Τρίτη, 21 Ιουλίου 2015

ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΑΚΕΠροτάθηκε από ΓΕΝΟΒΑ για να εκδοθεί από το Δ.Σ. του Σωματείου, έγιναν κάποιες παρατηρήσεις από ΑΕΕ αλλά το απέρριψε η πλειοψηφούσα ΑΚΕ (επειδή έπεσαν μολότοφ, σαν να τις έρριξαν οι συλληφθέντες συνδικαλιστές)... Είσης αρνήθηκε και για αύριο το κάλεσμα στο συλλαλητήριο που καλεί πάλι η ΑΔΕΔΥ κι άλλα συνδικάτα ενάντια στην ψήφιση και του 20υ πακέτου προαπαιτούμενων του νέου μνημόνιου.

Το ότι ρίχτηκαν μολότωφ που προβλήθηκε σαν δικαιολογία για να μην στηριχθεί το ψήφισμα, δεν είναι η πρώτη φορά, σε όλες τις μεγάλες απεργίες και διαδηλώσεις τις είχαμε. Όπως και μαζική παρουσία καραμπινάτων ασφαλιτών σε πολλές διαδηλώσεις. Μια χαρά βολεύτηκε τώρα η Αστυνομία κι η κυβέρνηση με τους μπάχαλους για να διαλύσει μέσα στα χημικά και κρότου-λάμψης το μεγάλο Συλλαλητήριο της 15/5. Και να συλλάβει αφού ξυλοφόρτωσε άγρια συνδικαλιστές κι άλλους διαδηλωτές – κι ας μην είχαν σχέση με μολότωφ!
 


Παιανία, 20.7.2017

ΨΗΦΙΣΜΑ (προτάθηκε - δεν πέρασε)

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στον όμιλο επιχειρήσεων INTRACOM καταγγέλλει την αστυνομική βία, καταστολή και συλλήψεις στο συλλαλητήριο στις 15.7 στην πλατεία Συντάγματος και ζητεί την απόλυση και απόσυρση των κατηγοριών από τους συλληφθέντες συνδικαλιστές κι άλλους διαδηλωτές.
Την Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015, εργαζόμενοι, άνεργοι και νέοι πραγματοποίησαν μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην πρόθεση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας να ψηφίσει το τρίτο αντιλαϊκό μνημόνιο (ακόμη πιο βαρύ για εργαζόμενους και κοινωνία από τα προηγούμενα), που συμφώνησε η Κυβέρνηση με τους δανειστές.
Την ίδια ημέρα, με πρόσχημα προσχεδιασμένα επεισόδια, οι δυνάμεις καταστολής προχώρησαν σε γενικευμένη επίθεση εναντίον των διαδηλωτών με συλλήψεις, ξυλοδαρμούς και χημικά όταν σχεδόν στο σύνολό του και σε όλη σχεδόν την έκταση του συλλαλητηρίου ο κόσμος που ήταν συγκεντρωμένος δεν είχε καμιά εμπλοκή στα επεισόδια. Είναι φανερό ότι οι δυνάμεις καταστολής εφάρμοσαν σχέδιο με στόχο την τρομοκράτηση και τη διάλυση της συγκέντρωσης, εγκαινιάζοντας μια νέα περίοδο αυταρχισμού και αστυνομικής βίας, όπως συνέβη και στο παρελθόν με την ψήφιση κι εφαρμογή των προηγούμενων αντιλαϊκών μνημονίων.
Καταγγέλλουμε την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η οποία φέρει και την πολιτική ευθύνη για την επίθεση των δυνάμεων καταστολής εναντίον των διαδηλωτών και τις εντελώς αναίτιες προσαγωγές, πολλές από τις οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις, παραπέμπονται δε σε δίκη την Τετάρτη 22 Ιουλίου στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται συνδικαλιστές, όπως ο Μάνθος Ταβουλάρης, Πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλίου και Χάρτου, ο Μιχάλης Γκοντούμας, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του Ιδρύματος για το Παιδί «Η Παμμακάριστος» και άλλοι αγωνιστές.
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και την απόσυρση όλων των κατασκευασμένων κατηγοριών σε βάρος τους.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου