Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ INTRACOM: ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΙΣ Γ.Σ. ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ ΣΤΗN ΙNTΡΑΚΟΜ
16/1/2019
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

   Πολιτική  μικρών παραχωρήσεων προς τους εργαζόμενους υιοθετεί για το 2019 η διοίκηση της INTRACOM TELECOM, μετά τις περικοπές των μισθών που ξεκίνησαν το 2011 και συνεχίστηκαν όλα τα επόμενα χρόνια με τη μέθοδο των εκβιαστικών υπογραφών διαδοχικών ετήσιων ατομικών συμβάσεων.
Θα δοθούν κουπόνια για το 2019 σε όλους (300 ευρώ για όλους όσους έχουν μικτό μισθό ως 2000 ευρώ και 200 ευρώ για όσους είναι μεταξύ 2000-4000 ευρώ) καθώς  και μια μικρή επιστροφή της περικοπής των μισθ ών: θα ζητηθεί η υπογραφή νέας ατομικής σύμβασης  για το 2019, αλλά με περικοπή της τάξης του 70% της περικοπής που γινόταν από το 2011, για όσους είναι πάνω από 1250 ευρώ μικτά (όσοι είναι από 1000-1250 ευρώ μικτό μισθό θα έχουν πλήρη επιστροφή, όσοι ήταν κάτω από 1000 ευρώ μικτό μισθό δεν είχαν θιγεί). Για τους νεώτερους εργαζόμενους, όσους προσλήφθηκαν μετά τη μνημονιακή κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων του 2012, δεν προβλέπεται καμιά ενίσχυση στο μισθό τους, ούτε και για τους φύλακες που έχουν υποστεί πολύ μεγαλύτερες μειώσεις.              
Ταυτόχρονα ο ήδη αυξημένος τζίρος της Telecom από τα 127 εκ. ευρώ το 2017 στα 133-135 εκ. ευρώ το 2018, προβλέπεται να φτάσει στα 180-190 εκ. ευρώ το 2019, σύμφωνα με τη δήλωση του  CEO στη συνάντηση με το Δ.Σ. του σωματείου.
Μικρές παραχωρήσεις είχαμε τα προηγούμενα χρόνια και στην INTRACOM HOLDINGS (κουπόνια σε DEFENSE, κάποια επιστροφή στους παλιότερους  εργαζόμενους σε INTRASOFT), εκκρεμούν οι φετινές συναντήσεις του Δ.Σ. του σωματείου με τις διοικήσεις τους –καθώς και με τη διοίκηση της INTRAPOWER- για να δούμε ποια ακριβώς πολιτική για τους μισθούς και γενικότερα τα εργασιακά ζητήματα σχεδιάζουν να υιοθετήσουν και για φέτος.
Η θέση μας σα ΓΕΝΟΒΑ INTRACOM, σε όλα τα Δ.Σ. που προηγήθηκαν, είναι ότι έπρεπε το προεδρείο του ενιαίου σωματείου μας να επισπεύσει και να ολοκληρώσει τις συναντήσεις και με τους άλλους Διευθύνοντες, της DEFENSE, της INTRASOFT και της  INTRAPOWER και να ορίσουμε σαν Δ.Σ. Ενιαία Γενική Συνέλευση όλων των συναδέλφων που εκπροσωπούμε, έτσι όπως προσπαθήσαμε και τα προηγούμενα χρόνια και τώρα πιο αποφασιστικά, εφόσον διαπιστώσουμε ότι καμιά διοίκηση δεν ικανοποιεί τον πυρήνα των κοινών αιτημάτων μας σαν σωματείο, δηλ. την επιστροφή συλλογικών συμβάσεων και μισθών στα επίπεδα του 2010, αλλά όλες κινούνται σε μια πολιτική μικρών παραχωρήσεων με ουσιαστική  και σημαντική απόσταση από τα αιτήματά μας.
Να οχυρωθούμε απέναντι στα προσκόμματα των διοικήσεων, που άλλες αργούν να κάνουν τις συναντήσεις με το Δ.Σ. του σωματείου κι άλλες βιάζονται να τις κάνουν για να φτάσουν στις υπογραφές, να οργανώσουμε την πραγματοποίηση της κοινής μας Γ.Σ. για τα κοινά μας αιτήματα, να μην αφήσουμε να καλλιεργούνται διαιρετικές τακτικές που ισχυροποιούν μονάχα τους δυο εργοδότες και τις διοικήσεις των εταιρειών.
Αλλά και να επιδιώξουμε να προχωρήσουμε στην οργάνωση των αγωνιστικών μας κινητοποιήσεων για τις πάγιες διεκδικήσεις μας.
Είναι περίοδος όπου μπορούμε να  οργανώσουμε την αγωνιστική μας απάντηση προκειμένου να διεκδικήσουμε τα αιτήματά μας, μετά από μια μακρά περίοδο μείωσης μισθών και πολλαπλών αντεργατικών επιθέσεων στο παρελθόν, που όμως αντιδράσαμε σθεναρά, αλλά και μπροστά σε μια νέα περίοδο που όλες οι εταιρείες επιστρέφουν σε αύξηση τζίρου και κερδοφορίας.
Αλλά και μέσα σε ένα πολιτικό κλίμα όπου η κίνηση των εργαζομένων, οι παλιότερες και οι πρόσφατες μάχες τους -όπως οι αναπληρωτές καθηγητές αυτές τις μέρες- καθορίζουν ότι η γενική συζήτηση θα περιστρέφεται γύρω από την  αύξηση των μισθών, μέσα από αύξηση του κατώτατου, την κατάργηση του υποκατώτατου και την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, δηλ. εθνικής γενικής (με τον κατώτατο 751 ευρώ), κλαδικών κι ομοιοεπαγγελματικών, που είναι γενικό εργατικό αίτημα. Προηγούμενες κατακτήσεις, που όμως παραμένουν στην προμετωπίδα των σημερινών εργατικών διεκδικήσεων και απαιτούν νέες εργατικές κινητοποιήσεις καθώς και πλήρη ισχύ του ΟΜΕΔ από την κυβερνητική μεριά προκειμένου να επιβληθούν στους εργοδότες (δεν αρκεί η  απλή επαναφορά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ της νομοθεσίας των αρχών των συλλογικών συμβάσεων, δηλ. η επεκτασιμότητα –όπου όμως μέχρι στιγμής αφήνεται η δυνατότητα των εργοδοτών να κωλυσιεργούν-, η διαιτησία, η ευνοϊκότερη ρύθμιση).
Ακόμη και η δεξιά αντιπολίτευση που δηλώνει ότι δεν θέλει καν επιστροφή των αρχών των κλαδικών και των ομοιοεπαγγελματικών συλλογικών συμβάσεων, αναγκάζεται κάτι να ψελλίσει για διόρθωση του κατώτατου-υποκατώτατου. Όλοι υποχρεώνονται σε πολιτικές μετατοπίσεις όταν κινείται η εργατική τάξη, ακόμη περισσότερο όσοι αυτοπροσδιορίζονται ισχυριζόμενοι ότι κυβερνούν μεν σε έκτακτες συνθήκες, αλλά με ταξική μεροληψία  υπέρ των εργαζομένων και των ασθενέστερων.
 Αλλά και κάθε εργοδοσία αναγκάζεται να κάνει σοβαρές παραχωρήσεις, να ικανοποιήσει τις εργατικές διεκδικήσεις όταν υπάρχει ενότητα και οργάνωση από τη μεριά των εργαζομένων, ιδιαίτερα όταν προσβλέπει σε μια σημαντική ανοδική πορεία, που ήδη έχει προηγούμενα πιστοποιηθεί.
Συμμετέχουμε μαζικά σε όλες τις  Γενικές Συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν στο χώρο μας.
Την Πέμπτη Γ.Σ. στις 12.00 στο Α5 εστιατόριο για τους συναδέλφους της INTRACOM-TELECOM. Να διασφαλίσουμε τη μαζική συμμετοχή και την απαρτία. Να απαντήσουμε αγωνιστικά στις μικρές παραχωρήσεις της διοίκησης, διεκδικώντας μέσα από άμεση 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που θα αποφασιστεί από τη Γ.Σ., πριν ξεκινήσουν οι εκβιαστικές υπογραφές, την πλήρη επιστροφή μισθών και συλλογικών συμβάσεων για όλους, παλιούς και νέους, καθώς και φύλακες. Να κινηθούμε αντίστοιχα σε όλες τις Γ.Σ. που θα πραγματοποιηθούν στις άλλες εταιρείες, στην περίπτωση που ούτε εκεί ικανοποιηθούν τα δίκαια και ρεαλιστικά αιτήματα που ζητάμε εδώ και 8 χρόνια και που ενοποιούν όλους τους συναδέλφους όλων των εταιρειών του  σωματείου μας , παλιότερους και νεώτερους: την πλήρη επαναφορά μισθών και την ισχύ των προτέρων συλλογικών συμβάσεων για όλους.

Βάζουμε με τη δράση μας τις ανάγκες μας μπροστά από τα κέρδη των μετόχων και τα προνόμια των μεγαλοστελεχών τους.  Όχι στις ατομικές συμβάσεις – Ικανοποίηση και Κατοχύρωση των αιτημάτων μας μέσα από υπογραφή επιχειρησιακών  συμβάσεων του σωματείου μας με INTRACOM HOLDINGS και INTRACOM TELECOM.  Όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί να τα διεκδικήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου