Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Πετυχημένη 24ωρη απεργία στην INTRASOFT INTERNATIONAL 11/12/2013

Την Τετάρτη, 11 Δεκέμβρη 2013 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 24ωρη απεργία που αποφάσισε τη Δευτέρα 9/12 η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στην INTRASOFT INTERNATIONAL (που είναι μέλη στο Σωματείο Εργαζομένων στον Όμιλο INTRACOM) σαν μια πρώτη απάντηση στις (10 περίπου) αιφνιδιαστικές απολύσεις που προχώρησε η εργοδοσία τις τελευταίες μέρες με την απαίτηση να ανακληθούν αμέσως και να μην υπάρξουν άλλες.

Η συμμετοχή στην απεργία κυμάνθηκε συνολικά γύρω στο 75%, η προσέλευση για δουλειά στην Παιανία (κεντρικές εγκαταστάσεις) ήταν μικρή (από ασήμαντη μέχρι 30% κατά τμήματα), απεργιακή συμμετοχή υπήρξε και στα κατά τόπους έργα (ΝΟΜΟΣ κλπ.) - παρά το ότι δεν υπήρξε χρόνος για καλύτερη προετοιμασία της απεργίας. Σε συνθήκες πολικού ψύχους που επικρατούσαν δυσκολευόταν σημαντικά η περιφρούρηση της απεργίας (επίσης με δεδομένο ότι οι είσοδοι στους χώρους δουλιάς είναι πολυάριθμες - καμιά δεκαριά και συστεγάζονται και με άλλες επιχειρήσεις (HOLDINGS, INTRAKAT, UNIBRAIN κλπ.) και δεν μπόρεσε να γίνει κανονική απεργιακή συγκέντρωση όπως προγραμματιζόταν.  Οι εργαζόμενοι όμως που ήρθαν για να περιφρουρήσουν την απεργία, αψήφησαν το κρύο, συζήτησαν σε ομάδες για τα θέματα που τους καίνε, τη σημασία της απεργίας (η πρώτη ειδικά στο χώρο της επιχείρησης αυτής) και την απήχηση στο προσωπικό της INTRASOFT INTERNATIONAL αλλά και στην εργοδοσία. Αυτή η τελευταία προσπάθησε με κάθε τρόπο, ακόμη και με εκβιασμούς κι απειλές να σπάσει την απεργία, η απάντηση όμως δόθηκε καθαρά με την επιτυχία της απεργίας που δεν την περίμενε η διοίκηση κι έδειξε τον εκνευρισμό της. Η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους απολυμένους, η εταιρία σήμερα βρισκόταν σε απεργιακό ρυθμό, τα κτίρια και τα parking σε μεγάλο βαθμό άδεια.

Η επιτυχία της απεργίας βάζει μεγάλη πίεση στην εργοδοσία για να κάνει πίσω στις απολύσεις, που σημαίνουν ανεργία και φτώχεια για τους συναδέλφους, φθάνοντας σε βαθμό να απειλείται η ίδια η επιβίωσή τους και των οικογενειών τους. Η μεγαλύτερη κατάκτηση όμως της απεργιακής κινητοποίησης είναι ότι ανέβασε την αυτοπεποίθηση, τη συλλογικότητα και τη συναδελφική συσπείρωση των εργαζομένων, που κατάφεραν με ελεύθερη δική τους επιλογή να αποφασίσουν (η ΓΕΝΟΒΑ έδωσε μάχη στη Γ.Σ. για να μπεί τελικά η κάλπη, παρά τις αντιρρήσεις της πλειοψηφίας παράταξης ΑΚΕ) αλλά και στη συνέχεια να ζυμώσουν στις μεταξύ τους συζητήσεις και να υλοποιήσουν μια κορυφαία αγωνιστική κινητοποίηση. Αναγνωρίζοντας έτσι ότι το θέμα απολύσεων, πέρα από τους απολυμένους, αφορά κι όλους: "σήμερα συ - αύριο εγώ" αν δεν στοιχηθούμε αποφασιστικά κι αγωνιστικά με το Σωματείο απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Πλέον υπάρχει προγραμματισμένη (για Τρίτη 17/12) συνάντηση του Δ.Σ. του Σωματείου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Κωτσή (όταν επιστρέψει από ταξίδι στο εξωτερικό), οπότε θα μάθουμε τη θέση της εταιρίας απέναντι στις απολύσεις και την απαίτησή μας να ανακληθούν, αλλά και γενικότερα για την κατάσταση και τον προγραμματισμό της, δεδομένα που θα τεθούν στους εργαζόμενους-μέλη του Σωματείου και θα ληφθούν οι πρέπουσες αποφάσεις για τη συνέχεια των κινητοποιήσεων αν απαιτηθεί.

Οι εργαζόμενοι σε όλον τον όμιλο INTRACOM στέκονται στο πλευρό του δίκαιου αγώνα των συναδέλφων στην INTRASOFT  INTERNATIONAL και πρέπει να είναι έτοιμοι αν χρειασθεί να στηρίξουν κι έμπρακτα αυτό τον αγώνα. Ο αγώνας αυτός από τα πράγματα συμπορεύεται με τον αγώνα των εργαζομένων-απλήρωτων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, γενικότερα στη βιομηχανία Μετάλλου και τις Αμυντικές βιομηχανίες, στα Τσιμέντα Χαλκίδας, των διοικητικών στα ΑΕΙ, των υγειονομικών, των σχολικών φυλάκων, των απολυμένων-εργαζόμενων-αγωνιζόμενων στην ΕΡΤ και σε όλα τα μέτωπα που αντιπαλεύουν τις προσπάθειες κυβέρνησης, τρόικας κι εργοδοσίας να φορτώσουν την κρίση στις πλάτες των εργαζόμενων και των οικογενειών τους.

Το Σωματείο με τους ίδιους τους εργαζόμενους στην INTRASOFT INTERNATIONAL απαιτούμε κι αγωνιζόμαστε μαζικά κι ενωτικά για:
ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.
ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ - ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου