Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Πανελλαδική Εργατική Συνάντηση 25 Οκτωβρίου

Αυτή την Κυριακή, 25/10 στις 11:00 στο Θέατρο ΔΙΑΝΑ, Ιπποκράτους 7, οργανώνεται Πανελλαδική Εργατική Συνάντηση, μπροστά στην έκρηξη των απολύσεων, της ανεργίας και της ελαστικής εργασίας με τις οποίες προσπαθούν να φορτώσουν τις συνέπειες της κρίσης που καλπάζει στις πλάτες των εργαζόμενων, αυξάνοντας παράλληλα τα κέρδη και τα bonus.

Την πρωτοβουλία για την οργάνωση της συνάντησης έχει η

Επιτροπή Συνδικάτων και Συνδικαλιστών ενάντια στις απολύσεις, τα κλεισίματα επιχειρήσεων και την ανεργία ,

όπου συμμετέχουμε κι από το Σωματείο της ΙΝΤΡΑΚΟΜ.

Ήδη στις ΗΠΑ και ΕΕ μιλάνε για “jobless recovery”, δηλ. για «ανάκαμψη» χωρίς δουλειές, με την ανεργία να αυξάνει ασυγκράτητα, ενώ στην Ελλάδα η κρίση δεν έφθασε ακόμη την κορύφωσή της κι οι επιθέσεις ενάντια στους εργαζόμενους και τα εργασιακά τους δικαιώματα αποτελούν καθημερινή πραγματικότητα κι εντείνονται περισσότερο, τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Την ίδια στιγμή δυναμώνουν κι οι αγώνες των εργαζόμενων, π.χ. αυτές τις μέρες στον ΟΛΠ, στη WInd, Vodafone κλπ. και χρειάζεται δυνάμωμα της αλληλεγγύης και συντονισμός.

Δείτε στο blog τη διακήρυξη για τη συνάντηση κι από ποιους στηρίζεται:

http://stop-apolyseis.blogspot.com/2009/09/blog-post.html

Πρέπει να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη και συντονισμό ανάμεσα στους εργαζόμενους, με τη συμμετοχή και στήριξη όλων μας στη Συνάντηση στις 25/10, των μελών στο σωματείο μας ή κι όσων δεν είναι ακόμη, ανθρώπων που δουλεύουν στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ ή και σ' άλλες επιχειρήσεις, στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα (η συμμετοχή έχει συμβολική τιμή 3ευρώ) ή απολυμένων, άνεργων, με καθεστώς stage, ενοικιαζόμενης ή άλλης "ελαστικής" εργασίας κλπ. Η απειλή αφορά όλους μας κι η απάντηση πρέπει να είναι ενωτική, αποφασιστική, ο συντονισμός αποτελεσματικός.

Ενημερώστε και ζητείστε κι από τους γνωστούς σας να συμμετάσχουν.

Για τα πρακτικά, επικοινωνείστε με το Γιάννη Θεοχάρη (1934) ή το Βασίλη Συλαϊδή (1876).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου