Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 7-5-09


Συνάδελφοι,


Οι εκλογές στις 7 του Μάη στο Σωματείο μας για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. αλλά και αντιπροσώπων στα δευτεροβάθμια όργανα είναι μια ευκαιρία να οργανωθούμε σε αγωνιστική βάση προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες εργασιακές συνθήκες για τους εργαζόμενους στον όμιλο μέσα στο γενικότερο κλίμα της οικονομικής κρίσης και της επίθεσης των εργοδοτών στα εργασιακά δικαιώματα, με τις απολύσεις, τα κλεισίματα, τις περικοπές στις αμοιβές, την ελαστικοποίηση της απασχόλησης. Στις συνθήκες αυτές απαιτείται μια αγωνιστική πλειοψηφία στο καινούργιο Δ.Σ. του Σωματείου που θα σέβεται τις συλλογικές αποφάσεις του συλλόγου και θα οργανώνει την αντίσταση των συναδέλφων απέναντι στην εργοδοσία που επικαλούμενη την κρίση θα μας ζητάει το επόμενο διάστημα όλο και περισσότερες θυσίες.


Η προηγούμενη πλειοψηφία του Δ.Σ.(ΑΚΕ) δεν μπορεί να προσφέρει καμιά προοπτική γιατί υιοθετεί τη λογική του εργοδότη και αντί να προετοιμάζει τους εργαζόμενους για αγώνες , τους καλεί σε θυσίες. Λειτουργεί ανασταλτικά στο χτίσιμο της ενότητας, της εμπιστοσύνης και της αποφασιστικότητάς μας, που σε τελική ανάλυση είναι τα μόνα όπλα που έχουμε για να διατηρήσουμε και να διευρύνουμε τα δικαιώματά μας.


Τα τελευταία χρόνια, η Πρωτοβουλία Γένοβα στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ, μια ανερχόμενη δύναμη με τις 2 έδρες που κέρδισε από την ψήφο σας στις προηγούμενες εκλογές, στάθηκε μπροστά με συνέπεια αγωνιστική και ενωτικά, κατέβαλε κάθε προσπάθεια για να στηρίξει τους αγώνες των εργαζόμενων στα διάφορα μέτωπα που άνοιγαν απέναντι στην εργοδοσία, π.χ. για τις αμοιβές, ωράριο, την μεταφορά του προσωπικού, ιδίως πρόσφατα στην απειλή των απολύσεων ή των «οικειοθελών απομακρύνσεων» που έπληξαν αρκετούς συναδέλφους – και θα ήταν πολύ περισσότεροι αν δεν γινόταν η αποφασιστική απεργία της 20 Νοέμβρη ’08 για την προετοιμασία και την απόλυτη επιτυχία της οποίας η «Γένοβα» έπαιξε καταλυτικό ρόλο. Παράλληλα αγωνιστήκαμε και για την ουσιαστική συμμετοχή του σωματείου στις μεγάλες πανελλαδικές απεργίες-συλλαλητήρια για το ασφαλιστικό το 2007-8, αλλά και για την κρίση το 2008-9, στις αντιπολεμικές διαδηλώσεις, στην εξέγερση του Δεκέμβρη. Αντιπαρατεθήκαμε αποφασιστικά με τη συνήθως φιλοεργοδοτική πλειοψηφία του ΔΣ, συχνά σπρώχνοντας σε αγωνιστικές θέσεις κάτω κι απ’ την πίεση των συναδέλφων στις Γ.Σ.


Δεν ακολουθήσαμε την λογική της απομόνωσης και της καταγγελίας που η Α.Ε.Ε. υιοθετεί, με συνέπεια να οδηγείται σε κρίσιμες στιγμές σε διασπαστικές τακτικές στο όνομα της δήθεν αγωνιστικής πλειοδοσίας (ξεχωριστές συγκεντρώσεις στις Γενικές Απεργίες, διχαστική στάση στη Γ.Σ. στις 13 Νοέμβρη με πρόταση για 2 24ωρες και άλλο πλαίσιο διεκδικήσεων την κρίσιμη ώρα που και η πλειοψηφία είχε αναγκαστεί να μπει στην 24ωρη απεργία κάτω από τη πίεση των συναδέλφων).


Σταθερά απευθύνουμε σε όλες τις παρατάξεις ενωτικές πρωτοβουλίες που εκφράζουνε τη δυναμική των συναδέλφων στα μέτωπα απέναντι στον εργοδότη, προκειμένου να χτίζουμε κάθε φορά τη μεγαλύτερη ενότητα των συναδέλφων, αλλά και να πιέζονται όλες οι παρατάξεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους.


Οι αγώνες που όλοι οι συνάδελφοι δώσαμε το προηγούμενο διάστημα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, έκφρασαν μια δυναμική που κι η εργοδοσία λαμβάνει σοβαρά υπόψη και προβλήθηκαν πολύ θετικά κι έξω απ’ την ΙΝΤΡΑΚΟΜ, αποτελούν δε σοβαρή παρακαταθήκη για το μέλλον. Δεν είναι πολλοί οι χώροι στον ιδιωτικό τομέα που κατέβηκαν μαζικά με τα πανό τους και στις τρεις Γενικές Απεργίες για το Ασφαλιστικό τον προηγούμενο χρόνο. Δεν είναι πολλοί οι χώροι που κατέβηκαν σε απόλυτα πετυχημένη 24ωρη απεργία ενάντια στην εξαγγελία απολύσεων και μηδενικών αυξήσεων. Η ενότητά μας δοκιμάστηκε κι ενισχύθηκε με την απεργία στις 20 Νοέμβρη. Η καθολική συμμετοχή στην απεργία ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις και απέδειξε σε πείσμα των Κασσάνδρων ότι οι εργαζόμενοι στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ μπορούν να χρησιμοποιούν αυτό το δοκιμασμένο από γενιές όπλο των εργαζόμενων και να παρεμβαίνουν αποφασιστικά στη διοίκηση της εταιρείας. Η κλιμάκωση της απεργίας ήταν το κλειδί για να αποσύρει η διοίκηση τις απολύσεις και να συζητήσει για αυξήσεις. Η στάση της πλειοψηφίας (ΑΚΕ), με την απόφαση για Γ.Σ. το βράδυ κάτω από την πίεση της εταιρείας, τορπίλισε τη δυνατότητα να παγώσουμε τις απολύσεις και να αναγκάσουμε τη διοίκηση να συζητήσει για αυξήσεις.

Η μόνη μας επιλογή για τη συνέχεια είναι ο αγωνιστικός δρόμος. Τα βήματα που έχουμε κάνει το προηγούμενο διάστημα έχουν βάλει φρένο στην εργοδοτική αυθαιρεσία, έχουν δυναμώσει την ενότητά μας, μας έχουν κάνει πιο αποφασιστικούς.


Η Πρωτοβουλία Γένοβα στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ πιστεύουμε ότι ανταποκρίθηκε στην εμπιστοσύνη των συναδέλφων με τη συνεπή αγωνιστική και ενωτική στάση της για την υπεράσπιση και προώθηση των δικαιωμάτων τους. Διεκδικεί για μια φορά ακόμη την ψήφο των συναδέλφων για το Δ.Σ. αλλά και για ΕΚΑ/ΠΟΕΜ στις 7 Μάη σε Αθήνα-Παιανία, Πάτρα, Θεσσαλονίκη και μάλιστα με αυξημένη δύναμη σε ψήφους και έδρες, ανοίγοντας έτσι μια νέα περίοδο στους δύσκολους αλλά ελπιδοφόρους αγώνες που έρχονται και που πρέπει να είναι μαχητικοί, μαζικοί και σε πλήρη αλληλεγγύη και συντονισμό με τους αγώνες των άλλων εργαζόμενων. Για να μην επιτρέψουμε στο χώρο μας να μας φορτώσει ο εργοδότης τις συνέπειες της κρίσης . Για να μην πληρώσουν συνολικά οι εργαζόμενοι την κρίση, αλλά οι καπιταλιστές που τη δημιούργησαν και τώρα εκβιάζουν για επιδοτήσεις από τα λεφτά των εργαζόμενων και των παιδιών τους (καπιταλισμός για τα κέρδη, σοσιαλισμός για τις ζημιές). Για να ανοίξουμε την προοπτική για μια κοινωνία δίκαιη και δημοκρατική όπου δεν θα μένουν ατιμώρητα εγκλήματα όπως π.χ. αυτό ενάντια στην Κ. Κούνεβα, για να γίνει η κρίση από απειλή και όλεθρος για τους εργαζόμενους, μια νέα αφετηρία για τον κόσμο της εργασίας, για όλη την ανθρωπότητα, για το μέλλον των παιδιών μας.


Η Πρωτοβουλία Γένοβα στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ βάζει στην πρώτη γραμμή την απόκρουση των απολύσεων και τη διεκδίκηση ουσιαστικών αυξήσεων για όλους.


Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε κάθε μορφή ελαστικοποίησης της εργασίας.


Διεκδικούμε την πληρωμή των υπερωριών σε όλους με βάση το νόμο.


Διεκδικούμε μέτρα για τη βελτίωση της μετακίνησης με τα λεωφορεία προκειμένου να καλυφθούν οι περιοχές που τώρα έχουν εγκαταλειφθεί.


Ταυτόχρονα επιδιώκουμε σταθερά να διαμορφωθεί μια ευρύτατη ριζοσπαστική-αγωνιστική συνεργασία που θα αποτελέσει μια καινούργια πλειοψηφία στο Δ.Σ. σηματοδοτώντας την αλλαγή στη ρότα του Σωματείου. Το δυνάμωμα της «Γένοβα» στο επόμενο Δ.Σ. είναι η εγγύηση για να προχωρήσει πιο αποτελεσματικά αυτή η προσπάθεια.


ΨΗΦΟ μαζικά στις 7 Μάη στις εκλογές του Σωματείου στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ


ΨΗΦΟ στην Πρωτοβουλία ΓΕΝΟΒΑ στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ


Για μια αγωνιστική, μαζική, ενωτική πορεία στο Σωματείο, απέναντι στην εργοδοσία, αλληλέγγυα με τους αγώνες όλων των εργαζόμενων.



ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ Δ.Σ. / ΕΚΑ / ΠΟΕΜ

ΑΚΟΥΜΙΑΝΑΚΗ ΑΝΤΙΓΟΝΗ

ΑΡΜΕΝΙΑΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΒΟΡΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΖΩΤΟΣ ΑΛΕΚΟΣ

ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΘΕΜΗΣ

ΣΥΛΑΪΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΤΣΟΝΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΣ(ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου