Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

ΟΛΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΝΤΡΑΚΟΜ. ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ-ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΊΑ ΓΕΝΟΒΑ στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ και συνεργαζόμενοι"




Η Πρωτοβουλία ΓΕΝΟΒΑ στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ:

·        Δώσαμε μάχες σε όλα τα μέτωπα στο διάστημα που προηγήθηκε.

·        Παλέψαμε και πρωτοστατήσαμε στην απόκρουση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας (απολύσεις, όλες οι πληρωμές σύμφωνα με το νόμο, επαρκείς συνθήκες υγιεινής & ασφάλειας), με αποκορύφωμα την σκληρή και νικηφόρα αναμέτρηση στην ΙΝΜΑΙΝΤ, το Δεκέμβρη 2016 και το Μάρτη 2017 (παρακαταθήκη για όλους τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις ΙΝΤΡΑΚΟΜ - χωρίς βέβαια τίποτε να εγγυάται ότι δεν θα χρειαστεί και στο μέλλον).

·        Παλέψαμε για αγωνιστική διεκδίκηση μέσα από ΓΣ αποκατάστασης του ύψους των μισθών πριν τις περικοπές και πλαφόν των «καταργημένων» Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας ΣΣΕ (με επιχειρησιακές συμβάσεις με τους εργοδότες).

·        Πρωτοστατήσαμε στο να ξεκινήσει να στηθεί συντονισμός ανάμεσα στα σωματεία εργαζομένων που δραστηριοποιούνται στο χώρο τηλεπικοινωνιών, πληροφορικής και τεχνολογίας. Το σωματείο στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ συμμετείχε για πάνω από 1 χρόνο αρχές 2015 – Μάρτης 2016. Μια σημαντική κοινή δράση ήταν η παράσταση στο υπουργείο Εργασίας στις 29 Απρίλη 2015 και στη συνέχεια 3ωρη συνάντηση με τον τότε υπουργό Σκουρλέτη όπου του υποβλήθηκε κι αναπτύχθηκε κοινό γραπτό υπόμνημα με κύριο αίτημα την άμεση και πλήρη αποκατάσταση όλου του πλαισίου των ΣΣΕ με επιπλέον βελτιώσεις και επαναφορά των συμβάσεων που ίσχυαν μέχρι το 2012 (στην ανακοίνωσή της η ΑΕΕ παραποιεί την αλήθεια όταν ισχυρίζεται ότι η ΓΕΝΟΒΑ μαζί με την ΑΚΕ καταψήφιζαν την πρόταση της ΑΕΕ για άμεση επαναφορά των ΣΣΕ, περιμένοντας δήθεν τη διαπραγμάτευση. Η αλήθεια είναι ότι στο πλαίσιο-υπόμνημα που συμφώνησαν τα 6 σωματεία (ΙΝΤΡΑΚΟΜ, Vodafone, Wind, Nokia, Πλαίσιο, Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, αργότερα προστέθηκε και της CYTA), οι παρατάξεις και τα σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ δεν συμφώνησαν, επέμειναν στο πλαίσιο ΠΑΜΕ και μόνο, αν και το πλαίσιο που είχαν συμφωνήσει οι 6 το κάλυπτε πλήρως). Τελικά βέβαια, αν και υποτίθεται θα υπήρχε συνέχεια κι απάντηση από το υπουργείο ιδιαίτερα μετά την κωλοτούμπα της κυβέρνησης μετά το δημοψήφισμα – μεγαλειώδες ΟΧΙ στις 5.7.2015, όλα αυτά «εξαερώθηκαν»… κι εμείς που στηρίξαμε καθαρό ΟΧΙ μέχρι τέλους (με την αναγκαία ρήξη, στάση πληρωμών – διαγραφή χρέους κλπ) καταγγείλαμε το ξεπούλημα και παλέψαμε εναντίον.
·        Στην πορεία, η ΑΚΕ, αποδεικνύοντας πάλι τον φιλοεργοδοτικό της χαρακτήρα, ενώ σε μια πρώτη φάση είχε συναινέσει για συμμετοχή του σωματείου μας στον συντονισμό (όταν ο Σύριζα κέρδιζε τις εκλογές και είχε καλέσει τους υποψ. βουλευτές του να μιλήσουν σε εργοδοσία κι εργαζόμενους), αργότερα και ευθυγραμμιζόμενη με την σφοδρή αντίδραση της ΑΕΕ-ΠΑΜΕ σ’ αυτή την απόπειρα συντονισμού, αποφάσισε να αποσυρθούμε από το Μάρτη του ’16 (έτσι για να βάλουμε και πλάτη στον Κατρούγκαλο και το αντιασφαλιστικό νόμο του, όπως και το ΠΑΜΕ – ευθυγραμμιζόμενο με τον Παναγόπουλο της ΓΣΕΕ - υπέστειλε τις σημαίες του αγώνα μετά την μεγαλειώδη κινητοποίηση στην πανεργατική απεργία 4.2.2016 και τις αγροτικές κινητοποιήσεις στην ίδια περίοδο (μέχρι να περάσει πασχαλιάτικα ο νόμος…). Εμείς είχαμε βάλει στο ΔΣ την πρόταση να αποφασίσει το σωματείο να συμμετάσχει έστω με στάση εργασίας στην απεργία που είχε κηρύξει η ΑΔΕΔΥ στο δημόσιο για τις 7.4.2016, μαζί και σειρά άλλα συνδικάτα, πιέζοντας και παλεύοντας για έγκαιρη πανεργατική κλιμάκωση. Σε αγαστή σύμπνοια, ΑΚΕ και ΑΕΕ δεν συμφώνησαν…
·        Κι ούτε βέβαια η ΓΕΝΟΒΑ με τις ανακοινώσεις, τα καλέσματά της έβαλε ποτέ θέμα «στήριξης της κυβέρνησης» πριν την κωλοτούμπα στο δημοψήφισμα με συλλαλητήρια κλπ., αντίθετα καλέσαμε και συμμετείχαμε σε διαδηλώσεις με συνθήματα για καθαρό τέλος στη μνημονιακή πολιτική, ρήξη με τους τριϊκανούς εκβιαστές και το ντόπιο μεγάλο κεφάλαιο, αποκατάσταση δικαιωμάτων, άνοιγμα της ΕΡΤ με βάση τον αγώνα 2 χρόνων της ertopen μετά το «μαύρο» των Σαμαροβενιζέλων κλπ. Πάλι εδώ η αλήθεια διαστρέφεται από την ανακοίνωση της ΑΕΕ.
·        Κι ούτε βέβαια κάνουμε μπαλκόνι στον Παναγόπουλο: καταγγέλουμε την ελεεινή στάση της συνδικαλιστικής ηγεσίας σε πάμπολες περιπτώσεις (ανάμεσά τους όταν στήριξαν το ΝΑΙ στις 5.7.2015, όταν το 80% των εργαζομένων-μισθωτών κι ανέργων ψήφισαν ΟΧΙ! Αλλά και το ΠΑΜΕ, πέταξε την μπάλα στην εξέδρα…). Μας ενδιαφέρει η πιο πλατειά ενότητα στη μάχη για όλους τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα με τα κομμάτια που παλεύουν στην πρωτοπορεία κάθε φορά, η τακτική των κλειστών μπλοκ διαιρεί και δεν κερδίζει την πλειοψηφία στην αγωνιστική κατεύθυνση, στην αναγκαιότητα των ρήξεων κι ανατροπών για ένα καλύτερο αύριο).
·        Την αγωνιστική και συσπειρωτική γραμμή παλεύουμε και στα β’βάθμια όργανα που συμμετέχουμε σε αντίστοιχες παρατάξεις, μάλιστα ο Γ. Θεοχάρης έχει εκλεγεί μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΜ ενώ ο Β. Συλαϊδής είναι α’ αναπληρωματικός στο ΔΣ του ΕΚΑ για την Αγωνιστική Ταξική Ενότητα (όπου συμμετέχει κι η ΓΕΝΟΒΑ-ΙΝΤΡΑΚΟΜ) και θα αναλάβει τη θέση μετά μερικούς μήνες (στα πλαίσια εναλλαγής).

Και για τους παραπάνω λόγους καλούμε όλες κι όλους στις εκλογές στις 28.6:

·        Να ψηφίσουν μαζικά, ενισχύοντας το ενιαίο σωματείο σε καιρούς χαλεπούς, την ανάγκη του την έχουμε πιο πολύ παρά ποτέ, έχουν ουσιαστικά απελευθερωθεί οι μαζικές απολύσεις, και το εργοδοτικό λοκ-άουτ, θα ψηφισθούν μεγάλα εμπόδια για τη συνδικαλιστική δράση και την άσκηση του δικαιώματος απεργίας κλπ.
·        Να στηρίξουν-ψηφίσουν ΓΕΝΟΒΑ: που πάντα πρωτοστατεί και παλεύει αγωνιστικά στους χώρους μας, χωρίς αγώνες, τίποτε δεν κερδίζεται – αντίθετα τα πάντα χάνονται – όλα αυτά που κατάχτησαν με σκληρούς αγώνες οι προηγούμενες γενιές εργαζομένων.
·        Ακόμη ψηφίζουμε ΓΕΝΟΝΟΒΑ και συνεργαζόμενους για να στηρίζουμε τους αγώνες που δίνουν οι εργαζόμενοι αυτό τον καιρό σε διάφορους κλάδους, για τη ριζική ανατροπή της καταστοφικής πολιτικής των μνημονίων, ξεκινώντας με μια σαφή ρήξη – στάση πληρωμών και διαγραφή του χρέους και διεκδικώντας κρατικοποίηση των ζωτικών τομέων της οικονομίας με εργατικό-δημοκρατικό-κοινωνικό έλεγχο. Στηρίζουμε τα δικαιώματα για τους  πρόσφυγες και μετανάστες εργάτες, συμμετέχουμε σε αγώνες ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό, το φασισμό και το ρατσισμό κλπ.

Ψηφίζουμε – στηρίζουμε για Δ.Σ. για ΠΟΕΜ και για ΕΚΑ:

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ ΣΤΗΝ ΙΝΤΡΑΚΟΜ και συνεργαζόμενοι 

(σχόλιο του Β.Σ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου