Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ DEFENSE

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ ΣΤΗN ΙΝΤΡΑΚΟΜ
23/1/2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι συνάδελφοι στην Ιntracom Defense βρίσκονται ήδη στη δεύτερη βδομάδα μιας δυνατής απεργίας ενάντια στις βαριές και άδικες μειώσεις μισθών που ανακοίνωσε η εργοδοσία, κύρια με την επιβολή στο Defense τετραήμερης εργασίας, επιπρόσθετα στις μειώσεις μισθών - που προχωρoύν με εκβιαστικές ατομικές συμβάσεις σε όλο τον όμιλο, αλλά και την κατάργηση/ περικοπή επιδομάτων (βρεφονηπιακού και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης).
Την Τρίτη 24/1 κατά τη διάρκεια στάσης εργασίας στο Defense, θα αποφασιστεί μέσα από Γ.Σ. η παραπέρα κλιμάκωση της απεργίας με νέα τριήμερη απεργία για όλη την βδομάδα. Όλοι οι εργαζόμενοι του ομίλου χρειάζεται να στηρίξουν και να δώσουν συνέχεια σε μια τέτοια δυνατή απεργιακή κλιμάκωση των συναδέλφων του Defense.
Nα προχωρήσουμε σε Γενική Συνέλευση μέσα στη βδομάδα σε όλο τον όμιλο, μέσα από στάση εργασίας, προκειμένου να μπούμε όλοι οι συνάδελφοι στην απεργία από την επόμενη βδομάδα.
Για να δυναμώσει η πάλη και η διεκδίκηση να μην περάσει το τετραήμερο στους 430 συναδέλφους του Defense.
Για να μην περάσουν αυτές οι βαριές μειώσεις σε όλους τους εργαζόμενους του ομίλου το επόμενο διάστημα με τετραήμερο για όλους ή με άλλη μορφή.
Ποιος εργαζόμενος στον όμιλο μπορεί να εφησυχάσει, αν περάσει το τετραήμερο στο Defense, επειδή υπέγραψε την ατομική σύμβαση που του επέβαλαν; Ποιος εξασφαλίζει ότι το τετραήμερο δε θα επεκταθεί; Ποιος εξασφαλίζει ότι οι κλαδικές συμβάσεις δε θα πειραχτούν;
Όλο το νομικό οπλοστάσιο από τις μαύρες κυβερνήσεις που πραξικοπηματικά κυβερνάνε έχει ετοιμαστεί. Η προστασία των κλαδικών συμβάσεων ανατρέπεται γιατί νέες κλαδικές δε θα υπογραφούν καθόλου ή στην περίπτωση που υπογραφούν από τους φορείς, δε θα δεσμεύουν τους εργοδότες (πάγωμα του θεσμού της επέκτασης). Οι προηγούμενες κλαδικές συμβάσεις λήγουν και οι όροι τους ένα εξάμηνο μετά τη λήξη τους, μετατρέπονται σε όρους ατομικής σύμβασης. Κατά συνέπεια μπορούν να αλλάξουν με νέα ατομική σύμβαση και να πάνε οι εργοδότες σε μισθούς κάτω από τις προηγούμενες κλαδικές.
Είναι κεντρική πολιτική επιλογή των μεγάλων καπιταλιστών και της κυβέρνησης να πάνε σε βαριές μειώσεις μισθών. Γι’ αυτό ξαναφέρνουν τη συζήτηση για κατάργηση /περικοπή των δώρων και οργανώνουν τη διάλυση των συλλογικών συμβάσεων.
Δεν υπάρχει άλλος τρόπος παρά σκληρός κι’ επίμονος αγώνας για να στηρίξουμε τους μισθούς και τα δικαιώματά μας. Οι συνάδελφοι στο Defense έχουν μπει μπροστά με δυνατή απεργία. Η απεργία στο Defense πρέπει να συνεχιστεί χωρίς διακοπή, αλλά η προοπτική νίκης της απεργίας περνάει μέσα και από την συμμετοχή στην απεργία από τους εργαζόμενους σε όλο τον όμιλο, και για να δείξουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας, αλλά και για να οχυρώσουμε τους δικούς μας μισθούς από παρόμοιες βαριές μειώσεις.
Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων όλου του ομίλου κατά τη διάρκεια της απεργίας στο Defense είναι ο τρόπος να πάρουμε τις αποφάσεις μας. Όλες οι παρατάξεις πρέπει άμεσα να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να καλέσει το Δ.Σ. σε Γ.Σ. του ομίλου μέσα στη βδομάδα. Αν αυτή η βδομάδα είναι δεύτερη βδομάδα απεργίας για τους συναδέλφους στο Defense, η επόμενη βδομάδα θα πρέπει να ξεκινήσει με 48ωρη απεργία από όλους τους εργαζόμενους του ομίλου.
Να αναδιπλωθούνε, δεν μπορούμε να ζήσουμε εκ περιτροπής. Να πάρουν το τετραήμερο πίσω στο Defense.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου