Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

ΑΘΗΝΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2013, ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

  
ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ – ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΕ & ΔΝΤ!



60.000
ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ συμμετείχαν στη σημερινή μεγαλειώδη πορεία της 40ης επετείου της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, παρά το κλίμα τρομοκράτησης με πάνω από 5.000 ΜΑΤ, αστυνομικούς, ασφαλίτες και μυστικές υπηρεσίες στους δρόμους της Αθήνας και εκατοντάδες «προληπτικές» συλλήψεις.
Ήταν μια μαζική και δυναμική έκφραση αλλά και προειδοποίηση στην τρόϊκα και στην κοινοβουλευτική χούντα ότι η νεολαία, οι εργαζόμενοι και οι απεργοί στα πανεπιστήμια και στην ΕΡΤ, που βρίσκονται στην πρωτοπορία του αγώνα, δεν κάνουν πίσω και συνεχίζουν μέχρι τη νίκη παρά τις γραφειοκρατικές συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
Λίγο μετά την Αμερικανική Πρεσβεία μπλοκ διαδηλωτών που συνέχιζαν την πορεία δέχτηκαν επίθεση με χημικά από ΜΑΤ. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ είχαν δηλώσει την πρόθεση τους να συνεχίσουν την πορεία και στο ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής.

Η πορεία ξεκίνησε στις 4.30 μμ από το Ιστορικό Μουσείο (παλαιά Βουλή) στη Σταδίου. Από τις 1 μμ η αστυνομία αυθαίρετα είχε κλείσει όλους τους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ (εχτός Ομόνοιας) στο κέντρο της Αθήνας και κλούβες και ΜΑΤ περικύκλωσαν το Πολυτεχνείο.
Τα πρώτα μπλοκ της πορείας ήταν των φοιτητών, ακολουθούσαν τα μπλοκ των εργατικών σωματείων και στη συνέχεια τα μπλοκ των κομμάτων και οργανώσεων με τελευταία πολυπληθή μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ. 
Η αστυνομία είχε κλείσει από νωρίς τους σταθμούς ΜΕΤΡΟ Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμός, μετά δε τις 2μμ και Μέγαρο Μουσικής κι Αμπελόκηποι για να εμποδίσει την προσέλευση των διαδηλωτών. Επίσης το βράδι με το τέλος της πορείας έκλεισε για κάποιο διάστημα και τους σταθμούς Πανόρμου και Κατεχάκη εμποδίζοντας την πρόσβαση και σ’ αυτούς. Αυτό δεν εμπόδισε τις δεκάδες χιλιάδες κόσμου στη δυναμική συμμετοχή στη μεγαλειώδη πορεία για τα 40 χρόνια της εξέγερσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου