Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ_ΟΛΟΙ ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23-1 ΣΤΟ Α5‏



Επέκταση και για το 2014 των υφιστάμενων μειώσεων των μισθών, χωρίς πρόγραμμα ομαδικών απολύσεων, ανακοίνωσε η εργοδοσία στις συναντήσεις και τις επικοινωνίες του Δ.Σ. του Σωματείου με τους  διευθύνοντες των εταιρειών του ομίλου.
 
   Στην TELECOM oι ατομικές συμβάσεις για το 2014 για το 98% των συναδέλφων θα είναι ίδιες με το 2013. Στη DEFENSE, ο διευθύνων ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει τον περσινό μέσο όρο στους μισθούς, αλλά θα ακολουθήσει μια πολιτική ακόμη μεγαλύτερων διαφοροποιήσεων από πέρσι, σπάζοντας ακόμη περισσότερο τα κατώτερα όρια που καθόριζαν οι συλλογικές συμβάσεις,  χωρίς να δηλώνει τον αριθμό των εργαζομένων που θα έχουν χειρότερες αμοιβές από τις περσινές. Είναι μια καθαρή επιδίωξη ενίσχυσης της εξουσίας της διευθυντικής ιεραρχίας και μεγαλύτερης διαίρεσης των συναδέλφων. Μετά την έντονη διαμαρτυρία του Δ.Σ. του Σωματείου, ο διευθύνων της DEFENSE υποσχέθηκε ότι θα μας ενημερώσει για το ποσοστό των εργαζομένων που θα δει χειροτερεύσεις στο μισθό του, πριν τη Γ.Σ. της Πέμπτης. Η ΙΝTRASOFT θα κινηθεί όπως το 2013. ΗΟL και ΙΝΜΑΙΝΤ θα παραμείνουν στο υφιστάμενο καθεστώς.

  Συνολικά η  διοίκηση δε δεσμεύτηκε για μηδενικές απολύσεις το 2014, διατηρώντας το διευθυντικό «δικαίωμα»  να προχωρήσει σε απολύσεις με  τη δικαιολογία της αξιολόγησης.

  Οι εργαζόμενοι στον όμιλο, έχουν χάσει τα τρία τελευταία μνημονιακά χρόνια θέσεις εργασίας, έχουν υποστεί μειώσεις στους -ήδη για πολλά  χρόνια παγωμένους- μισθούς του 2010, ακόμη και τετραήμερο, έχουν χαθεί τα επιδόματα, έχουν σπάσει οι Συλλογικές Συμβάσεις. Πρόσφατα το 60% του προσωπικού της HOL μετακινήθηκε σε άλλη εταιρεία, με την απειλή της απόλυσης και άθλιες ατομικές συμβάσεις. Στην ΙNTRASOFT είχαμε απολύσεις 10 συναδέλφων το Δεκέμβρη, παρά το γεγονός ότι η μείωση των μισθών το 2013 γινόταν υποτίθεται για να μην υπάρξουν απολύσεις μέσα στη χρονιά.  Στην  INMAINT πρόσφατα οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους απέτρεψαν τις απολύσεις και το μισθολογικό γκρεμό που τους οδηγούσε η εργοδοσία, αλλά τελικά επιβλήθηκαν νέοι μισθοί (όπου θα υπολογίζονται και οι αποζημιώσεις) πιο τσεκουρωμένοι, με επιπρόσθετες μειώσεις στις αρχικές (το 15% πάνω από τα 1000 ευρώ), της τάξης του  10%-20%, για όλους όσοι ήταν πάνω από 1100 ευρώ μικτά. Οι μισθοί δε των φυλάκων έχουν μειωθεί κατά 21%. Συνολικά οι εργαζόμενοι έχουν δεχτεί μια αντεργατική επίθεση στο βωμό της ανάκαμψης της κερδοφορίας του ομίλου, μέσα σε συνθήκες ύφεσης και της μείωσης των πωλήσεων που συνεπάγεται.
  
  Το διαθέσιμο εργατικό εισόδημα όλων των εργαζομένων έχει παράλληλα μειωθεί από τους φόρους, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, την κατεδάφιση γενικότερα του κοινωνικού κράτους, αυτή την περίοδο επιχειρούν να κλείσουν ακόμη και τα ιατρεία του ΙΚΑ–ΕΟΠΥΥ, ισοπεδώνοντας ασφαλιστικά ταμεία, συντάξεις, υγεία, παιδεία.

Η εργοδοσία στην INTΡΑΚΟΜ αξιοποιεί τους αντεργατικούς νόμους των μνημονιακών κυβερνήσεων και ταυτόχρονα χρησιμοποιεί το επιχείρημα ότι είναι αναγκαιότητα να συνεχιστεί η μείωση των μισθών και το 2014, προκειμένου να μην πληγεί η βιωσιμότητα της εταιρείας.

 Εκτιμάμε ότι η εργοδοσία κινδυνολογεί με το επιχείρημα της βιωσιμότητας  προκειμένου να αξιοποιήσει το περιβάλλον ανασφάλειας που έχει δημιουργήσει η πρωτόγνωρη ανεργία έξω και  να περάσει την πολιτική της μείωσης του εργατικού κόστους για άλλη μια χρονιά. Προβάλλονται από τη μεριά της διοίκησης οι λογιστικές ζημιές που γράφει ο όμιλος το 2013 (14 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο), προκειμένου να δικαιολογηθεί η συνέχιση της λιτότητας στους μισθούς των εργαζομένων. Ο όμιλος όμως, διατηρώντας μεγάλα προνόμια για τα διευθυντικά στελέχη και τα μέλη της διοίκησης και εκτιμούμε συνολικά σημαντικά κόστη διοίκησης, καταγράφει και βελτιώνει στο εννεάμηνο τη λειτουργική του κερδοφορία ΕΒΙΤDA (κέρδη, αν στα συνολικά έξοδα δεν υπολογιστούν οι τόκοι, οι φόροι και οι αποσβέσεις) στα 58,8 εκ. ευρώ από 57,9 πέρσι, παρά τη μείωση του τζίρου κατά 4,4%, στα 377 εκ. ευρώ.
  Λειτουργική κερδοφορία έχουν όλες οι εταιρείες του ομίλου το εννεάμηνο, η μεγαλύτερη προέρχεται από τη HOL. Η DEFENSE έχει προεξοφληθεί ότι θα κλείσει και με καθαρή κερδοφορία στο τέλος του χρόνου κοντά στο 1 εκατομ. Στην TELECOM η  λειτουργική κερδοφορία είναι οριακή και το πιο πιθανό αρνητική στο τέλος του χρόνου -με βάση την εκτίμηση του διευθύνοντα στη συνάντηση με το Δ.Σ-. Είναι καθαρό ότι και γι’ αυτό το συγκεκριμένο οριακό αποτέλεσμα στην TELECOM ευθύνεται το ιδιοκτησιακό που δεν καταλήγει, με ευθύνη των μετόχων και με αποτέλεσμα μειωμένες δραστηριότητες από τη μεριά της MTS, όταν το 70% του τζίρου της εταιρείας το 2013 προέρχεται από το εξωτερικό.
  Συνολικά στον όμιλο από το ΕΒΙΤDA, σύμφωνα με τις ταμειακές ροές στον ισολογισμό του εννιαμήνου, πληρώνονται οι τόκοι των δανείων, γύρω στα 20 εκ. ευρώ και το υπόλοιπο, γύρω στα 38 εκ. ευρώ, μετατρέπεται κατά κύριο λόγο σε νέες επενδύσεις, όπου προφανώς οι εργαζόμενοι επίσης δεν έχουν κανένα έλεγχο, όπως και σε τόσα άλλα σημαντικά κόστη που κρύβουν τα προνόμια αυτών που έχουν το τιμόνι στην εταιρεία. Οι λογιστικές ζημιές προκύπτουν κυρίως επειδή οι αποσβέσεις, οι θεωρητικές ετήσιες απομειώσεις του υπάρχοντος εξοπλισμού κάθε είδους -που θεωρούνται ζημιές-, εκτιμώνται λογιστικά στα 48 εκ. ευρώ, μεγαλύτερες κατά 10 περίπου εκ. ευρώ από τις νέες επενδύσεις. Η διαφορά καταγράφεται τελικά σαν μείωση στα ίδια κεφάλαια της εταιρείας και επιμερίζεται αρνητικά στην αξία των μετοχών του ομίλου. Κοιτώντας τη συνολική εικόνα, στο εννεάμηνο, το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας -το ενεργητικό του ομίλου-  βρίσκεται στα 972,5 εκ. ευρώ, τα ίδια κεφάλαια 332,5 εκ. ευρώ και οι υποχρεώσεις 640 εκ. ευρώ.
  
  Διεκδικούμε αγωνιστικά σα ΓΕΝΟΒΑ να αποκατασταθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις και συνολικά οι μισθοί των εργαζομένων στον όμιλο, στο επίπεδο του 2010, πληρώνοντας από τα συγκεντρωμένα κέρδη και τον πλούτο που προήλθε από την εκμετάλλευση των εργαζομένων και έχουν οι μέτοχοι στη δική τους ιδιοκτησία, διεκδικώντας ένα συγκεκριμένο αντίκρισμα  σαν εργαζόμενοι και από τη θετικότερη στροφή που παίρνει ο όμιλος το 2014, όπως τοποθετήθηκαν και οι διευθύνοντες  των εταιρειών.
   
   Η μόνη εγγύηση για τα δικαιώματά μας απέναντι στον εργοδότη μέσα στην κοινωνική καταστροφή που έφερε η καπιταλιστική κρίση είναι η αγωνιστική ενότητα και η αλληλεγγύη μας. Η ανακούφιση ότι δεν έχουμε χειροτερεύσεις δεν πάει μακριά. Ζητάμε πίσω αυτά που χάσαμε για να αποκαταστήσουμε τις απώλειές μας και να κλείσουμε το δρόμο για χειροτερεύσεις. Να κλείσουμε την προοπτική να είναι  τα 586 ευρώ μικτά (ή και χειρότερα) η προοπτική των παιδιών μας σήμερα και η δική μας προοπτική στο κοντινό μέλλον.
   Η αντίσταση μέσα στο χώρο όλα αυτά τα χρόνια είναι που κατά κύριο λόγο αναγκάζει την εργοδοσία να προχωράει στη μείωση του εργατικού κόστους με αυτούς τους ρυθμούς (στασιμότητα για φέτος). Χρειάζεται να απαντήσουμε αγωνιστικά στη συνέχιση των μειώσεων των μισθών, συνεχίζοντας στο δρόμο που ανοίξαμε   με  τις 48ωρες του ομίλου το ’11, το κλείσιμο της DEFENSE το Γενάρη  του 2012, τη δυνατή κινητοποίηση στην ΙΝΜΑΙΝΤ πρόσφατα, όλες τις τοπικές στάσεις εργασίας και απεργίες, όπως σε ΙNTRASOFT και ΗΟL, γενικότερα τη μαζικότητα που έχουμε πολλές φορές πετύχει στις συλλογικές μας διαδικασίες, τις συγκεντρώσεις και τις Γενικές Συνελεύσεις με τις αγωνιστικές μας αποφάσεις, αλλά και την καθολική τους υπεράσπιση στην πράξη. Κομμάτι των κινητοποιήσεών μας που δείχνει και τα γενικότερα πολιτικά προχωρήματα μέσα στο χώρο, είναι και η μόνιμη συμμετοχή μας -λιγότερο ή περισσότερο κάθε φορά πετυχημένα- στους γενικούς απεργιακούς αγώνες ενάντια στις μνημονιακές κυβερνήσεις. Αγώνες που δώσαμε ενάντια στην ανεργία και τη φτωχοποίηση του κόσμου της εργασίας, σε σύγκρουση  με τους δανειστές, τους τραπεζίτες και τα σκάνδαλά τους, αλλά και με την πολιτική της ανάκαμψης της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος των μισθών των εργαζομένων καθώς και της προστασίας των υψηλών εισοδηματικά στρωμάτων που δεν πληρώνουν φόρους και έχουν βγάλει εκατοντάδες δις στο εξωτερικό.
  
  Συνολικά η  εργατική αντίσταση δεν έχει σταματήσει όλα αυτά τα 4 τελευταία χρόνια, παρά την τρομοκρατία που δημιουργεί η τεράστια άνοδος της ανεργίας στο 30% και η μείωση των εργατικών εισοδημάτων κατά 40% κατά μέσο όρο, παρά τις επιθέσεις που κλιμάκωσε η κυβέρνηση με πολλούς τρόπους: με την καταστολή (επιστρατεύσεις), τους ξαφνικούς θανάτους αλά ΕΡΤ, με το χαρτί του ρατσισμού και μέχρι πρόσφατα τις πλάτες στους νεοναζιστές. Έχουμε κλάδους ολόκληρους με απεργίες μηνών σε πολλές περιπτώσεις, όπως πρόσφατα οι διοικητικοί στα Πανεπιστήμια, οι εργαζόμενοι στη Coca Cola και οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ τώρα. Ενώ ηρωική είναι η  μάχη των εργαζομένων στην ΕΡΤ που πήραν στα χέρια τους ένα μεγάλο οργανισμό για να τον λειτουργήσουν για πολλούς μήνες - και συνεχίζουν και μετά την επέμβαση των ΜΑΤ με όσα μέσα διαθέτουν,  απαλλαγμένοι από τα δεσμά της κυβερνητικής και της εργοδοτικής λογοκρισίας, κερδίζοντας μαζικά τη συμπαράσταση των εργαζομένων και της νεολαίας και δείχνοντας στην πράξη ότι μπορούν οι εργαζόμενοι να διευθύνουν συλλογικά και πολύ καλύτερα τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς, ανοίγοντας πραγματικά δρόμους για όλους τους εργαζόμενους, κυριολεκτικά σε διεθνές επίπεδο. Και χέρι-χέρι με τη συνδικαλιστική αντίσταση οι εργαζόμενοι δίνουν και πολιτικές μάχες και διαμορφώνουν και τις πολιτικές τους ιδέες. Δεν είναι η πονηρή εκλογική στρατηγική της Ν.Δ., αλλά το πάντρεμα το Σεπτέμβρη του απεργιακού κινήματος- με αιχμή του δόρατος τότε τους καθηγητές- με το  αντιφασιστικό κίνημα που ξέσπασε με τη δολοφονία Φύσσα και έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να φτάσει η κυβέρνηση να κάνει την κωλοτούμπα και να χαρακτηρίζει τη Χρυσή Αυγή, από νόμιμο πολιτικό κόμμα που ψηφίζεται από μέρος του λαού, εγκληματική  οργάνωση που πρέπει να κάτσει στο σκαμνί.

Στη Γενική Συνέλευση της Πέμπτης 23/1 πρέπει όλοι οι συνάδελφοι να δώσουμε αγωνιστικό παρών ενάντια στη συνέχιση της πολιτικής των άδικων μειώσεων που η εργοδοσία θέλει να εφαρμόσει για τέταρτη χρονιά και το σπάσιμο για δεύτερη χρονιά των συλλογικών συμβάσεων. Είναι ρεαλιστικό να θιχτούν τα προνόμια των μετόχων και των μεγαλοστελεχών τους και να αποκατασταθούν οι μισθοί στο επίπεδο του 2010. Να μην περάσει η εκβιαστική πολιτική των ατομικών συμβάσεων, όπου με το πιστόλι στον κρόταφο αποσπώνται οι υπογραφές των συναδέλφων. Να απαιτήσουμε αγωνιστικά:
·         ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ
·         ΜΙΣΘΟΙ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ 2010
·         Να εφαρμόζονται οι (μνημονιακά κατηργημένες) συλλογικές συμβάσεις στις προσλήψεις των νέων συναδέλφων.
·         Να υπογραφεί Επιχειρησιακή Σύμβαση που να κατοχυρώνει τα παραπάνω.
Θα προτείνουμε σα  ΓΕΝΟΒΑ στη Γ.Σ την κήρυξη κατ’ αρχήν 24ωρης απεργίας στον όμιλο την Παρασκευή 24/1 -μέρα που η διοίκηση σχεδιάζει να αποσπάσει τις υπογραφές των ατομικών συμβάσεων- και με προοπτική περαιτέρω κλιμάκωσης την επόμενη βδομάδα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23/1 11.00-14.00 ΣΤΟ Α5 ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΙΑΝΙΑ

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Πρώτη ενημερωση απο ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ ΣΤΗΝ INTRACOM για τις συναντήσεις με την εργοδοσία στις 17.1.2014



Παιανία 17/1/2014.

Την Παρασκευή 17/1/2014 το Δ.Σ. του Σωματείου εργαζομένων στον όμιλο INTRACOM συναντήθηκε με τη διοίκηση στην INTRACOM TELECOM στις 10:00 και στην INTRACOM DEFENSE στις 13:00, όπου συζητήθηκε η κατάσταση και προοπτικές των εταιρειών αλλά και η μισθολογική πολιτική και τα εργασιακά για το 2014. Όσον αφορά την προοπτικές για το μέλλον, εκφράσθηκε η προσδοκία για καλύτερη πορεία των επιχειρήσεων στο νέο χρόνο. Για τη μισθολογική και εργασιακή πολιτική σε γενικές γραμμές δεν ανακοινώθηκε μια ουσιαστική αλλαγή από ό,τι ίσχυσε το 2013. Από μας σαν ΓΕΝΟΒΑ και άλλα μέλη του Δ.Σ. του σωματείου προβλήθηκε η διεκδίκηση για αποκατάσταση των αμοιβών και παροχών στα επίπεδα πριν τις μειώσεις, δηλ. το 2010, με δεδομένη και τη μεγάλη επιβάρυνση σε φορολογία, εισφορές, καλπάζουσα ανεργία που πλήττει τις περισσότερες οικογένειες κ.ο.κ.

Συγκεκριμένα:
Στην συνάντηση με την TELECOM τη διοίκηση εκπροσώπησαν οι κ.κ. Ahmed (CEO) και Προύντζος (διευθυντής HR).

Ο κ. Ahmed παρουσίασε αρχικά τη συνολική εικόνα της εταιρείας το 2013 όπου αναφέρθηκε σε μια μείωση του τζίρου (περίπου - 12-13%) που αναμένεται να κλείσει στα 160εκ. ευρώ. Τελικά η εταιρεία αναμένεται να κλείσει τη χρήση με οριακές ζημιές στο EBITDA αλλά με σχετική βελτίωση των λειτουργικών αποτελεσμάτων και καλύτερες προοπτικές κερδοφορίας τον επόμενο χρόνο.

Για το 2014 οι στόχοι της εταιρείας είναι να βελτιώσει περαιτέρω τη θέση της κοστολογικά και σε ανταγωνιστικές τιμές, σε διεύρυνση (diversification), νέες αγορές, ιδιαίτερα επικέντρωση σε αγορές ΕΕ, CIS (πρώην ΕΣΣΔ, μέσω MTS κλπ.), στα Βαλκάνια όπου αντιμετωπίζεται ιδιαίτερα επιθετική διείσδυση των κινέζων προμηθευτών (HUAWEIZTE). Επιδιώκεται και σημαντική ανάκαμψη και στην εγχώρια αγορά με προοπτική να φθάσει και το 36-40% του τζίρου (κυρίως HOL-VODAFONE αλλά και Δημόσιο), μικρότερο ποσοστό αλλά ακόμη πιο σημαντική επέκταση σε Μέση Ανατολή-Αφρική, σε ΝΑ Ασία κλπ. Με την Ericsson υπήρξε σημαντικός τζίρος από το SWDC με σταθερά πρωτοποριακή θέση του σαν αξιόπιστου προμηθευτή με καλές προοπτικές. Συνολικά η στόχευση είναι για τζίρο πάνω από 190εκ ευρώ και επάνοδο σε κερδοφορία το ’14.

Για τις εκκρεμότητες στο ιδιοκτησιακό δεν προέκυψε κάτι καινούργιο, συζητήσεις γίνονται αλλά τα πάντα εξαρτώνται από τις αποφάσεις των μετόχων, ενώ ο κ. Ahmed αφ’ ενός αναφέρθηκε ότι δημιουργούνται προβλήματα από την μη κατάληξη των διαπραγματεύσεων αλλά επέμεινε ότι η εταιρεία θα πρέπει να συνεχίζει κατά το δυνατόν ανεπηρέαστη τη λειτουργία της.

Μισθολογικά η εταιρεία σκοπεύει να ακολουθήσει την πολιτική του 2013 (με βάση το 15% μείωση πάνω από 1000ευρώ μικτά). Ο κ. Προύντζος εξειδίκευσε ότι για το 98% του προσωπικού οι μισθοί θα είναι οι (μειωμένοι) του ’13, με ελάχιστες περιπτώσεις αλλαγών π.χ. όπου πρόσφατα έληξαν συμβάσεις. Όταν τους ζητήθηκε να πληρώνονται οι νεοπροσλαμβανόμενοι με τους μισθούς που προβλέπονταν στις (καταργηθείσες μνημονιακά συλλογικές συμβάσεις), αρνήθηκαν κι επέμειναν ότι είναι πάντως σημαντικά πάνω από τους μισθούς της αγοράς. Η διοίκηση διακήρυξε ότι δεν υπάρχει πλάνο για μαζικές απολύσεις – μειώσεις προσωπικού (απομακρύνσεις θα γίνουν μεμονωμένα για λόγους απόδοσης ή κακής διαγωγής).

Δεν προβλέπονται δραματικές μεταβολές σε συγκεκριμένες δραστηριότητες (π.χ. αποκλείσθηκε η διακοπή του Μηχανουργείου, όπου π.χ. επιδιώκονται συμβάσεις με Vodafone, γίνονται και προσπάθειες με ZTE για ανάληψη επισκευαστικού έργου και logistics). Θα συνεχίσουν όμως να γίνονται μετακινήσεις προσωπικού με επανεκπαίδευση κ.ο.κ. για αύξηση της απόδοσης και μείωση του κόστους. Αποκλείσθηκε όταν τους ζητήθηκε σχετικά η μισθολογική ενίσχυση των φυλάκων που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες μειώσεις, με τη λογική ότι η εναλλακτική του outsourcing θα στοίχιζε πολύ λιγότερα.

Έγινε αναφορά στις προσπάθειες να διατηρηθεί η θέση σαν προμηθευτή της Globul στη Βουλγαρία (και ει δυνατόν να επεκταθεί και στην Telenor που είναι ιδιοκτήτης) αλλά και στη συνέχιση της δραστηριότητας στις ΗΠΑ με την CONKLIN με το IPTV και στόχευση στους content providers κι όχι μόνο στους service providers και προοπτική να επεκταθεί μεταγενέστερα η δραστηριότητα στην Ευρώπη κι άλλού.


Στην περίπτωση της DEFENSE στη συνάντηση η διοίκηση εκπροσωπήθηκε από τον CEO κ. Τρουλλινό και τον υπεύθυνο HR κ. Κρόκο.

Η γενική εκτίμηση του κ. Τρουλλινού είναι ότι το 2013 υπήρξε μια σταθεροποίηση που θα δώσει τελικά κι ένα μικρό θετικό αποτέλεσμα (0,5-1εκ ευρώ) στα κέρδη προ φόρων που οφείλεται στις μεγάλες προσπάθειες του προσωπικού, συχνά σε αντίξοες συνθήκες (όπως π.χ. με την ουσιαστική αχρήστευση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά που είχαν αναλάβει σημαντική υπεργολαβία στο έργο EMG για Raytheon). Αυτό σε ένα περιβάλλον με μηδενικές αμυντικές παραγγελίες στην Ελλάδα, και η Defense εξασφαλίζει το μεγαλύτερο μέρος των παραγγελιών από την Raytheon.

Με δεδομένη την σχετικά καλύτερη πορεία της εταιρείας δόθηκαν και κάποια bonus σε μέρος του προσωπικού, στην αρχή του χρόνου στο 10% με καλύτερη αξιολόγηση, το καλοκαίρι λόγω της επιτυχούς ολοκλήρωσης του έργου EMG στην ομάδα των 67 του έργου και στο τέλος του χρόνου πάλι στο 25% του προσωπικού με την καλύτερη αξιολόγηση. Τα bonus ήταν της τάξεως του μισού μηνιαίου μισθού με τη μορφή διατακτικών.

Η DEFENSE έχει κατά τον κ. Τρουλλινό κτίσει μια σοβαρή βάση κι έχει κερδίσει την αναγνώριση στους πελάτες στο εξωτερικό, σκοπεύει όμως κι αυτή σε διαφοροποίηση (diversification), π.χ. στον τομέα των προϊόντων για ασφάλεια (security), ενώ γίνονται επενδύσεις στην ανάπτυξη υβριδικών συστημάτων, εν μέσω συρρίκνωσης των αμυντικών δαπανών και στην ΕΕ κι αλλού. Η εταιρεία έχει το πλεονέκτημα ότι δεν έχει εξάρτηση από δάνεια.

Μισθολογικά η εταιρεία σκοπεύει να κινηθεί περίπου στο πλαίσιο του ’13, με κάποιες διαφοροποιήσεις με βάση την απόδοση (εδώ όμως δεν έδωσαν συγκεκριμένα στοιχεία πόσους και πόσο αφορά, υποσχέθηκαν όμως να τα έχουν μέχρι την επόμενη Τρίτη 21/1). Επίσης δεν σκοπεύουν να προβούν σε ομαδικές απολύσεις (εκτός από μεμονωμένες για λόγους απόδοσης ή ενδεχόμενα παραπτωμάτων). Από πλευράς ΓΕΝΟΒΑ προτάθηκε ότι είναι προτιμότερο να δοθούν μισθολογικές βελτιώσεις γενικά παρά bonus, π.χ. αποκαθιστώντας κατά προτεραιότητα όσους είχαν υποστεί μείωση κάτω από τις (μνημονιακά καταργηθείσες) συλλογικές συμβάσεις, αλλά δεν συμφώνησε η διοίκηση της DEFENSE. Επίσης δεν συμφώνησε για καλύτερη μισθολογική αντιμετώπιση στους φύλακες (όπως και στην TELECOM, αλλά και για τα νυκτερινά κλπ.).

Για την INTRASOFT INTERNATIONAL επιδιώκεται videoconference με τον κ. Κωτσή στις αρχές της προσεχούς βδομάδας, ενώ για τη HOL διαμηνύθηκε ότι δεν θα υπάρξει καμιά μείωση μισθών το 2014 ούτε πρόγραμμα «απολύσεων» – τη στιγμή βέβαια που υπάρχει ο «ελέφαντας στο δωμάτιο» δηλ. η αναγκαστική απαξιωτική και βλαπτική απομάκρυνση του 60% του προσωπικού στην “360 Connect” ακριβώς πριν 1 μήνα. Για την INMAINT ισχύουν όσα προέκυψαν τον Οκτώβρη του ’13 μετά και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Το ΔΣ του Σωματείου θα συγκαλέσει με ανακοίνωσή του Γενική Συνέλευση όλων των εργαζομένων στον όμιλο την προσεχή Πέμπτη 23/1, με ενδεικτική ώρα 11:00-14:00. Επίσης θα ανακοινωθούν ενημερωτικές επισκέψεις μελών του ΔΣ σε Πάτρα και Θεσ/κη (Τρίτη 22/1).

Στη ΓΣ πρέπει όλοι οι συνάδελφοι να δώσουν αγωνιστικό παρών. Η διοίκηση στον όμιλο και στις επιμέρους εταιρείας και με τις εξαγγελίες στις 17/1 συνεχίζει την πολιτική των άδικων μειώσεων που εφάρμοσε τα προηγούμενα χρόνια μέσα στο πλαίσιο κι εκμεταλλευόμενη τη γενικότερη επίθεση στις δουλειές, μισθούς, δικαιώματα που υφίστανται οι εργαζόμενοι ώστε να πληρώσουν αυτοί την κρίση και να ικανοποιήσουν έτσι τους πράγματι υπεύθυνους κερδοσκόπους δανειστές αλλά και την κερδοφορία του επιχειρηματικού κεφαλαίου. Να πληρώσουν από τα συγκεντρωμένα κέρδη και τον πλούτο που προήλθε από την εκμετάλλευση της εργασίας μας σαν εργαζόμενων. Εδώ να θυμηθούμε άλλωστε ότι για το 9μηνο Ιαν.-Σεπτ. 2013 για το οποίο έχουν δημοσιευθεί τα τελευταία αποτελέσματα, σε επίπεδο ομίλου INTRACOM τα μικτά κέρδη φθάνουν τα 65,7 εκατ. ευρώ (κύρια από τη HOL)...

Απέναντι στη δική μας εργοδοσία πρέπει να δώσουμε αγωνιστική απάντηση διεκδικώντας αποφασιστικά:
·         Καμιά απόλυση.
·         Μισθοί-επιδόματα στο ύψος του 2010
·         Να εφαρμόζονται οι (μνημονιακά καταργημένες) συλλογικές συμβάσεις στις προσλήψεις νέων συναδέλφων.
·         Υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης που να κατοχυρώνει τα παραπάνω.

Θα προτείνουμε σαν ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ στη Γ.Σ. την κήρυξη κατ’ αρχήν μιας 24ωρης απεργίας στον όμιλο την Παρασκευή 24/1, διεκδικώντας αυτά τα αιτήματα και με προοπτική περαιτέρω κλιμάκωσης.

Η μόνη εγγύηση για τα δικαιώματά μας απέναντι στον εργοδότη μέσα στην κοινωνική καταστροφή που έφεραν οι πολιτικές διαχείρησης της κρίσης είναι η αγωνιστική ενότητα κι αλληλεγγύη μας. Βλέπουμε τους κινδύνους που μας απειλούν από την εργοδοτική αυθαιρεσία, π.χ. την πρόσφατη εφιαλτική εμπειρία στη HOL αλλά ζήσαμε και την μαχητική αντίσταση στην INMAINT και παλιότερα στη DEFENSE και προηγούμενα σε όλο τον όμιλο που αποτελούν ισχυρή παρακαταθήκη γι όλους μας. Ενότητα ανάμεσα μας και με τους άλλους εργαζόμενους και την κοινωνία παλεύοντας για τα δικαιώματά μας απέναντι στην εργοδοσία αλλά και για την ανατροπή των μεσαιωνικών πολιτικών και των κυβερνήσεων που τις εφαρμόζουν.

ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ!

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ -ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ/ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

(σχόλιο από το Γιάννη Θεοχάρη)

Γεια χαρά,
Αύριο, Παρασκευή 17/1, θα γίνει συνάντηση του Δ.Σ. του Σωματείου με το διευθύνοντα της Telecom και πιθανόν και με το διευθύνοντα της Defense , για τις συμβάσεις το ’14 και γενικότερα  για την πολιτική που  σχεδιάζει η διοίκηση να ακολουθήσει τη νέα χρονιά.
Θα ακολουθήσουν γρήγορα και συναντήσεις με τις άλλες εταιρείες, αλλά δεν έχει καθοριστεί η ημερομηνία αυτή τη στιγμή.
Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει άμεσα κύκλος ενημέρωσης που θα καταλήξει μέσα στο Γενάρη σε Γενική Συνέλευση για αν αποφασίσουμε σαν σωματείο τη δική μας στάση

  Και ένα σχόλιο για τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις που είναι και το πλαίσιο που επηρεάζει και τη δική μας στάση απέναντι στον εργοδότη .
  
  Το εισαγγελικό πόρισμα για το Τ.Τ. (που είναι προφανώς μόνο η κορφή του παγόβουνου των σκανδάλων του τραπεζικού συστήματος), οι μίζες με τα   εξοπλιστικά, οι  συμπεριφορές συγκεκριμένων πρώην υπουργών , αναδεικνύουν τον  τρόπο που οι υπουργοί  των Ν.Δ. ,ΠΑΣΟΚ διαχειρίζονταν τις κυρίαρχες οικονομικές επιλογές των καπιταλιστών και ξεσηκώνουν την λαϊκή κατακραυγή. Αποτέλεσμα η δικομματική κυβέρνηση να οδηγείται σε  μεγαλύτερη κρίση , έχοντας ήδη  αποτύχει στον κεντρικό της στόχο, να  ανακόψει ,εν μέσω μνημονίων, την εργατική αντίσταση και την αριστερή στροφή του κόσμου.

 Ταυτόχρονα  απαξιώνεται συνολικά  το  σύστημα του τυφλού ανταγωνισμού, με κριτήριο την μεγιστοποίηση του ατομικού κέρδους , δηλ. το οικονομικό σύστημα  που προφανώς υπηρετεί η σημερινή κυβέρνηση  και έχει οδηγήσει την ανεργία σε ποσοστό πάνω από 30% και τη μείωση των εργατικών εισοδημάτων όσων συνεχίζουν να εργάζονται στο 40%.   

  1,5 εκ. άνθρωποι δεν εργάζονται στην Ελλάδα, πλάι σε ένα μεγάλο παραγωγικό δυναμικό που δεν αξιοποιείται , υπολειτουργεί ή κλείνει γιατί η προτεραιότητα είναι να εξυγιανθεί το τραπεζικό σύστημα χωρίς να  ζημιωθούν για τις αστοχίες τους οι τραπεζίτες  και οι  μεγαλο-ομολογιούχοι, να συνεχίζουν να φοροαποφεύγουν οι πλούσιοι, αλλά  και να αυξηθεί η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων μέσα από τη μείωση των μισθών, που μειώνει άμεσα το διαθέσιμο εισόδημα για κατανάλωση και σε συνδυασμό με τις περικοπές στο δημόσιο συντρίβουν την εσωτερική ζήτηση.    Η ενίσχυση της κερδοφορίας θα αποτελέσει υποτίθεται κίνητρο για τους επιχειρηματίες , προκειμένου να στρέψουν τα μικτά κέρδη τους από την κερδοσκοπία , στις παραγωγικές επενδύσεις στο μέλλον.
Το τίμημα της γενικευμένης λιτότητας ήταν , από την αρχή, η μείωση βραχυπρόθεσμα της οικονομικής δραστηριότητας. Αποδείχτηκε  ότι η ύφεση είναι τελικά υπερδιπλάσια από ότι υπολόγιζαν οι νεοφιλελεύθεροι οικονομολόγοι ,έχουμε περάσει τα 6  χρόνια ύφεσης και  όλοι αυτοί που επιμένουν στη συνέχιση της λιτότητας  δεν έχουν ιδέα αν μιλάνε για άλλα 6 χρόνια , για άλλα 16 χρόνια ή για παραπάνω. Στην καλύτερη περίπτωση θα υπάρχει στο μέλλον σταθεροποίηση της  ύφεσης και όχι ανάπτυξη.
 Στην πραγματικότητα πίσω από τις φιλολογίες της ελπίδας και της αναβίωσης του 'success story', το εξάμηνο που έρχεται κουβαλάει σκληρές κυβερνητικές επιθέσεις χωρίς καμιά προοπτική διεξόδου από την κρίση.  

  Αυτό είναι το υπόβαθρο που φέρνει την κυβέρνηση  αντιμέτωπη με ένα εξάμηνο με ανταρσίες και απεργίες με σύνθημα : Δουλειές για όλους, επαναφορά των μισθών και των συλλογικών συμβάσεων, λεφτά για την υγεία και την παιδεία, φορολογήστε τους πλούσιους, διαγραφή τους χρέους, αλλά και με συλλαλητήρια ενάντια στην Ευρώπη φρούριο  και τους φασίστες και στο βάθος αυτού του μακρύ τούνελ για την προεδρία, είναι η προοπτική των εκλογών που με όλα όσα φαίνονται μέχρι τώρα – είναι δύσκολο να τις κερδίσει.


Στο εργατικό μέτωπο συνεχίζεται η κόντρα

  στην υγεία:  Το 25ευρο της κυβέρνησης Σαμαρά και του ακροδεξιού υπουργού του δεν πέρασε και  στην τελευταία  συνέλευση του ΕΟΠΥΥ, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν ότι συνεχίζουν την απεργία τους γιατί θεωρούν ότι το νομοσχέδιο του Γεωργιάδη για τη δημιουργία «Πρωτοβάθμιου Δικτύου Υγείας» είναι μια απάτη. Η πραγματικότητα είναι ότι όλοι οι εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ (πάνω από 8 χιλιάδες) θα μπουν σε διαθεσιμότητα για όσο χρειαστεί, οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι θα χάσουν τα ΙΚΑ της περιοχής τους, και οι συνθήκες στα δημόσια νοσοκομεία θα γίνουν πιο απάνθρωπες. Ποιοι θα κερδίσουν, οι Φιλιππίδηδες και οι Κοντομηνάδες που με δάνεια και επιδοτήσεις από τα ασφαλιστικά ταμεία ανοίγουν ιδιωτικά κέντρα υγείας και κλινικές. Η απεργία στον ΕΟΠΥΥ μπορεί να  γίνει κέντρο για τη μάχη σε όλη την υγεία, σε όλο το ΕΣΥ 
 
 στην παιδεία : Η ΟΛΜΕ έχει πάρει απόφαση για 24ωρη απεργία στις 7 Φλεβάρη, είναι πιθανόν να συμφωνήσει και η ΔΟΕ για την ίδια ημερομηνία. Στις ΕΛΜΕ θα γίνουν συνελεύσεις την επόμενη βδομάδα (22-24) και συνέλευση προέδρων στις 25/1. Οι Παρεμβάσεις (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) διεκδικούν το άπλωμα της απεργίας σε όλο το δημόσιο. Εάν η ΑΔΕΔΥ πάρει αύριο απόφαση να μετατρέψει την 24ωρη των καθηγητών σε πανδημοσιοϋπαλληλική αυτό θα την κάνει σημαντικό   πολιτικό γεγονός.

 στις συγκοινωνίες: Στις 28 Γενάρη οι εργαζόμενοι στο Μετρό κάνουν στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά γραφεία στην Αθηνάς. Συμπληρώνεται ένας χρόνος από την επιστράτευση του Μετρό, στη μέση μιας απεργιακής κινητοποίησης που είχε ξεσηκώσει όλες τις συγκοινωνίες. Η πρωτοβουλία του Μετρό είναι να καλέσει κοινή σύσκεψη με όλες τις συγκοινωνίες, έτσι ώστε η στάση εργασίας και η συγκέντρωση να γίνει απ’ όλους.

 στην  ΕΡΤ: Στις 11 Φλεβάρη συμπληρώνονται οκτώ μήνες από την κατάληψη της ΕΡΤ, και οι εργαζόμενοι οργανώνουν συναυλία στο κλειστό γήπεδο στο Περιστέρι. Η αφίσα της συναυλίας της ΕΡΤ θα θυμίζει σε όλους ότι αυτή η μάχη συνεχίζεται και δεν θα τελειώσει πριν ο τελευταίος εργαζόμενος βρεθεί μέσα στο γραφείο του, που άφησε μέσα από την τρομοκρατική επιδρομή των ΜΑΤ.

στον ιδιωτικό τομέα η μάχη συνεχίζεται ενάντια  στις απολύσεις σε διάφορους ομίλους και επιχειρήσεις, αρκετές φορές παίρνοντας ένα δυναμικό χαρακτήρα. Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της COCA COLA στη Θεσσαλονίκη έχουν περάσει τις 107 μέρες απεργίας για να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη και να επαναπροσληφθεί το σύνολο του προσωπικού .
 Αλλά και το μέτωπο των μισθών και των κλαδικών συμβάσεων είναι συνεχώς ανοικτό  κατά τόπους, στους κλάδους και τις επιχειρήσεις, αλλά και σε συνολικό πολιτικό επίπεδο (αυτή τη στιγμή, με την πλάτη των μνημονιακών κυβερνήσεων, οι εργοδότες  έχουν επιβάλει  μειώσεις μισθών, κάτω από τις συλλογικές που έληξαν, στο 64% των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, κυρίως με ατομικές συμβάσεις ,αλλά και  με επιχειρησιακές. Είναι  ζήτημα  συσχετισμού δύναμης σε κάθε χώρο ,αλλά και συνολικά,  το τι θα  γίνει στη συνέχεια).


Στο αντιφασιστικό μέτωπο υπάρχουν σαφή αποτελέσματα :
 Η φυλάκιση των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής, μέσα στο Σαββατοκύριακο, είναι λόγος πανηγυρισμού για το αντιφασιστικό κίνημα. Ηλιόπουλος, Γερμενής, και Μπούκουρας, και οι τρεις εκπαιδευτές των ταγμάτων εφόδου, πάνε να βρούνε τον Μιχαλολιάκο και την παρέα του στον Κορυδαλλό. Το πόσο γρήγορα θα τους ακολουθήσουν και τα άλλα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας είναι ανοιχτό.

Τίποτα δεν εξαρτάται από την πρωτοβουλία της κυβέρνησης, τα πάντα εξαρτώνται από τη δράση και τις μάχες του αντιφασιστικού κινήματος.
Η μισή  κοινοβουλευτική ομάδα της Χ.Α. είναι προφυλακιστέοι για το κακούργημα της διεύθυνσης και ένταξης σε ναζιστική εγκληματική οργάνωση ,αλλά ακόμη  δεν απαντιέται το ερώτημα , μετά από τον καταιγισμό των καταγγελιών και των στοιχείων , ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί οι μισοί να είναι στη φυλακή και οι άλλοι μισοί να κυκλοφορούν ελεύθεροι; Μήπως για να οργανώνουν επιθέσεις κατά των δημοσιογράφων μαζί με τους 50 τραμπούκους που μάζεψαν έξω από τα δικαστήρια; Ή για να συνεχίζεται η εγκληματική δράση των μελών της Χ.Α – όπως του χρυσαυγίτη που πριν λίγες μέρες σταμάταγε τα διερχόμενα αυτοκίνητα στο Πήλιο για να μάθει την καταγωγή των οδηγών (!) και στο σπίτι του τελικά βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο και κάθε λογής υλικά της Χ.Α;
  Είναι καθαρό ότι  το αντιφασιστικό κίνημα θα πρέπει να συνεχίσει με αμείωτο ρυθμό να αποκαλύπτει τους εγκληματίες της Χ.Α -τα χαϊδεμένα παιδιά του συστήματος, τους αδίσταχτους δολοφόνους που τώρα προσπαθούν να το παίξουν “θύματα”- για να καταλήξουν δράστες και ηθικοί αυτουργοί στην φυλακή, για να στείλουμε το ναζιστικό εφιάλτη πίσω στους υπονόμους της ιστορίας.

Η πρώτη μάχη του αντιφασιστικού που είναι μπροστά είναι η δίκη και καταδίκη των δολοφόνων του Πακιστανού Σαχζάτ Λουκμάν.
Η δίκη των δυο δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν γίνεται στις 17 Γενάρη και είναι μια μέρα κρίσιμη στη διαδικασία. Την Παρασκευή 17/1 εξετάζονται σαν μάρτυρες, όλοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η δολοφονία είχε ρατσιστικά κίνητρα και οι δολοφόνοι είναι μέλη της Χρυσής Αυγής. Εάν το δικαστήριο αποδεχτεί αυτή την άποψη, τότε θα είναι η πρώτη καταδίκη μ’ αυτή την κατηγορία. Η μόνη δίκη- πρόκριμα για την τύχη και προφυλακισμένων της Χ.Α. και των υπολοίπων κατηγορουμένων είναι αυτή του Λουκμάν. Γι’ αυτό και έχει τεράστια σημασία το αποτέλεσμα, γι’ αυτό και οργανώνεται  μεγάλη κινητοποίηση για την Παρασκευή στις 9πμ έξω από τα δικαστήρια στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Αρχίζει επίσης στις 22 Γενάρη και η δίκη για το τάγμα εφόδου της Χ.Α. στη Μεταμόρφωση και τις άγριες επιθέσεις που έκαναν στην περιοχή στις 10/9/2012 σε 2 πακιστανούς και 1 έλληνα, που έτυχε να βρεθεί στο τόπο της εγκληματικής τους δράσης, τραυματίζοντας τον έλληνα και τον ένα Πακιστανό . Η αστυνομία τότε δεν έκανε απολύτως καμία έρευνα , ενώ ο γνωστός Άδωνης , βουλευτής τότε της Ν.Δ.,  ζητούσε από τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. να εξετάσει αν ο Πακιστανός που τραυματίστηκε  …ήταν λαθρομετανάστης. Το βράδυ στις 22.9.2012 , που έγινε αντιφασιστική διαδήλωση στη Μεταμόρφωση έγιναν σοβαρές επιθέσεις με μαχαίρι σε 3 Πακιστανούς εργάτες –μετανάστες   http://ergatiki.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=9225:i1105&Itemid=62

Η επόμενη μάχη είναι να γίνει η 22 Mάρτη  μέρα διεθνούς αντιφασιστικής δράσης . Η ΚΕΕΡΦΑ έχει μπει στον αγώνα για την επιτυχημένη συμμετοχή σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά,  από όλο τον κόσμο που θέλει να παλέψει το φασισμό, τα δίκτυα και τις αντιφασιστικές οργανώσεις, σε συντονισμό με τις κινητοποιήσεις σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Μια μεγάλη κινητοποίηση με χιλιάδες κόσμου να δουλεύει για τις 22 Μάρτη σημαίνει ότι ένας κόσμος συνεχίζει να παλεύει και για το εκλογικό τσάκισμα της Χ.Α. στις ερχόμενες εκλογές.


Ούτε η   καταστολή οδηγεί σε διέξοδο την  κυβέρνηση. Στις 8 Γενάρη, η κυβέρνηση νόμιζε ότι θα την  βγάλει καθαρή με μια απαγόρευση της συγκέντρωσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενάντια στη λιτότητα, που συνεχίζεται με την ελληνική προεδρεία στην Ε.Ε. και βρέθηκε μπροστά σε συγκεντρώσεις που ξεκίνησαν το πρωί και τελείωσαν το βράδυ, στέλνοντας το μήνυμα ότι η αντίσταση απέναντι στην κυβέρνηση και τους «εταίρους» συνχίζεται αμείωτη.

  Η  μάχη μέχρι τις εκλογές θα δοθεί κυρίως στο πεζοδρόμιο, στους εργατικούς χώρους ενάντια στην ανεργία και την φτωχοποίηση ,αλλά και στην προοπτική που έχουν τα κόμματα της   αριστεράς να προτείνουν. Αυτή η μάχη  θα καθορίσει  το αποτέλεσμα και των εκλογών.



Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Κοιτάξτε γύρω! Θα μας χρειαστούν για αυτούς που πρέπει οι χειροπέδες

[2]Οχι ο Παύλος δεν τις κρύβει τις χειροπέδες. Διότι δεν ντροπιάζουν αυτόν, αλλά τους μικρόνοες που τις παράγγειλαν ως επιτομή της χουντικής απαγόρευσης της διαδήλωσης ενάντια στην παράτα της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ.
Θυμηθείτε τον Παπαγεωργόπουλο, τον Τζοχατζόπουλο, τον Λιάπη, τον Μιχολολιάκο, πως χρησιμοποιούσαν τον χαρτοφύλακα ή το ακριβό σακκάκι για να κρύψουν τη ντροπή τους, όταν οι δικοί τους τους παρέδιδαν στο πύρ το εξώτερο, για να κορεστεί η λαϊκή οργή.
Έχει και άλλο ''ελάττωμα'' ο Παύλος Αντωνόπουλος: Ένα πλατύ, ήρεμο, ζεστό χαμόγελο, που ξέρει να απλώνει συντροφικότητα τριγύρω στους ανθρώπους του κόσμου του, των ίδιων αγωνιών και αγώνων, αλλά και να περιγελά με φυσικό και απλό τρόπο όσους επιμένουν να θέλουν να συλλάβουν τον άνεμο και να φυλακίσουν την ελεύθερη σκέψη.
Σήμερα 9/1/14 στις 11.00 στα δικαστήρια της Ευελπίδων, αυτό το χαμόγελο, θα υπερασπίσει τον ίδιο, θα θάψει τη ντυμένη με στολή γελοιότητα και θα μοιράσει χαρά στους συντρόφους του.
Οι χειροπέδες θα βγούν από τα χέρια του Παύλου.
Ας τις κρατήσουμε.
Θα χρειαστούν.
Κοιτάξτε γύρω!
Διαβάστε την είδηση για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο [3] και τα εντάλματα σύλληψης.
Πως βρωμάνε όλοι τους, αστοί πολιτικοί, τραπεζίτες, επιχειρηματίες, μεγαλοδημοσιογράφοι-υπηρέτες!

Μαχητική η πορεία παρά την απαγόρευση (narnet.gr [4])

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Συγκέντρωση Πέμπτη 9/1, ώρα 11.00 π.μ. στα Δικαστήρια Ευελπίδων, κτίριο 16, ενάντια στην σύλληψη και δίκη του σ. Παύλου Αντωνόπουλου

Παρά την απαγόρευση, τα αυστηρά αστυνομικά μέτρα αποκλεισμού του κέντρου της Αθήνας και τους προπηλακισμούς συνδικαλιστών και όσων διαδηλωτών προσέγγιζαν τα Προπύλαια, η πορεία στην οποία καλούσαν οργανώσεις της αριστεράς, μεταξύ των οποίων και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ξεκίνησε τελικά λίγο μετά τις 6.00 μ.μ. από την Ομόνοια. Εκεί είχαν φτάσει και δεκάδες εκλεγμένοι συνδικαλιστές και στελέχη των οργανώσεων που καλούσαν στην πορεία, που λίγο νωρίτερα έδιναν συνέντευξη τύπου στα Προπύλαια, η οποία δέχτηκε την επίθεση των ΜΑΤ, τα οποία απώθησαν τους συγκεντρωμένους από τα Προπύλαια πρός την Ομόνοια.
Στις 6.00 μ.μ. τα μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των άλλων οργανώσεων (ΟΚΔΕ, ΕΕΚ, Σχέδιο Β, Κ.Ο. Ανασύνταξη, Ροσινάντε και η Αντιιμπεριαλιστική Αριστερή Συνεργασία) συγκροτήθηκαν με πυκνότητα και κατέβηκαν στο δρόμο, μπαίνοντας στην οδό Σταδίου, για να ασκήσουν τα αναφαίρετο δικαίωμα του λαού να διαδηλώνει στην πόλη του, ενάντια στη βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης-Ε.Ε.-κεφαλαίου.
Στα Χαυτεία-Σταδίου κλούβες και δυνάμεις των ΜΑΤ έκλεισαν το δρόμο στους διαδηλωτές και απαγόρευσαν την συνέχιση της διαδήλωσης, η οποία ήταν μαχητική και πυκνή. Λίγο μετά τις 6.30 μ.μ. η αστυνομία έκανε επίθεση με ρίψη χημικών, για να διαλύσει την συγκέντρωση, αλλά οι αλυσίδες του κόσμου συγκροτημένα άντεξαν και έστριψαν στην οδό Πατησίων. Η διαδήλωση συνεχίστηκε στους κεντρικούς δρόμους και έφτασε στην πύλη του Ε.Μ. Πολυτεχνείου λίγο πριν τις 8.00 μ.μ..
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ανακοίνωσή της χαιρετίζει τους εργαζόμενους και νέους που έσπασαν στην πράξη την "χουντική" απαγόρευση της πορείας με την μαζική συμμετοχή τους στην συγκέντρωση και πορεία, και καλεί σε συνέχεια του αγώνα ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου. Απαιτεί να απελευθερωθεί άμεσα και χωρίς κατηγορίες ο συνδικαλιστής και στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Παύλος Αντωνόπουλος.
Αντιπροσωπεία συνδικαλιστών μετά την διαδήλωση κατευθύνθηκε πρός την ΓΑΔΑ για να απαιτήσει την απελευθέρωση του καθηγητή, μέλους της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ και στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Παύλου Αντωνόπουλου, ο οποίος συνελήφθη στα Προπύλαια μετά την συνέντευξη τύπου. Ο Παύλος Αντωνόπουλος μετά την προσαγωγή του στη ΓΑΔΑ, η οποία μετατράπηκε σε σύλληψη, κατηγορείται για "συμμετοχή σε παράνομη συνάθροιση και διαδήλωση" με βάση την χουντική απαγόρευση που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση μέσω ΓΑΔΑ!
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε συγκέντρωση την Πέμπτη το πρωί στις 11.00 π.μ. στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων, όπου θα περάσει από αυτόφωρο ο σ. Παύλος Αντωνόπουλος.
Ολόκληρη η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ:
Μαχητική πορεία κόντρα στην απαγόρευση. Κάλεσμα αλληλεγγύης στον Π. Αντωνόπουλο.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τις χιλιάδες διαδηλωτών που αψήφησαν την, χουντικής έμπνευσης, απαγόρευση της αστυνομίας και κατέβηκαν στο κέντρο για να δηλώσουν έμπρακτα την αντίθεσή τους στην ΕΕ και την κυβέρνηση που στραγγαλίζουν τον κόσμο της εργασίας. Το μήνυμα που δώσαμε είναι ξεκάθαρο: δεν μας φοβίζουν, δεν μας τρομοκρατούν, στον δρόμο σπάμε την κυβερνητική τρομοκρατία και εκεί θα τους νικήσουμε!
Είναι απαράδεκτη και εξωφρενική η καταστολή και τα δακρυγόνα με τα οποία αντιμετώπισε η αστυνομία τους διαδηλωτές. Οι σιδερένιοι φράχτες στο κέντρο της Αθήνας είναι χαρακτηριστική εικόνα του πόσο φοβούνται την οργή του λαού. Αυτές είναι οι δήθεν δημοκρατικές ελευθερίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης την οποία υπερασπίζονται. Σήμερα η κυβέρνηση Σαμαρά έδειξε τις προθέσεις της και για το εξάμηνο της ελληνικής προεδρείας στην ΕΕ: βία και φίμωση για τον λαό που αγωνίζεται, για να μην ενοχληθούν η τρόικα και οι τραπεζίτες.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τη σύλληψη του Παύλου Αντωνόπουλου, καθηγητή, συνδικαλιστή - μέλους της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ και στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο οποίος προσήχθη λίγο μετά τις 6.00 μ.μ και οδηγείται αύριο στο αυτόφωρο με τις κατηγορίες της συμμετοχής σε απαγορευμένη συγκέντρωση και της αντίστασης κατά της αρχής!
ΚΑΛΟΥΜΕ κάθε πολίτη, τις οργανώσεις της αριστεράς και κάθε συλλογικότητα που υπερασπίζεται τα δημοκρατικά δικαιώματα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Πέμπτη 9/1 στις 11.00 π.μ στα δικαστήρια της Ευελπίδων (κτίριο 16).
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΤΗΣ Ε.Ε. ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ! ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Κάλεσμα οργανώσεων στην αποψινή (Τετάρτη 8.1.2014, 6μμ) διαδήλωση στα Προπύλαια - Συνέντευξη τύπου στα Προπύλαια 4μμ

Όλοι απόψε (Τετάρτη 8.1.2014, 6μμ) στη συγκέντρωση-διαδήλωση στα Προπύλαια).


Συνέντευξη τύπου πολιτικών οργανώσεων και συνδικαλιστών στα Προπύλαια 4μμ
http://www.ertopen.com/eidiseis/item/12548-ektakth-synenteyxh-typoy-gia-thn-apagoreysh-ths-diadhlwshs

 
Κοινή καταγγελία οργανώσεων για την αστυνομική απαγόρευση  και κάλεσμα στην αποψινή συγκέντρωση:


http://www.ertopen.com./eidiseis/item/12515-emeis-tha-diadhlwsoyme-kalesma-organwsewn-sth-diadhlwsh-sta-propylaia

http://www.antarsya.gr/node/1858


Οι οργανώσεις που υπογράφουν καταγγέλλουν με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την απόφαση της άθλιας συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να απαγορεύσουν την αυριανή πορεία ενάντια σε κυβέρνηση-ΕΕ. Ότι και να κάνουν, όσο και αν επιστρατεύσουν τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία  δεν πρόκειται να κάμψουν τους αγώνες των εργαζόμενων ενάντια στην βάρβαρη πολιτική τους.
Καλούμε τον λαό και την νεολαία να σπάσει στην πράξη την τρομοκρατική απαγόρευση και να πάρει μέρος στην συγκέντρωση  της 8ης Ιανουαρίου, στις 6.00μμ στα Προπύλαια!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ
ΕΕΚ
K.O. AΝΑΣΥΝΤΑΞΗ
ΟΚΔΕ
ΣΧΕΔΙΟ Β΄

Eπίσης με χωριστή ανακοίνωση καταγγέλει και καλεί και το ΕΠΑΜ κ.ά.
Ακόμη καταγγελία έβγαλε και το Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων INTRACOM.