Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΕΝΟΒΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΔΕΘ ΣΑΒΒΑΤΟ 8.9 6μμ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ ΣΤΗΝ ΙΝΤΡΑΚΟΜ

ΚΑΛΕΣΜΑ στο πανεργατικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ 08/09/2015, 
6μ.μ. άγαλμα Βενιζέλου
Η εξοδος των μνημονίων στα χέρια των εργαζομένων
Συναδέλφισες, συνάδελφοι,
       Έχουν περάσει 8,5 χρόνια που διαρκεί η επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους και τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την τυπική έξοδο από τα μνημόνια, αλλά η καθημερινότητα για εργαζόμενους, ανέργους, νέους και συνταξιούχους δεν έχει να δείξει σχεδόν τίποτε το αισιόδοξο και xειροπιαστό, αντίθετα επικρέμανται και νέα μέτρα κοινωνικής ισοπέδωσης.
Τα τερατώδη πλεονάσματα (που ξεπερνούν το 3,5% μέχρι το 2022 και 2,2% μέχρι το 2060! για να πληρώνονται οι τόκοι σε δανειστές) εμποδίζουν την ουσιαστική αντιστροφή της δραματικής καθίζησης στην οικονομία και της εκτίναξης της ανεργίας, συντηρούν και επιτείνουν τη βάρβαρη μείωση εισοδημάτων και φοροεπιδρομή σε μισθωτούς, συνταξιούχους, διατηρούν τη μαζική μετανάστευση των νέων.
Η συνέχιση των μνημονιακών δεσμεύσεων με τις αθρόες ιδιωτικοποιήσεις κρίσιμων δημόσιων/κοινωνικών αγαθών (τρένα, λιμάνια, ρεύμα, ακόμη και το νερό συζητείται να ιδιωτικοποιηθεί) και την εκτίναξη των  πλειστηριασμών (από το 2019 δεν υπάρχει η παραμικρή  προστασία ούτε και για α’ κατοικία) συμπληρώνουν την εικόνα της συνεχιζόμενης επίθεσης.
      Το μέγεθος της καταστροφής που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια φάνηκε με τον πιο δραματικό τρόπο στις εφιαλτικές πυρκαγιές στην Αν. Αττική  και στις πλημύρες στη Μάνδρα όπου θρηνήσαμε μεγάλο αριθμό ανθρώπινων θυμάτων. Στον τραγικό απολογισμό, εκτός από τις εγκληματικές διαχρονικές πολιτικές της άναρχης δόμησης, συνετέλεσαν και οι  δραματικές, πλέον, ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό στις  υπηρεσίες πολιτικής προστασίας, καθώς και οι  συνεχιζόμενες, ελλείψεις  σε υποδομές αντιπλημμυρικές, αντιπυρικές.
Στις συνθήκες που διαμορφώνονται με την τυπική έξοδο από τα μνημόνια και κόντρα στη συνεχιζόμενη στο διηνεκές επιτήρηση των «θεσμών» αλλά και των «αγορών», αλλά και με ψηφισμένα και πρόσθετα ισοπεδωτικά μέτρα, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν στα χέρια τους την έξοδο των μνημονίων. Είναι οι μόνοι που με τον αγώνα τους  μπορούν ουσιαστικά  να αντιστρέψουν αυτή την καταστροφική πορεία. Οι εργαζόμενοι δεν «τσιμπάνε» στις κυβερνητικές θριαμβολογίες για δήθεν καθαρή έξοδο από τα μνημόνια, αλλά ούτε και στις αντικυβερνητικές κριτικές της αξιωματικής αντιπολίτευσης -που είναι άλλωστε υπεύθυνη για τα πρώτα μνημόνια που εφάρμοσε, ενώ ψήφισε και το 3ο μνημόνιο- και σε καίρια θέματα πλειοδοτεί σε μνημονιακές, αντεργατικές, νεοφιλελεύθερες πολιτικές, ενώ ταυτόχρονα ενσωματώνει υπερσυντηρητικές πολιτικές πλατφόρμες επιδιώκοντας να διοχετεύσουν την εργατική  δυσαρέσκεια στο ρατσισμό και τον εθνικισμό.
Οι εργαζόμενοι υπερασπίζουμε τα δικαιώματά μας παλεύοντας ενάντια στα συμφέροντα του εγχώριου κεφάλαιου, που προτάσσει το κριτήριο της κερδοφορίας του και τη διατήρηση των προνομίων του σε βάρος των εργατικών αναγκών, αλλά και ενάντια στις αγορές και τους διεθνείς τοκογλύφους δανειστές. Ξεχειλώνουμε τα δειλά ανοίγματα της κυβέρνησης στα εργασιακά και οργανώνουμε την πάλη μας για  ουσιαστική αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε εθνικό, κλαδικό και ομοιοεπαγγελματικό επίπεδο, την εξασφάλιση πραγματικών αυξήσεων σε μισθούς, την αποκατάσταση και κατοχύρωση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και κύρια το απεργιακό δικαίωμα, την προάσπιση κι αποκατάσταση αξιοπρεπών συντάξεων με δημόσιο/κοινωνικό χαρακτήρα, την κατοχύρωση του δημόσιου/κοινωνικού χαρακτήρα στις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας. Παλεύουμε για προσλήψεις και σοβαρές επενδύσεις σε υγεία, παιδεία, πολιτική προστασία. Απαιτούμε να ακυρωθούν τα πρόσθετα ψαλίδια σε συντάξεις, αφορολόγητο. Ήδη μια σειρά εργατικοί αγώνες (όπως ναυτεργάτες, λιμενεργάτες, νοσοκομειακοί κ.ά.) εξελίσσονται σ’ όλα αυτά τα μέτωπα κι οι εργαζόμενοι μπορούν να νικήσουν με ενότητα κι αλληλεγγύη.
Παράλληλα οι εργαζόμενοι πρέπει να ορθώσουμε ένα πραγματικό τείχος ανθρωπισμού κι αλληλεγγύης απέναντι στις κραυγές μίσους που καλλιεργούν φασίστες, ρατσιστές, σωβινιστές, εγχώριοι «σταυροφόροι»-σκοταδιστές κλπ. Οι  κινητοποιήσεις των συνδικάτων, των αριστερών οργανώσεων και του δημοκρατικού κόσμου στην ΔΕΘ θα είναι και μια ηχηρή απάντηση στην ακροδεξιά που επιχειρεί να χρησιμοποιήσει τη ΔΕΘ σε βήμα για κλιμάκωση της εθνικιστικής εκστρατείας για τη συμφωνία των Πρεσπών, ανοίγοντας το δρόμο στις φασιστικές συμμορίες. Οι εργαζόμενοι παλεύουν για ειρήνη και φιλία με όλους τους λαούς κι ιδιαίτερα τους γειτονικούς, προασπίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα για τους κατατρεγμένους πρόσφυγες και μετανάστες.
Καλούμε τους συναδέλφους/ισες στις επιχειρήσεις INTRACOM (κι ιδιαίτερα τους εργαζόμενους στη Θεσ/κη) να συμμετάσχουμε μαζικά-αγωνιστικά με το πανό του σωματείου μας στο πανεργατικό συλλαλητήριο-πορεία των συνδικάτων (καλούν ΕΚΘ, ΓΣΕΕ, ΕΚΑ, ΑΔΕΔΥ κ.ά.) το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 6μμ στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη (προσυγκέντρωση 5:30μ.μ. Εγνατίας & Αγ. Σοφίας).
Ειδικότερα, από Αθήνα μπορούμε να μεταβούμε για Θεσσαλονίκη (συμμετοχή 5ευρώ το άτομο, με ενίσχυση κι από το σωματείο μας) με πούλμαν που θα ξεκινήσουν μπροστά στο Μουσείο (Πατησίων) στις 8:00 π.μ. το Σάββατο 8/9. Επιστροφή το ίδιο βράδυ 10:30 μ.μ. από το άγαλμα Βενιζέλου (στην Αθήνα ξημερώματα Κυριακής). Κλείστε συμμετοχή στα τηλ. 6984624069, 6932825663.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου