Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

ΚΑΤΑΓΕΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΑΜΑΧΩΝ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

Η Πρωτοβουλία ΓΕΝΟΒΑ στην INTRACOM πήρε την πρωτοβουλία και πρότεινε το πρωί στις 15.5 στο Δ.Σ. του Σωματείου να βγάλει ανακοίνωση - ψήφισμα καταγγελίας για τα Ισραηλινά εγκλήματα στη Γάζα και την Παλαιστίνη που ιδιαίτερα κλιμακώθηκαν στις 14.5 με περίπου 60 άμαχους νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες. Η πρόταση διαμορφώθηκε ως εξής, ενσωματώνοντας και κάποιες παρατηρήσεις από την ΑΕΕ.

Παιανία 15.05.2018

Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στον Όμιλο Επιχειρήσεων INTRACOM, καταγγέλλει με φρίκη τη σφαγή αμάχων Παλαιστινίων από τον ισραηλινό στρατό στη Γάζα, που κορυφώθηκε στις 14.5 με τουλάχιστον 59 νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες.

Οι Παλαιστίνιοι που στερήθηκαν την πατρίδα τους ακριβώς πριν 70 χρόνια με τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ, διαδηλώνουν για μια φορά ακόμη για τη λευτεριά τους και το δικαίωμα επιστροφής στις πατρογονικές εστίες. Καμιά βία, όσο αιμοβόρα κι απάνθρωπη, όπως αυτή  που επιδεικνύει η κυβέρνηση κι ο στρατός του Ισραήλ, δεν μπορεί να επιβάλει τη σιωπή του τάφου σε ένα λαό που παλεύει για τα αυτονόητα ανθρώπινα δικαιώματά του, γι’ αυτή την ίδια την ύπαρξή του.

Ο κύριος υποστηρικτής του Ισραήλ (σαν αιχμή στην ιμπεριαλιστική τους παρουσία στην περιοχή) και ουσιαστικά υποκινητής του  πογκρόμ εναντίον των Παλαιστινίων, η κυβέρνηση των ΗΠΑ κυριολεκτικά έριξε βενζίνη στη φωτιά, με την προκλητική μεταφορά στην Ιερουσαλήμ της πρεσβείας της στο Ισραήλ, ακριβώς τη μέρα που συμβολίζει την Καταστροφή (Νάκμπα) για τον Παλαιστινιακό λαό, παρά την παγκόσμια κατακραυγή. Το καθεστώς αυτής της ιστορικής και πολυεθνικής-πολυθρησκευτικής πόλης μπορεί να καθοριστεί μόνο με διεθνή ειρηνευτική συμφωνία κι αναγνώριση των δικαιωμάτων και κράτους και για τους Παλαιστινίους. Απαιτούμε να εφαρμοσθούν οι σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ για την αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής από όλα τα Παλαιστινιακά εδάφη που καταχτήθηκαν το 1967 αλλά και για αναγνώριση των Παλαιστινίων σαν κράτους περιλαμβάνοντας σαν έδρα τους την Αν. Ιερουσαλήμ, με εγγύηση της ασφάλειας όλων των λαών της περιοχής.

Στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού μέχρι τη δικαίωσή του. Θεωρούμε απαράδεκτη κι υποκριτική τη στάση της ΕΕ και των χωρών – μελών, συμπεριλαμβάνοντας και την ελληνική κυβέρνηση, να κρατούν στάση «ίσων αποστάσεων» απέναντι στους πάνοπλους θύτες – ισραηλινές δυνάμεις και τα άοπλα θύματα του Παλαιστιναικού λαού που αντιστέκονται με …σφεντόνες στις διαδηλώσεις τους κατά των αρχών κατοχής. Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να διακόψει κάθε στρατιωτική συμμαχία κι άλλη έμμεση ενίσχυση στο κράτος του Ισραήλ, το οποίο διαρκώς τρομοκρατεί και κάθε τόσο δολοφονεί μαζικά αμάχους, ενώ αρνείται και ποδοπατάει με κάθε τρόπο τα δικαιώματα των Παλαιστινίων. Απαιτούμε η Ελλάδα να αναγνωρίσει την Παλαιστίνη σαν κράτος, όπως έχουν κάνει κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες (π.χ. Σουηδία, Πολωνία, Τσεχία, Βουλγαρία κ.ά.) καθώς κι οι περισσότερες χώρες στον κόσμο.

Το Δ.Σ.

Η διοικούσα παράταξη ΑΚΕ όμως δεν δέχτηκε να βγάλει ψήφισμα με δικαιολογία
  • δεν είχε όλη την πληροφορία, 
  • δεν είμαστε κόμμα 
  • περίμενε από ΓΣΕΕ ή ΠΟΕΜ ή ΕΚΑ πρώτα να βγάλουν


Η ΑΕΕ έβγαλε σήμερα (18.5) ανακοίνωση, λέει και σωστά πράγματα (έχουμε άλλη άποψη σε άλλα, ιδιαίτερα για τη φύση της αντιπαράθεσης Ελλάδας με την Τουρκία και ποιό ρόλο παίζει το ΝΑΤΟ - αλλά να μην ξεστρατίσουμε από το επίμαχο που είναι τα εγκλήματα του σιωνιστικού κράτους του Ισραήλ κι η λυκοσυμμαχία μαζί του), "ξεχνάει" όμως η ΑΕΕ ότι την πρότααη για ψήφισμα στο ΔΣ την έκανε η ΓΕΝΟΒΑ, ενσωματώνοντας και παρατηρήσεις από την ΑΕΕ  (κι ακολούθησε αργότερα κι η ΑΕΕ με μια άλλη πρόταση).

Το ΕΚΑ στις 16.5 έβγαλε Δελτίο Τύπου http://www.eka.org.gr/images/dt/DT_160518_PALAISTINH.pdf
σε μεγάλο βαθμό παρόμοιο με την πρόταση της ΓΕΝΟΒΑ, μια και την αρχική πρόταση (που όμως "κουρεύτηκε" εν μέρει από το ΕΚΑ) έκανε την ίδια μέρα με το σωματείο στην INTRACOM και στο ΔΣ του ΕΚΑ ο Βασ. Συλαϊδής, συνάδελφος στην Telecom που είναι και μέλος του ΔΣ του ΕΚΑ εκπροσωπώντας την Αγωνιστική Ταξική Ενότητα όπου στηρίζει/συμμετέχει κι η ΓΕΝΟΒΑ στην INTRACOM.

Παρότι ενημερώθηκε για την εξέλιξη με το Δ.Τ. του ΕΚΑ το ΔΣ δεν προχώρησε να βγάλει και το Σωματείο ανακοίνωση-ψήφισμα, αλλά θα το αποφάσιζε στη συνεδρίαση του ΔΣ στις 18.5...  Χθες έβγαλε κι η ΑΔΕΔΥ http://adedy.gr/dt_katadiki_israilinou_stratou_17-05-18/  , έχει βγάλει κι η ΟΙΥΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτ. Υπαλλήλων) http://oiye.gr/2018/05/2841/  και πολλά σωματεία π.χ. ΠΕΝΕΝ http://penen.gr/πενεν/δελτια-τυπου/item/4922-ισραήλ-κράτος-δολοφόνος-καταδικάζουμε-τη-νέα-σφαγή-σε-βάρος-του-παλαιστινιακού-λαού

Οψόμεθα...

Νεώτερο! Το ΔΣ τελικά έστειλε το Δελτίο Τϋπου που έβγαλε το ΕΚΑ για να ενημερωθούν οι συνάδελφοι... Θετικό είναι έστω κι αυτό... Αλλά το σωματείο κι από το καταστατικό του προβλέπει αλληλεγγύη με τους εργαζόμενους στην Ελλάδα και διεθνώς, έχουμε πάρει θέση με το Δ.Σ. επανειλημμένα για τέτοια ζητήματα (π.χ. για την εισβολή και βομβαρισμό της Γάζας από το Ισραήλ στις 25.7.2014 καλώντας και σε συλλογή φαρμάκων) και δεν χρειάζεται να κρύβεται το σωματείο κάτω από την ποδιά του ΕΚΑ ή άλλων "ανώτερων" οργάνων... Αν είχε βγάλει το ίδιο την ανακοίνωση αμέσως, θα είχε "ρυμουλκήσει" το ΕΚΑ ίσως και ΠΟΕΜ κ.ά (όπως έχει γίνει κάποιες φορές στο παρελθόν). Πολύ καλύτερο θα ήταν αυτό από το απλά να αναπαράγει τα Δ.Τ. των υπερκείμενων συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου