Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΝΜΑΙΝΤ

Σήμερα Τρίτη 15.10 αναβλήθηκε η εκδίκαση της έφεσης του Σωματείου μας κατά της πρωτόδικης απόφασης που έβγαλε παράνομη την απεργία στην ΙΝΜΑΙΝΤ στις 10/10.

Για την ακρίβεια υπήρξε έφεση και της διοίκησης της ΙΝΜΑΙΝΤ για να βγάλει την απεργία παράνομη και για άλλο λόγο, συγκεκριμένα ότι η απόφαση απεργίας δεν πάρθηκε από Γ.Σ. στον όμιλο! Παρά το γεγονός ότι η ΓΣ στην ΙΝΜΑΙΝΤ στις 8.10 ήταν καθόλα νόμιμη και σύμφωνη με το εγκεκριμένο καταστατικό μας και για το κομμάτι που αφορά την λήψη απόφαση για απεργία (σύμφωνα με τα άρθρα 14 και 30). Η προσπάθεια αυτή θέλει να βάλει απαράδεκτους περιορισμούς στο σωματείο μας στο να κινητοποιεί τον κόσμο στη βάση και σχετικά με τις ιδιαίτερες συνθήκες που μπορεί να αντιμετωπίζονται σε μια από τις επιχειρήσεις στον όμιλο ή και τοπικά. Άλλωστε τα τελευταία χρόνια είχαμε πολλές Γ.Σ. σε επίπεδο επιχείρησης με απεργιακό αντικείμενο εκτός από ΙΝΜΑΙΝΤ και στην INTRACOM DEFENSE (πέρσι έγιναν 5 τέτοιες αλλεπάλληλα κατά τη διάρκεια της 20ήμερης απεργιακής κινητοποίησης) αλλά και στην HOL.

Το θέμα είναι σοβαρό και υπονομεύει βασικά συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, ενδιαφέρει δε γενικότερα τους εργαζόμενους κι εκτός ομίλου. Ελπίζουμε να μην περάσει μια τέτοια απόφαση στο Εφετείο. Η συζήτηση και των δύο εφέσεων αναβλήθηκε για τη Δευτέρα 21/10. Σε καμιά περίπτωση δεν θα δεχθούμε να πάνε πίσω οι αγώνες και κινητοποιήσεις από τέτοιες δικανικές μεθοδεύσεις. Απλά δείχνουν στους συνέδελφους εργαζόμενους τις μεθόδους που προχωρεί  εργοδοσία, ολοένα και πιο αποχαλινωμένη στο μνημονιακό κολαστήριο που μας έρριξαν και χαλυβδώνει την αποφασιστικότητα κι αγωνιστικότητά τους σε ενότητα μέσα στον όμιλο, στον κλάδο και με όλους τους εργαζόμενους να ανατρέψουμε αυτόν το ζουρλομανδύα που εξυπηρετεί αποκλειστικά δανειστές και εργοδότες.

Το απόγευμα 6μμ έχει προγραμματισθεί νέα συνάντηση του Δ.Σ. του Σωματείου με τον κ. Σουρέτη για να μας παρουσιάσει την ολοκληρωμένη πρότασή του στα απεργιακά μας αιτήματα.

Οι εργαζόμενοι στην ΙΝΜΑΙΝΤ είναι σε επιφυλακή μετά την ενημέρωσή τους αύριο να αποφασίσουν αν χρειασθεί νέα, πολυήμερη απεργιακή κινητοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου