Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Αντιρατσιστικό-Αντιφασιστικό 2ήμερο 10-11 Οκτώβρη



Κάλεσμα στο Αντιρατσιστικό - Αντιφασιστικό Διήμερο της ΚΕΕΡΦΑ 10-11 Οκτώβρη, κλειστό γήπεδο μπάσκετ στο Ρουφ.

Ζούμε το πρωτοφανές κύμα προσφύγων που προκάλεσαν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Συρία και στις άλλες χώρες τις περιοχής. Η καταστροφή που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια άνθρωποι στις χώρες που ζουν είναι βιβλική και η εμπλοκή ξένων στρατών κι η τεράστια εισροή όπλων στις περιοχές συγκρούσεων κινδυνεύει  να μετατραπεί σε έναν πραγματικό Αρμαγεδδώνα, μια ανάφλεξη που μπορεί να επεκταθεί ακόμη και παγκόσμια. Άμεση και σοβαρή είναι η πολεμική εμπλοκή, παράλληλα με τις ΗΠΑ, και χωρών της ΕΕ και ΝΑΤΟ, ανάμεσά τους σε κάποιο βαθμό και της χώρας μας, μαζί με πλήθος χώρες της περιοχής αλλά και Ρωσία, Αυστραλία κ.ά. Η δε ΕΕ στο θέμα των προσφύγων έχει βαρύτατες ευθύνες, ουσιαστικά με τις πρόσφατες αποφάσεις επιχειρεί να ενισχύσει τους μηχανισμούς της Ευρώπης-φρούριο, της Frontex κλπ. με ίδρυση νέων στρατοπέδων συγκέντρωσης-διαλογής, περιορισμό εισόδου σε μόνο 120.000 πρόσφυγες - όταν πολλαπλάσιοι έχουν ήδη εισέλθει φέτος, κυρίως μέσω Ελλάδας, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι, κυρίως οικογένειες με παιδιά, επιχειρούν απεγνωσμένα να απομακρυνθούν από τις εστίες πολέμου. Βρίσκοντας τα σύνορα κλειστά, στον Έβρο τον διαβόητο φράκτη (όπως και σε Ουγγαρία, στη Μάγχη-Καλαί κ.ά.), στο Αιγαίο κι αλλού στη Μεσόγειο τη Frontex, αναγκάζονται να περνούν στοιβαγμένοι σε καρυδότσουφλα - με καθημερινούς σχεδόν, μαζικούς πνιγμούς… Μπροστά σ’ αυτή την τραγική κατάσταση, οι κάτοικοι των νησιών και του κορμού της χώρας συμπαραστέκονται όπως μπορούν καλύτερα στους πρόσφυγες, ενώ ένα κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και καταδίκης των ρατσιστικών πολιτικών έχει ξεσηκωθεί σε όλη την Ευρώπη.
Απαιτούμε σαν εργαζόμενοι και σαν φιλειρηνικοί και δημοκρατικοί άνθρωποι να σταματήσει κάθε ανάμειξη της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επιθέσεις και πολεμικές συρράξεις, να πέσει ο φράχτης στον Έβρο, να φύγει η Frontex και να ανοίξουν τα σύνορα, ενώ άμεσα να υπάρξει αξιοπρεπής υποδοχή και φιλοξενία των προσφύγων, να τους δοθεί άσυλο, ταξιδιωτικά έγγραφα και κάθε διευκόλυνση για να μεταβούν σε όποια χώρα θέλουν, να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες.
Την ίδια στιγμή καταδικάζουμε την εγκληματική και ύπουλη ρατσιστική δράση της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής και άλλων ομάδων που προσπαθούν να εκμεταλλευθούν το προσφυγικό κύμα, όπως κάνουν χρόνια τώρα για τους μετανάστες – σ’ αυτό συνδράμουν και τα συστημικά ΜΜΕ. Υπηρετώντας τις επιδιώξεις των αφεντικών, στοχοποιούν τους φυγάδες από πολέμους, πείνα κι αρρώστιες, ώστε να αποπροσανατολίσουν και διχάσουν τους εργαζόμενους και το λαό. Θέλουν να φορτώσουν στους δυστυχείς ξένους την ευθύνη για τα πρωτοφανή δεινά που έχουν επισωρεύσει χρόνια μνημονίων, λιτότητας και μαζικής φτωχοποίησης που επέβαλε το κεφάλαιο (εγχώριο και διεθνές) για να ξεπεράσει την κρίση κερδοφορίας του – το ίδιο που προκαλεί ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους για τον έλεγχο των πηγών ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς της.
Απαιτούμε την ολοκλήρωση της δίκης χωρίς κωλυσιεργίες και τη βαριά καταδίκη της ΧΑ για τα εγκλήματα που διέπραξε εναντίον μεταναστών, συνδικαλιστών, αντιφασιστών. Να μην έχουν περιθώριο να συνεχίσουν τη δράση τους, ιδιαίτερα σήμερα που επιχειρούν να επανακάμψουν τα «τάγματα εφόδου» της, εκμεταλλευόμενοι το προσφυγικό. Να γίνει η καταδίκη τους αλλά και το πολιτικό τους τσάκισμα με τη συνεχή μαζική μας κινητοποίηση, μια αποφασιστική νίκη για το αντιφασιστικό-αντιρατσιστικό κίνημα εδώ, στην Ευρώπη κ.ά., φραγμός στην εφιαλτική προοπτική ανόδου ακροδεξιών και φασιστικών δυνάμεων στο φόντο της συνεχιζόμενης μεγάλης κρίσης.

Μέσα σ΄ αυτήν την «καυτή» κι αγωνιώδη επικαιρότητα, οργανώνεται και φέτος 10-11 Οκτώβρη από την ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή), 2ήμερη Διεθνής Αντιρατσιστική–Αντιφασιστική Συνάντηση, με συμμετοχή πολλών εκπροσώπων των κινημάτων από χώρες της Ευρώπης αλλά και τις χώρες που εμπλέκονται άμεσα στους πολέμους και το προσφυγικό κύμα. Θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο μπάσκετ του Ρουφ, (Πειραιώς & Π. Ράλλη) το Σάββατο 10/10 (3-9:15μμ) και Κυριακή 11/10 (11:00-16:00). Λεπτομέρειες: http://www.antiracismfascism.org/ .

To ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στον όμιλο επιχειρήσεων INTRACOM με e-mail του στα μέλη του και σε κεντρικά συνδικάτα, ενημερώνει ότι στηρίζει και θα αντιπροσωπευθεί στη Διεθνή αυτή 2ημερίδα, ακόμη υποστηρίζει και την πρόταση για μια συντονισμένη διεθνή ημέρα δράσης κατά του φασισμού και του ρατσισμού στις 19 Μάρτη 2016. Καλεί σε συμμετοχή όλους τους συναδέλφους. 
Πρέπει γενικότερα τα σωματεία και συνδικάτα των εργαζόμενων να στηρίξουν και συμμετάσχουν στη διεθνή αυτή εκδήλωση. 

Βασίλης Συλαϊδής, μέλος Δ.Σ. Σωματείου εργαζομένων στην INTRACOM, μέλος συντονιστικού της ΚΕΕΡΦΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου