Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

ΑΚΕ - ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Σήμερα, Πέμπτη 28/7 στις 9πμ έγινε, με πρόσκληση του ΔΣ του Σωματείου, συγκέντρωση εργαζομένων του Service στον 1ο όροφο του Α6 στην Παιανία, με συμμετοχή δεκάδων συναδέλφων.

Ο πρόεδρος του ΔΣ κι εκ μέρους της ΑΚΕ παρουσίασε τα δεδομένα της συνάντησης με τον εκπρόσωπο της Διοίκησης την Τετάρτη, αλλά κατέληξε ότι δεν μπορούμε ούτε πρέπει να κάνουμε κάτι για τις απολύσεις ("οικειοθελείς αποχωρήσεις"), επειδή οι ενδιαφερόμενοι δεν απευθύνθηκαν στο σωματείο κι η κατάσταση είναι δύσκολη, να στηρίξουμε την εταιρεία κλπ. γενικά μια ηττοπαθή στάση.

Από την ΑΕΕ στηρίχτηκε πρόταση για κινητοποίηση απέναντι στις απολύσεις και τις εργολαβίες κι ενίσχυση του κλαδικού σωματείου ΣΕΤΗΠ να παλέψει για συλλογική σύμβαση σε όλο τον κλάδο για να μην "χτυπούν" όσο-όσο τις δουλιές οι ανταγωνιστές, εκμεταλλευόμενοι φθηνή ή κι απλήρωτη κι ανασφάλιστη εργασία.

Από τη ΓΕΝΟΒΑ, σύμφωνα και με την ανακοίνωση που βγάλαμε, το βάρος έπεσε στην πρόθεση για απόλυση/"αποχώρηση" και 3 συναδέλφων με προσχηματική βάση την ανεπαρκή "αξιολόγησή" τους, ανοίγοντας τους ασκούς του Αιόλου για τη συνέχεια, σε βάρος των εργαζόμενων, με πραγματικό στόχο την μείωση κόστους. Όπως και στο παρελθόν (π.χ. 2011-2012) μόνο η συλλογική απεργιακή απάντηση των εργαζόμενων μπορεί να κόψει το δρόμο στην εργοδοσία, προτάθηκε 2ωρη στάση προειδοποιητική εργασίας στην Intracom Telecom την Παρασκευή 29/7.

Έγινε σχετική συζήτηση που επικεντρώθηκε στο χαρακτήρα των αξιολογήσεων σε σχέση με τις απολύσεις και στους όρους εργασίας κι απασχόλησης (και συγκριτικού κόστους) των ανταγωνιστών. Η ΓΕΝΟΒΑ επέμεινε στην ανάγκη για αγωνιστική απάντηση τώρα που η απειλή απόλυσης είναι για κάθε εργαζόμενο (με βάση την "αξιολόγηση") - κι όχι μόνο για το Service αλλά και σε όλη την εταιρεία.

Το προεδρείο του ΔΣ προβάλλοντας το ότι η εργοδοτική πλευρά δήλωσε ότι προς το παρόν θα περιορισθεί στις 10 αποχωρήσεις δεν δέχτηκε την πρόταση για κινητοποίηση, ούτε καν ζήτησε το αυτονόητο, να έρχονται οπωσδήποτε στο Σωματείο οι συνάδελφοι που απειλούνται με απόλυση κι εκβιάζονται για "οικειοθελή αποχώρηση", ουσιαστικά κάλυψε τις ενέργειες της εργοδοτικής πλευράς. Το θέμα παραπέμφθηκε για Σεπτέμβρη, μετά τις άδειες.

ΒΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου