Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ 9/6



                                ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ ΣΤΗΝ ΙΝΤΡΑΚΟΜ                        2/6/2015

Συναδέλφισες, Συνάδελφοι                                                                               
Στις 9 Ιούνη προχωράμε σε εκλογές του Σωματείου μας για νέο Δ.Σ., για αντιπροσώπους στην ΠΟΕΜ και στα Εργατικά Κέντρα, καθώς και στα Περιφερειακά Τμήματα.
Είναι ευκαιρία να εκλεγεί ένα μαχητικό Δ.Σ. με αγωνιστικό-αριστερό προεδρείο που θα μπει μπροστά για να ενώσει  τους συναδέλφους στις μάχες μέσα στις εταιρείες  ενάντια στις επιθέσεις των μετόχων και των διοικήσεών τους. Όχι μόνο να διασφαλίσουμε αυτά που έχουμε, αλλά να πάρουμε πίσω με τους αγώνες μας και αυτά που χάσαμε τα προηγούμενα χρόνια. Ταυτόχρονα να προωθήσουμε παραπέρα, σε συντονισμό με τους άλλους εργαζόμενους, τους κοινούς μας αγώνες για να σπάσει στην πράξη συνολικά η πολιτική της άγριας λιτότητας που μας επέβαλλαν χέρι-χέρι δανειστές και εγχώρια ελίτ, για να ξεπεράσουν πάνω στη δική μας πλάτη την κρίση που προκάλεσαν.
 Η στρατηγική τους για να ξεπεραστεί η κρίση έχει αποτύχει. Η λιτότητα οδήγησε όχι μόνο σε φτωχοποίηση και αύξηση των ανισοτήτων, αλλά και σε μεγάλη ύφεση και ανεργία που εκτίναξε και το δημόσιο χρέος. Η συνέχιση αυτής της πολιτικής είναι κοινωνική καταστροφή.
 Οι εργαζόμενοι έχουμε με τους αγώνες μας ρίξει 3 κυβερνήσεις για να ανατρέψουμε την μνημονιακή λιτότητα και θα συναντηθούμε πάλι στους δρόμους για να αντιμετωπίσουμε τους εκβιασμούς των δανειστών και του εγχώριου κεφαλαίου, για να εγκαταλείψει η αριστερή κυβέρνηση κάθε σκέψη για μια συμβιβαστική πολιτική που διαφαίνεται στον ορίζοντα όλο και πιο επώδυνη.

Η Πρωτοβουλία ΓΕΝΟΒΑ στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ είμασταν η δύναμη που πρωτοστάτησε σε όλες τις μάχες, μέσα και έξω από την εταιρεία, σε μια αταλάντευτη κατεύθυνση για να προωθήσουμε την κοινή δράση των συναδέλφων πάνω σε αγωνιστικούς στόχους. Να μην περάσουν νέες επιθέσεις της εργοδοσίας, αλλά να μπουν φρένα (όπως στην ΙΝΜΑΙΝΤ που απέργησε μια βδομάδα τον Οκτώβρη του 2013 ενάντια στις επιπλέον μειώσεις, όπως στην ΙNTRASOFT το Δεκέμβρη του 2013 που απάντησε στις απολύσεις με 24ωρη απεργία και έδωσε συνέχεια στις διεκδικήσεις της με τη μαζική Γ.Σ. το Δεκέμβρη του 2014). Όπως κάναμε οι εργαζόμενοι με τις δύο 48ωρες στον όμιλο το 2011 και την απεργία για 3 βδομάδες στη DEFENSE το 2012 και δημιουργήσαμε εν πολλοίς το κατοπινό συσχετισμό δύναμης ανάμεσα στην εργοδοσία και τους συναδέλφους και από τη μεριά μας σα ΓΕΝΟΒΑ παίξαμε καταλυτικό ρόλο. Προσπαθήσαμε περαιτέρω να βγουν τα προηγούμενα δύο χρόνια Γ.Σ. στον όμιλο, προτείνοντας να ξεκινήσουμε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να μην υπογραφούν ξανά ατομικές συμβάσεις, για να πάρουμε πίσω αυτά που χάσαμε, μέτωπο που είναι ανοιχτό για το επόμενο διάστημα. Σταθήκαμε δίπλα στους συναδέλφους που μεταφέρθηκαν από HOL στην 360connect με εργοδοτικό πραξικόπημα.
Στις Πανεργατικές κάναμε σα ΓΕΝΟΒΑ την προσπάθεια να κατεβάσουμε τους συναδέλφους κάτω από το πανό του σωματείου, αλλά και να συμμετάσχουμε στις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης για άλλα εργατικά κομμάτια που έμπαιναν μπροστά είτε από τον ιδιωτικό είτε από το δημόσιο τομέα, όπως οι εργαζόμενοι στα τσιμέντα Χαλκίδας, αλλά και οι καθαρίστριες και οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ που νίκησαν στον αγώνα τους, οι τελευταίοι δε δείξανε ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να πάρουν κολοσσούς στα χέρια τους και να τους διαχειριστούν καλύτερα. Ταυτόχρονα είχαμε ξεκάθαρο μέτωπο απέναντι στο ρατσισμό και το φασισμό που στοχεύουν στον αποπροσανατολισμό και την τρομοκράτηση των εργαζομένων προσφέροντας τις καλύτερες υπηρεσίες στην προσπάθεια των καπιταλιστών να περάσουν το αντεργατικό τους σχέδιο διαχείρισης της κρίσης.  
Αντίθετα η ΑΚΕ, που είχε την πλειοψηφία στο Δ.Σ., συνεπικουρούμενη συστηματικά και από την έδρα της ΕΚΕΙ,  καλλιέργησε την ηττοπάθεια, το φόβο, την οπισθοχώρηση και τελικά την υποταγή στον εργοδότη, τελευταία την παθητική αναμονή από την επερχόμενη  αριστερή κυβέρνηση.
Η ΑΚΕ έχει στα εσωτερικά ζητήματα διαχρονικά μια στάση που αποτελεί στήριγμα για την πολιτική της εργοδοσίας. Υϊοθετεί τα επιχειρήματα της εργοδοσίας που στοχεύουν στον εκφοβισμό των εργαζομένων και ακόμη και αν συρθεί σε κάποια κινητοποίηση δεν κάνει τίποτα στη συνέχεια για να τη στηρίξει στην πράξη. Στα γενικά ζητήματα πήραμε μεν σαν ΓΕΝΟΒΑ,  μαζί με την ΑΚΕ, αρκετές αποφάσεις στο Δ.Σ. για τη συμμετοχή του σωματείου στις γενικές κινητοποιήσεις, αλλά  ουσιαστικά παλεύαμε μόνοι μας για να υλοποιήσουμε αυτές τις αποφάσεις.
Η δε ΑΕΕ εναντιώνεται φραστικά στις εργοδοτικές επιθέσεις, αλλά δεν έχει εμπιστοσύνη στον κόσμο και εκφράζει ταλαντεύσεις και σοβαρούς ενδοιασμούς κατά τη διάρκεια των  κινητοποιήσεων που βγαίνουν μέσα στο χώρο. Στις γενικές κινητοποιήσεις ακολουθεί το δρόμο της απομόνωσης κάτω από τα πανό του ΠΑΜΕ ακολουθώντας την ηττοπαθή γραμμή ότι δεν αλλάζουν τα πράγματα γιατί δεν τραβάει ο κόσμος. Μια τέτοια αντίληψη χάνει την αριστερή στροφή της κοινωνίας και την ανάγκη της σύνδεσης με όλο αυτό τον κόσμο που δείχνει συνεχώς τις διαθέσεις του, από τη συμμετοχή του στις 32 Γενικές Απεργίες στα χρόνια των μνημονίων μέχρι τα πρόσφατα αποτελέσματα στην κάλπη. Η κλιμάκωση των εργατικών αγώνων είναι πραγματική δυνατότητα της περιόδου και είναι ο ριζοσπαστικός τρόπος για να απαντηθεί το ερώτημα για το πώς μπορεί να αξιοποιηθεί η αριστερή στροφή πιο αποτελεσματικά. Για το αν μια στρατηγική σταδιακών αλλαγών είναι πιο ρεαλιστική και αποτελεσματική ή η αριστερά χρειάζεται να υϊοθετήσει  μια στρατηγική ευρύτερων ρήξεων για να έχει αποτελέσματα και στις επιμέρους μεταρρυθμίσεις, για να εγκαταλειφθούν οι σκέψεις για επώδυνους συμβιβασμούς. Oι εργαζόμενοι δεν κάνουμε πίσω στις κόκκινες γραμμές μας: για επαναφορά συλλογικών συμβάσεων και μισθών, για την καταπολέμηση της ανεργίας, για ένα ισχυρό κράτος πρόνοιας.

ΠΩΣ  συνεχίζουμε.
Οι εκλογές στις 9 Ιούνη πρέπει να αναδείξουν ένα ακόμη πιο αγωνιστικό πρόσωπο όσο αφορά τη σύνθεση του νέου Δ.Σ. ενισχύοντας τη ΓΕΝΟΒΑ. Η αγωνιστική πλειοψηφία στο ΔΣ θα πρέπει να εκφραστεί και στο προεδρείο του σωματείου. Εμείς σα ΓΕΝΟΒΑ ασκούμε κριτική στην ΑΕΕ για τους δισταγμούς και τα πισωγυρίσματά της στις μάχες μέσα στον όμιλο, αλλά και για το δρόμο της απομόνωσης που ακολουθεί στις γενικές κινητοποιήσεις, τελευταία και για τη συντηρητική της θέση για χωριστά σωματεία. Παρόλα αυτά θα μεταφράσουμε σωστά το μήνυμα των συναδέλφων και θα προτείνουμε ξανά κοινό αγωνιστικό-αριστερό προεδρείο από ΓΕΝΟΒΑ-ΑΕΕ, αν οι συνάδελφοι αναδείξουν μια τέτοια πλειοψηφία στην κάλπη. Αυτό πρέπει να σταθμίσει κι η ΑΕΕ, αν οι συνάδελφοι για τρίτη εκλογή στείλουν μήνυμα για ένα αγωνιστικό πρόσωπο στο νέο Δ.Σ.
           Σα ΓΕΝΟΒΑ κατεβαίνουμε και σ’ αυτές τις εκλογές με το ψηφοδέλτιο «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ ΣΤΗΝ ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ» ενώνοντας τις δυνάμεις μας και με τους συναδέλφους της «Ένωσης Εργαζομένων» που στήριξαν όλες τις θετικές δράσεις και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του σωματείου μας τα προηγούμενα χρόνια.
Στη βάση της ενότητας που έχουμε δημιουργήσει με τη δυναμική των αγώνων μας τα προηγούμενα χρόνια, χρειάζεται όλοι οι συνάδελφοι να συνεχίσουμε. Όχι να ακολουθήσουμε το κάθε κομμάτι τον εργοδότη του, να χωριστούμε, να απομονωθούμε και να διευκολύνουμε την εργοδοσία να μας αποδυναμώσει, αλλά να  ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο το ενιαίο σωματείο μας με τη μαζική μας συμμετοχή  παντού, καθώς  και στην κάλπη στις 9 Ιουνίου αλλά και με την εκλογή ενός Δ.Σ. με αγωνιστική πλειοψηφία, ενισχύοντας τη ΓΕΝΟΒΑ.
            Από τη δική μας τη μεριά δίνουμε το επόμενο διάστημα αγωνιστικά και όσο πιο ενωτικά γίνεται τη μάχη για να γίνουν και να προχωρήσουν αγώνες για να κερδίσουμε τα αιτήματά μας:

-        ΑΓΩΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟΛΥΣΗ.
-        ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ 2010.
-        ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΚΑΤΩΤΑΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΩΝ ΚΑΤΗΡΓΗΜΕΝΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΑΛΙΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ.
-        ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
-        ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
-        ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΡΠΑΞΑΝ - ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΤΗ ΦΟΡΤΩΘΕΙ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ–ΨΗΦΙΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 9 ΙΟΥΝΗ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ: «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ ΣΤΗΝ ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ».

    Για το Δ.Σ. και για Π.Ο.Ε.Μ.                  Για το Ε.Κ.Α.
    ΑΚΟΥΜΙΑΝΑΚΗ ΑΝΤΙΓΟΝΗ                          ΑΚΟΥΜΙΑΝΑΚΗ ΑΝΤΙΓΟΝΗ
    ΒΟΡΓΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ                                         ΒΟΡΓΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ                            
    ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ                                   ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
    ΚΙΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ                                       ΚΙΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΜΕΛΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ (συνεργ.)         ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ                 ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ                     ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΘΕΜΗΣ                       ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΘΕΜΗΣ                                ΠΡΕΝΤΖΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
    ΠΡΕΝΤΖΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ                                    ΣΠΥΡΟΝΙΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
    ΣΠΥΡΟΝΙΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ                             ΣΥΛΑΪΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
    ΣΥΛΑΪΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
    ΧΟΡΜΠΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ (συνεργ.)
                      
Για ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ    ΠΑΤΡΑ: Για ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ & Ε.Κ.Π.
στηρίζουμε ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ με τους συνεργαζόμενους:     
ΣΟΥΝΑΠΟΓΛΟΥ ΘΩΜΑΣ                                  ΜΕΛΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ                                
ΧΑΤΖΗΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ                          ΧΟΡΜΠΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ                                                                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου