Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

από το Σωματείο Εργαζομένων στον όμιλο INTRACOM, κάλεσμα στο Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο 25/9,Ομόνοια, 7μμ

από το site της ΚΕΕΡΦΑ, 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΜΙΛΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ INTRACOM
Παιανία, Πέμπτη, 24.9.2015
ΚΑΛΕΣΜΑ στο Αντιφασιστικό – Αντιρατσιστικό Συλλαλητήριο Παρασκευή 25.9
Συναδέλφισες, συνάδελφοι,
Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Ομίλου Επιχειρήσεων INTRACOM καλεί σε μαζική συμμετοχή στο Αντιφασιστικό-Αντιρατσιστικό Συλλαλητήριο στην Ομόνοια 25/9 7μ.μ. όπου καλούν συνδικάτα (ΑΔΕΔΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ κ.ά.), κοινότητες μεταναστών, η ΚΕΕΡΦΑ, μαζικοί φορείς κι οργανώσεις, συλλογικότητες κ.ά.
Ήδη, στις 18.9, επέτειο της δολοφονίας του Π. Φύσσα από τους εγκληματίες νεοναζί της Χρυσής Αυγής, πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα μαζικά αντιφασιστικά συλλαλητήρια, με επίκεντρο στον τόπο του εγκλήματος, στο Κερατσίνι, ενώ λίγες μέρες νωρίτερα, η αποφασιστική παρουσία συνδικάτων, όπως των ναυτεργατών της ΠΕΝΕΝ, αλλά και εκατοντάδων αντιφασιστών από τον Πειραιά και τις γύρω περιοχές κατάφερε να ματαιώσει την «προεκλογική» φιέστα των ταγμάτων εφόδου της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, στην πλατεία Κοραή. Tις παραμονές των εκλογών της 20.9 ο επικεφαλής της οργάνωσης ξαναπροκάλεσε το δημοκρατικό αίσθημα αναλαμβάνοντας δημόσια την «πολιτική ευθύνη» για τη δολοφονία του Π. Φύσσα, αναθαρρώντας που η ηγεσία αφέθηκε ελεύθερη μετά το 18μηνο της προφυλάκισης.
Οι εργαζόμενοι και το αντιφασιστικό κίνημα διατρανώνουμε την απαίτηση να προχωρήσει άμεσα η δίκη της Χ.Α, να μην επιτραπεί άλλη κωλυσιεργία, να καταθέσουν επιτέλους οι μάρτυρες με πρώτους τους γονείς του Φύσσα και να τιμωρηθούν οι φυσικοί και οι ηθικοί αυτουργοί των 32 κακουργημάτων (Αιγύπτιοι ψαράδες, μέλη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, μαχαιρώματα Αφγανών, Πακιστανών, νεολαίων κ.α. με αποκορύφωμα τις δολοφονίες του Πακιστανού εργάτη Λουκμάν και του Έλληνα μουσικού Παύλου Φύσσα). Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η ηγεσία της Χ.Α. δημιούργησε, οργάνωνε και διεύθυνε τα τάγματα εφόδου για να επιχειρούν αυτές τις επιθέσεις.
Η ναζιστική, δήθεν «αντισυστημική» οργάνωση, όπως και κάθε ομογάλακτή της στην Ευρώπη κι αλλού, θέλει να τρομοκρατήσει το λαό, μαχαιρώνοντας και δολοφονώντας αρχικά πρόσφυγες και μετανάστες, στη συνέχεια αριστερούς αγωνιστές, αντιφασίστες, στοχοποιεί κάθε εργαζόμενο δημοκράτη, κάθε νεολαίο που δεν αποδέχεται τη μετατροπή της κοινωνίας σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου «η εργασία απελευθερώνει». Επιχειρεί ακόμη να διαιρέσει το εργατικό κίνημα μέσα στη χώρα και να αποπροσανατολίσει τους ντόπιους εργαζόμενους, στρέφοντας την οργή τους, που προκαλούν οι επιθέσεις λιτότητας του κεφαλαίου, ενάντια στους πρόσφυγες και τους εργάτες που προέρχονται από άλλες χώρες, καλλιεργώντας την ισλαμοφοβία, τη μισαλλοδοξία, και τον εθνικισμό. Απειλεί τα δημοκρατικά κι ανθρώπινα δικαιώματα, δηλητηριάζει τη νεολαία με το ρατσιστικό της παραλήρημα, προωθεί σχέσεις εργασίας σύγχρονου δούλου και για τους ντόπιους εργαζόμενους. Ουσιαστικά δουλεύουν σαν μακρύ χέρι των αφεντικών, συγκλίνουν στο αντεργατικό πλαίσιο των μνημονίων ΕΕ-ΔΝΤ.
Συγκλονιζόμαστε καθημερινά από το δράμα των προσφύγων (από τη Συρία κι αλλού) που αφήνουν την πατρίδα τους, κυνηγημένοι από τον όλεθρο και σφαγή που έχουν προκαλέσει οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις κι ανταγωνισμοί στην περιοχή μας. Πνίγονται αμέτρητα παιδιά και νέοι άνδρες και γυναίκες που αναζητούν έναν ουρανό πιο φιλόξενο για να επιβιώσουν από τον εφιάλτη που ζουν εδώ και χρόνια. Οι χώρες της ΕΕ στην πράξη υλοποιούν την πολιτική Ευρώπη-φρούριο με τη Frontex και τους χιλιάδες πνιγμένους κάθε χρόνο στη Μεσόγειο, τους φράκτες (όπως στον Έβρο) και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, με τα σύνορα που κλείνουν και τους στρατούς να αντιμετωπίζουν με τα όπλα την ανθρώπινη απόγνωση σαν εχθρική εισβολή. Την ίδια στιγμή που οι χώρες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ συμμετέχουν (ανάμεσά τους κι ή Ελλάδα) ή και πρωτοστατούν στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και υποδαύλιση κι εξοπλισμό εμφύλιων πολέμων, προκαλώντας αυτό το πρωτοφανές προσφυγικό τσουνάμι.
Απέναντι σ’ αυτό το έγκλημα, έχει ξεσηκωθεί σ’ όλες τις ευρωπαϊκές χώρες ένα μεγάλο κίνημα για ανθρώπινη υποδοχή των προσφύγων. Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, οι απλοί άνθρωποι του μόχθου στα νησιά του Αν. Αιγαίου αλλά και στις πόλεις του κορμού, προσφέρουν στους πρόσφυγες την προσωπική τους συνδρομή, αλληλεγγύη και προστασία. Η Ελλάδα, χώρα προσφύγων και μεταναστών η ίδια, πρέπει να είναι χώρος ανθρώπινης υποδοχής, φιλοξενίας και διευκόλυνσης των ανθρώπων που καταφεύγουν εδώ να μεταβούν όπου επιθυμούν. Απαιτούμε άμεσα να πέσει ο φράχτης στον Έβρο και να γίνονται δεκτοί οι άνθρωποι στα σύνορα χωρίς εμπόδια και κωλυσιεργίες, να τους χορηγούνται άσυλο και ταξιδιωτικά έγγραφα. Να διακόψει αμέσως η χώρα μας κάθε ανάμειξη σε στρατιωτικές κι άλλες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, να αποτελέσει γέφυρα ειρήνης και φιλίας ανάμεσα στους λαούς της περιοχής. Δεν χρειαζόμαστε τη Frontex και τους πολεμοκάπηλους εξοπλισμούς, αντίθετα να ενισχύσουμε την ανθρωπιστική βοήθεια στα θύματα των πολέμων στην περιοχή μας.
Για το τεράστιο θέμα της προσφυγιάς, για ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά και νομιμοποίηση των μεταναστών, μαζί και για την καταδίκη της εγκληματικής ΧΑ, καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουμε μαζικά με το πανό του Σωματείου στη διαδήλωση στην Ομόνοια 7μ.μ. την Παρασκευή 25/9.
Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου