Τρίτη 8 Απριλίου 2014

9 ΑΠΡΙΛΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

 ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ - ΚΑΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ το νέο ΜΝΗΜΟΝΙΟ και την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Στις 9 Απρίλη στην πανελλαδική πανεργατική απεργία των συνδικάτων θα είμαστε όλοι στους δρόμους. Ολοι μαζί, εργαζόμενοι από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, θα πλημμυρίσουμε τους δρόμους και τις πλατείες όλων των πόλεων για να συνεχίσουμε συντονισμένα τον αγώνα για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής των μνημονίων, της συγκυβέρνησης, της τρόικα και της ΕΕ.
Στην απεργία θα ενωθούν όλες οι μάχες που είναι σε εξέλιξη. Οι ναυτεργάτες που έχουν ξεκινήσει 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, οι διαθέσιμοι εκπαιδευτικοί, οι σχολικοί φύλακες, οι ηρωικές καθαρίστριες, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, που συνεχίζουν εδώ και μήνες τον αγώνα ενάντια στις απολύσεις. Οι δάσκαλοι που μπαίνουν σε απεργίες ενάντια στην “αξιολόγηση”. Οι απεργοί της Κοκα Κόλα, των τσιμέντων Χαλκίδας μαζί με τη ΔΕΗ, τον ΟΛΠ, την Γενική Ανακύκλωση, τους απεργούς του “βοήθεια στο σπίτι”. Δεκάδες χείμαρροι που θα ενωθούν σε ένα μεγάλο ποτάμι, αυτό είναι η απεργία στις 9 Απρίλη και χρειάζεται να οργανωθεί για να είναι η πιο πετυχημένη απεργία.

Θα είναι μοναδική ευκαιρία για το εργατικό κίνημα όχι μόνο να δείξουμε την αντίθεσή μας στο νέο μνημόνιο που ψήφισαν στη βουλή, αλλά πολύ περισσότερο να παλέψουμε συντονισμένα για να το ανατρέψουμε μαζί με την κυβέρνηση που το ψήφισε. Να διαλύσουμε τα ψέματα της δικομματικής συμμορίας ότι τάχα θα “μοιράσει το πλεόνασμα”. Η απεργία στις 9 Απρίλη, μόλις ένα μήνα πριν τις εκλογές, αποτελεί σταθμό που θα καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις» αναφέρει η ανακοίνωση.
Στη συνέχεια αντιπαρατίθεται με τις απόψεις που υπάρχουν ακόμα και μέσα στην αριστερά ως προς την ίδια την πραγματοποίηση της απεργίας. «Επιμένουμε ότι η επιτυχία της απεργίας δεν μπορεί να μείνει στα χέρια των συνδικαλιστικών ηγεσιών. Η ΠΑΣΚΕ στη ΓΣΕΕ και η ΔΑΚΕ στην ΑΔΕΔΥ καταψήφισαν αυτήν την απεργία, ενώ για μήνες έκαναν ότι μπορούσαν για να εμποδίσουν τον συντονισμένο αγώνα των εργαζόμενων στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες αναγκάστηκαν να την καλέσουν, κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων ενάντια στις απολύσεις και την οργή για τα νέα μέτρα που μόλις ψήφισε η κυβέρνηση. Στα χέρια της βάσης βρίσκεται το κλειδί για την επιτυχία.
Να σημάνουμε συναγερμό σε κάθε χώρο δουλειάς. Να οργανώσουμε παντού Γενικές Συνελεύσεις οργάνωσης της απεργίας, με αποφάσεις για κλιμάκωση, με απεργιακές επιτροπές και επιτροπές αγώνα να κερδίσουμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν. Να οργανώσουμε την περιφρούρηση της απεργίας και το κατέβασμα στα απεργιακά συλλαλητήρια.
Να χτίσουμε όλοι μαζί ένα μεγάλο απεργιακό μέτωπο που θα ανατρέψει την κυβέρνηση και την πολιτική της. Να ανοίξουμε με τους αγώνες μας την προοπτική των εργατών. Τη διαγραφή του χρέους, την έξοδο από την ΕΕ και το ευρώ, την κρατικοποίηση των τραπεζών και όλων των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο, την απαγόρευση των απολύσεων. Για να έχουν το κουμάντο στην κοινωνία οι εργάτες και όχι τα παράσιτα και οι τραπεζίτες.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 10:30 ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου