Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 24/1/2011

Συνάδελφοι, /σες,

Συλλογική πρέπει να είναι η απάντηση των συναδέλφων στην Ιντρακόμ στην επίθεση της εργοδοσίας να απολύσει άμεσα 100 συναδέλφους και ταυτόχρονα να μειώσει όλους τους μισθούς πάνω από 1000 ευρώ, με κατώφλι το επίπεδο των συλλογικών συμβάσεων.

Οι απολύσεις ήδη έχουν ξεκινήσει σε DEFENSE και TELECOM και η εταιρεία θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει το κλίμα που δημιουργούν οι απολύσεις για να περάσει εκβιαστικά τις ατομικές συμβάσεις μείωσης μισθών.

Σ’ αυτή την περίοδο της ύφεσης και της αυξανόμενης ανεργίας οι απολύσεις είναι πραγματική καταστροφή για τους συναδέλφους και τις οικογένειές τους και δεν πρέπει να περάσουν. Ούτε κανένας μισθός χαρίζεται σε κανένα συνάδελφο για να τον επιστρέψει στην εργοδοσία. Το γεγονός ότι οι μειώσεις των μισθών ανακοινώθηκαν με ένα θολό τρόπο μέσα από μέσους όρους, χωρίς οροφή και με ελάχιστα παραδείγματα, μας οδηγεί στην εκτίμηση ότι η εργοδοσία θα προχωρήσει σε ανεξέλεγκτες μειώσεις, ενισχύοντας το διευθυντικό δικαίωμα και επιχειρώντας να εξατομικοποιήσει και να χειραγωγήσει τους συναδέλφους.

Στο ερώτημα αν η συναίνεσή μας στη μείωση του εργατικού κόστους μέσα από τη μείωση μισθών είναι ένας τρόπος να αποφύγουμε τις απολύσεις, η απάντηση πρέπει να είναι ξεκάθαρα όχι. Γιατί μετά από μια πρώτη μείωση σε μια συναινετική λογική ότι δε γίνεται να επιβιώσει διαφορετικά η εταιρεία, θα ακολουθούσε και επόμενη μείωση ακριβώς στην ίδια λογική και στο τέλος θα γίνονταν και οι απολύσεις.

Οι απολύσεις και οι μειώσεις είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Χρειάζεται να είμαστε ξεκάθαροι ότι χρειάζεται και για τα δύο ενιαία αντιμετώπιση.

Προχωράμε σε 48ωρη απεργία στις 1-2 Φλεβάρη υπερψηφίζοντας στη Γ.Σ. την πρόταση του Δ.Σ. του Σωματείου και σε νέα Γ.Σ. τη δεύτερη μέρα της απεργίας με στόχο την κλιμάκωση, μέχρι να πάρει πίσω η εργοδοσία τις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών.

Οι μέτοχοι που είχαν τα κέρδη τα προηγούμενα χρόνια, που μέσα στην κρίση αποκτούν μία αναπτυσσόμενη εταιρεία όπως η HOL και διεκδικούν μερίδιο από τα δις που οι πάροχοι βάζουν κάθε χρόνο στο χέρι, αυτοί πρέπει να φορτωθούν και τις ζημιές που εμφανίζει λογιστικά ο όμιλος. Δε θα δώσουμε τις δουλειές μας και τους μισθούς μας για να σωθούν τα προνόμια των μετόχων και των μεγαλοστελεχών τους.

Η κυβέρνηση άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου με τα αντεργατικά της νομοσχέδια και η εργοδοσία της Ιντρακόμ έτρεξε να εφαρμόσει το δικό της μνημόνιο μέσα στην εταιρεία. Ξέρουμε ότι αν περάσει, σύντομα θα «επικαιροποιηθεί» προς το χειρότερο και χωρίς τέλος. Ταυτόχρονα η εταιρεία λειτουργεί σαν ναυαρχίδα στον κλάδο αλλά και σε ολόκληρο τον ιδιωτικό τομέα, λόγω του μεγέθους της, ξεκινώντας ένα φαύλο κύκλο απολύσεων και μειώσεων μισθών σε βάρος όλων των εργαζομένων.

Ο κάθε συνάδελφος ατομικά δεν έχει κανένα όπλο να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις αυτού του μεγέθους. Αν πάμε σε ένα καθεστώς με μαζικές απολύσεις όπου ταυτόχρονα δεν υπάρχει μισθός, δεν υπάρχει σύμβαση, τότε δεν υπάρχει προοπτική για κανένα συνάδελφο.

ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ - ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ.

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΞΑΤΟΜΙΚΟΠΟΙΟΥΝ.

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΕ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΠΙΣΩ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΤΟΥ Α5, Πέμπτη 27/1 στις 11:30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου