Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

ΒΡΟΝΤΕΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΔΕΘ 5/9/2009

Όπως καλεί και το σωματείο μας στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ, πρέπει όσοι περισσότεροι μπορούμε να πάμε και να βροντοφωνάξουμε ΚΑΤΩ ΟΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ, ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ. Η συγκυρία είναι ιδιαίτερα κρίσιμη.

Από χθές 2 Σεπτέμβρη, η χώρα μπήκε σε τροχιά εκλογών. Ο Καραμανλής, επικεφαλής της πιο διεφθαρμένης κυβέρνησης στην πρόσφατη ιστορία, ανίκανος να διαχειρισθεί την κρίση αλλά και μπρος στην ογκούμενη λαϊκή αγανάκτηση που προμηνύεται κοινωνικές εκρήξεις ακόμη σοβαρότερες κι απ' τον περσινό Δεκέμβρη, τα βροντάει τώρα και πετάει το μπαλάκι στο ΠΑΣΟΚ, για να βγάλει αυτό "το φίδι απ' την τρύπα". Αυτή η κίνηση πανικού έρχεται μετά τις φιλότιμες προσπάθειες της κυβέρνησης να φορτώσει τις συνέπειες της κρίσης στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα με το εργασιακό κι ασφαλιστικό χάος που έχει φέρει και την καλπάζουσα ανεργία αλλά και τη στήριξη που με γαλαντομία πρόσφερε σε τραπεζίτες κι άλλους κερδοσκόπους με δεκάδες δισεκατομμύρια των φορολογούμενων. Αλλά ο λογαριασμός της κρίσης είναι μεγάλος ήδη, αυτή η κυβέρνηση τάφαγε τα ψωμιά της κι ο Αλμούνια από την ΕΕ εκπροσωπόντας και το διεθνές κεφάλαιο για να δώσει παράτση για το έλλειμα, ζητάει κι άλλες "διαρθρωτικές αλλαγές" και μάλιστα "γραπτές" (τώρα τί άραγε; μήπως κατάργηση ορίου στις απολύσεις, εφαρμογή 65ωρου+ εργασίας - ταυτόχρονα με 4ήμερα ή 3ήμερα και μειώσεις μισθών όταν "δεν πάνε καλά τα πράγματα", μερική απασχόληση, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, σύνταξη μήπως στα 70 πια γυναίκες κι άντρες, κατάργηση δωρεάν παιδείας, πλήρης ισοπέδωση στο ασφαλιστικό κι ιδιωτική ασφάλιση, κι οι τελευταίες ιδιωτικοποιήσεις που απέμειναν, τι άλλο κατεβάζει η φαντασία σας...). Κάποιοι "προφήτες" από τον επιχειρηματικό κόσμο και τα ΜΜΕ-παπαγαλάκια τους, ήδη μιλούν για κυβέρνηση μεγάλης συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ αλά Γερμανία για να περάσουν οι "διαρθρωτικές" πάνω απ' τα "συνδικάτα" και τις αντιδράσεις των εργαζόμενων...

Ήδη ο Καραμανλής στο διάγγελμα για την προκήρυξη εκλογών έκανε το πρώτο βήμα, επιτέθηκε κατά πρωτοφανή τρόπο στα συνδικάτα ονοματίζοντάς τα υπονοώντας ότι έρχεται ανοιχτή σύγκρουση μετά τις εκλογές... Υπονοούσε μάλλον χωρίς καν τον ίδιο "φωστήρα"πρωθυπουργό...

Στο θολό τοπίο που διαμορφώθηκε, οι εργαζόμενοι δεν έχουν παρά μια επιλογή: ενότητα-αποφασιστικότητα-αγώνας για την ανατροπή της πολιτικής που τους καταδικάζει στην ανασφάλεια, ανεργία και φτώχεια, για μια φιλεργατική και φιλολαϊκή κατεύθυνση στην οικονομία, στην κοινωνία και την πολιτική.

Στην κρίσιμη αυτή συγκυρία, όσοι μπορούμε περισσότεροι πρέπει να βρεθούμε στη Θεσσαλονίκη στο άγαλμα του Βενιζέλου 18:00 στη συγκέντρωση/συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΚΘ, ενωτικά, αλλά κι αποφασιστικά και δυναμικά να βροντοφωνάξουμε τα δίκια και την αποφασιστικότητά μας, την ίδια στιγμή που ο Καρμανλής πιο πέρα θα εξαγγέλει το περίγραμμα και των νέων "διαρθρωτικών" μέτρων για λογαριασμό του Αλμούνια, των κερδοσκόπων, τοκογλύφων και της εργοδοσίας. Η φωνή και γροθιά των εργαζόμενων δεν θα απευθύνεται βέβαια στην κυβέρνηση αυτή που πάει πια για τα θυμαράκια αλλά και για τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει απ' τις κάλπες μέσα σ' ένα πλαίσιο ασφυκτικών πιέσεων κι εκβιασμών από τις τράπεζες και τους τζογαδόρους, την εργοδοσία και το διευθυντήριο στις Βρυξέλλες που προωθούν για πάρτι μας ένα εργασιακό κι ασφαλιστικό μεσαίωνα. Ακόμη κι οι ίδιες οι άτολμες και συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες θα πρέπει να τρανταχτούν από την αγανάκτηση κι αποφασιστικότητα των εργαζόμενων. Επίσης ο απόηχος πρέπει ν' ακουστεί κι απ΄τους διάφορους πολιτικούς αρχηγούς που ανεβαίνουν τις προσεχείς μέρες στη ΔΕΘ.

Βλέπετε δίπλα και τη σχετική αφίσσα-πρόσκληση για το συλλαητήριο στη ΔΕΘ της "Επιτροπής Συνδικάτων και Συνδικαλιστών ενάντια στις απολύσεις, τα κλεισίματα των επιχειρήσεων και την ανεργία"
http://stop-apolyseis.blogspot.com/

Για τη μετάβαση στη Θεσσαλονίκη από Αθήνα θα υπάρχουν πούλμαν από το Μουσείο στις 08:00 το Σάββατο και θα γυρίσουν αργά τη νύχτα μετά το συλλαλητήριο.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας και συνεννοηθείτε με τον Βασίλη Συλαϊδή που θα ανέβει από την Αθήνα εκπροσωπόντας το ΔΣ του σωματείου, τηλ. 6972-724130 (αντίστοιχα από Πάτρα με τον Χρ. Βουλδή 6974-0011750, στη Θεσ/κη & Ξάνθη θα είναι η Λίζα Φελεκίδου 6972-295634).

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΘ 5/9/2009, στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσ/νίκη, 18:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου