Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΜΑΡΤΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟ

Παιανία, Τετάρτη 14.03.2018

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΜΑΡΤΗ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟ, κεντρικά στην ΟΜΟΝΟΙΑ 3μ.μ.
Συναδέλφισες, συνάδελφοι,
H Πρωτοβουλία ΓΕΝΟΒΑ στην INTRACOM στηρίζει, συμμετέχει και καλεί όλους τους συναδέλφους σε συμμετοχή στα συλλαλητήρια στη Διεθνή Μέρα κατά του ρατσισμού και του φασισμού στις 17 Μάρτη 2018, μαζί με δεκάδες άλλες συλλογικότητες, σωματεία, πρόσφυγες από τα στρατόπεδα, κοινότητες μεταναστών, αντιρατσιστικές κι αντιφασιστικές oργανώσεις όπως η ΚΕΕΡΦΑ, μια ευρύτατη συσπείρωση για ένα κόσμο χωρίς ρατσισμό και νεοναζί, χωρίς πόλεμο.               Συλλαλητήρια για τη μέρα αυτή γίνονται και σε όλο τον κόσμο, στη Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Πολωνία, Κύπρο, Τουρκία, Δανία, Ολλανδία, Ιρλανδία, ΗΠΑ, Αυστραλία, Τσεχία, Ν. Κορέα.
Η ρατσιστική εκστρατεία του Τραμπ ενάντια σε μουλσουμάνους, γυναίκες, έγχρωμους, καθώς και οι ρατσιστικές πολιτικές της Ευρώπης–φρούριο, είναι εργαλείο στα χέρια των κυβερνήσεων των ΗΠΑ, Ε.Ε. για να αποπροσανατολίσουν την εργατική τάξη: ότι για τη λιτότητα και την ανεργία δε φταίνε οι οικονομικές ελίτ με τις τεράστιες κοινωνικές ανισότητες, την εφιαλτική λιτότητα, τα σκάνδαλα και τις οικονομικές αποτυχίες και κρίσεις που προκαλούν, αλλά, τάχα, οι πιο αδύναμοι, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που έρχονται στην επικράτειά τους για να επιβιώσουν.
Ταυτόχρονα ο ρατσισμός, με τη μορφή της ισλαμοφοβίας, είναι εργαλείο  για να δικαιολογήσουν τα Ευρωπαϊκά κράτη και οι ΗΠΑ τις  ιμπεριαλιστικές τους επεμβάσεις στις χώρες της  Μέσης Ανατολής, στοχοποιώντας τις χώρες αυτές σαν χώρες τζιχαντιστών που πρέπει να βομβαρδιστούν. Ενώ FRONTEX και ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο κλείνουν τα σύνορα στους μουσουλμάνους κ.α. που ξεφεύγουν από τα πεδία των μαχών, προκαλώντας χιλιάδες πνιγμένους πρόσφυγες κάθε χρόνο!  Η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας που αποδέχτηκε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχει οδηγήσει σε συνθήκες φυλάκισης όσους πρόσφυγες βρίσκονται στα νησιά.
Κι ενώ όλα μαρτυρούν ότι ο βάρβαρος πόλεμος στη Συρία συνεχίζεται για πολλά χρόνια μόνο γιατί έχει μετατραπεί σε ένα mini-παγκόσμιο πόλεμο που τροφοδοτείται συνεχώς από  ισχυρά μπλοκ (ΝΑΤΟ, Ρωσία) τα οποία αντιμάχονται κυρίως μέσω τρίτων-περιφερειακών δυνάμεων (Σαουδική Αραβία, Ισραήλ, Ιράν, Τουρκία) . Είναι ένας  αντιδραστικός ανταγωνισμός μεταξύ τους, αλλά και με την Κίνα στο βάθος, για τον έλεγχο των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου της  περιοχής, ένας γενικευμένος πόλεμος που ολοένα και πλησιάζει περισσότερο και στη δική μας χώρα, αναζωπυρώνοντας τους τοπικούς ανταγωνισμούς και ξεσηκώνοντας τον εθνικισμό που διαιρεί και απειλεί και τους λαούς των Βαλκανίων.   
Οι κυβερνήσεις που άσκησαν προηγούμενα πολιτικές λιτότητας και χρεοκόπησαν και τώρα υιοθετούν τη ρατσιστική ατζέντα καθώς και οι πολεμικοί ανταγωνισμοί που αλληλοτροφοδοτούνται με τον εθνικισμό, ανοίγουν το δρόμο για τους ακροδεξιούς και για τους φασίστες. Τα φασιστικά τάγματα εφόδου υπηρετούν με την τρομοκρατία τους τον αποπροσανατολισμό και τις διαιρέσεις που βολεύουν τους ισχυρούς του συστήματος: στοχοποιώντας  αρχικά τους μετανάστες-πρόσφυγες, προχωρώντας στη συνέχεια στα συνδικάτα, στους εργαζόμενους-απεργούς, στους αγωνιστές της αριστεράς, στα δημοκρατικά δικαιώματα των νεολαίων και όλων μας, μέχρι να επιβάλλουν τις στρατιωτικο-φασιστικές τους δικτατορίες.   
Η εμφάνιση των ακροδεξιών και νεοναζιστών στην Ιταλία υπενθυμίζουν ότι η μάχη για να σταματήσουμε τους φασίστες είναι κοινή, σε όλη την Ευρώπη. Οι νεοναζί  στην Ελλάδα επιχειρούν ξανά να σηκώσουν κεφάλι, τα τάγματα εφόδου ξαναχτυπούν, τις προάλλες στη Φαβέλα, στον  Πειραιά σε βάρος της δικηγόρου της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής,  επίθεση που ξεσήκωσε στη συνέχεια ένα μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο για να απομονώσει τη φασιστική δράση και ψευτο-αντισυστημική ρητορική.

Στις 17 Μάρτη διαδηλώνουμε με σύνθημα ότι οι πρόσφυγες της φτώχειας και του πολέμου είναι καλοδεχούμενοι. Όχι στον πόλεμο και στην ισλαμοφοβία, καμία εμπλοκή της  Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που ξεκληρίζουν λαούς και προκαλούν την προσφυγιά, να κλείσουν οι βάσεις απ’ όπου εξορμούν οι επιδρομές ενάντια στους λαούς της περιοχής.  

Όχι στη λιτότητα σε όλη την Ευρώπη, μέσα από την κοινή πάλη ενάντια στις κοινωνικές ανισότητες και τις τρελές προτεραιότητες ενός συστήματος, το οποίο, για να ενισχύσει τα κέρδη των λίγων και να κατοχυρώσει όσα έχουν συσσωρεύσει και τα προνόμιά τους, φτωχοποιεί τους πολλούς, τους εργαζόμενους που παράγουν τον πλούτο. Απορρίπτουμε τους εμπορικούς πολέμους και τους οικονομικούς εθνικισμούς που οδηγούν σε φαύλο κύκλο κι υποδαυλίζουν τον πόλεμο. Με τις ταξικές μας σημαίες δίνουμε οι εργάτες σε κάθε χώρα τους αγώνες για να  αλλάξουμε την κοινωνία προς όφελος των πολλών. Αυτή είναι η γνήσια αριστερή, διεθνιστική εναλλακτική.
Δυναμώνουμε το αντιφασιστικό κίνημα στη χώρα μας απομονώνοντας τους νεοναζί, αλλά και διεκδικώντας από τη δικαιοσύνη, στη δίκη που διεξάγεται,  να καταδικάσει και να φυλακίσει την ηγεσία και τους φυσικούς αυτουργούς της Χρυσής Αυγής για την νεοναζιστική εγκληματική τους δράση. Να κλείσουν τα γραφεία της που αποτελούν ορμητήρια δολοφονικών επιθέσεων των ταγμάτων εφόδου της. Να διαλυθούν όλα τα νεοναζιστικά παρακλάδια που δρουν εγκληματικά.
Όλα τα προσφυγόπουλα στη χώρα μας να μορφώνονται στα σχολεία, να εξασφαλισθούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες - στις πόλεις κι όχι σε στρατόπεδα. Να μπει τέλος στην ρατσιστικές συμφωνίες ΕΕ-Τουρκίας-Λιβύης, που ισοδυναμούν με απελάσεις, επαναπροωθήσεις, εγκλεισμούς σε στρατόπεδα των προσφύγων. Να ανοίξουν τα σύνορα. Να τηρούνται οι διεθνείς συνθήκες για άσυλο κι ελεύθερη μετακίνηση προσφύγων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στο μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα το Σάββατο 17.3 στις 3μμ στην Ομόνοια, με το πανό της Πρωτοβουλίας ΓΕΝΟΒΑ στην Ιntracom
Την ίδια μέρα στη Θεσσαλονίκη 12μεσ. στο άγαλμα Βενιζέλου, στην Πάτρα στις 12μεσ. στην πλ. Γεωργίου.
(η πλειοψηφία του Δ.Σ. του σωματείου μας τοποθετήθηκε μεν ότι γενικά είναι ενάντια σε ρατσισμό, φασισμό, αλλά δεν αποδέχτηκε την πρόταση της ΓΕΝΟΒΑ να καλέσουμε  σαν Δ.Σ. για τη διαδήλωση  στις 17 Μάρτη, πράγμα που είχαμε από κοινού πράξει πέρσι και τα προηγούμενα χρόνια, στην αντίστοιχη περίπτωση).








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου