Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

(σχόλιο Βασ. Συλαϊδή) Η ΓΣΕΕ αποφάσισε διασπαστικά απεργία στις 28.11, ενώ ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ και πλήθος άλλα ΕΚ, Ομοσπονδίες κλπ. είχαν αποφασίσει απεργία στις 14.11

Συνάδελφοι, διαβάστε την ανακοίνωση της Αγωνιστικής Ταξικής Ενότητας – ΕΚΑ (οποία συμμετέχει η Πρωτοβουλία ΓΕΝΟΒΑ στην INTRACOM) για τη χθεσινή διασπαστική-απεργοσπαστική απόφαση της ΓΣΕΕ να προκηρύξει απεργία στις 28.11 (βλ. και παρακάτω).

Σαν μέλος του ΔΣ του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας κι εκπροσωπώντας της ΑΤΕ-ΕΚΑ στήριξα και υπερψήφισα την απόφαση του ΕΚΑ που πάρθηκε στις 19.11 για απεργία στις 14.11.
Η απόφαση του ΕΚΑ:

Χθες 1.11, το ΔΣ της ΓΣΕΕ συνεδρίασε και μετά από μια ταραχώδη συνεδρίαση αποφάσισε, αντί για 14.11 να προκηρύξει απεργία στις 28.11: πρόκειται για μια σαφώς διασπαστική, ουσιαστικά απεργοσπαστική απόφαση.

Το Δ.Σ. του ΕΚΑ μετά τη χθεσινή απόφαση του Δ.Σ. της ΓΣΕΕ για απεργία στις 28.11 κι όχι στις 14.11  θα ξανασυνεδριάσει τη Δευτέρα 5.11 στις 5μμ, με σαφή πρόθεση της πλειοψηφίας να αλλάξει την απόφασή του για απεργία από 14 σε 28.11. Θα στηρίξω αποφασιστικά την αρχική απόφαση για απεργία στις 14.11 και βέβαια θα απεργήσουμε και στην απεργία της ΓΣΕΕ στις 28.11.

Στο δικό μας Σωματείο στην INTRACOM, η πλειοψηφία της ΑΚΕ, ακόμη κι όταν υπήρξε απόφαση του ΕΚΑ για απεργία στις 14.11, εκδήλωσε την άρνησή της να στηρίξει, ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΕΚΑ, ισχυριζόμενοι ότι ακολουθούμε μόνο ΓΣΕΕ και ΠΟΕΜ!!! (όπου επίσης δεν πέρασε η πρόταση για 14.11 – πρόεδρος εκεί ο Δημ. Τσόκας προερχόμενος από την παράταξη ΠΑΣΚΕ – «συνδιοικεί» με την ΔΑΚΕ, βέβαια πρόεδρος και στο Σωματείο μας). Κι όχι το ΕΚΑ (όταν βέβαια δεν συμβαδίζει με την πλειοψηφία στη ΓΣΕΕ - πράγμα που θα επιχειρηθεί να «διορθωθεί» στην προσεχή συνεδρίαση της 5.11). Βέρα αγωνιστική τοποθέτηση! (θα ήταν ακριβέστερος ο χαρακτηρισμός για διασπαστική-απεργοσπαστική γραμμή…)!

Επειδή για το θέμα έχουν προηγηθεί πολλά και διάφορα ενδιαφέροντα, διαβάστε σχετικά στο άρθρο μου στην «Εργατική Αλληλεγγύη» (στις 24/10/2018)

Αυτή τη στιγμή ακόμη, έχουμε 2 απεργίες που καλύπτουν όλους τους εργαζόμενους  - και σ’ όλες τις εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων INTRACOM - στην Αθήνα και στην Πάτρα (14.11 από τα αντίστοιχα Ε.Κ. και 28.11 της ΓΣΕΕ) και 1 στη Θεσσαλονίκη (28.11 της ΓΣΕΕ, εκεί το ΕΚ δεν αποφάσισε για 14.11).
Ξεκινώντας από την απεργία 14.11 που βγήκε από την πίεση των αγώνων που εκδηλώνονται σε διάφορους κλάδους, χθές 1.11 έγινε και διακλαδική απεργία αρκετών σωματείων, οργανωμένη από τα κάτω (http://pandiera.gr/μαζικά-μαχητικά-απέργησαν-διακλαδικ/ ) και γενικά με αποφάσεις πολυάριθμων μαζικών συνελευσιακών διαδικασιών, πρέπει και θα μπορούσε, αφού πλέον αποφασίστηκε, να αποτελεί η απεργία 28.11 μια αγωνιστική κλιμάκωση μετά την 14.11 (παρότι βέβαια δεν υπήρξε καμιά τέτοια πρόθεση στην απόφαση της ΓΣΕΕ, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι αγωνιστικά μπορούν να κάνουν τη διαφορά…).

Συμπερασματικά, από το άρθρο μου στην ΕΑ που παρέπεμψα πριν, θα αναπαράγω (από προτελευταία παράγραφο) για τη μέρα ή τις μέρες που θα απεργήσουμε:

Σε κάθε περίπτωση, οι εργαζόμενοι θα απεργήσουν με το δικό τους ταξικό πλαίσιο απέναντι σε ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, δανειστές και κυβερνητικές πολιτικές που υπηρετούν αυτά τα συμφέροντα κι όχι τους εργαζόμενους και την κοινωνία. 

Συναδελφικά,
Βασίλης Συλαϊδής
(μέλος του ΔΣ του ΕΚΑ, εκλεγμένος με την ΑΤΕ-ΕΚΑ, αρχικά σαν εκλεγμένος αντιπρόσωπος στο ΕΚΑ από το Σωματείο στην INTRACOM).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου