Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ INTRACOM

Παιανία, Τετάρτη 12.09.2017

ΚΑΛΕΣΜΑ στο Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο-Συναυλία στα 5 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα, Ομόνοια-Σύνταγμα, Σάββατο 15.9 5μμ 
και Κερατσίνι, Τρίτη 18.9 5:30μμ

Συναδέλφισες, συνάδελφοι,

Βαδίζουμε προς την Πέμπτη επέτειο της στυγερής δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής που έγινε τα μεσάνυχτα της 17-18.9.2013 (λίγες μέρες μετά τη δολοφονική επίθεση ταγμάτων εφόδου της Χ.Α. ενάντια σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, ενώ στη αρχή της χρονιάς είχαν δολοφονήσει τον Πακιστανό εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν).
Η δίκη της Χρυσής Αυγής που ήδη διαρκεί 3,5 χρόνια μπαίνει στην τελική ευθεία, έχοντας καταδείξει με αδιάσειστα στοιχεία τον οργανωμένο και κεντρικά καθοδηγημένο χαρακτήρα των δολοφονικών επιθέσεων της Χρυσή Αυγής, τις ευθύνες της ηγεσίας της και το ρόλο των γραφείων της σαν ορμητήρια των επιθέσεων. Παρά αυτές τις αποκαλύψεις οι φασίστες δολοφόνοι συνεχίζουν να κυκλοφορούν ελεύθεροι και δεν παραιτούνται από την προσπάθεια να ξαναστήσουν τάγματα εφόδου, επιχειρώντας κατά διαστήματα επιθέσεις εναντίον προσφύγων και μεταναστών, αλλόθρησκων, δημοκρατικών πολιτών κ.ά.
Την ίδια ώρα ρατσιστικές και φασιστοειδείς δυνάμεις επανακάμπτουν απειλητικά σε μια σειρά ευρωπαϊκές κι άλλες χώρες με την ανοχή ή και συνενοχή κυβερνήσεων, ακόμη προχωρούν σε βιαιοπραγίες κλπ. Το αντιφασιστικό κι αντιρατσιστικό κίνημα παντού αντιπαλεύει σθεναρά αυτές τις εκδηλώσεις μίσους, το ίδιο και το εργατικό κίνημα.
Δεν θα περάσουν! Οι κινητοποιήσεις στα 5 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα μπορούν να μετατραπούν σε σταθμό για την κλιμάκωση της αντιφασιστικής δράσης ώστε να τσακίσουμε τους εγκληματίες-νεοναζί της Χρυσής Αυγής, να κλείσουμε τα γραφεία-ορμητήρια τους και να τους απομονώσουμε μέχρι να  τους στείλουμε οριστικά στη φυλακή. Να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν περνάνε ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην Ευρώπη, ούτε στην Αμερική, ούτε πουθενά! Παλεύουμε ενάντια στη ρατσιστική πολιτική των πνιγμών, των φυλακίσεων και του εγκλεισμού σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, που αναζητά αποδιοπομπαίους τράγους για να φορτώσει την οικονομική κρίση, αλλά και να δικαιολογήσει τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους - με σύμπραξη και της ελληνικής κυβέρνησης: μια πολιτική που αποθρασύνει τους φασίστες και αυξάνει τις ρατσιστικές επιθέσεις.
Το Σάββατο 15 Σεπτέμβρη αντιρατσιστικές οργανώσεις και κινήσεις, μαζί με συνδικάτα, κοινότητες μεταναστών και προσφύγων και άλλους μαζικούς φορείς, οργανώνουν και στηρίζουν μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 5 μ.μ. στην Ομόνοια και πορεία προς το Σύνταγμα όπου θα γίνει αντιφασιστική συναυλία 7μμ.
Επίσης και την Τρίτη 18/9 διαδήλωση στο Κερατσίνι στις 5:30μ.μ., στον μνημείο/τόπο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα (οδός Π. Φύσσα, πρώην Π. Τσαλδάρη). Αντίστοιχα συλλαλητήρια θα γίνουν και σε άλλες πόλεις, μεταξύ αυτών το Σάββατο 15.9 στη Θεσσαλονίκη στις 12μεσ. αλλά και στην Πάτρα στην πλ. Γεωργίου (15.9 στις 1μμ).
Καλούμε όλες κι όλους σε μαζική συμμετοχή με το πανό του σωματείου στις αντιφασιστικές αυτές συγκεντρώσεις-διαδηλώσεις.

Ποτέ ξανά φασισμός!
Να κλείσουν τα γραφεία-ορμητήρια της Χρυσής Αυγής!
Ισόβια στους νεοναζί φονιάδες του Παύλου Φύσσα!


ΤΟ  Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου