Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017

Διάφορες Ανακοινώσεις από ΔΣ κλπ. σχετκά για τους απολυμένους που δεν υπόγραψαν μειώσεις το Μάρτη του 2011

η ανακοίνωση - Δ.Τ. του Δ.Σ. για τα εκβιατικά εξώδικα και τις επαπειλούμενες απολύσεις όσων αρνήθηκαν να υπογράψουν τις μειώσεις.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ INTRACOM
   
Παιανία Πέμπτη, 03.03.2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα είμαστε αντιμέτωποι με μια ολόπλευρη επίθεση της διοίκησης της ΙΝΤΡΑΚΟΜ απέναντι στα εργασιακά μας δικαιώματα που περιλαμβάνει τις συνεχόμενες απολύσεις, και που σε αυτή τη φάση εκφράστηκε με τις απολύσεις 100 συναδέλφων μας και τις μειώσεις μισθών μέσα από ατομικές συμβάσεις που οι εργαζόμενοι τις αποδέχτηκαν κυριολεκτικά με το πιστόλι στον κρόταφο, καθώς απειλούνταν με απόλυση σε περίπτωση άρνησης. Η Διοίκηση της ΙΝΤΡΑΚΟΜ όμως ξεπερνά πλέον κάθε όριο στην τρομοκράτηση. Τις προηγούμενες μέρες ξεκίνησε να στέλνει εξώδικα στους συναδέλφους που δεν αποδέχτηκαν τη μείωση των αποδοχών τους, όπου τους κοινοποιεί ότι εάν σε 5 μέρες δεν υπογράψουν τη μείωση του μισθού τους θα προχωρήσει στην απόλυσή τους.
Η συγκεκριμένη ενέργεια είναι αντεκδικητική, είναι παράνομη, συνιστά την πλέον ωμή τρομοκρατία. Αποτελεί επίσημη αποδοχή από μέρους της ότι η μέχρι τώρα «συναίνεση» των εργαζομένων στην βλαπτική μεταβολή της εργασιακής τους σχέσης ήταν με την απειλή της απόλυσης. Αποτελεί επίσημη αποδοχή από μέρους της ότι λειτουργεί σήμερα αντεκδικητικά και τρομοκρατικά, επειδή ακριβώς στο σχεδιασμό της είναι η ακόμα μεγαλύτερη επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα. Επιχειρεί να μετριάσει τη δυναμική των  2 48ωρων απεργιών που  πραγματοποιήσαμε μέσα στο Φλεβάρη  με καθολική συμμετοχή των συναδέλφων και αποτελούν  μια σημαντική αγωνιστική παρακαταθήκη για τη συνέχεια. Αποτελεί κίνηση ευρύτερης σημασίας για τους εργαζόμενους που ξεφεύγει από τα όρια της ΙΝΤΡΑΚΟΜ. Δεν είναι τυχαίο που μετά την επίθεση στα δικά μας εργασιακά δικαιώματα ακολουθούν οι εργαζόμενοι στη Wind, Cosmote, OTE και ο κατάλογος δε θα έχει τέλος αν δεν κινηθούμε αποφασιστικά και συντονισμένα.
Όλοι οι εργαζόμενοι της ΙΝΤΡΑΚΟΜ συμπαραστέκονται στη Βασιλική Καμαριάρη, συναδέλφισσα που συμμετέχει ενεργά στο συνδικαλιστικό κίνημα, είναι πρωτοπόρα στους αγώνες του Σωματείου μας, και η οποία σήμερα διώκεται αντεκδικητικά από τη Διοίκηση επειδή δε συναίνεσε στην βλαπτική μεταβολή της σύμβασής της. Σε αυτά τα πλαίσια το Δ.Σ. προχώρησε σήμερα το πρωί σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στον Διευθυντή Ανθρώπινου δυναμικού, μαζί με μεγάλη αντιπροσωπεία συνδικαλιστών μελών της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, του ΕΚΑ, προέδρων και μελών διοίκησης Πανελλαδικών Ομοσπονδιών αλλά και πρωτοβάθμιων σωματείων. Στην παράσταση κάναμε σαφές στην Διοίκηση ότι σε αυτή την πρωτοφανή πρόκληση, οι εργαζόμενοι της ΙΝΤΡΑΚΟΜ δε θα είναι μόνοι τους και την καλέσαμε να μην προχωρήσει στην υλοποίηση των σχεδίων της. Υπερασπίζουμε σαν Δ.Σ. στη τριμερή συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας που ορίστηκε για την ερχόμενη Πέμπτη 10/3 και τη στηρίζουμε στη συνέχεια και οικονομικά, στην περίπτωση δικαστικής διεκδίκησης όπως γίνεται για κάθε συνάδελφο που απολύεται άδικα, παράλληλα αξιοποιώντας κάθε συνδικαλιστικό μέσο που διαθέτουμε. Συμπαραστάτης στους εργαζόμενους που διώκονται και στο Σωματείο μας, θα είναι το σύνολο των εργαζομένων της χώρας μας γιατί εάν αυτά τα σχέδια τελικά υλοποιηθούν, ανοίγουν μια νέα πρακτική επιβολής της θέλησης του εργοδότη «δια πυρός και σιδήρου»
Το παρόν  Δελτίο Τύπου-Ανακοίνωση  θα σταλεί σε Συνομοσπονδίες, Ομοσπονδίες, Σωματεία για να πάρουν θέση αλλά και στα ΜΜΕ για δημοσιοποίηση (όσα διατηρούν στοιχειώδη ανεξαρτησία κι αντικειμενικότητα) και στα πολιτικά κόμματα για να αναλάβουν τις ευθύνες τους.Το Δ.Σ.

_________________________________________________________________________

στο παραπάνω Δ.Τ. του Δ.Σ. του Σωματείου, απάντησε με e-mail o ΣΥΡΙΖΑ, τότε κόμμα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, κοινοποιώντας στο ΔΣ την ερώτηση που υπέβαλε στη Βουλή στον υπουργό Εργασίας. Δεν μας κοινοποιήθηκαν άλλες τυχόν πρωτοβουλίες, εκτός από πλήθος ψηφισμάτων στήριξης από σωματεία εργαζομένων.


ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

 ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την κ.  Υπουργό
Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Θέμα: «Απολύσεις και μειώσεις μισθών στην INTRACOM".

Η πολιτική απασχόλησης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, έχει ήδη οδηγήσει στην πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και των εργασιακών σχέσεων, σε τρομοκρατικά ποσοστά ανεργίας και με την πλήρη υποταγή της στις επιταγές του Μνημονίου, παρά τις ανέξοδες  επικοινωνιακές «φούσκες» περί δήθεν αντιδράσεων της κ. Υπουργού, ανοίγει το δρόμο στην απόλυτη ασυδοσία του κεφαλαίου και στην νεοφιλελεύθερη «συνταγή» των ατομικών συμβάσεων.
Η εργοδοσία αισθανόμενη  πολιτικά και νομοθετικά ασύδοτη, χωρίς κοινωνικούς ενδοιασμούς και ηθικούς φραγμούς και επιδιώκοντας  την επίτευξη όλο και μεγαλύτερων ποσοστών υπεραξίας και κέρδους, οργανώνει την συντονισμένη επίθεσή της με :
Ø  τρομοκρατικές και παράνομες απολύσεις,
Ø  μειώσεις μισθών,
Ø  κατάργηση στην πράξη των συλλογικών συμβάσεων,
Ø  καταπάτηση κάθε εργασιακού και συνδικαλιστικού δικαιώματος των εργαζομένων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στις επιχειρήσεις του ομίλου INTRACOM.
Μετά την καθήλωση των μισθών επί τέσσερα συνεχή χρόνια (μηδενικές αυξήσεις), την μη πληρωμή των υπερωριών, τις συνεχόμενες απολύσεις, η επίθεση κατά των εργαζομένων οξύνεται.
Με πρόσχημα την οικονομική κρίση και τις δυσκολίες του ομίλου ο όμιλος INTRACOM, τον Φεβρουάριο του 2011, σύμφωνα με το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ INTRACOM, απέλυσε το 3% των εργαζόμενων στον όμιλο, 100 περίπου άτομα και προχώρησε σε μειώσεις μισθών μέσω υπογραφής ατομικών συμβάσεων, στην οποία υπογραφή οι εργαζόμενοι εξαναγκάσθηκαν με την απειλή της απόλυσης.
Η Διοίκηση της INTRACOM δεν σταματά εδώ!
Για την κάμψη των αντιδράσεων των εργαζομένων που δεν αποδέχτηκαν την μείωση των αποδοχών τους, προχωρά σε ανοιχτά τρομοκρατικές μεθόδους στέλνοντας εξώδικα, όπου τελεσιγραφικά απειλεί πως όποιος δεν υπογράψει ατομική σύμβαση με μείωση μισθού θα απολυθεί.
Είναι φανερό ότι οι απολύσεις θα συνεχισθούν, οι μειώσεις μισθών θα συνεχισθούν, η επίθεση κατά των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων θα συνεχισθεί.
Γι’ αυτό άλλωστε και αποσκοπώντας στην τρομοκράτηση των εργαζομένων  στις επιχειρήσεις του ομίλου INTRACOM, η εταιρεία επέλεξε να προβεί σε δίωξη εργαζόμενης, η οποία συμμετέχει ενεργά στους αγώνες του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ INTRACOM,  επειδή δεν συναίνεσε στην βλαπτική γι’ αυτήν μεταβολή της σύμβασής της.
Οι εργαζόμενοι με αίτημα «ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ» οργανώνουν την άμυνά τους.
Η συμπαράσταση του συνδικαλιστικού κινήματος, όλων των εργαζομένων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχή έκβαση του αγώνα των εργαζομένων στις επιχειρήσεις του ομίλου INTRACOM.
Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θεωρώντας τον αγώνα τους δίκαιο θα είναι στο πλευρό τους, θα είναι μαζί τους.

Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάσθε κυρία Υπουργέ:

  1. Τι μέτρα θα πάρετε για την προστασία των εργαζομένων στις επιχειρήσεις του ομίλου INTRACOM από την ασυδοσία και την αυθαιρεσία της εργοδοτικής πλευράς;
  2. Σε τι ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε ώστε να καταλογισθούν οι προβλεπόμενες ποινικές, διοικητικές και αστικές κυρώσεις στους υπεύθυνους αυτών των παράνομων αντεργατικών συμπεριφορών;
  3. Σε τι ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε ώστε να σταματήσει η εκδικητική και παράνομη δίωξη κατά της εργαζόμενης που δεν συναίνεσε στην βλαπτική γι’ αυτήν μεταβολή της σύμβασής της;

Οι ερωτών Βουλευτής
  
Κριτσωτάκης  Μιχάλης

_____________________________________________________________________________

ακολουθεί η ανακοίνωση του ΔΣ - κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας για τις απολύσεις

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ INTRACOM

Παιανία Τετάρτη, 16.03.2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η εργοδοσία προχώρησε χθες στην απόλυση 6 συναδέλφων μας επειδή αρνήθηκαν να υπογράψουν τη μείωση στο μισθό τους, αψηφώντας ακόμα και τη σύσταση της επιθεώρησης εργασίας να μην προβεί στις συγκεκριμένες απολύσεις.

Η απόλυση των 6 συναδέλφων συνιστά την πλήρη αδιαλλαξία της εργοδοσίας απέναντι στο σύνολο των εργαζομένων στην Ιντρακόμ, προκειμένου το επόμενο διάστημα να επιβάλει, χωρίς αντιστάσεις,  τα αντεργατικά της σχέδια για  περαιτέρω χτυπήματα στα εργασιακά μας δικαιώματα.

Το Δ.Σ. προκηρύσσει τρίωρη Στάση Εργασίας σε όλο τον όμιλο την Παρασκευή 18/3 από τις 9π.μ - 12 με αίτημα την ανάκληση των απολύσεων των 6 συναδέλφων.

Καλούμε τους συναδέλφους στις 09:00 σε συγκεντρώσεις αρχικά στα τουρνικέ των κτιρίων όπως και στις προηγούμενες στάσεις εργασίας και στη συνέχεια σε συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του εστιατορίου Α5 όπου θα πραγματοποιήσουμε κεντρική απεργιακή συγκέντρωση, για  να καθορίσουμε  την παραπέρα συνέχεια των κινητοποιήσεων.

Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια είναι άδικη και καταχρηστική από τη μεριά της εταιρείας και τελικά θα ανατραπεί. Ουσιαστικά διώκει, στο πρόσωπο των συναδέλφων, τη δυνατότητα να ασκούμε τα  νόμιμα δικαιώματά μας.
Στα πλαίσια της στήριξης του Σωματείου στους συγκεκριμένους συναδέλφους, συμμετέχουμε και τους υπερασπίζουμε σε κάθε προσφυγή τους απέναντι στην εταιρία και θα συμβάλουμε και σε μέρος των δικαστικών εξόδων.

Το Δ.Σ. ομόφωνα στηρίζει τους απολυμένους συναδέλφους.

Η απόφαση όμως για κήρυξη της Στάσης εργασίας της Παρασκευής 18/3 ήταν κατά πλειοψηφία καθώς μειοψήφησαν οι παρατάξεις Α.Κ.Ε. -  Ε. Κ.Ε.Ι.

Το Δ.Σ.

________________________________________________________________________

ακολουθεί η καταγγελία του Δ.Σ. προς το Υπουργείο Εργασίας για τις απολύσεις και το αίτημα για κατεπείγουσα σύγκληση της 3μερούς Επιτροπής για ανάκληση των 4 απολυμένων (οι 4 που προσέφυγαν στο Υπουργείο). Στάλθηκε με fax στο Υπουργείο στις 17.3.2011, το οποίο απάντησε ορίζοντας τριμερή για τις 23.3.

                       ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ INTRACOM


Παιανία Τετάρτη, 16.03.2011
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΑITHMA

Το Δ.Σ. των εργαζομένων στον όμιλο επιχειρήσεων ΙΝΤΡΑΚΟΜ καταγγέλλει την αντεργατική στάση της εργοδοσίας που προχώρησε σε καταχρηστικές και τρομοκρατικές απολύσεις 6 συναδέλφων επειδή αρνήθηκαν να υπογράψουν τη μείωση στο μισθό τους, αψηφώντας ακόμα και τη σύσταση της επιθεώρησης εργασίας να μην προβεί στις συγκεκριμένες απολύσεις.

Κατόπιν αυτών και λόγω της γενικότερης σοβαρότητας του ζητήματος, το ΔΣ ζητεί να συγκληθεί επειγόντως στο Υπουργείο Εργασίας Τριμερής Επιτροπή για την εξέταση του θέματος με αίτημα την ανάκληση των 6 απολύσεων.Το Δ.Σ.


_______________________________________________________________________________κι η εξουσιοδότηση προς μέλη του Δ.Σ. να παραστούν στην τριμερή της 23.3.2011 στηρίζοντας την ανάκληση  της απόλυσης των συναδέλφων.

   ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ INTRACOM

Παιανία Τετάρτη, 23.03.2011

ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ

Το Δ.Σ. του Σωματείου των εργαζομένων στον όμιλο επιχειρήσεων ΙΝΤΡΑΚΟΜ εξουσιοδοτεί τα παρακάτω μέλη του να παραστούν κατά την εξέταση από Τριμερή Επιτροπή στο Υπουργείο Εργασίας την Τετάρτη 23/3 των καταχρηστικών απολύσεων 4 συναδέλφων εργαζομένων στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ. Σχετικά έχει σταλεί με fax στις 17/3 και καταγγελία – αίτημα από το Σωματείο μας για σύγκληση Τριμερούς στο Υπουργείο.


Γιάννης Θεοχάρης  - Α’ αντιπρόεδρος του σωματείου
Φάνης Τριάντης   - έφορος
Κώστας Βαγενάς – μέλος Δ.Σ.
Παναγιώτης Παλαβός – μέλος Δ.Σ.
Βασίλης Συλαϊδής  - μέλος Δ.Σ.Το Δ.Σ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου