Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΙΝΜΑΙΝΤ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΕΕ

Η ΑΕΕ(ΠΑΜΕ) προχώρησε σήμερα 21/10 (με ημερομηνία 22/10) σε έκδοση ανακοίνωσης - καταγγελίας για τον απεργιακό αγώνα των εργαζόμενων στην ΙΝΜΑΙΝΤ που στρέφεται ιδιαίτερα και κατά της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΕΝΟΒΑ, που βρίθει από ανακρίβειες, παραλείψεις και παραποιήσεις γεγονότων - πέρα κι από την διατύπωση απαράδεκτων χαρακτηρισμών και κρίσεων. Δυστυχώς πρόκειται για τακτική που ακολουθούν γενικότερα οι δυνάμεις που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, κάτι που αντικειμενικά διασπά την εργατική τάξη και υπονομεύει τους ενιαίους αγώνες που είναι αναγκαίοι για να ανατραπεί η πρωτοφανής επίθεση που βιώνουμε από εργοδοσία-κυβέρνηση-ΜΜΕ εργολάβων-δανειστές-μεγάλο κεφάλαιο.

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ στην INTRACOM θα βγάλει ανακοίνωση για να πληροφορήσει τους συναδέλφους υπεύθυνα, βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους. Θα το κάναμε έτσι κι αλλιώς, θα πρέπει τώρα να επωμισθούμε και τον άχαρο αλλά αναγκαίο ρόλο να απαντήσουμε σε λίβελλους. Δεν θα ακολουθήσουμε την ίδια τακτική, θα μιλήσουμε ψύχραιμα αλλά αληθινά, γιατί η λασπολογία δεν μπορεί να βοηθήσει στο παραμικρό το δυνάμωμα της ενότητας και των αγώνων των εργαζόμενων, τώρα που το έχουμε περισσότερο παρά ποτέ ανάγκη.

Και πάλι δυστυχώς, μας μπαίνουν μαύρες σκέψεις: μήπως άραγε δεν είναι κοινή επιθυμία όλων μας που αντιπαλεύουμε την ολοκληρωτική επίθεση, να νικήσουμε; Τι αξίζει περισσότερο από την αγωνιστική ταξική ενότητα των εργαζόμενων;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου