Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 16 ΜΑΡΤΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟ, στην Ομόνοια 3μμ.


ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 16 ΜΑΡΤΗ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟ, στην Ομόνοια 3μμ.
Συναδέλφισες, συνάδελφοι
Η Πρωτοβουλία ΓΕΝΟΒΑ στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ στηρίζει και καλεί σε συμμετοχή στα συλλαλητήρια στη Διεθνή Μέρα κατά του ρατσισμού και του φασισμού στις 16 Μάρτη 2019, μαζί με άλλες συλλογικότητες, σωματεία, πρόσφυγες από τα στρατόπεδα, κοινότητες μεταναστών, αντιρατσιστικές κι αντιφασιστικές κινήσεις, οργανώσεις κ.ά., μια ευρύτατη συσπείρωση για ένα κόσμο χωρίς ρατσισμό, φασίστες και νεοναζί, χωρίς πόλεμο. Φρίκη προκαλεί το σημερινό μακελειό σε τζαμιά στη Ν. Ζηλανδία από νεοναζί. Συλλαλητήρια για τις 16 Μάρτη γίνονται σε 8 πόλεις στην Ελλάδα αλλά και σε 70 πόλεις σ’ όλο τον κόσμο, σε Βρετανία, Σκωτία, Ουαλία, Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Τουρκία, Κύπρο, Ιρλανδία, Πολωνία, Ολλανδία, Βέλγιο, Δανία, Καταλανία, Ανδαλουσία, Χώρα των Βάσκων, Ουγγαρία, Σουηδία, Νορβηγία, ΗΠΑ, (Ν. Υόρκη, Ουάσιγκτον, Φλόριντα), Αυστραλία, Καναδά, Βραζιλία, Ν. Κορέα.
Για τους εργαζόμενους, οι πρόσφυγες από τους πολέμους, τις πολιτικές διώξεις και την οικονομική εξαθλίωση είναι αδέλφια μας, καλοδεχούμενοι. Όχι στον πόλεμο, καμία εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που ξεκληρίζουν λαούς και προκαλούν την προσφυγιά. Όχι στη λογική των αποδιοπομπαίων τράγων για τη λιτότητα και την οικονομική κρίση στο κέντρο του καπιταλιστικού συστήματος. Στις 16 Μάρτη διαδηλώνουμε μαζικά στους δρόμους των πόλεων της Ελλάδας με κεντρικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, στην Ομόνοια 3μμ, για να διατρανώσουμε ότι στην Ευρώπη και τον πλανήτη ολόκληρο δεν χωράει ο ρατσισμός, ο φασισμός, ο πόλεμος και η φτώχεια.
Οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι συνεχίζονται στη γειτονιά μας, με άμεση εμπλοκή των «μεγάλων» (ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ρωσία) αλλά και περιφερειακών δυνάμεων (Ισραήλ, Τουρκία, Ιράν, Σαουδική Αραβία) με κίνδυνο γενικότερης ανάφλεξης. Μια νέα κούρσα εξοπλισμών σπαταλά τεράστιους πόρους, με τους πολέμους λαοί ολόκληροι μακελεύονται, προσφυγοποιούνται, ενώ η φτώχια κι η απελπισία φουσκώνουν τα ποτάμια της μετανάστευσης. Αγωνιζόμαστε για μια Ευρώπη και ένα κόσμο χωρίς πολέμους και ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, για αλληλεγγύη στα θύματά τους, αλλά και τους κατατρεγμένους της εξαθλίωσης και των δικτατοριών, χωρίς φράχτες, χωρίς στρατόπεδα συγκέντρωσης, χωρίς FRONTEX και ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο να κλείνουν τα σύνορα προκαλώντας χιλιάδες πνιγμένους κάθε χρόνο!
Όχι στην Ευρώπη-Φρούριο, να δοθεί άσυλο στους πρόσφυγες, να ανοίξουν τα σύνορα σε Ελλάδα και ΕΕ για ελεύθερη μετακίνησή τους σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες, ανοιχτές πόλεις και όχι κλείσιμο σε στρατόπεδα-γκέτο σε νησιά ή έξω από τις πόλεις. Όλα τα προσφυγόπουλα να μορφώνονται στα σχολεία, να παρέχεται πλήρης δημόσια υγεία σε όλους τους πρόσφυγες. Να μπει τέλος στην ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που έχει γεμίσει την Ελλάδα κι ιδιαίτερα τα νησιά στο Αν. Αιγαίο με στρατόπεδα ντροπής, όπου στοιβαγμένοι οι κατατρεγμένοι κι εξαθλιωμένοι βασανίζονται ή ακόμη και χάνουν τη ζωή τους. Να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ, να κλείσουν οι βάσεις.
Αγωνιζόμαστε για να μπει φραγμός σε φασίστες και νεοναζί που επιχειρούν ξανά να σηκώσουν κεφάλι και ξαναχτυπούν, όπως σε Σαλαμίνα, Λάρισα, Ασπρόπυργο, Τυμπάκι Ηρακλείου Κρήτης, αξιοποιώντας την ισλαμοφοβία και τις ρατσιστικές πολιτικές των κυβερνήσεων - ενώ πρόσφατα πέθανε αβοήθητος πρόσφυγας στα κρατητήρια του ΑΤ Ομόνοιας. Να καταδικαστούν και να φυλακισθούν οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, να κλείσουν τα γραφεία της - ορμητήρια των ταγμάτων εφόδου, τέρμα στις δολοφονικές επιθέσεις. Να μην περάσει η σχεδιαζόμενη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα που θα ελαφρύνει την ποινή για «διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης» από 10-20 σε 5-10 χρόνια, ρίχνοντας «στα μαλακά» την δικαζόμενη ηγεσία της Χ.Α.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους στο μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα το Σάββατο 16.3 στις 3μμ στην Ομόνοια. Την ίδια μέρα στη Θεσσαλονίκη 12μεσ. (άγαλμα Βενιζέλου), στην Πάτρα στις 12μεσ. (πλ. Γεωργίου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου