Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΕΝΟΒΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ Γ.Σ. 21.5.2015



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                                             21/5/2015
Όλοι να συμμετέχουμε σήμερα στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση, να διασφαλίσουμε την απαιτούμενη Απαρτία, να προχωρήσουμε στον απολογισμό δράσης του σωματείου και να εκτιμήσουμε τις νέες συνθήκες που βρισκόμαστε, αλλά και το πώς μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε  προκειμένου να διεκδικήσουμε αποτελεσματικά τα αιτήματά μας το επόμενο διάστημα. Τα βασικά είναι  η διασφάλιση των θέσεων εργασίας  και η επιστροφή των συλλογικών συμβάσεων και των κατώτατων μισθών που οι τελευταίες κατοχύρωναν σαν minimum αμοιβή, πριν καταργηθούν με το δεύτερο μνημόνιο το 2012, τόσο για τους παλιούς όσο και για τους  νέους συναδέλφους, καθώς και η επιστροφή των μισθών όλων των συναδέλφων και των παροχών στα επίπεδα του 2010. Στο τέλος της Γ.Σ. εκλέγουμε εφορευτική επιτροπή για τις εκλογές του σωματείου που θα πραγματοποιηθούν στις 9 Ιούνη.
Έχουμε τα προηγούμενα χρόνια δώσει μάχες σαν σωματείο απέναντι στους μετόχους και τις διοικήσεις βάζοντας φρένα στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Το 2013 βγήκαν οι εργαζόμενοι της ΙΝΜΑΙΝΤ σε μια βδομάδα απεργία ενάντια στις επιπλέον μειώσεις στους μισθούς, τέλος του 2013 οι εργαζόμενοι στην INTRASOFT κατέβηκαν σε 24ωρη απεργία, πρώτη φορά  μετά από επιχειρησιακή Γ.Σ., ενάντια στις απολύσεις. Αυτές  οι κινητοποιήσεις βασίστηκαν στις  2 δυνατές 48ωρες σε όλες τις εταιρείες  το 2011 ενάντια στις μειώσεις και τις απολύσεις και στην πολυήμερη απεργία στη Defense το 2012 ενάντια στο τετραήμερο. Ταυτόχρονα όλα αυτά τα χρόνια κατεβήκαμε με το πανό του σωματείου σε όλες τις γενικές απεργίες ενάντια στη μνημονιακή λιτότητα, η τελευταία στις 27 Νοέμβρη του 2014,  λίγο πριν πέσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Αλλά και προωθήσαμε την αλληλεγγύη και συμπαρασταθήκαμε σε άλλα εργατικά κομμάτια που έδιναν δίκαιους και σκληρούς αγώνες, με απεργία υπέρ των εργαζομένων στην ΕΡΤ και συμμετοχή στη συνέχεια στα συλλαλητήρια στο ραδιομέγαρο, με κινητοποιήσεις συμπαράστασης  στους ναυτεργάτες, στους εργαζόμενους στα τσιμέντα, στους εργαζόμενους στο μετρό, στις τηλεπικοινωνίες κ.ά.. Κρατήσαμε ξεκάθαρα το μέτωπο ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό καλώντας σε συμμετοχή σε αντιρατσιστικά-αντιφασιστικά συλλαλητήρια και αντιφασιστική στάση εργασίας στις 20 Απρίλη του 2015, απομονώνοντας πολιτικές που ανασύρονται από το βούρκο της ιστορίας για να αποπροσανατολίσουν και να τρομοκρατήσουν  τους εργαζόμενους, πάντα στην υπηρεσία του κεφαλαίου.
Πίσω από τις θετικές δράσεις του σωματείου και τα 2 αυτά χρόνια υπάρχουν οι επίμονες και σκληρές προσπάθειες της ΓΕΝΟΒΑ για να σπρώξει τα πράγματα μπροστά, να ενώσουμε τους συναδέλφους στον αγώνα ενάντια στις επιθέσεις εργοδοσίας και κυβερνήσεων.
Στα γενικά ζητήματα πήραμε μεν σαν ΓΕΝΟΒΑ,  μαζί με την ΑΚΕ, αρκετές αποφάσεις στο Δ.Σ. για τη συμμετοχή του σωματείου στις γενικές απεργίες και τις υπόλοιπες κινητοποιήσεις, αλλά  ουσιαστικά παλεύαμε μόνοι μας για να υλοποιήσουμε αυτές τις αποφάσεις. Από την άλλη μεριά η ΑΕΕ διάλεγε κάθε φορά το δρόμο της απομόνωσης και των χωριστών συγκεντρώσεων στηρίζοντας τη γραμμή του ΠΑΜΕ. 
Παλέψαμε  με περιοδείες και συγκεντρώσεις στους χώρους, με ανακοινώσεις μαχητικές του Δ.Σ., με όλες τις πολιτικές αιχμές, μέσα από δική μας πρωτοβουλία και πετύχαμε σε ένα βαθμό να κινητοποιήσουμε και να κατεβάσουμε κάτω από το πανό του σωματείου  τους συναδέλφους στις γενικές απεργίες και τα συλλαλητήρια στο Σύνταγμα, τις αντιρατσιστικές και τις αντιφασιστικές δράσεις. Αλλά και   πρωτοστατήσαμε μέσα στο χώρο μας για να βγουν οι  κινητοποιήσεις που αποφασίστηκαν στις Γ.Σ., εκφράζοντας την αγωνιστική  δυναμική των συναδέλφων, σπρώχνοντας για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, όπου άνοιξε νέο μέτωπο η εργοδοσία, ξεπερνώντας τις αρνήσεις της ΑΚΕ και τις  ταλαντεύσεις της ΑΕΕ.  Ταυτόχρονα προσπαθήσαμε   να βγει  Γ.Σ. και στον όμιλο τα δύο  προηγούμενα χρόνια προτείνοντας με ανακοινώσεις μας, ξεκάθαρα, απεργιακή  κινητοποίηση για να πάρουμε πίσω αυτά που χάσαμε, τακτική που βέβαια δεν υιοθέτησε η ΑΚΕ, που έχει την πλειοψηφία στο Δ.Σ., συνεπικουρούμενη και από την έδρα της ΕΚΕΙ. Αντίθετα καλλιέργησε την ηττοπάθεια, την οπισθοχώρηση και τελικά την υποταγή στον εργοδότη, τελευταία την παθητική αναμονή από μια επερχόμενη αριστερή κυβέρνηση.
Η κοινή προωθητική δράση πάνω στις εργατικές διεκδικήσεις και ενάντια στην εγχώρια ελίτ και τους δανειστές έφερε και το εκλογικό αποτέλεσμα στις 25 Γενάρη με τα μεγάλα ποσοστά συνολικά της Αριστεράς και έχει ανοίξει  τη συζήτηση για το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να αξιοποιήσουμε στη συνέχεια αυτή τη δυναμική, κατά τη γνώμη μας η κλιμάκωση αυτών των αγώνων που έριξαν 3 κυβερνήσεις και μας έφεραν μέχρι εδώ. Μέσα στο χώρο μας η δυναμική που έχουμε δημιουργήσει όλοι οι εργαζόμενοι που ανήκουμε στις εταιρείες που αποσπάστηκαν από την μητρική εταιρεία το 2006, οι αγωνιστικοί μας δεσμοί, οι μαζικές μας διαδικασίες, η συμμετοχή μας στις δράσεις που αποφασίζουμε, η ενότητά μας και η αποφασιστικότητά μας, το δυνάμωμα του σωματείου μας, είναι η πραγματική δύναμη για τους αγώνες μας μέσα κι έξω από την INTRACOM. Στη βάση αυτής της ενότητας χρειάζεται να συνεχίσουμε, αλλά και να την ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο με τη μαζική μας συμμετοχή  στο   σωματείο, αλλά και με την εκλογή ενός Δ.Σ. με αγωνιστική πλειοψηφία ενισχύοντας τη ΓΕΝΟΒΑ.

   ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ Γ.Σ. ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ  ΣΤΙΣ 11.30 ΣΤΟ Α5 ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου