Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για την ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ ΣΤΗΝ INTRACOM

Παιανία 28/04/09

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για την ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ ΣΤΗΝ INTRACOM

Συνάδελφοι,

Φέτος η Εργατική Πρωτομαγιά θα τιμηθεί από τους εργαζόμενους σ’ όλο τον κόσμο μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς (τα τελευταία τουλάχιστον 70 χρόνια) παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Κρίσης που βιώνουμε ήδη δραματικά και στην Ελλάδα με έκρηξη ανεργίας, απολύσεις, κλεισίματα επιχειρήσεων, μειώσεις στους μισθούς, παραπέρα ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων κλπ. Και τα χειρότερα έρχονται με την κατάρρευση του τουρισμού, ναυτιλίας στη συνέχεια της μεταποίησης και της οικοδομής, την έκρηξη στο δημοσιονομικό έλλειμμα, την προετοιμαζόμενη φοροεισπρακτική λαίλαπα και την πλήρη ισοπέδωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση στην Ελλάδα χαρίζει 28 δις των φορολογούμενων στις τράπεζες (αντίστοιχα σε πολλά τρις ανέρχεται ο παγκόσμιος μποναμάς για τους τραπεζίτες) και γενικά προσπαθεί με κάθε τρόπο να στηρίξει τα κέρδη και τα προνόμοια του κεφάλαιου που πιστά υπηρετεί. Και μέσα σ΄ όλα αυτά, επικρατεί μια αβάσταχτη μπόχα σκανδάλων και ρεμούλας στη διαχείριση του χρήματος των φορολογούμενων αλλά και των ασφαλισμένων, με την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος να βρίσκεται στο ναδίρ. Την ίδια ώρα το περιβάλλον να βρίσκεται σε πραγματική κατάρρευση μπροστά στο κυνήγι του κέρδους τόσο παγκόσμια όσο και στην Ελλάδα, ιδιαίτερα δε στα Μεσόγεια (κι όχι μόνο) όπου οι περισσότεροι πασχίζουμε να μετακινούμαστε καθημερινά για την εργασία μας αλλά και πολλοί ζούμε κιόλας.

Στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ βιώνουμε τον τελευταίο καιρό έντονες τις συνέπειες της κρίσης που η εργοδοσία επιχειρεί να φορτώσει στους εργαζόμενους με συγκεκαλυμμένες απολύσεις (αφού η καθολική απεργία της 20/11/09 φρέναρε τις φανερές), πάγωμα αμοιβών, δραματική περιστολή και υποβάθμιση της δωρεάν μεταφοράς των εργαζόμενων στη δουλειά από μακρινά σημεία στο λεκανοπέδιο, ενώ υπάρχει έντονο κλίμα εργασιακής ανασφάλειας, διαχεόμενες φημολογίες για εφαρμογή περικοπής εργασίας και αμοιβών κλπ.

Η 1η Μάη είναι η απεργία που οι εργαζόμενοι δείχνουν έμπρακτα και δυναμικά την αλληλεγγύη ανάμεσά τους σ’ όλο τον κόσμο στον αγώνα ενάντια στην ανεργία, για πλήρη και σταθερή απασχόληση, για ανθρώπινες αμοιβές, για τα εργασιακά δικαιώματα, για την κοινωνική ασφάλεια, για την ειρήνη, για το περιβάλλον. Τελικά για έναν καλύτερο κόσμο με κεντρική αξία την ανθρώπινη εργασία για την παραγωγή κοινωνικά αναγκαίων αγαθών – και φιλικών με το περιβάλλον.

Φέτος οι εργαζόμενοι αντιπαλεύουν την επίθεση της εργοδοσίας, της κυβέρνησης και της ΕΕ να τους φορτώσουν τις συνέπειες της κρίσης, αντί να πληρώσουν όσοι τη δημιούργησαν κερδοσκοπώντας στην πλάτη της κοινωνίας. Σα συνέχεια των μεγάλων κινητοποιήσεων για το ασφαλιστικό πέρσι κι όσων προηγήθηκαν για την κρίση, ιδιαίτερα δε της εξέγερσης της νεολαίας του Δεκέμβρη που τάραξε τη νιρβάνα των κυβερνούντων και των εργοδοτών, ακόμη κι εκτός Ελλάδας, αλλά και των αγώνων για την δικαίωση της Κ. Κούνεβα και την κατάργηση των σύγχρονων δουλεμπορικών μορφών εκμετάλλευσης, του ρατσισμού κλπ.

Η ΓΣΕΕ φέτος συνεχίζοντας τον κατήφορό της προς ένα φορέα συναλλαγής και υποχώρησης απέναντι στο κεφάλαιο και τα κυβερνητικά κόμματα κι απουσίας από αγώνες και κινητοποιήσεις των εργαζόμενων, δεν θα τιμήσει φέτος κεντρικά την εργατική Πρωτομαγιά για πρώτη φορά στην ιστορία της, αλλά απλά υποστηρίζει συναυλία που οργανώνει το ΕΚΑ στην πλ. Κλαυθμώνος. Απέναντι σ’ αυτή τη στάση, πολυάριθμα πρωτοβάθμια σωματεία και συνδικαλιστές που πρωταγωνίστησαν στις τελευταίες μεγάλες κινητοποιήσεις, καλούν σε συγκέντρωση στο Μουσείο 10:30 π.μ. και μετά μαχητικό συλλαλητήριο-πορεία προς τη Βουλή και την αντιπροσωπεία της ΕΕ.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ και τα μέλη του Σωματείου να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία-κινητοποίηση της Πρωτομαγιάς στο Μουσείο. Είναι μια κεντρική εργατική μάχη που ενώνει όλους τους εργαζόμενους παντού και ένα αποφασιστικό βήμα να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο για τους εργαζόμενους και στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ. Αυτό θα πρέπει να φανεί και με την ψήφο μας στις εκλογές του Σωματείου μας στις 7 Μάη, όπου η Πρωτοβουλία Γένοβα αποτελεί τη σίγουρη επιλογή με βάση τους αγώνες που έχει πρωταγωνιστήσει μέχρι τώρα αλλά και τις νέες μεγαλύτερες αγωνιστικές προκλήσεις που έρχονται.

Την 1η Μάη διαδηλώνουμε όλοι μαζί ενωτικά στη συγκέντρωση στο Μουσείο στις 10.30 π.μ. και διεκδικούμε αγωνιστικά τα δικαιώματά μας απέναντι στην εργοδοσία, κυβέρνηση, ΕΕ κι απαιτώντας από τη ΓΣΕΕ και τις άλλες συνδικαλιστικές ομοσπονδίες να αντιταχθούν αποφασιστικά στις αντεργατικές μεθοδεύσεις που με την κρίση εντάθηκαν σε πρωτοφανή βαθμό.

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά κι η αλληλεγγύη των εργαζόμενων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου