Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ




ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ενάντια σε κλεισίματα και διαθεσιμότητες



ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Στις 12 Νοέμβρη απεργούμε και διαδηλώνουμε σε όλες τις πόλεις. Ξεσηκώνουμε όλους τους χώρους δουλειάς, βάζουμε απεργιακό λουκέτο και πλημμυρίζουμε τις απεργιακές συγκεντρώσεις, στο Μουσείο στις 10πμ στην Αθήνα και αντίστοιχα στις άλλες πόλεις. Δίνουμε την δική μας απάντηση στα μνημόνια που φέρνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, οργανώνουμε τους χώρους μας και κλιμακώνουμε απεργιακά για να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να κάνει πίσω σε όλες τις επιθέσεις που βάζει να υλοποιήσει.
Η κυβέρνηση του Τσίπρα μόλις ενάμιση μήνα μετά τις εκλογές βρίσκεται σε αδιέξοδο,  όπως ακριβώς είχε βρεθεί και ο Σαμαράς πρίν απο ένα χρόνο. Μπορεί στη βουλή να έχουν την πλειοψηφία και να ψηφίζουν την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, και τα πακέτα των προαπαιτούμενων, όμως η οικονομική κρίση απο τη μία, που συνεχίζεται και βαθαίνει παγκόσμια και οι αντιδράσεις μέσα στους εργατικούς χώρους απο την άλλη, γεμίζουν με τρόμο τον Τσίπρα, τους υπουργούς και τους τροικανούς ότι όλα αυτά θα μείνουν στα χαρτιά. Μπορούμε να νικήσουμε
Ο Κατρούγκαλος στην Καλαμάτα πήρε μια γεύση απο τα παλιά όταν οι Σαμαροβενιζέλοι δεν τολμούσαν να εμφανιστούν πουθενά, και οι χώροι δουλειάς έχουν αρχίσει να παίρνουν φωτιά μπροστά στην πανεργατική απεργία. Η τεραήμερη απεργία των ναυτεργατών, η απεργία και οι κινητοποιήσεις στα λιμάνια ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, οι πετυχημένες καταλήψεις των δημαρχείων όλης της χώρας, οι μάχες στα νοσοκομεία ενάντια στις ελλείψεις προσωπικού, οι κινητοποιήσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, τα μαθητικά και φοιτητικά συλλαλητήρια, οι συνταξιούχοι, οι κινητοποιήσεις των ΑΜΕΑ, απεργίες ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Αυτό το κύμα των αντιδράσεων είναι που ανάγκασε τις συνδικαλιστικές ηγεσίες να προχωρήσουν σε πανεργατική απεργία στις 12 Νοέμβρη.
Η επιτυχία αυτής της απεργίας γεμίζει με φόβο την κυβέρνηση ότι οι επιθέσεις της,  θα έχουν την τύχη του Γιαννίτση το 2001 όταν με τις απεργίες μας, αναγκάσαμε το ΠΑΣΟΚ σε άτακτη υποχώρηση για το ασφαλιστικό και τον Γιαννίτση σπίτι του. Θα δώσει μεγαλύτερη δύναμη και στήριγμα σε κάθε αγωνιζόμενο κλάδο. Για να συνεχίσουν και να κλιμακωθούν οι αγώνες, σε ένα μεγάλο απεργιακό κύμα, που θα αναγκάσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να υποχωρήσει.
Έχουμε πίσω μας τις αποσκευές αγώνων και απεργιών πέντε χρόνων. Αγώνων που ανέτρεψαν τρείς μνημονιακές κυβερνήσεις (Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά), και διέλυσαν τα πολιτικά κόμματα της άρχουσας τάξης. Ξέρουμε ότι είμαστε η συντριπτική πλειοψηφία και για την ακρίβεια το 62% που μόλις τον Ιούλιο είπε ένα καθαρό ταξικό ΟΧΙ στα μνημόνια. Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν είναι πιο δυνατή μετά τις εκλογές της 20 Σπετέμβρη αλλά πιο αδύναμη.
Να οργανώσουμε την απεργία
Χρειάζεται να σημάνει συναγερμός σε κάθε χώρο δουλιεάς. Να προχωρήσουμε σε Γενικές συνελεύσεις σε κάθε σωματείο και χώρο. Να συζητήσουμε με τους συναδέλφους για τη σημασία της απεργίας και να την οργανώσουμε. Να συγκροτήσουμε απεργιακές επιτροπές παντού για την επιτυχία της απεργίας, να οργανώσουμε την απεργιακή περιφρούρηση στις 12 Νοέμβρη και τη μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στο Μουσείο με το πανό του σωματείου ή του χώρου. Στις συνελεύσεις μας αποφασίζουμε τη απεργιακή συνέχεια απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές.
Γίνεται κάθε μέρα όλο και πιο καθαρό ότι για να ξεφύγουμε απο τον βραχνά των μνημονίων για να απαντήσουμε μια και καλή  στους συνεχιζόμενους εκβιασμούς ΕΕ-ΔΝΤ-δανειστών, είναι απαραίτητη απαραίτητη η  μονομερής διαγραφή του χρέους, η παύση πληρωμών στους τραπεζίτες, η σύγκρουση και η έξοδος απο την ΕΕ και το ευρώ, η κρατικοποίηση των τραπεζών και όλων των μεγάλων επιχειρήσεων με τον έλεγχο των εργαζόμενων.

Προσυγκέντρωση 10πμ ΜΟΥΣΕΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου