Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

ΚΗΔΕΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΙΣΗΡΗ -ΦΥΛΑΚΑ ΣΤΗ DEFENSE

Παρασκευή 7.7.2017  ΚΗΔΕΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΙΣΗΡΗ -ΦΥΛΑΚΑ ΣΤΗ DEFENSE





Σήμερα είναι η κηδεία του συναδέλφου Πέτρου Ίσηρη , στις 6.00 στα Σπάτα στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Σπάτων,  Βασιλέως Παύλου και Κωστή Παλαμά.

Πληροφορηθήκαμε –σα  ΓΕΝΟΒΑ- το θάνατο του από πολλά χρόνια συναδέλφου Π.Ι. το απόγευμα της Τετάρτης 5.7.2017 στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» (δεν είχαμε εικόνα τι είχε συμβεί πριν)

Αυτό που τελικά μάθαμε - την Πέμπτη το πρωί- είναι ότι ο συνάδελφος ήταν φύλακας και εκτελούσε νυκτερινή υπηρεσία φύλαξης στο συγκρότημα της IDE (Defense, Γ συγκρότημα) όταν ξαφνικά  ασθένησε τις μεταμεσονύκτιες ώρες (περίπου 2πμ) της περασμένης Παρασκευής προς Σάββατο (30/6-1/7) και εν μέσω ισχυρού καύσωνα. Ο συνάδελφος παρέμεινε περίπου 7 ώρες στον εσωτερικό χώρο της εταιρείας, χωρίς ιατρική βοήθεια, ενώ πέρασε ο επόπτης και τον είδε.  Όμως  δεν διακομίσθηκε έγκαιρα με ασθενοφόρο για να του παρασχεθεί κατάλληλη βοήθεια, παρά μόνο αυτό κλήθηκε και διακομίσθηκε στον «Ερυθρό» την επόμενη μέρα, δηλ. Σάββατο πρωί περί τις 10πμ. Είναι προφανές ότι υπήρξε μεγάλη  καθυστέρηση στη  διακομιδή του στο νοσοκομείο.

Μόλις πληροφορηθήκαμε το συμβάν του θανάτου, ζητήσαμε σα ΓΕΝΟΒΑ, μαζί με την ΑΕΕ,  να συγκληθεί αμέσως το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου και να ζητήσει μια επείγουσα συνάντηση με τους υπεύθυνους της εταιρείας για να έχει μια πρώτη πληροφόρηση για τα συμβάντα γύρω από το τραγικό γεγονός και να φθάσει σε μια πρώτη εκτίμηση και για το τι χρειάζεται να γίνει από πλευράς του σωματείου.

Την πρόταση για άμεση έκτακτη σύγκληση του ΔΣ δεν δέχθηκε το προεδρείο (με τη δικαιολογία της απουσίας με εβδομαδιαία άδεια του προέδρου - όταν θα μπορούσε να συγκληθεί π.χ. από τον αντιπρόεδρο).  Κάναμε οι συνδικαλιστές από ΓΕΝΟΒΑ και ΑΕΕ άτυπη συνάντηση με το διευθυντή των φυλάκων ,αλλά τα κρίσιμα ερωτήματα παραπέμφθηκαν για αργότερα.
Τελικά το Δ.Σ. έχει συγκληθεί  για την Τρίτη, 11.7 για να συζητήσει το θέμα, καθυστέρηση που είναι  απαράδεκτη. Οπότε την Τρίτη θα γίνει πιστεύω και επίσημη συνάντηση με τη διοίκηση , θα έχουμε την εικόνα για τη δική της αφήγηση.

Θα ζητήσουμε κατ’ αρχήν από την εργοδοσία πλήρεις εξηγήσεις, κύρια σε σχέση με την πολύωρη καθυστέρηση να του παρασχεθεί επείγουσα νοσοκομειακή περίθαλψη και θα επανέλθουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου