραπεζών και των δανειστών  απαγορεύει τις απεργίες από τα πρωτοβάθμια σωματεία (όπως είναι και το δικό μας), αφού στο εξής για τη λήψη απόφασης για κήρυξη απεργίας σε Γ.Σ. που θα καλεί το πρωτοβάθμιο σωματείο θα απαιτείται απαρτία του 50%+1 των εγγεγραμμένων μελών (ενώ σήμερα αρκούσε και το ¼ με αυξημένη όμως τότε πλειοψηφία ¾, κάτι που επανειλημμένα έχει αποφασισθεί κι από τα μέλη του σωματείου μας σε όλο τον όμιλο - ή ανά επιχείρηση).
Η κυβέρνηση είχε επιχειρήσει στις 4.12.2017 να φέρει «από το παράθυρο» εκπρόθεσμα και σε άσχετο νομοσχέδιο, τη σχετική αντιαπεργιακή τροπολογία, αλλά έκανε πίσω τότε και την απέσυρε μπροστά στις άμεσες και σφοδρές αντιδράσεις από τα συνδικάτα των εργαζομένων. Τώρα επιχειρεί να το ξαναπεράσει με το «πολυνομοσχέδιο» των 70 προαπαιτουμένων των «θεσμών»-τρόικας και κεφαλαίου, που, εκτός από την αντιαπεργιακή νάρκη, έρχεται να προσθέσει και νέα δεινά για τους εργαζόμενους και τα πλατιά λαϊκά στρώματα, στην προκρούστια κλίνη της μνημονιακής λιτότητας, και των ματωμένων πλεονασμάτων. Ανάμεσα στα άλλα, εκτός από την αντιαπεργιακή λαιμητόμο προωθούντα μέτρα όπως:
·         Επί πλέον περικοπές κι αυξημένες εισφορές και κρατήσεις σε μισθούς και συντάξεις, κόψιμο επιδομάτων, αύξηση φόρων κλπ.. Επίσης σε λιγότερο από 1 χρόνο περικόπτονται κι άλλο μέχρι 18% οι προ του Μαϊου 2016 συντάξεις, ενώ κυοφορείται στην 4η αξιολόγηση του Μαΐου 2018 να επιβληθεί «πρόωρα» και νέα μείωση του αφορολόγητου - νέα αφαίμαξη 650 ευρώ το χρόνο για μισθωτούς-συνταξιούχους με ετήσιο εισόδημα πάνω από 5700 ευρώ (έχει προβλεφθεί αρχικά για 1.1.2020).
·         Προώθηση «ιδιωτικοποιήσεων» των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας και του δημόσιου πλούτου, ΔΕΗ, νερό, συγκοινωνίες, κάτι που πλήττει ιδιαίτερα τα λαϊκά-εργατικά στρώματα.
·         Επέκταση κι εντατικοποίηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ακόμη και α’ κατοικίας και για μικρά χρέη προς δημόσιο, ταμεία, τράπεζες κλπ. – ενώ το πρόσφατο «ιδιώνυμο» διώκει όσους αντιδρούν.
Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε! Ήδη μια σειρά ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και σωματεία στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έχουν αποφασίσει απεργιακές κι άλλες κινητοποιήσεις κλιμακώνοντας με 24ωρη απεργία και συλλαλητήρια την Παρασκευή 12 Γενάρη κσι συνεχίζοντας μέχρι και την ψήφιση του νομοσχεδίου. Απαιτούμε από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, αλλά και τα Εργατικά Κέντρα (π.χ. Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πάτρας) αλλά και τις Ομοσπονδίες (π.χ. ΠΟΕΜ) να προχωρήσουν σε κήρυξη 24ωρης απεργίας κατ’ αρχήν για την Παρασκευή 12.1 απαιτώντας την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου και την ανατροπή όλων των αντεργατικών πολιτικών των μνημονίων, την επαναφορά μισθών και συντάξεων, των Συλλογικών διαπραγματεύσεων και Συμβάσεων, τέλος στη φορομπηξία και τους πλειστηριασμούς της λαϊκής περιουσίας, τέλος στο ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών και της δημόσιας περιουσίας.
Στηρίζουμε τις απεργίες και κινητοποιήσεις την Παρασκευή 12.1. και συμμετέχουμε κηρύσσοντας 4ωρη στάση εργασίας 11πμ-3μμ και συμμετοχή στα συλλαλητήρια στις διάφορες πόλεις. Στη Αθήνα, το πανό του σωματείου θα βρίσκεται από τις 12μμ στην οδό Κοραή (στάση μετρό Πανεπιστήμιο) για συμμετοχή στα συλλαλητήρια-πορείες. ΟΛΟΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ - ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ!
ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ!                                                                          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου