Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Βασίλη Συλαϊδή - ΨΗΦΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ!




23/1/2015

Συναδέλφισες, συνάδελφοι,

2 μέρες μείνανε μέχρι τις εκλογές της 25ης Γενάρη για να ξαποστείλουμε τα υπολείμματα των πολιτικών δυνάμεων που κυβέρνησαν 40 χρόνια από τη μεταπολίτευση, οδήγησαν δε κι επέβαλαν την καταστροφή που ζούμε τα τελευταία 5 χρόνια. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει βέβαιη και τα σημάδια πυκνώνουν καθημερινά, όλοι φροντίζουν να προσαρμόσουν τη γραμμή τους στην επόμενη μέρα, ακόμη κι επιχειρηματίες, εκδότες, καναλάρχες. Αλλά κι από την ΕΕ και τον αρχιτραπεζίτη Ντράγκι που χαλαρώνει για λίγο η θηλειά για τη μελλοντική κυβέρνηση («διαπραγμάτευση» τη λέει ο ΣΥΡΙΖΑ), πάντα όμως με «πρόγραμμα» και «ειδικά κριτήρια» στην περίπτωση αγοράς ελληνικών ομολόγων = μνημόνια, τρόϊκες, θανάσιμη για εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα συνεχής λιτότητα.

Το ζητούμενο δεν είναι μόνο να ξημερώσει η 26/1 «χωρίς αυτούς» - θα είναι ασφαλώς μια μεγάλη νίκη κι απαρχή για καινούργιους αγώνες. Ήδη ο λαός κι οι αγώνες του έχουν ξεφορτωθεί κάμποσες κυβερνήσεις από το 2009: του Καραμανλή, του ΓΑΠ, του Παπαδήμου, τώρα των Σαμαροβενιζέλων. Το ζητούμενο είναι να απαλλαγούμε από τις δολοφονικές πολιτικές τους, να πάρουμε πίσω όλα όσα μας λήστεψαν, να ανοίξουμε το δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας.

Την προηγούμενη Παρασκευή 16/1, στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας για τις 25.1.2015 πραγματοποιήσαμε σαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ συγκεντρώσεις – συζητήσεις με εργαζομένους στα συγκροτήματα - εγκαταστάσεις της INTRACOM στην Παιανία όπου μπήκαν τα βασικά προβλήματα που βάζει ο κόσμος αλλά κι οι απαντήσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με Αντικαπιταλιστική Ανατροπή: η ψήφος σε ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ θα δώσει δύναμη και προοπτική για τους εργατικούς-λαϊκους αγώνες που έρχονται, με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε θέση εργατικής-αριστερής αντιπολίτευσης.

Η εργοδοσία στις διάφορες εταιρείες INTRACOM, αρνήθηκε τις προάλλες να αποκαταστήσει τις αμοιβές του 2010 και τα άλλα αιτήματα που βάζουν οι εργαζόμενοι μέσα από το Σωματείο μας. Η ίδια αυτή εργοδοσία υποδέχτηκε θερμά κι από την μεριά της στο ανώτατο επίπεδο την προεκλογική επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς με την προσδοκία ότι θα είναι η επόμενη κυβέρνηση. Αυτή η εξέλιξη δικαιώνει τη θέση και πρότασή μας στη Γ.Σ. στις 19.1 (που δεν είχε μεν απαρτία, όπου όμως συμμετείχαν πλήθος εργαζόμενοι από όλες τις εταιρείες), ότι μόνο αγωνιστικά μπορούμε να διεκδικήσουμε και να πάρουμε πίσω ό,τι μας λήστεψαν τα τελευταία χρόνια: σε μισθούς, θέσεις εργασίας, συλλογικές συμβάσεις, κοινωνικό κράτος, με χαράτσια, με ξεπουλήματα δημόσιου πλούτου κι αγαθών, με κατασχέσεις σπιτιών κλπ. Για να ξαναστήσουμε και κατοχυρώσουμε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ένα πανεργατικό αίτημα, ακόμη κι αν υπάρξει μια ευνοϊκή νομοθετική ρύθμιση από μια νέα, αριστερόστροφη κυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες, ο δρόμος της ενότητας και του αγώνα είναι ο μόνος που μπορεί να αποκαταστήσει και κατοχυρώσει τα δικαιώματά μας. Μαζί με μια καθαρή ενιαιομετωπική πολιτική γραμμή κι οργάνωση να είναι το κλειδί για την αναγκαία σήμερα αντικαπιταλιστική ανατροπή: να πληρώσει το κεφάλαιο για να βγουν οι εργαζόμενοι κι η κοινωνία από την κρίση, στην προοπτική μιας σοσιαλιστικής κι αληθινά δημοκρατικής κοινωνίας - όπου οι εργαζόμενοι κι η ικανοποίηση των αναγκών τους θα έχουν τον αποφασιστικό ρόλο σε όλα τα επίπεδα. Για μια τέτοια ανατροπή, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δίνει σθεναρά όλα αυτά τα χρόνια τον αγώνα πλάι στους εργαζόμενους. Αυτό θα ισχύει ιδιαίτερα και μετά τις εκλογές της 25/1 όπου όλα τα μέτωπα του εργατικού και πολιτικού στίβου είναι ανοιχτά κι η πρόκληση για όλους τους ανθρώπους της εργασίας, τους άνεργους κι απολυμένους, τους νέους αλλά και τους συνταξιούχους που ισοπεδώνονται είναι «να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας». Πλάι στους εργαζόμενους-αγωνιστές στην αυτοδιαχειριζόμενη ertopen (στηρίζοντας μια αληθινά ΔΗΜΟΣΙΑ κι αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ, ανοιχτή στους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες), τις καθαρίστριες, την COCA-COLA, τα Τσιμέντα Χαλκίδας, την COSCO, τα ναυπηγεία, την Ανακύκλωση κλπ.

Στις 25.1.2015 ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ – ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ παντού τα ψηφοδέλτια ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Μ.ΑΡ.Σ.

Βασίλης Συλαϊδής
Υποφήφιος στην περιφέρεια Αττικής (υπόλοιπο) - μέλος Δ.Σ. Σωματείου Εργαζομένων INTRACOM



http://www.antarsya.gr/                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου