Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΝΤΡΑΚΟΜ DEFENSE

Στα γρήγορα,

Στη σημερινή (2.2) Γ.Σ. στην INTRACOM DEFENSE ELECTRONICS, ψήφισαν στην πρόταση (ΑΕΕ-ΓΕΝΟΒΑ) για συνέχιση της απεργίας ως εξής

Συνολικά 342 ψηφίσαντες - ρεκόρ (85% του συνολικού αριθμού εργαζομένων)

ΝΑΙ 125

ΟΧΙ 201

ΛΕΥΚΟ 16

Η πρόταση δεν πέρασε κι η απεργία που ξεκίνησε στις 17.1 (ημέρα Παναττικής) δεν θα συνεχισθεί, έχοντας συμπληρώσει 9 ολόκληρες μέρες καθολικής απεργίας και επιπλέον 5 3ωρες στάσεις εργασίας με ΓΣ., δηλ. σχεδόν 3 βδομάδες συνεχούς απεργιακής δράσης.

Η διοίκηση στην τελευταία συνάντηση με το ΔΣ (31.1) πρότεινε και δεσμεύθηκε στα εξής βελτιωτικά σε σχέση με την αρχική του πρόταση που ξεκίνησε την απεργία (με απειλή απόσυρσης αν συνεχιζόταν η απεργία).:

1. Το 4ήμερο θα ισχύσει κανονικά για 9 μήνες με έναρξη από τον Φεβρουάριο του 2012.

2. Οι εργαζόμενοι με μισθό έως 2200 € (μισθός έτους 2010) για το 9μηνο που θα εργάζονται με μειωμένο ωράριο (4ήμερο), δεν θα υποστούν την επιπλέον μείωση που ίσχυε το έτος 2011. Μετά το τέλος του 9μήνου οι μισθοί θα επιστρέψουν για 2 μήνες (Νοέμβριο & Δεκέμβριο 2012) στο ύψος του έτους 2011. Εξαιρείται ο Ιανουάριος 2012, ο οποίος δεν θα υποστεί καμία μείωση (μισθός 2010).

Για τους εργαζόμενους με μισθό άνω των 2200€, θα ισχύουν οι ίδιες μειώσεις με το 2011 για ένα έτος.

3. Επιπλέον θα διατεθούν διατακτικές αγορών (κουπόνια), για κάθε μήνα από τους 9 μήνες που θα ισχύει το 4ημέρο, με την ακόλουθη κλίμακα:

· Για εργαζόμενους με μισθό έως 1600€, θα δίνονται διατακτικές των 130€.

· Για εργαζόμενους με μισθό από 1600-1800€ €, θα δίνονται διατακτικές των 100€.

· Για εργαζόμενους με μισθό από 1800-2000€ €, θα δίνονται διατακτικές των 70€.

Οι κατηγορίες μισθών αφορούν μισθούς του 2010.

4. Το Ομαδικό Ασφαλιστήριο της Εθνικής παραμένει αμετάβλητο ως έχει.

5. Το Βρεφονηπιακό επίδομα παραμένει για αυτήν την σεζόν και θα ξανασυζητηθεί το καλοκαίρι.

6. Για την διευκόλυνση των εργαζομένων, η παρακράτηση των μισθών για τις ημέρες των Απεργιών, δεν θα γίνειεφ’ άπαξ, αλλά σε 4 ή και περισσότερες μηνιαίες δόσεις.

7. Σε περίπτωση που νομοθετικά υπάρξουν περικοπές σε δώρα, εργοδοτικές εισφορές κλπ. θα συνυπολογισθούν ώστε να αποσυρθούν αντίστοιχου οικονομικού αποτελέσματος μέτρα από αυτά που η εταιρεία επιβάλλει στους εργαζόμενους.

Τέλος ο Διευθύνων Γ. Τρουλλινός δεσμεύτηκε ότι με την ισχύ των παραπάνω μέτρων δεν θα υπάρξουν απολύσεις για αυτό έτος.

Οι εργαζόμενοι στο DEFENSE έδωσαν έναν πρωτόγνωρο για τα δεδομένα δεκαετιών στο χώρο μας αγώνα από τον οποίο βγαίνουν με ψηλά το κεφάλι, ταρακούνησαν την εταιρία και τον όμιλο που αναγκάστηκαν να δώσουν κάποια ανταλλάγματα, ο αγώνας τους αποτέλεσε ένα δυνατό παραπόταμο στο μεγάλο ποτάμι των απεργιών αυτό τον καιρό (ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ALTER, ΛΟΥΚΙΣΣΑΣ, ALAPIS, ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ κ.α.). Δείξανε αποφασιστικότητα, ενότητα, περιφρούρησαν μαζικά την απεργία τους, ανέβηκαν πολλά σκαλιά σε αγωνιστικότητα και ταξική αλληλεγγύη, βάλανε υποθήκη και για μελλοντικούς αγώνες που έρχονται και θα χρειασθούν νέους και μεγαλύτερους αγώνες και θυσίες «για να γυρίσει ο ήλιος». Ας χτίσουμε πάνω στις εμπειρίες όλων μας και στην αλληλεγγύη των συναδέλφων από άλλους εργασιακούς χώρους που εκδηλώθηκε.

Να αντισταθούμε μαζικά στην επίθεση της εργοδοσίας, να στήσουμε ένα ενωτικό, μαχητικό, ταξικό μέτωπο στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, πανεπιστήμια, σχολεία κλπ. για να ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ την κυβέρνηση του ξεπουλήματος χώρας κι εργαζόμενων, να πετάξουμε έξω τρόϊκα-δανειστές-κερδοσκόπους, να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας για ένα καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας.

Θα υπάρξει και ανακοίνωση του ΔΣ αργότερα αλλά και της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΕΝΟΒΑ στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου