Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015

ΟΛΟΙ στο Σύνταγμα αύριο 7:30μμ ΟΧΙ στα ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!!!Μια πρόχειρη ενημέρωση. Η πλειοψηφία στο Δ.Σ. (ΑΚΕ) απέρριψε στο σημερινό Δ.Σ. του Σωματείου την πρόταση της ΓΕΝΟΒΑ να καλέσει το Σωματείο αύριο σε σταση εργασίας 11:00-15:00 σε συμπαράταξη με την 24ωρη απεργία με τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα και πολλα΄σωματεία του ιδιωτικού αλλά και συμμετοχή στο κεντρικό συλαλλητήριο στην Κλαυθμώνος – Σύνταγμα στις 11:00. Καταγγέλλοντας και το νέο βαρύτατο και καταστροφικό μνημόνιο που φέρνει η κυβέρνηση για ψήφιση παρά το βροντερό ΟΧΙ (61,3%) του λαού στις 5/7. Την πρόταση της ΓΕΝΟΒΑ για στάση εργασίας στήριξε κι η ΑΕΕ.

Επίσης η ΑΚΕ απέρριψε την πρόταση για κάλεσμα και στο απογευματινό συλλαλητήριο στις 7:30μμ που καλεί πάλι η ΑΔΕΔΥ και πολλές οργανώσεις συνδικαλσιτικές και πολιτικές στο Σύνταγμα (ενώ η κυβέρνηση κι οι καινούργιοι της εταίροι, τα κόμματα του ΝΑΙ και των μνημονίων θα προχωρούν να ψηφίσουν το νέο εφιαλτικό μνημόνιο. Η γενική δικαιολογία για τη στάση της ΑΚΕ είναι να δούμε πρώτα τι θα πει ο πρωθυπουργός κλπ. Και το ΠΑΜΕ καλεί στην Ομόνοια 7μμ αύριο κι ελπίζουμε να ανέβει μαζί με τον άλλο κόσμο στο Σύνταγμα, όπως έκανε και την περασμένη Παρασκευή, 10/7. ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ, αλλά κι ο λαός, τα εργατικά, τα φτωχά και μικρομεσαία στρώματα κι η νεολαία βροντοφώναξαν με το ΟΧΙ στις 7/7: ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ, ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ, αφήνοντας αναγκαστικά τα λαμόγια και τους ΝαιΝαίκους πίσω.

Το ΟΧΙ είναι ΟΧΙ, το είπε ο λαός καθαρά και βροντερά, δεν μπορεί ο πρωθυπουργός μέσα σε λίγες ώρες να το κάνει ΝΑΙ και μάλιστα σε ένα ακόμη χειρότερο μνημόνιο απ’ αυτό που απέρριψε ο λαός.

Διαβάστε παρακάτω το κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ. Η ΓΣΕΕ …μόκο, μετά το ουσιαστικό της ΝΑΙ τις παραμονές του δημοψηφίσματος που οι εργαζόμενοι και στον ιδιωτικό τομέα ψήφισαν ΟΧΙ πάνω από 70%!. Το ΝΑΙ στηρίχτηκε κυρίως από συνταξιούχους, δυστυχώς και για υτούς όμως, ξαναμπαίνουν στο κρεβάτι του Προκρούστη και με το νέο μνημόνιο. Όσο για την ηγεσία της ΓΣΕΕ, αν είχε τσίπα, θα είχε παραιτηθεί!


24ωρη Απεργία Τετάρτη 15.7.15
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. προκηρύσσει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015, ημέρα ψήφισης του 3ου Μνημονίου με απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα, Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 11:00πμ καθώς και στις έδρες των Νομαρχιακών Τμημάτων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Καλούμε, παράλληλα, τους εργαζόμενους τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους-ες και όλους τους πολίτες της Αττικής σε Παλλαϊκό συλλαλητήριο την Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015 και ώρα 7:30μμ στο Σύνταγμα.
ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Εμείς σαν ΓΕΝΟΒΑ λέμε ακόμη: Στάση Πληρωμών – Διαγραφή του χρέους – ρήξη με ευρώ-ΕΕ - τράπεζες και στρατηγικές επιχειρήσεις κρατικές με εργατικό-κοινωνικό έλεγχο – φορολογία του κεφαλαίου και του πλούτου - ώστε να μην πληρώσει ο λαός τη χρεοκοπία τους, αλλά να σταθούμε πάλι στα πόδια μας και να αγωνισθούμε μαζί με τους άλλους λαούς και κινήματα ενάντια στη λιτότητα, τη φτώχια, τον πόλεμο, το ρατσισμό, την καταστροφή στο περιβάλλον.
ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ! Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να παλέψουμε μαζί να ανατρέψουμε τα μνημόνια, παλιά και νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου