Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για την καταδίκη και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στον αγωνιστή συνδικαλιστή Παναγιώτη Μπρόφα



ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Η συνδικαλιστική παράταξη ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ ΣΤΗΝ INTRACOM, η οποία εκπροσωπείται από 3 εκλεγμένα μέλη στο Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομέ­νων στον όμιλο INTRACOM εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον συνδικαλιστή Παναγιώτη Μπρόφα, ο οποίος για πολλά χρόνια πρωτοστατεί σε συνδικαλιστικούς, ταξικούς και δημοκρατικούς αγώνες και καταγγέλλει την άδικη απόφαση του δικαστηρίου σε βάρος του που στηρίζεται σε αβάσιμες και ψευδείς κατηγορίες.
Η δίωξη και η καταδίκη σε βάρος του Παναγιώτη Μπρόφα, σήμερα Γ. Γραμματέα του Κινήματος Συνταξιούχων, είναι ένα ακόμα τρομοκρατικό, εργοδοτικό κρατικό χτύπημα σε όσους αντιστέκονται.
   Η καταδίκη αυτή, αποτελεί πρόκληση για κάθε εργαζόμενο, για κάθε συνδικαλιστή, για κάθε ενεργό και δημοκρατικό πολίτη.
Μηνυτές και κατήγοροί του ήταν δυστυχώς μέλη της συνδικαλιστικής ηγεσίας του ΟΤΕ, οι οποίοι τον μήνυσαν για συκοφαντική δυσφήμηση, για την κριτική και τις αποκαλύψεις στις οποίες είχαν προβεί ο ίδιος και η αγωνιστική συνδικαλιστική παράταξη ΑΣΕ-ΟΤΕ (της οποίας είναι ιδρυτής)  εναντίον της. Η μήνυση αυτή όπως και η απόφαση αποτελεί ουσιαστική κατάργηση της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης, της ελευθερίας της κριτικής και αποτελεί αντικειμενικά προσπάθεια φίμωσης κάθε αγωνιστικής φωνής μέσα στα συνδικάτα. Σε καμιά περίπτωση δεν είναι θεμιτό να ασκούνται διώξεις και να υπάρχουν καταδίκες που αφορούν διαφορές κι αντιπαραθέσεις στη συνδικαλιστική δράση γιατί έτσι υπονομεύεται η δημοκρατία κι η ελευθερία στο συνδικαλισμό.
   Εκφράζουμε την εργατική αλληλεγγύη μας στον συναγωνιστή Παναγιώτη Μπρόφα και καλούμε κάθε σωματείο, συνέλευση γειτονιάς, συλλογικότητα, αλλά και κάθε αγωνιστή κι ελεύθερο άνθρωπο να στηρίξουν και να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγωνιστή συνδικαλιστή.
  • Καταγγέλλουμε την άδικη καταδικαστική απόφαση.
  • Απαιτούμε την απόσυρση των κατηγοριών και την αθώωσή του.
  • Οι ιδέες και οι αγώνες για ελευθερία και χειραφέτηση δεν φυλακίζονται
      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου