Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Μαζική συμμετοχή στα Συλλαλητήρια στις 22/10. Οργανώνουμε μαζική πανεργατική απεργία 12 Νοέμβρη

Τα μέλη του Δ.Σ. από την Πρωτοβουλία Γένοβα στην INTRACOM στήριξαν στο Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στον όμιλο, την πρόταση που έγινε από το ΠΑΜΕ για συμμετοχή στο Συλλαλητήριο της 22/10 στις 6:30μμ στην Ομόνοια με αιχμή την επελαύνουσα σφαγή στο Ασφαλιστικό και την ίδια ώρα σε Πάτρα (πλ. Γεωργίου), Θεσσαλονίκη (άγαλμα Βενιζέλου). Η απόφαση συμμετοχής πάρθηκε ομόφωνα.



Ο αντιασφαλιστικός σχεδιασμός και η λεηλασία των ταμείων αποτελούν ένα τεράστιο αντεργατικό έγκλημα, προμελετημένο και διαρκείας, για να εξασφαλίζουν πόρους για την πληρωμή των τόκων στους δανειστές και ταυτόχρονα να παραδώσουν την ασφάλιση στις ασφαλιστικές εταιρείες και στους επιχειρηματίες της υγείας.



Οι συντάξεις που έχουν ήδη υποστεί περικοπές μέχρι 40% από τα μνημόνια των προηγούμενων κυβερνήσεων , τώρα πάνε για νέο γύρο περικοπών 25-40%, ώστε να μην μείνει κανένας συνταξιούχος πάνω από 1000 ευρώ.



Σε μια χώρα όπου υπάρχει ρεκόρ ανεργίας ιδιαίτερα των νέων, και στην οποία το επίδομα ανεργίας δίνεται με το σταγονόμετρο, η σύνταξη του παππού και της γιαγιάς είναι ο πραγματικός ΟΑΕΔ των πιο πολλών εργατικών οικογενειών. Η νέα επίθεση στο Ασφαλιστικό απειλεί να τσακίσει το τελευταίο στήριγμά τους.



Βιομήχανοι, τραπεζίτες, τρόικα και τα κόμματα που στηρίζουν διαχρονικά τη λιτότητα,  σκοπεύουν να τα σαρώσουν όλα. Η δε νέα κυβέρνηση συνεχίζει να μιλάει για αναζήτηση ισοδύναμων του νέου μνημονίου , αλλά στην πράξη προωθεί το νέο αντεργατικό σφαγείο.


Η απόφαση για συμμετοχή στο Συλλαλητήριο της 22/10 είναι μια ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ στάση ενόψη και της πανεργατικής απεργίας 12/11. Αποφασίστηκε στο Δ.Σ. η συμμετοχή στην απεργία με συγκέντρωση στο Μουσείο και πορεία στο Σύνταγμα - θα γίνουν συγκεντρώσεις οργάνωσης της απεργίας στα παραρτήματα και τα κτίρια με πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί σύντομα. 

Το ΠΑΜΕ με τις αξιόλογες δυνάμεις που συσπειρώνει, ακολουθεί συστηματικά τη στείρα γραμμή ΧΩΡΙΣΤΑ και ΜΑΚΡΙΑ σε όποια κινητοποίηση δεν έλέγχει. Αυτό πρέπει να αλλάξει για να ενώσει ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ δυνάμεις το  εργατικό και λαϊκό κίνημα. Με απαίτηση για παραπέρα κλιμάκωση, για να μην ισοπεδωθεί το ασφαλιστικό, τα εργασιακά-συνδικαλσιτικά δικαιώματα, μισθοί-συντάξεις, το κοινωνικό κράτος, και ο δημόσιος τομέας και να μην ξεπουληθεί δημόσια-κοινωνική περιουσία, ενάντια στις κατασχέσεις λαϊκών κατοικιών κλπ.. Να μην πληρώσουμε το χρέος, να σπάσουμε με ΕΕ κι ευρώ. Για να πάρουμε πίσω όσα μας πήραν, για να πάρουμε τις ζωές στα χέρια μας με δημόσιες Υγεία και Παιδεία και τις στρατηγικές επιχειρήσεις, με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο παντού.

Την ίδια ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ γραμμή στήριξαν στις 21/10 και τα μέλη στο ΔΣ του ΕΚΑ και της Αγωνιστικής Ταξικής Ενότητας (στην οποία συμμετέχει και η ΓΕΝΟΒΑ στην INTRACOM), τελικά πάρθηκε απόφαση με πλειοψηφία και για συμμετοχή στο συλλαλητήριο 22/10. Τα μέλη της ΑΤΕ ζήτησαν κι άλλες κινητοποιήσεις, απεργία (δεν πέρασε) για τις 1/11 στο εμπόριο (ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ), και κλιμάκωση, γι αυτό θα ξανασυνεδριάσει το ΔΣ του ΕΚΑ στις 13/11 ή και νωρίτερα αν χρειστεί.

Συμμετέχουμε μαζικά στο απογευματινό συλλαλητήριο στις 22/10 στην Ομόνοια (6:30μμ, το πανό θα είναι Σταδίου & Εμμανοήλ Μπενάκη από τις 6μμ). Οργανώνουμε μαζική απεργία για τις 12/11 και κλιμακώνουμε τους αγώνες για να μην περάσουν τα νέα ισοπεδωτικά μνημόνιακά μέτρα και κατάργηση των παλιών, για διαγραφή του χρέους.

Β.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου